CHP kurultayında genel başkanlık seçimini Özgür Özel kazanması durumunda gazeteciliği bırakacağını açıklayan Barış Yarkadaş, Özel'in kazanmasının ardından aktif gazetecilik kariyerine son verdiğini duyurdu. Yarkadaş, TV100'de siyaset yorumcusu olarak çalışmaya devam edebileceğini belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Yarkadaş'tan kararını yeniden değerlendirmesini istedi ve bu konuda kendisiyle iletişime geçeceğini ifade etti.
7 Kasım 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu. Özel, basın toplantısında yaptığı açıklamada, seçimlerin kaybedilmesine dur diyemeyenlerin hikayesi olduğunu, parti içi iktidar mücadelesi değil, büyük iktidar hayalinin ilk adımı olduğunu belirtti. Ayrıca parti yönetiminin yenilginin siyasi sorumluluğunu üstlenmediğini ve parti kararlarının daha çok atanmış danışmanların yönlendirilmesiyle alındığını ifade etti. Özel, CHP'yi iktidar yapmak için genel başkanlığa aday olduğunu söyledi.
15 Eylül 2023

CHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan grup başkanı Özgür Özel, ittifak potansiyelini kaybetmek üzere olduklarını belirtti. Özel, genel merkezin kurultay sürecine müdahale ettiğini iddia etti. Ayrıca, CHP'nin üye yapısında sıkıntı olduğunu ve genç nüfusun CHP'ye yönelmemesinin büyük bir yapısal sorun olduğunu ifade etti. Özel, CHP'nin ittifak yapma potansiyelini kaybetmek üzere olduğunu ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.
30 Eylül 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partideki başarısızlık sonrası yükselen değişim talepleri ve genel başkanlık yarışı hakkında konuştu. Özel, kuvvetli özeleştirinin gerekliliğini, değişim taleplerinin parti mensupları ve vatandaşlar tarafından dile getirilme hakkını vurguladı. Ayrıca, genel başkanlık için birden fazla adayın yarışabileceğini veya bir uzlaşının mümkün olabileceğini belirtti. Kendisinin genel başkan adayı olma konusunda ısrarcı olmadığını, ancak değişim için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu ifade etti.
13 Haziran 2023

CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, eski başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir' eleştirilerine yanıt verdi. Özel, Denizli ve Manisa'da yaptığı konuşmalarda, müzakere ve mücadele arasında denge kuracaklarını ve her durumda halkın sesi olacaklarını belirtti. Ayrıca, siyasi gündemde kavga ve laf dalaşına yer olmadığını, önemli konuların yoksulluk ve işsizlik gibi sosyal meseleler olduğunu vurguladı.
26 Nisan 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı kaybetmesinin ardından parti içinde değişim talepleri artmıştır. Bu durum üzerine CHP'den 'yola devam' mesajı gelmiştir. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'teki milletvekili kayıtları sırasında yaptığı açıklamada, partinin seçim sonuçlarını değerlendireceğini ve 25,5 milyon oy alan ittifakın sorumluluklarının farkında olduklarını, aynı zamanda oy vermeyen 27,5 milyon seçmeni de anlamak zorunda olduklarını belirtmiştir. Özel, her seçim sonucunun seçmenin siyasete yazdığı bir mektup olduğunu ve bu seçimin cumhuriyetin yüzüncü yılında yapıldığı için sonuçların kitap gibi okunması gerektiğini ifade etmiştir.
30 Mayıs 2023

Hayko Bağdat, CHP lideri Özgür Özel'in Cumhur İttifakı'na karşı yumuşama teklifi sunduğunu ve bu teklifin Erdoğan ile iş birliği yapmayı içerdiğini belirtti. Özel'in, MHP'siz bir siyaset için Erdoğan'ı cesaretlendirmeye çalıştığını ve çeşitli konularda Erdoğan ile çalışmaya hazır olduğunu ifade etti. Bağdat, bu hamlenin siyasi hesapları altüst ettiğini ve CHP-AKP koalisyonunun kurulabileceğini öne sürdü.
22 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da yapılan anketler sonucunda Lütfü Savaş'ın desteği ve onayıyla geliştirilecek bir alternatifin seçimi kazanabileceğini belirtti. Depremdeki sorumluluğu nedeniyle eleştirilen Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi tartışmalara yol açmıştı. Özel, Hatay'da yapılan beş anketin sonuçlarına dayanarak, Savaş'ın desteğiyle bir alternatif geliştirilmesi gerektiğini ve bunun Hatay ittifakı kurularak cumhur ittifakının adayının şansının azaltılacağını ifade etti.
19 Şubat 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partideki değişim tartışmalarına dair görüşlerini belirtti. Özel, seçim sonrası tabanda bir tepki olduğunu ve bunun yok sayılmasının onarılmaz sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Ayrıca, bazı devrim ve reformların hızla hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Özel, bu durumun partinin geleceğine ve yerel seçimlere yönelik kaygıları artırdığını belirtti.
31 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'suç ortağı' söylemine tepki gösterdi. Erdoğan, siyasette yumuşama ve kibarlık getirmek istediklerini ancak CHP'nin bu kibarlığı anlamadığını belirtti. MHP lideri Devlet Bahçeli ise AKP ile CHP arasında yeni bir ittifakın kurulmasının kendileri açısından bir sorun olmadığını ifade etti. Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın duruşundan taviz vermeyeceğini vurguladı.
15 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı değiştirmek istemesine rağmen başarılı olamadı. Savaş, bağımsız belediye başkan adayı olabileceğini belirterek Özel'e meydan okudu ve sonunda Özel geri adım atmak zorunda kaldı. Bu durum, Özel'in parti içindeki etkisini zayıflattı ve onu 'topal ördek' konumuna düşürdü. Ayrıca, İstanbul'da ilçe belediye başkan adaylarını belirleyememesi de Özel'in siyasi gücünün sınırlarını gösterdi.
21 Şubat 2024

