Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında Türk Hava Yolları, deprem bölgesinden dönüş seferlerini ücretsiz yapacağını duyurdu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün'ün Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kayseri çıkışlı direkt uçuşlar 13 Şubat'a kadar ücretsiz olacak. Bu karar, insani yardım malzemeleri ve arama kurtarma ekiplerinin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla alındı.
7 Şubat 2023

Türk Hava Yolları (THY), 2021 yılında ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi sonrasında durdurduğu İstanbul-Kabil uçuşlarını 21 Mayıs'ta yeniden başlatacak. Uçuşlar haftada dört gün; salı, çarşamba, cuma ve pazar günleri gerçekleştirilecek. THY, Taliban'ın Afganistan'da iktidarı ele geçirmesi sonrası güvenlik endişeleri nedeniyle bu uçuşları durdurmuştu.
29 Nisan 2024

İstanbul'da etkili olan fırtına ve kuvvetli yağış sonucunda meydana gelen olaylarda bir kişi hayatını kaybetti. İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar normal sürerken, İDO ve BUDO'nun toplam 17 seferi iptal edildi ve boğaz trafiği kapatıldı. Ekipler, su baskını, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi 148 olaya müdahale etti. Yakıt yüklü bir gemi karaya oturdu, mürettebatı tahliye edildi. Ayrıca, toprak kayması nedeniyle üç gecekondu boşaltıldı ve sakinleri güvenli yerlere yerleştirildi.
29 Kasım 2023

Türk Hava Yolları'nın (THY) 'Uçuş Operasyon Yönergesi', Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından onaylandı. Yeni yönergeye göre, uçuşun kritik aşamaları dışında pilotların kokpitte ibadet etmelerine izin verilecek. THY, bu düzenlemeyi uçuş mürettebatının zihinsel ve fiziksel sağlığına önem verdiği gerekçesiyle yaptığını belirtti.
29 Ağustos 2023

Türk Hava Yolları (THY), Hakkari'ye yapılması planlanan uçuşların kötü hava koşulları nedeniyle iptal edildiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında TK 2670-2671 İstanbul-Yüksekova-İstanbul ve AnadoluJet’in TK 7192-7193 Ankara-Yüksekova-Ankara uçuşları bulunmaktadır. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, iptallerin karşılıklı olarak gerçekleştiği belirtildi.
18 Şubat 2024

Nijer'de yaşanan askeri darbenin ardından hava sahasının kapanması nedeniyle ülkede mahsur kalan Türk vatandaşları, Türk Hava Yolları'nın (THY) özel seferleriyle İstanbul'a getirildi. İstisnai uçuş izniyle Niamey'deki Uluslararası Diori Hamani Havalimanı'ndan havalanan uçak, İstanbul Havalimanı'na ulaştı.
9 Ağustos 2023

Türk Hava Yolları, İstanbul'da 5-6 Şubat tarihlerinde beklenen kötü hava koşulları sebebiyle toplam 238 seferin iptal edildiğini duyurdu. İptal kararları Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin (MADKOM) kararıyla alındı. İptal edilen seferlerin 72'si iç hat, 166'sı ise dış hat uçuşlarından oluşuyor. THY, yolculara havalimanına gelmeden önce uçuşlarını kontrol etmeleri konusunda uyarıda bulundu.
4 Şubat 2023

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksaklık yaşandığını duyurdu. Üstün, bu sorunun yazılım kaynaklı olduğunu ve dünya çapında birçok sektörü etkilediğini belirtti. THY, sorunun giderilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını ve operasyonların kademeli olarak normale döndüğünü açıkladı. Yaşanan aksaklıktan dolayı yolculardan özür dilendi.
19 Temmuz 2024

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Elazığ seferini yapacak uçağı, kabin görevlilerinin uyarısına rağmen emniyet kemeri takmayıp taşkınlık çıkaran bir yolcu nedeniyle kalkıştan vazgeçerek geri döndü. Yolcu, uçuş emniyetini ihlal ettiği için uçaktan indirilmesi gerektiği belirtildi. Yolcunun taşkınlığına devam etmesi üzerine polis ekipleri uçağa çağrıldı ve yolcu polis nezaretinde uçaktan indirildi. Bu durum uçağın yaklaşık 2,5 saat gecikmeli olarak kalkmasına neden oldu.
11 Eylül 2023

Türk Hava Yolları (THY), tüm uçaklarında ücretsiz internet hizmeti sunmaya başlayacağını duyurdu. THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, bu hizmet yıl sonunda başlayacak ve iki yıl içinde tamamlanacak. Proje kapsamında, THY mevcut filosunu en yeni uçak içi bağlantı (IFC) teknolojileriyle güçlendirecek ve yeni uçakları daha verimli IFC teknolojileriyle donatacak. Bu sayede, tüm yolculara sınırsız, kesintisiz ve daha hızlı internet hizmeti ücretsiz olarak sunulacak.
23 Temmuz 2024

Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz, New York'tan Meksika'ya giden bir uçakta bilincini kaybeden bir yolcuya müdahale etti. Yolcunun düşük kan şekeri nedeniyle bayıldığını belirleyen Dr. Öz, oksijen ve portakal suyu vererek yolcunun durumunu stabilize etti. Yolcunun daha sonra yerel doktoruyla detaylı bir değerlendirme yapması gerektiğini belirten Dr. Öz, inişten sonra başka bir acil durumla karşılaşma ihtimaline karşı yolcuya telefon numarasını verdi.
15 Haziran 2024

