Twitter'ın sahibi Elon Musk, platformun logosunu değiştirdi ancak kısa süre sonra bu değişiklikten vazgeçti. Musk, Twitter'ı 27 Ekim 2022'de 44 milyar dolara satın almıştı. Daha önce platformun logosunu, ismini ve adresini değiştireceğini duyurmuştu. Ancak, logosunu daha kalın çizgili bir versiyonla değiştirdikten sonra bu değişikliği geri aldı.
26 Temmuz 2023

Elon Musk, Twitter'ın ücretli olabileceğini açıkladı. Musk, platformun kullanımı için küçük bir aylık ödeme almayı planladığını belirtti. Ayrıca, platformda doğrulama için kullanılan 'mavi tik' özelliğini de ücretli hale getirdi ve bunu avantaj sağlayan bir ücretli abonelik sistemine dönüştürdü. Musk, bu değişikliğin botlarla mücadeleyi amaçladığını ifade etti.
19 Eylül 2023

Twitter, hesabı olmayan kullanıcıların tweet'leri görememesi için bir güncelleme yaptı. Son iki günde hesabı olmayanların platforma erişememesi teknik bir sorun olarak düşünülürken, Twitter CEO'su Elon Musk'ın açıklamalarıyla durumun bir politika değişikliği olduğu anlaşıldı. Artık Twitter'a giriş yapan kullanıcılar, oturum açmaları veya hesap oluşturmaları gerektiğini belirten bir ekranla karşılaşacaklar. Musk, Twitter verilerinin agresif bir şekilde kazındığını ve bu durumun gerçek kullanıcı deneyimini etkilediğini belirterek, bu sorunu durdurmak için fikirlere açık olduğunu ifade etti.
1 Temmuz 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, platform üzerinden oyun yayını yaptı. Musk, Twitter'ı 27 Ekim 2022'de 44 milyar dolara satın almış ve platformu daha kapsamlı hale getirmeye çalışıyor. Twitter'ı bir 'süper uygulama' haline getirme hedefi olduğunu belirten Musk, uygulama üzerinden yayın yapılmasıyla ilgili yeni özellikler getirdi. Musk, Diablo IV oynadığı anları canlı yayınlayarak 'Oyun yayınını test ediyorum' dedi.
2 Ekim 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, kişisel hesabından yaptığı açıklamada, doğrudan mesajlaşma (DM) haricinde engelleme özelliğinin kaldırılacağını belirtti. Musk, bu özelliğin hiçbir anlamı olmadığını ifade etti. Ancak sessize alma özelliğinin devam edeceğini de ekledi.
18 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, sosyal medya platformunun sadece 'koyu modda' çalışacağını belirtmişti. Ancak birçok kullanıcının itirazı üzerine bu fikirden vazgeçtiğini açıkladı. Musk, Twitter'ın aydınlık modunun kalacağını, ancak karanlık modun varsayılan ayar olacağını ve loş modun kaldırılacağını belirtti.
29 Temmuz 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk'ın, şirketin San Francisco'daki genel merkezindeki klasik 'kuş' logosunu 'X' ile değiştirmesi bölge sakinlerinin tepkisine neden oldu. Yapı denetim dairesi, izinsiz yapılan logo değişikliği hakkında 24 şikayet dilekçesi aldığını açıkladı. Şikayetler ve izin tartışmaları devam ederken, 'X' logosu kaldırıldı. Daha önce de Twitter'a 'verilen tabela iznini ihlal' gerekçesiyle soruşturma açılmıştı.
1 Ağustos 2023

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, Türkiye hükümetinin platform üzerinden bazı hesapların kapatılması taleplerini kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu. Türkiye'de mahkeme kararlarına dayanarak bazı içeriklerin erişime engellendiği, ancak hangi içeriklerin engellendiğinin açıklanmadığı belirtildi. İfade Özgürlüğü Derneği'nin EngelliWeb projesine göre engellenen hesaplar arasında Cevheri Güven, Muhammed Yakut ve 'Who' adlı kullanıcılar bulunuyor. Musk, Twitter'ın tamamen kısıtlanması ile bazı tweet'lere erişimin sınırlandırılması arasında bir seçim yapılması gerektiğini ifade etti.
13 Mayıs 2023

Twitter CEO'su Elon Musk, platformun gelecek aylarda kullanıcılara farklı kültür ve ülkelerden tweetler önereceğini açıkladı. Bu tweetler, kullanıcının diline çevrilecek. Musk, özellikle Japonya gibi ülkelerdeki Twitter kullanıcılarının mükemmel tweetler paylaştığını belirtti ve bu yeniliğin kullanıcıların farklı perspektiflerle karşılaşmasını sağlayacağını ima etti.
21 Ocak 2023

Twitter, Elon Musk'ın şirketi satın almasının ardından yeni bir işten çıkarma dalgası başlattı ve cumartesi günü çalışanlarının yaklaşık yüzde 10'unu, en az 200 kişiyi işten çıkardı. İşten çıkarılanlar arasında makine öğrenimi ve site güvenilirliği üzerinde çalışan ürün yöneticileri, veri bilimcileri ve mühendisler bulunuyor. Musk daha önce şirketin yarısını işten çıkarmış ve şirketin günlük dört milyon dolar kaybettiğini gerekçe göstermişti. Bazı işten çıkarılan çalışanlar ise Twitter'a dava açmıştı.
27 Şubat 2023

