Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Turkcell'in genel müdürlüğüne atandı. Bu atama, Bülent Aksu'nun 14 Eylül'de genel müdür olarak atanmasının ve 25 Eylül'de görevine son verilmesinin ardından gerçekleşti. Ali Taha Koç, eski aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un kardeşi.
13 Ekim 2023

AKP, TBMM Başkanlık Divanı üyelerini ve komisyon başkanlarını belirledi. Meclis başkanvekili olarak eski adalet bakanı Bekir Bozdağ seçildi. İbrahim Eyüpoğlu, Alpay Özalan ve Hasan Turan meclis idare amirleri olarak atandı. Ayrıca, Adalet, Anayasa, Ulaştırma gibi önemli komisyonlara başkanlar atandı, bu komisyon başkanlıklarına Cüneyt Yüksel, Yusuf Beyazıt, Adil Karaismailoğlu gibi isimler getirildi.
14 Haziran 2023

Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı geçici sonuçlara göre yüzde 52 oy alarak yeniden cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan, balkon konuşmasında eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş için 'terörist' ifadesini kullandı. Konuşma sırasında meydanda 'Selo'ya idam' sloganları atıldı. Erdoğan, enflasyonla mücadele ve ekonomik istikrar vurgusu yaparak, uluslararası itibara sahip bir finans yönetimi planladıklarını belirtti. Ayrıca, HÜDA-PAR'ın genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile birlikte balkonda poz veren Sinan Oğan'ın da Erdoğan'ı desteklediği görüldü.
29 Mayıs 2023

Kulüpler Birliği, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi yönetimindeki krizler ve çözüm üretememe sorunları nedeniyle erken seçim çağrısında bulundu. Çok sayıda kulüp, mevcut yönetimin değişmesi gerektiğini belirtiyor, ancak TFF bu taleplere 18 Temmuz'daki olağan seçim sürecine işaret ederek yanıt veriyor. Kulüpler Birliği, seçimin haziranın ilk haftasında yapılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, yeni yönetimin mali ve lisanslama süreçlerine yeterli zamanla müdahale edebilmesi için bu tarihin elzem olduğunu belirtti.
19 Nisan 2024

Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi'ne yeni üyeler olarak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci ve YÖK Başkanı Erol Özvar atandı. Ayrıca Dr. Yener Mehmet Sonuşen ve Prof. Dr. İsmail Demir yeniden konsey üyeliğine atandılar. Naci İnci, geçen sene de TÜBİTAK yönetim kurulu üyeliğine atanmıştı.
15 Mart 2023

Sadettin Saran, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekildiğini duyurdu. Saran, daha önce Ali Koç aday olursa aday olmayacağını belirtmişti ve bu kararını resmi olarak açıkladı. Ayrıca, Ali Koç'a destek vereceğini ve ekibiyle birlikte kulübü yönetmeye hazır olduğunu ifade etti.
11 Mayıs 2024

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan adaylığı konusunda ortak bir aday üzerinde anlaşmaya vardı. İki parti tarafından yapılan istişareler sonucunda, Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı ÖZBUDUN ortak aday olarak belirlendi. Saadet Partisi bu kararı sosyal medya hesabından duyurdu.
7 Haziran 2023

Boğaziçi Üniversitesi'nin 'kayyım yönetimi', Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BÜVAK) mütevelli heyetine dört ayda iktidara yakın 98 üye atadı. Bu atamalar, normalde yılda bir ila beş üye atanırken ve bu atamaların BÜVAK mütevelli heyetinin görüşü alınarak yapılırken, bu seferki atamaların heyetin görüşü alınmadan yapıldığı belirtildi. Atananlar arasında AKP'li siyasetçiler, paraşüt akademisyenler ve AKP'ye yakın bürokratlar bulunuyor.
24 Temmuz 2023

Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüplerinin başkanları Ali Koç ve Ertuğrul Doğan, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Bu gelişme, Türk futbolunda yöneticilerin disiplin süreçlerine dahil olması açısından dikkat çekici. Sevk nedenleri ve olası sonuçları hakkında detaylı bilgi verilmemiş olsa da, bu durumun iki büyük kulübün yönetim kadroları üzerinde önemli etkileri olabileceği düşünülüyor.
27 Mart 2024

Süper Lig ekibi MKE Ankaragücü, teknik direktörlük görevine Emre Belözoğlu'nu getirdi. Belözoğlu, son olarak Başakşehir'i çalıştırmıştı. Başakşehir kariyeri 2021-2022 sezonunun 9'uncu haftasında başlayan Belözoğlu, 2023-2024 sezonunun dördüncü haftasında Konyaspor'a 1-0 mağlup olduktan sonra Başakşehir'den ayrılmıştı. Belözoğlu, geçtiğimiz sezon UEFA Konferans Ligi'nde son 16 turunda elenmiş ve Türkiye Kupası'nda finalde Fenerbahçe'ye kaybetmişti.
3 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadir Has Üniversitesi'ne Prof. Dr. Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz'i, MEF Üniversitesi'ne ise Prof. Dr. Muhammed Şahin'i rektör olarak atadı. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Arzu Gür görevden alındı ve diğer bazı il müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda da Kars ve Tunceli İl Müdürleri görevden alınarak yerlerine yeni isimler getirildi.
28 Ocak 2023

