Oscar ödüllü ABD'li oyuncu Tom Hanks, izni olmadan yüzünün bir sigorta reklamında kullanıldığını belirtti. Hanks, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla takipçilerini uyardı ve reklamın sahte olduğunu, yapay zeka kullanılarak oluşturulduğunu açıkladı. Hanks daha önce dizi ve film sektöründe yapay zeka kullanımına ilişkin endişelerini dile getirmiş, ancak kendisinin dijital olarak oluşturulmuş versiyonlarının çeşitli filmlerde yer almasına izin vermişti.
2 Ekim 2023

Ünlü sanatçı Bülent Ersoy'un hayat hikayesi, Orchestra Content yapım şirketi tarafından film olarak beyazperdeye taşınacak. 'Bergen' filminin yaratıcı yapımcısı Mine Şengöz'ün öncülüğünde, geniş bir danışman kadrosu ile senaryo çalışmalarına başlanmıştır. Filmde Bülent Ersoy'un daha önce bilinmeyen yönleri ele alınacak, ancak filmle ilgili vizyon tarihi ve oyuncu kadrosu henüz açıklanmamıştır.
9 Haziran 2023

Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu'nun başrollerini paylaştığı Disney+ orijinal yapımı 'Aktris' dizisinin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 31 Mayıs'ta yayınlanacak olan dizi, suç, gerilim ve mizah öğelerini içeriyor. Yönetmenliğini Soner Caner'in üstlendiği ve senaryosunu Hakan Bonomo'nun yazdığı dizide, Türkiye'nin en ünlü yıldızının hem ışıltılı hem de karanlık dünyasını konu alıyor. Dizide ayrıca Tolga Tekin, Ahmet Rıfat Şungar, Şebnem Hassanisoughi, İpek Çiçek ve Serhat Kılıç gibi isimler rol alıyor.
10 Nisan 2023

Film inceleme ve sosyal ağ platformu Letterboxd, kullanıcılarının vizyona girmesini sabırsızlıkla beklediği filmlerin bir listesini yayınladı. Listede, 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki', 'Nosferatu', 'MaXXXine', 'Spider-Man: Beyond the Spider-Verse', 'Deadpool 3' gibi devam filmleri ve yeni projeler yer alıyor. Ayrıca, 'Batman Part 2', 'Joker: Folie à Deux', 'Furiosa: Bir Mad Max Destanı' ve 'Sherlock Holmes 3' gibi popüler serilerin yeni filmleri de izleyicilerin merakla beklediği yapımlar arasında gösteriliyor.
5 Aralık 2023

Türk yönetmen Zeki Demirkubuz'un sekiz yıl aradan sonra çektiği yeni filmi 'Hayat'ın vizyon tarihi, 1 Aralık'tan 15 Aralık'a ertelendi. Demirkubuz, erteleme kararını duyururken aynı gün vizyona girecek olan 'Ölümlü Dünya' filmine göndermede bulundu. 'Ölümlü Dünya'nın devam filminin de 1 Aralık'ta vizyona girmesi planlanıyordu. Demirkubuz, festivalden de 'sessizce' çekildiğini ve bildiriye imza atmak istemediğini belirtti.
20 Kasım 2023

Fransız İmparator Napolyon Bonapart'ı anlatan 'Napolyon' filminin müzikleri için imparatorun Londra'daki bir müzede sergilenen piyanosu kullanılmış. Britanyalı besteci Martin Phipps, müziklerin hem Napolyon'u hem de hayatının aşkı Joséphine'i ayrı ayrı betimleyecek şekilde hazırlandığını belirtti. Müziklerde, Napolyon'un yabancı olma hissini yansıtmak için Korsikalı şarkıcılar ve Korsika şarkıları kullanıldı. Ayrıca, Napolyon'un müzikleri piyanoda basit bir şekilde başlayıp, solo trompete devredilerek, filmin sonunda enstrümantal ve vokal bir versiyona dönüşüyor.
25 Ekim 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinemalarda üç yerli film dahil olmak üzere toplam sekiz yeni film vizyona giriyor. Damien Chazelle'nin yönettiği ve Margot Robbie ile Brad Pitt'in başrollerini paylaştığı 'Babylon', 1920'lerin Hollywood dünyasını konu alıyor. Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth'in hayatını anlatan 'Korsaj' ve IŞİD'in Musul işgali sırasında Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda esir alınan 49 personelin hikayesini anlatan '49' gibi filmler dikkat çekiyor. Ayrıca, 'Kutsal Damacana' serisinin dördüncü filmi ve üç yeni animasyon filmi de izleyicilerle buluşuyor.
20 Ocak 2023

