Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan 'Atatürk' filmi hakkında yapımcı Saner Ayar ve yönetmen Mehmet Ada Öztekin bilgi verdi. Filmin Disney+ ile çekildiği ancak Disney'in global içerik stratejilerini revize etmesi nedeniyle dağıtım planlarının değiştiği belirtildi. Film, 29 Ekim'de FOX TV'de ve 3 Kasım'da sinemalarda gösterime girecek. Filmin 2024'ten itibaren dünyanın en büyük dijital platformlarında izleyiciyle buluşacağı aktarıldı.
25 Ağustos 2023

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde yarışacak 11 filmden üçü seyirciyle buluştu. Filiz Kuka'nın 'Yüzleşme' adlı filmi, Fikret Reyhan'ın 'Cam Perde' adlı filmi ve Malik Isasis ile Esra Saydam'ın 'Öte' adlı filmi festivalde gösterildi. Filmler, aile draması, kadına şiddet ve bir kadının Türkiye'deki yolculuğu gibi konuları ele alıyor.
20 Eylül 2023

Netflix Türkiye, ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Kuru Otlar Üstüne'yi yayına aldı. Film, Erzurum'a bağlı bir köyde zorunlu hizmetinin son yılında İstanbul'a atanmayı umut eden resim öğretmeni Samet'in hikayesini anlatıyor. Oyuncu kadrosunda Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici ve Ece Bağcı gibi isimler yer alıyor. Ayrıca, film bu yıl Türkiye'nin Oscar adayı olarak seçildi ve Nuri Bilge Ceylan'a en iyi açılışını sağladı.
1 Mart 2024

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, TikTok'un Türkiye'deki faaliyetlerini eleştirerek, aile yapısını ve toplumsal normları tehdit ettiğini iddia etti. Yayman, TikTok Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Kamu Politikaları Yöneticisi Emir Gelen'i 7 Aralık 2023'te TBMM'ye davet ettiğini ve komisyonun sosyal ağların olumsuz etkilerine karşı olduğunu belirtti. Ayrıca, TikTok'a yönelik cezai yaptırımların mümkün olduğunu ve 7 Aralık'taki görüşmelerin ardından bir karar alacaklarını ifade etti.
1 Aralık 2023

Futbolun Süper Lig ve 1. Lig yayın hakları, 182 milyon dolarlık teklif ile beIN Media Group tarafından kazanıldı. İhale bedelinin yarısı güncel döviz kurundan, diğer yarısı ise 31,3 liralık sabit kurdan ödenecek. Yeni ihale sonucuyla birlikte yayın gelirleri artarken, gelir dağılımı Kulüpler Birliği tarafından belirlenecek. Eğer dağılım kıstaslarında bir değişiklik olmazsa, takımların kazancı yüzde 113 ila 141 oranında artacak.
5 Mart 2024

Türk sinemalarında bu hafta dört yerli film ve beş yabancı film olmak üzere toplam dokuz yeni film vizyona giriyor. İrlanda'nın Oscar adayı 'Sessiz Kız', 1910 yılında geçen 'Tek Yürek İmalat-ı Harbiye', bilim kurgu aksiyon filmi '65', uçakta geçen gizemli olayları konu alan 'Uçuş 811', komedi filmi 'Ulan Salih', ünlü sunucunun hayatını konu alan 'Ne Olacak Halim?', 'Çığlık' serisinin yeni filmi 'Çığlık 6', ve iki animasyon film 'Pinkfong Sing-Along Movie 2: Wonderstar Concert' ve 'Hayaller Ülkesi: Gizemli Macera' izleyicilerle buluşuyor.
10 Mart 2023

TikTok platformunda göğüs dekoltesi göstererek canlı yayın yapan 35 yaşındaki G.D., 'müstehcenlik' suçlamasıyla gözaltına alındı. Eşiyle birlikte yaptığı yayında para karşılığı gömleğinin düğmelerini açarak bir saatte 100 bin lira kazandığı iddia edilen G.D., sosyal medyada eleştirilere maruz kaldı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği tarafından evine düzenlenen baskınla gözaltına alınan G.D., emniyetteki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
27 Kasım 2023

