Time dergisi, Arjantinli futbolcu Lionel Messi'yi 2023 yılının sporcusu olarak belirledi. Messi'nin ABD'de futbolun popülerliğini artırma başarısına vurgu yapıldı. Messi, Barcelona'ya dönme şansının olmaması üzerine Inter Miami ile anlaştığını ve ailesiyle bu kararı vermeden önce Suudi Arabistan'a gitmeyi de düşündüğünü belirtti. Messi, Inter Miami ile 2023 Ligler Kupası'nı kazanarak kariyerindeki 44. kupasını elde etti.
5 Aralık 2023

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu kura çekimi sonucunda Fenerbahçe, İspanya'nın Sevilla takımıyla eşleşti. Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'nde en çok şampiyon olan takım olup, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nden elenerek Avrupa Ligi'ne katılmıştır. Sevilla, ligde zor bir sezon geçirmesine rağmen son dönemde formunu toparlamıştır. Fenerbahçe ise daha önce 2007-2008 sezonunda Sevilla'yı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eleyerek çeyrek finale yükselmişti.
24 Şubat 2023

Real Madrid, 2009 yılından bu yana takımda oynayan ve birçok başarıya imza atan Fransız futbolcu Karim Benzema ile sezon sonunda sözleşmesini sonlandırma kararı aldı. Kulüp, Benzema'nın 14 sezon boyunca kazandığı 25 şampiyonlukla önemli bir oyuncu olduğunu ve Real Madrid için rekor sayılabilecek başarılar elde ettiğini belirtti. Benzema, Real Madrid'de en çok maça çıkan beşinci oyuncu ve en çok gol atan ikinci futbolcu olarak tarihe geçti. Ayrıca, 2022'de Altın Top ödülünü kazanmıştı.
4 Haziran 2023

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham'da forma giyen Hırvat futbolcu Ivan Perisic, menajerleri aracılığıyla Fenerbahçe'ye önerildi. Ancak Fenerbahçe, bu transfer için henüz resmi bir adım atmadı. Perisic'in İngiliz ekibi ile olan sözleşmesi 2024 Haziran'da bitecek ve Tottenham, kontratının sona ermesine bir yıl kalan oyuncunun takımdan ayrılmasına sıcak bakıyor.
26 Haziran 2023

Fenerbahçe Kulübü, dünyaca ünlü golcü oyuncu Edin Dzeko'nun sağlık kontrolleri ve transfer görüşmeleri için İstanbul'a geleceğini açıkladı. 37 yaşındaki Bosna Hersekli santrfor Edin Dzeko, son olarak İtalyan ekibi Inter'de oynuyordu ve bir süredir Fenerbahçe ile transferi konuşuluyordu.
22 Haziran 2023

İsveçli futbolcu Zlatan Ibrahimovic, Milan takımında oynadığı son maçın ardından futbolculuk kariyerini sonlandırdığını duyurdu. Milan'ın Serie A'daki son maçında Hellas Verona'yı 3-1 yendiği maç sonrası düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı. Ibrahimovic, Milan formasıyla toplam 163 maçta 93 gol atmış ve takımın son iki lig şampiyonluğunda önemli katkılar sağlamıştı. Profesyonel kariyerinde 988 maçta 573 gol atan Ibrahimovic, birçok takımın formasını giymiş ve pek çok şampiyonluk yaşamıştır.
5 Haziran 2023

FIFA'nın kararıyla görevinden uzaklaştırılan eski İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) Başkanı Luis Rubiales, istifa ettiğini açıkladı. Rubiales, RFEF başkanlığı ve UEFA başkan yardımcılığı görevlerinden ayrıldığını duyurdu. İstifasının nedenini ailesinin yaşadığı durum ve İspanya, Portekiz ve Fas'ın 2030 Dünya Kupası organizasyonu için sunduğu ortak adaylığın kazanmasına olanak sağlamak olarak açıkladı. Rubiales, FIFA Kadınlar Dünya Kupası'ndaki finalde İspanyol futbolcu Jennifer Hermoso'yu dudağından öpmesi nedeniyle tepki almıştı.
11 Eylül 2023

Fenerbahçe, Türk milli futbolcu Çağlar Söyüncü'yü Atletico Madrid'den kiralık olarak kadrosuna dahil ettiğini duyurdu. Savunma mevkiinde görev yapan Söyüncü, 2023-24 sezonunun sonuna kadar Fenerbahçe forması giyecek. Daha önce Altınordu, Freiburg, Leicester City ve Atletico Madrid formaları giyen Söyüncü, kariyerine Fenerbahçe'de devam edecek.
29 Ocak 2024

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler, Real Madrid'e transfer oldu. Güler, futbola Gençlerbirliği altyapısında başladı ve 2019 yılında Fenerbahçe altyapısına geçti. Eski antrenörü İsmail Erel, Güler'in Fenerbahçe tarafından tesadüfen keşfedildiğini belirtti. Fenerbahçe'nin scout ekibinin başka bir oyuncuyu izlemek için gittiği bir maçta Güler'in performansını fark ederek raporladığı ifade edildi.
8 Temmuz 2023

Paris-Saint-Germain (PSG), sezon öncesi Japonya ve Güney Kore'de düzenlenecek hazırlık turnuvasının kadrosunda Kylian Mbappe'ye yer vermedi. İspanyol teknik direktör Luis Enrique'nin belirlediği 29 kişilik takım kafilesinde, Fransa temsilcisinin tarihindeki en golcü oyuncu rekorunu elinde tutan Mbappe yer almadı. PSG yönetimi, kontratı gelecek sezon sona erecek olan ve sözleşme yenilemeyi reddeden Mbappe'yi transferden bonservis bedeli kazanmayı hedefliyor.
22 Temmuz 2023

