Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz, New York'tan Meksika'ya giden bir uçakta bilincini kaybeden bir yolcuya müdahale etti. Yolcunun düşük kan şekeri nedeniyle bayıldığını belirleyen Dr. Öz, oksijen ve portakal suyu vererek yolcunun durumunu stabilize etti. Yolcunun daha sonra yerel doktoruyla detaylı bir değerlendirme yapması gerektiğini belirten Dr. Öz, inişten sonra başka bir acil durumla karşılaşma ihtimaline karşı yolcuya telefon numarasını verdi.
15 Haziran 2024

Cezayir'de 26 yıldır kayıp olan Omar bin Omran, evinin 200 metre uzağındaki komşusunun ağılında bulundu. Omran, 1990'larda hükümet ve İslamcı gruplar arasındaki çatışmalar sırasında kaybolmuştu. Yetkililer, Omran'ı alıkoyduğu şüphesiyle 61 yaşındaki bir kişiyi gözaltına aldı. Omran, esir tutulduğu süre boyunca büyü nedeniyle yardım isteyemediğini iddia etti. Soruşturma devam ederken, Omran'a tıbbi ve psikolojik destek sağlanıyor.
17 Mayıs 2024

Suudi Arabistan yetkilileri, hac yolculuğunda 1300'den fazla hacı adayının öldüğünü açıkladı. Ölümlerin %80'inden fazlasının aşırı sıcaklar nedeniyle gerçekleştiği belirtildi. Hükümet, ölenlerin çoğunun izinsiz hacı adayları olduğunu ve bu kişilerin kimlik tespitinin yapıldığını duyurdu. Mısır hükümeti ise Mekke'ye yasadışı hac ziyaretleri düzenleyen 16 turizm şirketinin lisansını iptal etti.
23 Haziran 2024

Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılan bir doktor öğretim üyesi ataması, akademisyenlerin yargıya taşıması sonucu İstanbul 14'üncü İdare Mahkemesi tarafından hukuksuz bulunarak iptal edildi. Atama, 1416 sayılı kanuna dayanarak yurtdışı doktora eğitimine gönderilmiş olan Safa Kemal Kaptan'a, ilgili bölümün görüşü alınmadan ve üniversite atama kriterlerine uygunluğu değerlendirilmeksizin yapılmıştı. Mahkeme, bu atamanın hukuka aykırı olduğuna hükmederek, kayyım yönetimi tarafından usulsüz kadrolaşmanın bir aracı haline getirildiğini onayladı.
4 Şubat 2024
İşaretlediklerim