Netflix, Warner Bros Discovery ile yaptığı yeni lisans anlaşması çerçevesinde HBO orijinal yapımı 'Insecure' dizisini kütüphanesine ekledi. Anlaşma, WBD'nin içerik stratejisindeki değişiklikleri gösteriyor ve 'Band of Brothers', 'The Pacific', 'Six Feet Under' ve 'Ballers' gibi diğer dizilerin de Netflix'e geleceği belirtiliyor. WBD, daha önce HBO dizilerini Roku ve Tubi ile ücretsiz, reklam destekli kanallar açmak üzere lisanslamıştı. HBO Max, Türkiye'de hizmet vermeyi planlamış ancak bu planı iptal etmişti.
4 Temmuz 2023

Karadenizli şarkıcı Volkan Konak, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla gençleri oy kullanmaya teşvik etti. Başkanlık sistemini eleştiren Konak, sistemi futbol terimleriyle açıkladı ve bu sistemi kabul edenleri ya dünyadan habersiz ya da menfaatçi olarak nitelendirdi. Gençlere 'utanç duvarını yıkma' ve özgürlükleri için oy kullanma çağrısında bulundu.
5 Mayıs 2023

Oscar ödüllü animasyon filmi 'Örümcek Adam'ın müzikal versiyonu 'Spider-Man: Into The Spider-Verse Live in Concert', New York'taki dünya prömiyeri ve Britanya turnesinin ardından 3-4 Şubat tarihlerinde Türkiye'de Zorlu PSM'de izleyicilerle buluşacak. Gösteri, görsel ve müzikal anlamda eleştirmenlerden ve izleyicilerden övgü toplamıştır. Emmy ödüllü Daniel Pemberton tarafından bestelenen ve Post Malone, Lil Wayne, Jaden Smith ve Nicki Minaj gibi isimlerin katkıda bulunduğu orijinal film müzikleri performansın bir parçası olacak. Gösterinin biletleri satışa sunulmuştur.
7 Aralık 2023

Disney ve Pixar tarafından hazırlanan 'Elemental: Doğanın Güçleri' adlı animasyon filminin Türkçe fragmanı yayınlandı. Film, 16 Haziran'da sinemalarda gösterime girecek. Peter Sohn'un yönettiği ve zıt elementlerin bir arada yaşadığı Element Şehri'nde geçen film, ateş ve su elementlerinden iki karakterin dostluğunu ve maceralarını konu alıyor. Filmin yapımcılığını Denise Ream üstleniyor.
28 Mart 2023

Twitter, Şubat ayında duyurduğu içerik üreticileriyle reklam gelirlerini paylaşma planını hayata geçiriyor. Sahibi Elon Musk, ilk dağıtımın toplamının beş milyon dolar olacağını belirtmişti. Bazı içerik üreticileri, 72 saat içinde paylarını alacaklarına dair bildirim aldıklarını ifade etti. Para kazanmak için bir hesabın mavi tikli olması ve paylaşımlarının beş milyon görüntülenme alması gerekiyor. Kişi başına dağıtılacak tutar birkaç bin dolardan 40 bin dolara kadar değişebiliyor.
14 Temmuz 2023

Uzmanlar, 2023 yılında dolar kurunun baskı altında kalabileceğini, borsa için seçim sonuçlarına bağlı farklı senaryoların mümkün olduğunu belirtiyor. Altın ve Bitcoin için de belirsizlikler ve potansiyel senaryolar mevcut. 2022'de Türkiye'de enflasyon rekor seviyelere ulaşırken, yatırımcılar düşük faiz ortamında borsa, döviz ve altına yöneldi. Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatlarının yükselebileceğini, Ata Portföy CEO'su Mehmet Gerz, borsa için çeşitli dağılım önerilerinde bulunuyor. İnfo Yatırım Stratejisti Çağlar Toros, dolar/TL'nin stabilizasyonunun devam edebileceğini, ancak agresif bir faiz artışı senaryosunda değer kaybının hızlanabileceğini ifade ediyor. WOFDEX Kripto Para ve Blockchain Araştırma Direktörü Helin Çelik ise Bitcoin için mega rallinin zor olduğunu belirtiyor.
2 Ocak 2023