Britanyalı yazar A. A. Milne tarafından yaratılan Winnie The Pooh çizgi filminin ana karakteri Christopher Robin'in yetişkin hayatını konu alacak yeni bir dizi hazırlanıyor. Dizi, live-action ve animasyon karışımı olarak Boat Rocker ve Bay Mills Studios tarafından geliştirilecek. Dizide, uyuşturucu bağımlısı ve çeyrek yaş krizini atlatmaya çalışan bir New Yorklu olarak tasvir edilen Christopher Robin'in hikayesi işlenecek. Diziyle ilgili oyuncu kadrosu, çekim tarihleri ve yayın platformu gibi detaylar henüz açıklanmadı.
30 Nisan 2023

Popüler Netflix dizisi Stranger Things, 'The First Shadow' ismiyle tiyatro oyunu olarak Londra'nın West End bölgesindeki Phoenix Theatre'da dünya prömiyerini yapacak. Oyun, dizinin yazarı Kate Trefry tarafından yazılmış ve Tony ödüllü yönetmenler Stephen Daldry ve Justin Martin tarafından sahneye konulacak. Yapımcılığını Netflix ve Sonia Friedman Productions'ın üstlendiği oyunun biletleri bahar aylarında satışa sunulacak. Dizi yaratıcıları Duffer Brothers, yaratıcı yapımcı olarak projede yer alacaklar ve projeye büyük bir heyecanla yaklaştıklarını belirtmişlerdir.
1 Mart 2023

Amerikalı oyuncu Brooke Shields, 'Pretty Baby: Brooke Shields' adlı belgeselde çocuk yıldız olarak yaşadığı zorlukları ve cinsel obje olma mücadelesini anlatıyor. 1978 yapımı 'Pretty Baby' filmiyle şöhreti yakalayan Shields, belgeselde Hollywood kariyerini, özel hayatını ve yaşadığı cinsel istismarı detaylandırıyor. Princeton Üniversitesi mezuniyeti sonrası tecavüze uğradığını ve bu olayla ilgili yıllar sonra yazdığı mektuba cevap alamadığını belirtiyor. Belgesel, 3 Nisan'da Hulu'da yayımlanacak.
23 Mart 2023

Yönetmen Todd Phillips, Joker'in devam filmi olan 'Folie à Deux' isimli yapımın çekimlerinin tamamlandığını duyurdu. Başrol oyuncuları Lady Gaga ve Joaquin Phoenix'e teşekkür eden Phillips, şimdi kurgu aşamasına geçeceğini belirtti. Film, 4 Ekim 2024'te vizyona girecek. İlk Joker filmi 2019 yılında gösterime girmiş ve hem eleştirmenlerden iyi notlar almış hem de 1 milyar dolarlık hasılata ulaşarak büyük bir ticari başarı elde etmişti.
6 Nisan 2023

Türk yeni medya sanatçısı Refik Anadol'un New York'taki Museum of Modern Art'ta (MoMA) açılan 'Unsupervised' sergisi, hem olumlu yorumlar aldı hem de ABD'nin önde gelen sanat eleştirmenlerinden Jerry Saltz tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Saltz, Anadol'un eserlerini 'yarım milyon dolarlık ekran koruyucu' olarak nitelendirirken, Washington Post yazarı Sebastian Smee ise Anadol'un yaratım sürecini ve sanat tarihindeki yerini olumlu bir şekilde ele aldı. Anadol, Twitter üzerinden eleştirilere yanıt vererek, yapay zeka ile yapılan sanatın değerini ve eleştirmenlerin önyargılı yaklaşımlarını dile getirdi.
24 Şubat 2023

Netflix'in popüler dizisi 'La Casa de Papel'in karakteri Berlin'in hayatını konu alacak olan 'Berlin' dizisinin ilk tanıtımı yayınlandı. Sekiz bölüm olarak planlanan dizi, Pedro Alonso'nun canlandırdığı Berlin karakterinin yeni bir soygun macerasını anlatacak. Dizi, Aralık ayında izleyiciyle buluşacak ve bu kez hikaye, Paris sokaklarında geçecek.
20 Mart 2023

