ABD'nin Batı Virginia eyaletinde Jeanne Whitefeather ve Donald Lantz çifti, evlat edindikleri beş siyah çocuğu kötü koşullarda tutmak ve köle olarak kullanmakla suçlandı. Sosyal yardım yetkilileri, çocukları bir ahırda kilitli buldu ve savcılık çift hakkında insan kaçakçılığı, çocuk ihmali, kölelik ve zorla çalıştırma gibi suçlardan iddianame hazırladı. Çift, suçlamaları reddetti.
28 Haziran 2024

Çocuk felci sonucu altı yaşından itibaren demir akciğer içinde yaşamak zorunda kalan Paul Alexander, 78 yaşında vefat etti. 27 Şubat'ta Covid-19 testi pozitif çıktıktan sonra hastaneye kaldırılan Alexander, hayatı boyunca üniversite eğitimi alıp avukatlık yaparak ve bir kitap yayınlayarak birçok insana ilham kaynağı oldu. Kardeşi Philip, Paul için bağışta bulunanlara teşekkür ederek, toplanan paranın cenaze masraflarını karşılayacağını belirtti.
13 Mart 2024

Boeing'in üretim standartları hakkında endişelerini dile getiren eski çalışan John Barnett, ifade vermesi gereken günün ertesinde ölü bulundu. Barnett, Boeing'de 32 yıl çalışmış ve emekliliğinden sonra şirkete karşı bir dava açmıştı. İddialarına göre, üretim hattında standartların altında parçalar kullanılmış ve acil durum oksijen sistemlerinde ciddi sorunlar tespit edilmişti. Barnett'in ölümü, Boeing ve ana tedarikçisi Spirit Aerosystems'in üretim standartlarının incelendiği bir dönemde gerçekleşti.
12 Mart 2024
İşaretlediklerim