Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden paylaştığı bir videoda, seçim dönemlerinde Kürt vatandaşlara yönelik toplu yaftalama ve terörist muamelesi yapıldığını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu durumu 'utanç verici' olarak nitelendirdi ve milyonlarca liranın sosyal medya trollerine harcandığını, bu trollerin insanları devlete yabancılaştırdığını ifade etti. Ayrıca, Türk ve Kürt halkının kardeşliğine vurgu yaparak, bu tür propagandalara karşı halkı uyardı ve kardeşlik hukukunun unutulmaması gerektiğini belirtti.
17 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul'da düzenlenen bir iftar programında yaptığı konuşmada, uzun süredir siyasetin kutuplaştırıcı bir dil ile yapıldığını eleştirdi. Seçimlerin bayram havasında geçmesi gerektiğini vurgulayan Akşener, başbakanlık için pazarlık yapmak istemediğini, halkın helal oylarıyla bu makama gelmek istediğini belirtti. Ayrıca, 'Kürt'sün eşitsin PKK'lısın' denklemini reddettiğini ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının nüfus cüzdanı sahibi olarak eşit olduğunu ifade etti.
14 Nisan 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partinin lideri Meral Akşener'in onayına rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıktı. Akşener, altılı masayı terk ettikten sonra İmamoğlu ve Yavaş'ın yardımcı adaylığı formülüyle masaya döndü. Ağıralioğlu'nun, Akşener'in masaya dönüş görüşmeleri sırasında yaptığı açıklama parti içinde rahatsızlık yarattı ve parti disiplinine aykırı bulundu. Parti yöneticileri, bu tür açıklamaların kar zarar hesabının doğru yapılmasını gerektirdiğini belirtti.
16 Mart 2023

Adıyaman'da 6 Şubat depremlerinin vurduğu bölgedeki mezarlık ziyareti sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir provokasyon yapıldı. Bir kişi, dua okunurken Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak imama, 'O Fatiha okumayı bilmiyor ki, neden okutuyorsun' diyerek çıkıştı ve çevredekilerin tepkisi üzerine alandan uzaklaştırıldı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, bu olayı kınayarak, siyasi iktidarın ülkeyi getirdiği kutuplaşmaya dikkat çekti ve 14 Mayıs'ın barış ve huzur temelinde bir kırılma anı olacağını belirtti.
21 Nisan 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP ve millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve HDP'nin desteğine itirazlarını açıkladı. Ağıralioğlu, HDP'nin içinde olduğu bir denklemin parçası olmayacaklarını ve HDP'yi muhatap almayacaklarını belirtti. Ayrıca, İYİ Parti'nin terörün gölgesinde siyaset yapmayacağını ve HDP'nin Türk demokrasisinin şantajcısına dönüştüğünü ifade etti. Geçmişte Meral Akşener'in toplantılara katılmayacağını söylemesine rağmen, İYİ Parti'nin sonradan masaya dönmesi ve Ağıralioğlu'nun bu tutumunun parti içinde tartışma yarattığı da belirtildi.
22 Mart 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, önceden uyarıda bulunduğu 'kirli işler'in başladığını belirtti. Kendisine ve ittifakına yönelik iftira kampanyaları ve engelleme çabalarına maruz kaldıklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, seçimlerin manipüle edilmeye çalışıldığını, dezenformasyon içeren haberlerin yayıldığını ve sahte parti broşürlerinin basıldığını söyledi. Ayrıca, sonunda hak ve halkın galip geleceğini ve bu kirli oyunların sona ereceğini belirtti.
27 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını 'dayatma' olarak nitelendirmesi ve altılı masadan ayrılmasının ardından, CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı, aralarında Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu bir toplantıda Kılıçdaroğlu'na desteklerini ifade etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediye başkanlarının Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini duyurdu.
4 Mart 2023

Altı muhalefet partisinin liderleri, ortak cumhurbaşkanı adayını belirlemek için toplandı. Toplantıda İYİ Parti'nin çekinceleri vardı ve Meral Akşener, İstanbul ve Ankara belediye başkanlarını aday olarak önerdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda anlaşmazlık yaşandı ve Akşener toplantıyı terk etmeyi düşündü, ancak diğer liderlerin araya girmesiyle bu durum önlendi. İYİ Parti'nin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin kararı, ilerleyen toplantılarda netleşecek.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin belediye başkanları ve divan kuruluna, Millet İttifakı'ndaki son gelişmelere rağmen sükunetli olmaları ve ittifak devam ediyormuş gibi davranmaları konusunda uyarılarda bulundu. Bu çağrı, Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkıp altılı masadan ayrılmasının ardından geldi. Kılıçdaroğlu da benzer bir yaklaşım sergileyerek, partililerden olumsuz tavır almamalarını ve mevcut durumu korumalarını istedi.
5 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na yönelik eleştirilerde bulundu. Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ni eleştiren sözlerine tepki gösteren Erdoğan, Tanrıkulu'nu 'sözde milletvekili, terörist müsveddesi' olarak nitelendirdi. Ayrıca, devlet ve yargı olarak gereken dersi verme mükellefiyetleri olduğunu belirtti. Tanrıkulu hakkında daha önce de soruşturma açılmış ve partisi CHP'den de tepki gelmişti.
14 Eylül 2023

