Son beş gün içinde Türkiye genelinde 81 ilde düzenlenen 'Çember-22' operasyonlarında arama kaydı bulunan 3 bin 126 firari yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yakalanan firarilerin 21'inin beş ila 10 yıl, 12'sinin ise 10 yılı aşkın süredir arandığını belirtti. Yakalanan suçluların 561'i narkotik, 497'si hırsızlık, 281'i ise kaçakçılık ve organize suçlardan aranıyordu.
10 Eylül 2024

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda, daha önce cinayet ve direnme suçlarından kesinleşmiş hapis cezaları bulunan Fırat Delibaş Esenyurt'ta gözaltına alındı. Delibaş ile birlikte suç örgütüne mensup olduğu belirtilen Cuma B, Şehmus D, Nevzat Y, Mehmet B. ve Efraim Y. isimli şahıslar da yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.
21 Haziran 2023

Şanlıurfa'da bir araca yapılan operasyonda 461 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, operasyonda bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Bu operasyon, uyuşturucu tacirlerine yönelik devam eden mücadele kapsamında gerçekleştirildi. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, gençleri uyuşturucudan koruma çabalarının süreceğini vurguladı.
11 Ağustos 2024

İstanbul'da bir taksici, güzergah konusunda tartıştığı yolcuları araçtan indirdiği için 4 bin 64 lira idari para cezasına çarptırıldı ve aracı 10 gün süreyle trafikten men edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın sosyal medyada yer almasının ardından çalışma başlattı ve taksici İ.K.'nin kimliğini tespit etti.
2 Eylül 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçak hayvan kesimi yapıldığı ihbarı üzerine bir adreste arama yapıldı. Aramada 12 eşeğin kesildiği belirlendi ve hazır bekletilen iki eşek ile altı at, hayvan barınağına götürüldü. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, iki zanlıyı gözaltına aldı. Ele geçirilen etler imha edildi.
3 Eylül 2023

6 Nisan'da CHP İstanbul İl Başkanlığı binası civarında silahla ateş açılması olayıyla ilgili gözaltına alınan dört şüpheliden üçü, yurt dışına çıkış yasağı ve belirli günlerde karakola imza atma şartıyla serbest bırakıldı. Firari şüpheli Emre D. için yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerine göre, Emre D. sosyal medyada canlı yayın yaparken silahla havaya ateş açmış. Zanlılardan üçünün daha önce çeşitli suçlardan kayıtları bulunuyor.
11 Nisan 2023

İstanbul Beykoz'da TEM Otoyolu'nun Edirne istikametinde, Kavacık mevkisinde yol kenarında şüpheli bir paket gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, yaptıkları incelemede poşet içerisinde pimi çekilmemiş iki el bombası buldu. Bombalar, incelenmek üzere polisler tarafından olay yerinden alındı.
12 Eylül 2024

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 'Esendere-1' adlı operasyon kapsamında, aralarında polis ve gümrük muhafaza memurlarının da olduğu 31 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek', 'rüşvet', 'göçmen kaçakçılığı', 'resmi belgede sahtecilik', 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet' ve 'zimmet' suçlarından yakalandıkları bildirildi. Operasyonda ayrıca suçtan elde edildiği değerlendirilen para ve ziynet eşyası ele geçirildi. Altı şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
15 Haziran 2023

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul'da 39 ilçede gerçekleştirilen ekmek fiyat denetimleri sonucunda 205 fırından 116'sının tarifeye uymayan fiyatlarla ekmek sattığının tespit edildiğini ve bu fırınlara cezai işlem uygulandığını açıkladı. Daha önce İstanbul'da ekmeğin gramajının düşürülüp fiyatının arttığı iddiaları yalanlanmıştı. Denetimlerin devam edeceği belirtildi ve tarife dışı satış yapan işletmelere bin 371'er lira idari para cezası kesildiği öğrenildi.
8 Temmuz 2023

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesindeki otobüs terminalinde, ihbar üzerine bir kişinin eşyalarını arayan Beşikdüzü Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cam fanusta bir piton ve kafeste iki kumru buldu. Nesli Tehlikede Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme kapsamında piton, Doğa Koruma ve Milli Parklar Vakfıkebir Şefliği tarafından Ortahisar Belediyesi Trabzon Akvaryum’a teslim edildi. Hayvanların sahibi, sirkte gösteri amaçlı kullandığını belirtse de herhangi bir belgesi olmadığı için 16 bin 644 lira ceza ile cezalandırıldı.
15 Mart 2024

İstanbul Eyüpsultan'da düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen altın yazma Tevrat ele geçirildi. Operasyon sonucunda beş şüpheli gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, Tevrat'ı iki milyon dolar karşılığında satmak için müşteri aradıkları belirlendi. Ele geçirilen Tevrat, incelenmek üzere Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığına gönderildi.
17 Eylül 2023

İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik rüşvet soruşturmasında 77 şüpheli gözaltına alındı. Bir şüphelinin yurtdışında olduğu bildirildi. Soruşturma kapsamında 16'sı kamu görevlisi olmak üzere toplam 78 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon sırasında şüphelilerin adreslerinde ve Aliağa Gümrük Müdürlüğü binasında aramalar yapıldı ve bazı dijital materyallere el konuldu.
9 Temmuz 2024

Sinop'un Boyabat ilçesinde, kripto para yatırımı vaadiyle 16 kişiyi yaklaşık dört milyon lira dolandıran M.A. isimli şüpheli, ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyon sonucu gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından hakimlikçe tutuklanan zanlının, mağdurları kripto para alacaklarına inandırarak dolandırdığı belirlendi.
26 Nisan 2023

Bursa merkezli 13 ilde düzenlenen 'Mahzen-46' operasyonlarında, ülke genelinde faaliyet gösteren üç ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda, örgüt liderleri Vedat Kıpçak, Fırat Erdal ve Ersin Bulut'un da aralarında bulunduğu 112 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak', 'uyuşturucu madde ticareti', 'cebir, şiddet ve tehdit yoluyla suçluyu kayırma', 'suçtan elde edilen gelirlerin aklanması' ve 'göçmen kaçakçılığı' gibi suçlamalarla karşı karşıya. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu sosyal medya hesabından duyurdu.
15 Mayıs 2024

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Gürbulak Gümrük Kapısı’nda İran’dan gelen bir tırda pudraya emdirilmiş 2,2 ton metamfetamin ele geçirdi. Yapılan testlerde, toz formda bulunan yasal yükün metamfetamin içerdiği tespit edildi. Bu rekor miktarda ele geçirilen uyuşturucuyla ilgili savcılık soruşturma başlattı.
4 Ağustos 2024

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü, 'Maskeli Beşler' adını veren hırsızlık çetesine yönelik operasyonda dokuz zanlıyı yakaladı. Çubuk ilçesindeki bir adresten 26 bin dolar değerinde pırlanta, 52 çeyrek altın ve 35 bin lira çalınması olayıyla ilgili çalışma başlatıldı. Zanlıların, İstanbul ve Ankara grupları olarak birbirleriyle bağlantılı hareket ettikleri, farklı marka lüks araçlarla Ankara'da buluştukları belirlendi. Şüphelilerden dördü Ankara'da, beşini İstanbul'a kaçmaya çalışırken Kocaeli'de yakalandı.
24 Ekim 2023

İzmir'in Konak ilçesinde, denizde ayağına su dolu bidon bağlanmış bir erkek cesedi bulundu. Vatandaşların durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine gelen deniz polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri, yaşamını yitirdiği belirlenen kişiyi kıyıya çıkardı. Üzerinden kimlik çıkmayan erkek cesedinin, sol ayak bileğine iple bağlanmış içi su dolu iki bidon tespit edildi. Polis ekipleri, cinayet şüphesi üzerinde durarak olayla ilgili soruşturma başlattı.
25 Ekim 2023

Gaziantep'te yapılan bir aramada, bir polis memurunun aracında beş kilogram skunk adlı uyuşturucu bulundu. Şüpheli polis memuru S.N.'nin Mersin Emniyeti'nde görev yaptığı tespit edildi ve sorguya alındı. S.N., uyuşturucuyu Diyarbakır'dan alıp Mersin'e götürdüğünü ve uyuşturucunun kendisine değil, bir meslektaşına ait olduğunu belirtti. Skunk, esrardan 20 kat daha fazla bağımlılık yapıcı özelliği olan bir uyuşturucu türü olup, son dönemde Diyarbakır kırsalında üretilmektedir.
23 Ağustos 2024

Adana'da 'Şirinler Çetesi' adıyla bilinen silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden sekizi tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çetenin tehdit, silahlı yağma, silahla yaralama, tefecilik ve maddi menfaat sağlamak için kentteki altı iş yerine baskı uyguladığı belirlendi. Operasyon kapsamında ruhsatsız silahlar ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.
23 Eylül 2023

Kolombiya Narkotikle Mücadele Birimi, 2020'den bu yana Türkiye'ye gönderilmek istenirken Kolombiya liman ve havaalanlarında ele geçirilen kokain miktarının 6 tonun üzerinde olduğunu açıkladı. Özellikle İzmir'e gönderilmek istenirken yakalanan 4.9 ton kokain dikkat çekti. Mehmet Altan, bu olayların Türkiye'deki siyasi çalkantılarla bağlantılı olduğunu ve 'Vatan, Millet, Sakarya' edebiyatı yaparak toplumu şiddetle esir almak isteyenlerin arkasında uyuşturucu izlerinin bulunduğunu belirtti. Küresel Organize Suç Endeksi 2023 Raporu'na göre, Türkiye'de faaliyet gösteren mafya tarzı grupların hükümetle yakın ilişkiler geliştirdiği ve bu sayede koruma sağladıkları bildirilmektedir.
24 Haziran 2024
İşaretlediklerim