Yerel seçimleri kaybeden ve ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalan Erdoğan, yumuşama siyasetiyle durumu lehine çevirmeye çalışıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in muhalefet yapmaktan vazgeçip AKP'ye destek vermesi, Erdoğan'ın bu stratejiden kazançlı çıkmasına neden oldu. Rahmi Turan, bu durumu ele alarak Erdoğan'ın hâlâ güçlü olduğunu göstermeye çalıştığını belirtiyor.
15 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kobani davasında verilen cezalara tepki gösterdi ve yargılama sürecinin hukuki olmadığını vurguladı. 18'i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı davada, Selahattin Demirtaş'a 42 yıl, Figen Yüksekdağ'a 32 yıl dokuz ay, Ahmet Türk'e ise 10 yıl hapis cezası verildi. Özel, davanın siyasi olduğunu ve verilen cezaların kabul edilemez olduğunu belirtti.
16 Mayıs 2024

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, halefi Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan görüşmesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu tür görüşmelerin müzakere yerine mücadele gerektirdiğini belirtti. Özel adına yanıt veren CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, partinin akıllı ve rahat bir yürekle hareket ettiğini ve Cumhuriyet'in ilke ve devrimlerinden sapmadan tüm siyasi partilerle görüşebileceklerini ifade etti.
25 Nisan 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlık adaylığını açıklayacağını duyurdu. Adaylık açıklaması CHP Genel Merkezi'nde yapılacak ve Özel'e birçok CHP milletvekili destek verecek. Bu milletvekilleri arasında Adana, Ankara, Bilecik, Çanakkale, Edirne, Isparta, İstanbul, Karaman, Sivas, Balıkesir, Manisa ve İzmir milletvekilleri bulunuyor.
14 Eylül 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlığa adaylığını açıklamasının ardından 'fiilen' istifa ettiğini duyurdu. Ancak Özel, resmi olarak istifa etmeyeceğini ve kurultay sonrası durumu değerlendireceğini belirtti. Özel, grup başkanlığı görevlerini üç grup başkanvekili yürütecek. Eğer genel başkan seçilirse, otomatik olarak hem genel başkan hem de grup başkanı olacağını ifade etti.
1 Ekim 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisi ve tabanı arasında oluşan duygusal kopuşa çare aradıklarını ve yaklaşan yerel seçimlerden güçlü çıkmayı hedeflediklerini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin düzenlediği çevrimiçi toplantının bir kısmının Youtube'a sızdırılmasına ilişkin konuşan Özel, toplantının 'ihanet' başlığı altında yansıtılmasının partileri içinde ya da dışında kötücül bir aklın devrede olduğunu gösterdiğini ifade etti. Özel, görevinden istifa etmeyeceğini ve usulüne uygun yarışma taleplerinden kaçmayacağını belirtti.
19 Temmuz 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eski partileri İYİ Parti ve CHP'nin milletvekili aday listelerini eleştirdi. İnce, CHP'nin Ankara ve İzmir'deki adaylarını kendi partisinin adaylarıyla karşılaştırarak eleştirdi ve CHP'nin adaylarını geçmişteki Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilişkilendirdi. Özdağ ise İYİ Parti'nin aday listesinde eski eşi olduğunu iddia ettiği bir ismin yer almasını eleştirerek siyasi dostluklar hakkında sert yorumlarda bulundu. Her iki lider de Cumhur İttifakı'nın aday listeleri hakkında yorum yapmadı.
10 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisine yönelik 'Bana abla demeyin' eleştirisine 'Eski dosttan düşman olmaz' diyerek yanıt verdi. Akşener, daha önce Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarını eleştirerek, Özel'in kendisine ve partisine yönelik tutumundan şikayetçi olduğunu belirtmişti. Özel ise, bu eleştirilere rağmen dostluk mesajı vererek, aralarındaki ilişkinin düşmanlığa dönüşmeyeceğini ifade etti.
29 Mart 2024

AKP'nin hukuk anlayışı ve siyasi ittifak arayışları tartışılıyor. CHP lideri Özgür Özel, AKP'nin ittifak önerilerine karşı çıkarak, 'Kimse bize ittifak önermesin' dedi. Kulislerde, Gezi hükümlüleri ve Osman Kavala gibi konularda adımlar atılabileceği iddia ediliyor. Ekonomik zorluklar nedeniyle Erdoğan'ın hem iç hem de dış politikada zayıfladığı belirtiliyor.
14 Haziran 2024
İşaretlediklerim