Çin merkezli e-ticaret platformları, ABD başkan adayı Donald Trump'ın suikast girişimine uğradıktan sonra çekilen ikonik fotoğrafın basıldığı tişörtleri satıştan kaldırdı. Trump, Pennsylvania'daki mitinginde suikast girişimine uğrayarak kulağından yaralanmış, arkasındaki izleyicilerden biri ölmüş, ikisi ağır yaralanmıştı. Çin'de internet sıkı denetlendiği için hassas görülen içerikler engelleniyor. Benzer tişörtler ABD'de de satılmaya başlandı.
16 Temmuz 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Florida'daki konutunun yakınlarında gerçekleşen ve AK-47 silahının kullanıldığı bir suikast girişiminden sağ kurtuldu. Trump, olay sırasında golf oynadığını ve silah sesleri duyduktan sonra bölgeden ayrıldığını belirtti. Şüpheli Ryan Wesley Routh, olay yerinde yakalandı ve iki federal silah suçlamasıyla karşı karşıya. Routh'un daha önce Trump'a yönelik suikast çağrısında bulunduğu bir kitabı olduğu ortaya çıktı.
17 Eylül 2024

Birleşmiş Milletler İşkence, İnsanlık Dışı ve Aşağılayıcı Muamele ve Ceza Özel Raportörü Alice Jill Edwards, WikiLeaks kurucusu Julian Assange'ın ABD'ye iade edilmemesi gerektiğini ifade etti. Edwards, Assange'ın depresif bozuklukla mücadele ettiğini ve intihar riski taşıdığını belirtti. Ayrıca, ABD'ye iade edilmesi halinde işkence, kötü muamele veya ağır cezalandırma riski altında olacağını ve 175 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini vurguladı. Assange, 2010'da ABD'nin gizli belgelerini yayımlayarak casuslukla suçlanmış ve Britanya'da tutuklanmıştı.
6 Şubat 2024

Eski Amerikalı film yapımcısı Harvey Weinstein'in 2020'de aldığı 23 yıl hapis cezası kararı, New York Yüksek Mahkemesi tarafından dörde karşı üç oyla bozuldu. Bu karar, #MeToo hareketinin önemli bir simgesi olarak kabul edilen Weinstein'ın cinsel istismar suçlamaları nedeniyle cezaevinde kalmasına neden olmuştu. Ancak Weinstein, başka bir davadan aldığı mahkumiyet nedeniyle hala cezaevinde bulunmaktadır. #MeToo hareketi, cinsel taciz ve saldırıya karşı küresel bir farkındalık ve tepki oluşturmuştur.
25 Nisan 2024

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, emlak dolandırıcılığından aldığı 354,9 milyon dolarlık cezayla başa çıkmak için İncil satışına başladı. Kasım ayında Joe Biden ile yeniden başkanlık için yarışacak olan Trump, bağış kampanyasından beklediği desteği alamayınca, seçmenlerini 'Kutsal Cuma' ve 'Paskalya' bayramları vesilesiyle İncil satın almaya çağırdı. Trump, Truth Social hesabında paylaştığı bir videoda, İncil'in kendisinin en sevdiği kitap olduğunu belirterek, Amerikalıların evlerinde bir İncil bulundurmasının önemini vurguladı.
27 Mart 2024

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, New Jersey eyaletinin Wildwoods sahilinde düzenlediği mitingde, akıl hastanelerinden serbest bırakılan kişilerin ABD'ye göç ettiğini öne sürdü. Trump, göç veren ülkelerin hapishane ve akıl hastanesi nüfuslarının azaldığını iddia etti. Ayrıca, 1991 yapımı 'Kuzuların Sessizliği' filmindeki Hannibal Lecter karakterine atıfta bulunarak, enflasyonu düşürüp ülkeyi düze çıkarma sözü verdi.
14 Mayıs 2024

Geçen yıl hayatını kaybeden Sinéad O’Connor’ın ‘Nothing Compares 2 U’ şarkısı, Donald Trump’ın seçim kampanyası etkinliklerinde kullanıldı. Şarkının hak sahibi Chrysalis Records, Trump’ın şarkıyı kullanmayı bırakmasını talep etti. Chrysalis Record yetkilileri, O’Connor’ın bu durumdan iğreneceğini ve hakarete uğramış hissedeceğini belirtti. Trump’ın bu talebe uyup uymayacağı ise belirsiz.
5 Mart 2024

İngiltere’nin eski Başbakanı Winston Churchill’in Kanada’da çalınan ve sahtesiyle değiştirilen orijinal baskı fotoğrafı İtalya’da bulundu. Fotoğraf, 1941’de Kanada parlamentosunda konuşma yaparken çekilmişti ve Aralık 2021-Ocak 2022 arasında çalınmış olabileceği düşünülüyor. İtalya’nın Cenova kentinde bir açık artırmada satın alınan fotoğrafın çalıntı olduğundan habersiz bir kişide bulunduğu bildirildi. Ontario’daki Powassan bölgesinde, fotoğrafın çalınması ve yasa dışı satılmasıyla bağlantılı olduğu düşünülen bir kişi gözaltına alındı.
12 Eylül 2024
İşaretlediklerim