İstanbul'da döner ustası, AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayı Murat Kurum'dan oy istemesi üzerine, ekonomik zorluklarını ve geçinememe sorununu dile getirdi. Dönerci, 1996'da bir yıllık maaşıyla babasına ev alabildiğini, ancak şu anda bayramda memlekete gitmenin bile hayal olduğunu belirtti. Murat Kurum'un '22 senede ülkeyi nereden nereye getirdik' sözlerine karşılık, döner ustası maaşıyla geçinememe sorununu vurguladı.
17 Şubat 2024

Bursaspor, eski başkanlarından Ali Ay'ın hatalarından dolayı lisans alamadıklarını ve bu sorun çözülmezse gelecek sezon lige katılamama tehlikesinin ortaya çıktığını duyurdu. Kulüp, 57 milyon TL'lik borç nedeniyle lisans alamadığını açıkladı. Kulübün başkanı Recep Günay, bu sezon için lige katılmama gibi bir durumlarının olmadığını ama futbolcu lisansı çıkarma yasağı aldıkları için gelecek sezon TFF'ye bildirebilecekleri lisanslı futbolcuları olamayacağını, bu nedenle lige katılamayacaklarını söyledi.
20 Temmuz 2023

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, 10 yıldır Süper Lig'de şampiyon olamayan kulübün mevcut başkanı Ali Koç ve yönetimini eleştirerek istifaya çağırdı ve olağanüstü genel kurul talebinde bulundu. Yıldırım, Koç'un yönetim anlayışını eleştirerek, başarısızlıkları kabul etmeme ve hayali düşmanlar yaratma eğiliminde olmakla suçladı. Ayrıca, Fenerbahçe'nin mali destek konusunda kimseye muhtaç olmadığını ve başkanlığın zenginlikle alınmadığını vurguladı. Yıldırım, kulübün geleceği için genel kurul üyelerini mevcut yönetimin icraatlarını değerlendirmeye çağırdı.
16 Haziran 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama programında yaptığı konuşmada bir kez daha belediye başkanı olmayı planladığını duyurdu. Yavaş, yeni dönemde de rozetsiz başkanlık yapmayı sürdüreceğini ve siyasi tartışmalara zaman ayırmayacağını belirtti. Ankara'da yaşanan travmayı tekrar yaşatmamak için çalışacağını ve halkın desteğiyle bir 5 yıl daha başkanlık yapmayı istediğini ifade etti.
30 Ağustos 2023

AKP, milletvekili adaylığı için boşalan İzmir, Karabük ve Karaman il başkanlıklarına yeni atamalar gerçekleştirdi. İzmir il başkanlığına Muhammet Bilal Saygılı, Karabük il başkanlığına Ferhat Salt, Karaman il başkanlığına ise Murat Öztürk atandı. Parti, eski il başkanlarına hizmetleri için teşekkür ederken, yeni il başkanlarına başarılar diledi.
31 Mart 2023

2022 yılında yatırımcılarına reel getiri sağlayan borsa, 2023 yılına dalgalı bir başlangıç yaptı. Uzmanlar, 2022'de borsaya giren ve kazanç sağlayan yatırımcıların, 2023'te doğru şirket seçiminin daha fazla önem kazandığını belirtiyorlar. İktisatçı Tuncay Turşucu ve Allbatross Portföy Fon Yöneticisi Gökhan Uskuay, yatırımcılara şirketlerin finansal durumlarını, sektör döngülerini ve ekonomik politikaları takip etmeleri gerektiğini, profesyonel yardım almanın veya yatırım yönetimini profesyonellere bırakmanın önemini vurguluyorlar.
27 Ocak 2023

Fenerbahçe öncülüğünde bir grup kulüp, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan 18 Temmuz'daki seçim tarihini haziran ayının başına çekmek için isyan bayrağını açtı ve bayramdan önce imza kampanyası başlattı. Ancak kampanya beklenen ilgiyi görmedi ve sadece 56 imza toplandı. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, 100 imzaya ulaştıklarını ve bu sayının 200'e ulaşacağını iddia etse de, TFF'nin seçim tarihini en fazla 10 gün geriye çekebileceğini, yani 8 Temmuz'a alabileceğini belirtti. Kulüplerin bu ısrarının altında, Mehmet Büyükekşi'ye seçim şansı vermek istememeleri ve EURO 2024 öncesi Milli Takım'ın başarısının etkileri yatıyor.
18 Nisan 2024

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık seçimi ikinci tura kaldı. İlk turda Özgür Özel 682 oy alırken, mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. İkinci tur seçimler saat 00.30'da başladı ve 2.30'da sona erecek.
5 Kasım 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP'li rakibini yüzde 30 puan farkla yenerek başkanlık koltuğuna yeniden oturdu. 20 yıldır AKP yönetiminde olan Mamak'ı kazanan CHP'li Veli Gündüz Şahin ile birlikte teşekkür konuşması yapan Yavaş, herkese eşit davranmanın önemini vurguladı. Yavaş, seçimlerin ardından tüm belediye başkanlarına herkese eşit davranma çağrısında bulundu ve ayrımcılığı toprağın altına gömdüklerini belirtti.
5 Nisan 2024
İşaretlediklerim