Altılı masa krizinin ardından İYİ Parti'nin desteğinin kısmen geri kazanıldığı anket sonuçlarına göre belirlendi. Parti yetkilileri, partiye karşı bir medya operasyonunun başlatıldığını iddia etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmasının ardından partiden ayrılmış ve tepkiler almıştı. Ancak sonrasında masaya geri dönerek partiye olan desteği toparlamaya çalıştı. Parti yetkilileri, AKP'den ve Memleket Partisi'nden seçmen çekmeyi hedeflediklerini ve bu stratejiyle seçim kazanmayı planladıklarını belirtti.
25 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine ittifaktan ayrıldığını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ortaya koymasına karşın Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önermişti. Akşener'in ayrılık kararının ardından, İmamoğlu ve Yavaş Twitter üzerinden Millet İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde devam edeceğine dair mesajlar paylaştı.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TV 100'de katıldığı bir programda, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olma hakkı olduğunu ve Millet İttifakı'nın genişlemesi durumunda İnce'nin bu ittifak içinde yer almasını istediğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ittifakın genişleyeceğini ifade ettiği bir dönemde, Akşener'in bu açıklaması, İnce'nin adaylığı ve ittifakın geleceği hakkında kamuoyunda tartışmaları beraberinde getirdi. Anket sonuçlarına göre, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın önünde olduğu ancak seçimin ikinci tura kalabileceği ve bu durumda İnce gibi isimlerin adaylıktan çekilmesi yönünde kamuoyu baskısının olduğu belirtiliyor.
18 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda anlaşmazlık yaşanan altılı masa toplantısından ayrıldığını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dört liderin desteğiyle ortaya koymasına karşın, Akşener İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önermişti. Saadet Partisi kaynakları, Akşener'in bir sonraki toplantıya katılmasını beklemiyor ve olası katılımın sürpriz olacağını belirtiyor. İYİ Partili kaynaklar da Akşener'in toplantıya gitme ihtimalinin düşük olduğunu ifade ediyor.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda İYİ Parti'nin bilgilendirilmediğini ve aday belirleme sürecinin TV'den öğrenildiğini ifade etti. Özlale, aday belirlemenin 12 gün içinde aceleye getirilmesinin doğru olmadığını belirtti ve CHP'nin bu süreci Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylatmak için kurduğu iddialarına karşı İYİ Parti'nin onay makamı olmadığını vurguladı. Ayrıca, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmemesi durumunda altılı masanın dağılacağı yönündeki açıklaması Kılıçdaroğlu'nu sinirlendirmiş ve parti içi genelgeyle uyarıda bulunulmuştu.
3 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'masadaki arkadaşları tarafından sazan sarmalına alındığını' ifade etti. Erdoğan, CHP'nin genel seçimde oylarını artıramadığını ve ittifak içindeki diğer partilerin CHP listesinden milletvekili çıkardığını belirterek, bunun Türk siyasi tarihinde büyük bir 'yankesicilik' ve 'hortumlanma' olduğunu söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin vizyoner ve projeci bir muhalefete sahip olmamasını en büyük problem olarak nitelendirdi.
17 Mayıs 2023

Saadet Partisi genel merkezinde yapılan toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak duyuruldu. Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığını üstleneceği belirtildi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, seçimi birinci turda kazanmak için çalışacaklarını ifade ederek Kılıçdaroğlu'nu görüşmeye davet etti. TİP Genel Başkanı Erkan Baş da Kılıçdaroğlu'nu tebrik ederek başarılar diledi.
6 Mart 2023

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, kendisinin ve İYİ Parti'nin itibarını zedelemek amacıyla 'Beşli Çete' temsilcisiyle görüştüğü yönünde ortaya atılan iddiaları kesin bir dille yalanladı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, iddiaları iftira olarak nitelendirdi ve bu iftirayı atanlar hakkında yargı süreci başlatacağını duyurdu. Ayrıca, İYİ Parti'nin 'Beşli Çete' kavramını ilk kez ortaya attığını ve iktidara gelmeleri halinde bu gruplardan hesap soracaklarını belirtti. Bu iddialar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Beşli Çete'ye yönelik eleştirileri ve İYİ Parti'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki tutumu arasında bağlantı kurulması sonucu gündeme gelmişti.
5 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'nin 22. kuruluş yıldönümü programında konuştu. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun sözünün eri olmadığını ve vatandaşın aklıyla alay ettiğini iddia etti. Ayrıca, AK Parti'nin Türkiye'nin tüm zenginliklerini ve renklerini temsil ettiğini belirtti ve farklı tercihlerde bulunan vatandaşları AK Parti'ye katılmaya çağırdı.
24 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı, Millet İttifakı tarafından Saadet Partisi genel merkezinde duyuruldu. Bu duyuru, AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan'ın üç yıl önce Kılıçdaroğlu aday olursa kendisinin de aday olacağını söylediği açıklamayı akıllara getirdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı üzerine Turan, Twitter'dan 'Hayırlı olsun' mesajı paylaştı ve sosyal medyada Turan'ın eski sözleri hatırlatılarak adaylık konusunda alaycı yorumlar yapıldı.
6 Mart 2023
İşaretlediklerim