Türk Hava Yolları (THY), Brüksel'deki havalimanı çalışanlarının grevi nedeniyle 30 Eylül ve 1 Ekim tarihlerinde yapılacak bazı seferlerini iptal etti. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, iptal edilen seferlerin detayları paylaşıldı. Bu iptaller, İstanbul ve Brüksel arasındaki uçuşları etkiliyor.
29 Eylül 2024

Almanya'da Hamburg Havalimanı'nda silahlı bir kişi çocuğunu rehin alarak aprona girdi ve uçak seferleri durduruldu. Şüpheli gözaltına alındıktan sonra hava trafiği normale döndü. Olay nedeniyle toplamda 27 uçak seferi ve 3 bin 200 yolcu etkilendi. Alman basınına göre, 35 yaşındaki baba, velayet anlaşmazlığı nedeniyle çocuğunu rehin alarak Türkiye'ye gitmek istiyordu.
5 Kasım 2023

THY ve AJet uçuşlarında yaşanan rötarların ana nedenleri arasında ekip eksikliği ve hava trafik kontrolörlerinin inisiyatif almadan çalışması yer alıyor. AJet'in filosunda 95 uçak bulunmasına rağmen, uçuş planlamasında yedek ekip ve uçak eksiklikleri rötarlara yol açıyor. Hava trafik kontrolörlerinin inisiyatif alarak çalışmaları uçuş sürelerini kısaltırken, bu inisiyatifin alınmaması rötarları artırıyor. Bu durum, özellikle yaz sezonunda uçak yolculuğu yapmak isteyen yolcular için büyük bir sorun teşkil ediyor.
9 Temmuz 2024

Türk Hava Yolları (THY), 2,5 milyar lira sermayeli bir yatırım şirketi kurma kararı aldı. THY, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, yeni şirketin adının THY Yatırım Yönetim A.Ş. olacağını belirtti. Bu şirket, THY'nin ana faaliyet konusu dışında kalan çeşitli yatırım projelerini yönetmek amacıyla kurulacak.
6 Temmuz 2024

Türk Hava Yolları (THY), Pegasus Havayolları ve A Jet, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a seferlerini iptal etti. Bu karar, Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür suikastına misilleme olarak İsrail’e saldırı başlatmasının ardından alındı. İsrail, saldırıya karşılık vererek 48 saat olağanüstü hal (OHAL) ilan etti. Bölgedeki sıcak gelişmeler nedeniyle Türk havayolu şirketleri Beyrut seferlerini durdurdu.
25 Ağustos 2024

Deprem sonrası hasar gören ve onarıldığı iddia edilen Hatay Havalimanı'nın pistinin ticari yolcu uçaklarını kaldıramayacak durumda olduğu belirtiliyor. 17 Mayıs'a kadar Hatay'a gidiş uçuşları durduruldu, ancak Hatay'dan diğer şehirlere uçuşlar devam ediyor. Seçmenlerin 14 Mayıs'taki seçimler için Hatay'a dönüş yapamaması sorun oluşturuyor. Resmi bir açıklama olmamasına rağmen, THY ve DHMİ yetkilileri tam dolulukta uçakların inişinin risk teşkil edebileceğini ifade ediyor.
16 Nisan 2023

Pegasus Havacılık, daha önce planladığı gibi Boeing 737 model uçaklarını kaldırma planını ertelediğini duyurdu. CEO Güliz Öztürk, artan seyahat talebi, yeni uçakların teslimatındaki gecikmeler ve kiralama maliyetlerindeki artış gibi nedenlerle dokuz Boeing uçağını filoda tutma kararı aldıklarını belirtti. Bu karar, şirketin 2025 yerine 2029'a kadar eski nesil 737 NG'leri aşamalı olarak kaldırma planını ertelemesine yol açtı. Ayrıca, Ocak ayında bir Boeing 737 Max'in acil çıkış kapısının kopması sonucu birçok havayolu şirketinin Boeing kullanımını askıya aldığı hatırlatıldı.
27 Mart 2024

ABD'den İspanya'ya giden Delta Havayolları'nın 194 sayılı seferi, bir yolcunun ishal olması nedeniyle kalkıştan iki saat sonra Atlanta Havalimanı'na geri döndü. Pilot, 'biyolojik tehlike' ihbarında bulundu. Delta Havayolları, uçakta 'tıbbi bir durum' olduğunu doğruladı. Uçuş, uçağın temizlenmesinin ardından bir gün gecikmeli olarak gerçekleşti.
6 Eylül 2023

Türk Hava Yolları (THY), son birkaç yıl içinde çalışan sayısında dikkate değer bir artış göstermiştir. 2022 sonunda 40,264 olan çalışan sayısı, Haziran 2023'te 50,623'e, Aralık 2023'te ise 55,884'e yükselmiştir. Bu artış, özellikle 2023 genel seçimleri ve 2024 Mart seçimleri öncesinde gerçekleşmiş olup, toplamda yüzde 25'lik bir büyümeye işaret etmektedir. Bu durum, bazı çevrelerce seçim öncesi işe alımlar ve kamu kaynaklarının kullanımı açısından eleştirilmektedir.
25 Nisan 2024
İşaretlediklerim