FIFA tarafından düzenlenen 'FIFA En İyiler Ödülleri'nde Lionel Messi yılın erkek futbolcusu, Aitana Bonmati yılın kadın futbolcusu ve Josep Guardiola yılın teknik direktörü seçildi. Ödül töreni Londra'da gerçekleştirildi ve Messi, ödülü dördüncü kez kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Ayrıca FIFA Fair Play Ödülü Brezilya A Milli Takımı'na, FIFA Taraftar Ödülü ise Hugo Daniel Iniguez'e verildi. Yılın 11'leri de erkekler ve kadınlar kategorisinde belirlendi.
16 Ocak 2024

Galler Milli Takımı ve Los Angeles takımının oyuncusu Gareth Bale, futbol kariyerini sonlandırdığını duyurdu. Kariyerinde Real Madrid ile 5 kez UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan ve Galler Milli Takımı'nın en skorer oyuncusu olan Bale, bu kararı almanın kariyerinin en zor kararı olduğunu belirtti. Southampton altyapısında yetişen ve Tottenham'da önemli başarılar elde eden Bale, 2013'te rekor bir bonservis bedeliyle Real Madrid'e transfer olmuştu.
9 Ocak 2023

Süper Lig'in 20 kulübü, yaz transfer döneminde toplamda 276 futbolcuyu kadrosuna dahil etti. Bu futbolcuların 191'i yurt dışından, 85'i ise Türkiye içinden transfer edildi. Yurt dışından en fazla oyuncuyu Atakaş Hatayspor transfer etti. Süper Lig takımları, transferde en çok İngiltere'de top koşturan futbolcuları tercih etti.
16 Eylül 2023

Fenerbahçe, İtalyan milli futbolcu ve savunma oyuncusu Leonardo Bonucci ile altı aylık bir sözleşme imzaladı. Bonucci'nin Union Berlin ile olan sözleşmesini feshetmesinin ardından İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Fenerbahçe'nin savunma hattında yaşanan sakatlıklar ve oyuncu eksiklikleri nedeniyle acil stoper takviyesi arayışında olduğu belirtiliyor. Bonucci, daha önce Inter, Milan ve Juventus gibi takımlarda oynamış ve milli takımda da 121 maça çıkmış bir oyuncu.
9 Ocak 2024

İtalya'nın Atalanta takımından milli futbolcu Merih Demiral, Suudi Arabistan'ın Al Ahli takımına transfer oldu. Al Ahli, daha önce de Edouard Mendy, Roger Ibanez, Franck Kessie, Allan Saint-Maximin, Riyad Mahrez ve Roberto Firmino gibi önemli isimleri kadrosuna katmıştı. Fenerbahçe altyapısında yetişen ve daha sonra Portekiz ve İtalya'da forma giyen 25 yaşındaki Merih, Atalanta kariyerinde 70 maça çıktı ve üç gol attı.
19 Ağustos 2023

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler, İspanya'nın köklü futbol kulüplerinden Real Madrid ile altı yıllık bir sözleşme imzaladı. Madrid'e özel bir uçakla giden Güler, sağlık kontrolünden geçtikten sonra Real Madrid Kulüp Başkanı Florentino Perez'in de katıldığı bir törenle resmi sözleşmeyi imzaladı ve basına tanıtıldı. Perez, Arda Güler'in Real Madrid'in geleceği için önemli bir yetenek olduğunu belirtirken, Güler ise Real Madrid'in efsanesi olmak istediğini ifade etti.
7 Temmuz 2023

Eski Fenerbahçe futbolcusu Nicolas Anelka, futbolu bıraktıktan 18 yıl sonra Türkiye'ye dönerek Trendyol 1'nci Lig takımlarından Ümraniyespor'un CEO'su oldu. Anelka, Fenerbahçe'de 2004 yılında bir buçuk yıl forma giymiş ve 2016 yılında futbol kariyerini sonlandırmıştı. Ümraniyespor'un resmi açıklamasında Anelka'nın CEO pozisyonu için takımla anlaştığı ve kendisine başarılar dilendiği belirtildi.
25 Ocak 2024

Beşiktaş, 2023-24 sezonu devre arası transfer dönemi kapsamında Norveçli defans oyuncusu Jonas Svensson'la sözleşme imzaladığını duyurdu. Kulübün Twitter hesabından yapılan açıklamada Svensson'a Beşiktaş ailesine hoş geldin denilerek, başarılar dilendi. Svensson daha önce Adana Demirspor'da oynuyordu.
10 Ocak 2024

Bir dönem Fenerbahçe ve Beşiktaş formaları giyen Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza, Süper Lig ekiplerinden Başakşehir ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. 34 yaşındaki futbolcu, son olarak Çin'in Beijing Guoan takımında oynuyordu. Türkiye'deki kariyerinde Fenerbahçe ve Beşiktaş ile çeşitli başarılar elde eden de Souza, Türkiye'de oynadığı 193 maçta 22 gol kaydetti.
2 Ocak 2024

Arjantinli ünlü futbolcu Lionel Messi, Fransız futbol kulübü Paris Saint-Germain ile olan sözleşmesini yenilemeyeceğini ve kulüpten ayrılacağını duyurdu. PSG Teknik Direktörü Christophe Galtier, Messi'nin takımdan ayrılacağını ve Clermont ile oynanacak maçın Messi'nin PSG formasıyla son maçı olacağını belirtti. Messi'nin geleceği hakkında Suudi Arabistan'a transfer olabileceği veya eski kulübü Barcelona'ya dönebileceği yönünde iddialar bulunuyor.
1 Haziran 2023
İşaretlediklerim