Elon Musk, sahibi olduğu Twitter'ın verilerini izinsiz kullandığı gerekçesiyle Microsoft'u dava edeceğini açıkladı. Musk, Microsoft'un Twitter verilerini yasa dışı kullanarak eğitim aldığını iddia etti, ancak bu iddiasını destekleyecek herhangi bir kanıt sunmadı. Microsoft, Twitter'dan reklamlarını kaldıracağını ve 25 Nisan'dan itibaren kendi reklam platformunun Twitter'ı desteklemeyeceğini duyurmuştu. Microsoft, konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.
22 Nisan 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, iki yeni abonelik türünün satışa sunulacağını duyurdu. Yeni abonelik türlerinden biri daha ucuz olacak ve tüm özellikler kullanıcılara sunulacak ancak reklamlar sitede çıkmaya devam edecek. Daha pahalı olan ikinci abonelikte ise reklamlar bulunmayacak. Ayrıca, Twitter'ın 'herkese ücretli' yapmayı test ettiği ve botlarla mücadele kapsamında temel özelliklere erişmek için tüm kullanıcıların yıllık bir dolar ödemek zorunda kalacağı belirtildi.
20 Ekim 2023

İş insanı Elon Musk, Temmuz 2023'te kurduğu yapay zeka şirketi xAl'yi Twitter'a entegre edeceğini duyurdu. xAl tarafından geliştirilen 'Grok' isimli yapay zeka robotu, Twitter'daki 'Premium+' abonelerine sunulmuş ve şirketin teknolojisi Twitter aracılığıyla bilgilere gerçek zamanlı erişim sağlayacak şekilde tasarlanmış. xAl, aynı zamanda Twitter'dan bağımsız bir uygulama olarak da kullanılabilecek.
6 Kasım 2023

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından, platform Türkiye'de yasal talepler doğrultusunda bazı haber içeriklerini engellemeye başladı. Diken'in 'Hatay'da sekiz ceset saatlerdir yerde' başlıklı haberi ve BirGün'ün 'Askeriyede darp ve baskı iddiası' başlıklı haberi, Türkiye'deki kullanıcıların erişimine kapatıldı. İfade Özgürlüğü Derneği kurucusu Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Twitter'ın bu uygulamasının yeni olmadığını, ancak seçim öncesinde sansür uygulamalarının artabileceğini belirtti.
16 Mart 2023

18 yaşındaki Jack Sweeney tarafından açılan ve Elon Musk'ın özel jetinin konumunu gerçek zamanlı olarak paylaşan @ElonJet Twitter hesabı, Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından askıya alındı. Musk, daha önce Sweeney'e bu bilgileri paylaşmaması için 5 bin dolar teklif etmiş, ancak anlaşma sağlanamamıştı. Sweeney şimdi aynı faaliyetlerini Threads platformunda sürdürüyor. Threads, Meta tarafından beş gün önce kullanıma açılan ve Twitter'ın en büyük rakibi olarak görülen bir sosyal medya platformudur.
11 Temmuz 2023

Twitter, San Francisco merkez ofisindeki fazla eşyalarını açık artırma yoluyla satışa çıkardı. Açık artırmada mavi kuş heykeli, toplantı masası, kahve makinesi ve @ işareti şeklinde bir saksı gibi çeşitli eşyalar satıldı. En yüksek fiyatı 100 bin dolar ile platformun ünlü kuş logosunun heykeli aldı. Açık artırmayı Heritage Global Partners şirketi yönetti.
19 Ocak 2023

Teknoloji şirketi Block'un kurucu ortağı Jack Dorsey, Hindenburg Research tarafından yayımlanan bir rapor sonrasında 526 milyon dolarlık bir servet kaybına uğradı. Rapor, Block'un kullanıcı sayılarını ve müşteri edinme maliyetlerini yanıltıcı şekilde raporladığını iddia etti. Block şirketi iddiaları reddederek yasal işlem başlatacağını açıkladı. Dorsey, kişisel servetinin büyük bir kısmını Block'a yatırmış durumda.
25 Mart 2023

Tinder, kullanıcı deneyimini daha güvenli hale getirmek amacıyla video ile profil doğrulama özelliği ekledi. Bu yeni sistemde, kullanıcıların kendilerini video aracılığıyla doğrulamaları gerekiyor. Doğrulama testinden geçemeyen kullanıcılar, uygulamanın onaylı hesaplar için sunacağı mavi tik işaretini alamayacaklar. Video ile doğrulama yöntemi, Apple ve Google'ın resmi işlemlerinde ve başka bir flört uygulaması olan Hinge'de de kullanılıyor.
26 Nisan 2023

Netflix'in kurucu ortağı ve CEO'su Reed Hastings, görevinden istifa ederek yerini Greg Peters ve Ted Sarandos'a bıraktı. Hastings, şirketin yönetim kurulu başkanı olarak görevine devam edecek. Ayrıca, Bela Bajaria ve Scott Stuber yeni görevler alarak yönetimde yer alacaklar. Hastings, gelecekte hayır işlerine daha çok zaman ayırmayı planladığını belirtti.
20 Ocak 2023

YouTube'un CEO'su Susan Wojcicki, çalışanlara gönderdiği bir e-posta ile istifa ettiğini duyurdu. Wojcicki, aile, sağlık ve kişisel projelere odaklanacağını ve Google'ın çatı şirketi Alphabet'te danışmanlık yapmayı planladığını belirtti. 2014 yılından bu yana YouTube'un CEO'luk görevini yürüten Wojcicki'nin yerine, şirkette Shorts ve Music projelerine odaklanan yardımcısı Neal Mohan geçecek.
17 Şubat 2023
İşaretlediklerim