Gazeteci ve yazar Tolga Akyıldız'ın anısına, onun tasarladığı '%100 Açık Sahne' etkinliğinde Türkçe sözlü punk rock grubu Second ve konuk sanatçılar sahne alacak. Etkinlik, 5 Mayıs Cuma günü Zorlu PSM %100 Studio'da gerçekleşecek ve grup, yeni EP'sinden şarkılarını da seslendirecek. Biletler online olarak satın alınabilir.
3 Mayıs 2023

Duman, yeni albümünden 'Nerde Benim Kafam' ve 'Kufi' adlı iki şarkıyı yayınladı. Grup, 16 parçadan oluşan yeni albüm kayıtlarını tamamladığını daha önce duyurmuştu. Kaan Tangöze, Batuhan Mutlugil ve Ari Barokas, 2013'teki 'Darmaduman' albümünden beri ayrı ayrı tekliler ve albümler yayınlıyordu. Duman, Instagram hesabında yeni albümün yakında dinleyicilerle buluşacağını belirtti.
24 Haziran 2024

Akademi Ödüllü Oppenheimer filminin Japonya'daki galası, Hiroşima'da, tarihte ilk atom bombasının atıldığı yere yakın bir sinemada gerçekleştirildi. Film, Japonya'da tartışmalara neden oldu ve hem olumlu hem de olumsuz tepkiler aldı. Hiroşima'nın eski belediye başkanı ve 'Hibakusha' olarak bilinen atom bombası felaketinden kurtulanlar, filmin nükleer silahların yarattığı yıkımı yeterince vurgulamadığını eleştirdi. Buna rağmen, filmi izlemeye teşvik edenler ve Christopher Nolan'ın hayranlarından olumlu geri dönüşler de alındı.
30 Mart 2024

Türk yönetmen Burak Çevik'in 'Unutma Biçimleri' adlı yeni filmi, 16-26 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan 73. Berlin Film Festivali'nde dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Film, 14 yıl önce ayrılan ve yıllar sonra bir araya gelen bir çiftin ayrılık nedenlerini hatırlayamamaları üzerine kurulu bir hikaye anlatıyor. Çevik, bu filmle üçüncü kez Caligari Ödülü için yarışacak ve film, Türkiye'de özel bir etkinlik takvimiyle izleyiciyle buluşacak.
16 Ocak 2023

76. Cannes Film Festivali, Maïwenn tarafından yönetilen ve başrolünde Johnny Depp'in yer aldığı 'Jeanne du Barry' filmiyle başladı. Festivalde, jüri başkanı Ruben Östlund'un yaklaşımı, Johnny Depp'in mahkeme sürecinden sonraki tepkiler, Brie Larson'ın festivalin anti-feminist geleneğiyle ilişkisi, Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' filmi, Fransa'daki emeklilik reformu protestolarının etkisi ve Martin Scorsese'nin 'Killers of the Flower Moon' filmi gibi konular merak ediliyor. Festivalin ilk gününde Hirokazu Kore-eda'nın 'Monster' ve Catherine Corsini'nin 'Le Retour' filmleri gösterilecek, Pedro Almodóvar'ın 'Strange Way of Life' filmi de özel gösterimle izleyiciyle buluşacak.
16 Mayıs 2023

Oyuncu ve yönetmen Ethan Hawke, dördüncü yönetmenlik deneyimi olan ve Flannery O’Connor'ın hayatını konu alan Wildcat filminde başrolü kızı Maya Hawke'a verdi. Film, O’Connor'ın ilk romanını yayımlama mücadelesini anlatacak ve oyuncu kadrosunda Laura Linney, Philip Ettinger gibi isimler yer alıyor. Filmin çekimleri 10 Ocak 2023'te başladı ancak vizyon tarihi henüz açıklanmadı. Maya Hawke'ın anne ve babasının her ikisi de ünlü olduğu için, 'nepo bebeği' tartışmalarının odağında olduğu belirtiliyor.
24 Ocak 2023

Cannes Film Festivali'nin ilk yarısında öne çıkan üç film, kadın karakterlerin hikayelerini merkezine alıyor. 'Wild Diamond', sosyal medya ve reality show dünyasında sınıf atlamaya çalışan bir genç kadını anlatırken, 'The Girl with the Needle' savaş sonrası sefalet içinde bir kadın hikayesi sunuyor. 'Bird' ise, zor bir aile ortamında büyüyen 12 yaşındaki Bailey'nin hikayesini işliyor. Her üç film de farklı açılardan kadınların yaşadığı zorlukları ve mücadeleleri ele alıyor.
21 Mayıs 2024
İşaretlediklerim