ABD'li teknoloji devi Apple, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutlamak için özel bir seçki hazırladı. Bu seçki, en iyi yerli filmler, şarkılar, uygulamalar ve oyunları içeriyor. Seçkiye, Apple'ın farklı platformlarından ulaşılabiliyor. Örneğin, yerli sinemanın en iyi 100 filmi Apple TV'de, Türkiye'nin 100 yılına damga vurmuş şarkılar Apple Music listelerinde, Türk geliştiricilerin tasarladığı uygulamalar ve oyunlar ise App Store'da kullanıcılarla buluşuyor.
25 Ekim 2023

14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerde gösterdiği ve Kemal Kılıçdaroğlu ile PKK yöneticisi Murat Karayılan'ı aynı videoda gösteren montaj videolar büyük tartışma yarattı. Bu videoların reklam organizasyonunu yürüten Excelligents adlı şirketin Mısırlı yöneticileri olduğu ve Türkiye'de faaliyet gösterdiği belirlendi. Sosyal medyada AKP lehine propaganda yapan sayfaların seçimlerden önce kapatıldığı, ancak yeni sayfaların devreye girdiği ve yüksek meblağlarda reklam harcamaları yapıldığı tespit edildi.
24 Mayıs 2023

Türkiye'de 10. yılını kutlayan Spotify, en çok dinlenen sanatçı, şarkı ve podcastleri derledi. 2013 ile 2017 yılları arasında pop müzik en çok ilgi gören tür oldu. 2017'den sonra hip hop da en çok dinlenenler listesine girdi. En çok dinlenen sanatçılar listesinde Ezhel, UZI ve Sezen Aksu öne çıkarken, en çok dinlenen şarkı Madrigal grubunun 'Seni Dert Etmeler' parçası oldu. En çok dinlenen podcast ise psikolog Beyhan Budak'ın 'Kendine İyi Davran'ı oldu.
12 Ekim 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganlarına Türk futbol kulüpleri tepki gösterdi. Rizespor, Erzurumspor, Yeni Malatyaspor, Afyonspor, Kayserispor, Konyaspor ve Alanyaspor gibi kulüpler, bu sloganları kınayan açıklamalar yaptı. Rizespor, slogan atanları 'foseptik fareleri' olarak nitelendirirken, Yeni Malatyaspor stadyumlarda siyasi hedeflere acının alet edilmesini 'mide bulandırıcı' bulduğunu belirtti. İstanbul Başakşehir, Ankara Keçiörengücü ve Ümraniyespor ise futbolseverlere sağduyu çağrısında bulundu.
27 Şubat 2023

Memleket Partisi'nin İstanbul Fatih ilçe başkanlığı, genel başkanları Muharrem İnce'nin seçim otobüsünde yaptığı dansı taklit eden bir video çekerek Twitter üzerinden paylaştı. İnce'nin dansı, parti taraftarları tarafından beğenilmiş ve bir grup genç tarafından parti binası önünde tekrarlanmıştı. Muharrem İnce, dün partisinin cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmişti.
13 Mart 2023

Yunanistan devlet televizyonu ERT, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye'ye destek mesajı olarak sabah yayınında enkaz görüntülerini Karadeniz türküsü 'Ben Seni Sevdiğimi Dünyalara Bildirdim' ile yayınladı. Türkü, Kazım Koyuncu ile özdeşleşmiş olup, yayında Şevval Sam'ın seslendirdiği versiyonu kullanıldı. Yunan yayıncılar bu yayınla, Türkiye'ye karşı duydukları dayanışmayı zarif bir şekilde ifade etmiş oldular.
8 Şubat 2023

Netflix, izleyicileri 'Çığlık Çığlığa' bırakacak yeni oyun, film ve dizileri kütüphanesine eklemeye başladı. Bu seçkide Çağan Irmak'ın 'Yaratılan', Mike Flanagan'ın 'Usher Evi'nin Çöküşü', Chloe Dumont'un 'Fair Play', David Fincher'ın 'The Killer', Julia Roberts'ın başrolde olduğu 'Leave the World Behind' ve 'Reptile' gibi yapımlar yer alıyor. Ayrıca 'Society of the Snow' ve 'Lupin: 3. Kısım' gibi hikayeler de seçkide bulunacak. Platformun oyun kataloğuna ise 'Dead Cells: Netflix Edition', 'Slayaway Camp: Netflix & Kill' ve 'Oxenfree II: Lost Signals' ekleniyor.
9 Ekim 2023
İşaretlediklerim