Fenerbahçe Kulübü, Sırp futbolcu Dusan Tadic ile transfer görüşmelerine başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu ve Borsa İstanbul'a yaptığı açıklama ile duyurdu. Tadic, sağlık kontrolleri için İstanbul'a davet edildi. Fenerbahçe'nin sosyal medya hesabından Tadic'in uçaktaki fotoğrafı paylaşılarak transfer görüşmeleri için İstanbul'a geldiği bilgisi verildi. Tadic, son olarak Ajax takımında oynuyor ve geçen sezon 13 gol, 21 asistlik performans sergiledi.
16 Temmuz 2023

Türk milli futbolcu Arda Güler, İspanya'nın Real Madrid takımına transfer oldu ve 2023-2024 sezonu hazırlıkları kapsamında takım arkadaşları ve teknik direktör Carlo Ancelotti ile tanıştı. Real Madrid takımı, yeni sezon hazırlıklarına Madrid'deki tesislerinde başladı. Arda Güler, milli takım kamplarına katılan diğer futbolcuların aksine erken bir şekilde Real Madrid kampına katılmayı tercih etti. Takım, hazırlık maçları için gelecek hafta ABD'ye gidecek ve Arda Güler'in takımda kalıp kalmayacağı ya da kiralık olarak başka bir takıma gidip gitmeyeceği hazırlık kampı sonrasında belli olacak.
10 Temmuz 2023

Fenerbahçe Kulübü, İtalyan savunma oyuncusu Leonardo Bonucci ile resmi transfer görüşmelerine başlandığını duyurdu. Daha önce gazeteciler tarafından Fenerbahçe'nin Bonucci ile anlaştığı yönünde haberler yayılmıştı. Kulüp, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Bonucci'nin sağlık kontrolleri ve ileri görüşmeler için İstanbul'a geleceğini belirtti.
10 Ocak 2024

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), şeffaflığı artırmak amacıyla yedi Süper Lig kulübüne transfer yasağı getirdiğini duyurdu. Adana Demirspor, Antalyaspor, Alanyaspor, Hatayspor, Ankaragücü ve Kayserispor'a üçer dönem, Samsunspor'a ise iki dönem transfer yasağı uygulanacak. Ayrıca Adanaspor, Akhisarspor ve diğer bazı kulüpler de transfer yasağı listesinde yer aldı.
12 Ocak 2024

Eski futbolcu Arda Turan, 2015 ve 2016 yıllarında toplamda 828 bin avro vergi kaçırmakla suçlanıyor. İspanya'da savcılık, Turan hakkında dava açılmasını talep etti. 2021 yılında başlatılan soruşturma tamamlandı ve Barselona'daki bir mahkeme dava açmak için ilk adımı attı. Ancak Turan, Maliye ile anlaşarak dava açılmadan sorunu çözebilir. Daha önce de Cristiano Ronaldo, Lionel Messi gibi ünlü futbolcular vergi kaçırma suçundan ceza almıştı.
27 Şubat 2023

Real Madrid'den ayrıldıktan sonra herhangi bir takım çalıştırmayan Zinedine Zidane, Suudi Arabistan milli takımının teknik direktörlüğü için yapılan 150 milyon avroluk (yaklaşık 3 milyar 216 milyon TL) iki yıllık teklifi reddetti. Zidane, kulüplerden gelen diğer teklifleri de geri çevirerek, asıl hedefinin Fransa milli takımını çalıştırmak olduğunu belirtti. Didier Deschamps'ın Dünya Kupası sonrası Fransa milli takımından ayrılacağı yönünde iddialar bulunuyor.
26 Mayıs 2023

Portekizli ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, Avrupa futbol liglerine dönüş yapmayacağını belirtti. Ronaldo, geçmişte Manchester United, Real Madrid ve Juventus gibi takımlarda oynadıktan sonra, 2021'de Manchester United'a dönüş yapmış ve Kasım 2022'de sözleşmesi feshedilmişti. Şu anda Suudi Arabistan'ın Al Nassr takımında oynayan Ronaldo, Avrupa futbolunun kalite kaybettiğini ve Suudi Arabistan Ligi'nin bir yıl içinde Türkiye ve Hollanda liglerini geçeceğini iddia etti.
18 Temmuz 2023

FIFA tarafından 2023 En İyi Erkek Oyuncu Ödülü için üç finalist açıklandı: Manchester City'den Erling Haaland, PSG'den Kylian Mbappe ve Inter Miami'den Lionel Messi. Ödül, 19 Aralık 2022 ile 20 Ağustos 2023 tarihleri arasında erkek futbolunda en üstün performansı gösteren oyunculara verilecek ve kazanan 15 Ocak 2024'te Londra'da düzenlenecek törenle ilan edilecek. Ayrıca FIFA Puskas Ödülü ve En İyi Kadın Oyuncu Ödülü için de finalistler duyuruldu.
14 Aralık 2023

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, Al Nassr forması giyen Anderson Talisca ile transfer görüşmesi yaptığını iddia etmesinin ardından Talisca'dan yanıt geldi. Talisca, herhangi bir transfer görüşmesi yapmadığını ve Al-Nassr'dan ayrılmayı düşünmediğini belirtti. Ayrıca, kulübüyle üç yıllık sözleşme imzaladığını ve burada mutlu olduğunu ifade etti.
9 Ağustos 2023

Süper Lig'de transfer sezonu sona erdi ve en yüksek bonservis bedelli transfer 15 milyon avroyla Cengiz Ünder oldu. Ünder'i, 10 milyon avroyla Mauro Icardi takip etti. Bu dönemde takımlarının yüksek bonservis bedeliyle transfer ettiği diğer futbolcular arasında Sebastian Szymanski, Fred, Davinson Sanchez, Becao, Dominic Livakovic, Milot Rashica, Bakhtiyor Zaynutdinov ve Batista Mendy bulunuyor.
17 Eylül 2023

Fenerbahçe futbol takımı, Dimitris Pelkas, Ezgjan Alioski ve Mergim Berisha ile yollarını ayırdığını açıkladı. Mergim Berisha, Augsburg Kulübü tarafından satın alma opsiyonu kullanılarak transfer edildi. Pelkas ve Alioski'nin sözleşmeleri sona erdiği için takımdan ayrıldılar. Kulüp, üç oyuncuya da katkılarından dolayı teşekkür etti ve kariyerlerinde başarılar diledi.
2 Temmuz 2023

Başakşehir Futbol Kulübü, İsrailli futbolcu Eden Karzev ile ilgili olarak başlattığı disiplin soruşturmasının ardından, oyuncunun kariyerine yurt dışında devam etmesine karar verdiğini açıkladı. Karzev, Siyonizm Federasyonu'nun bir gönderisini paylaşması sebebiyle kulüp tarafından disiplin soruşturmasına tabi tutulmuştu.
18 Ocak 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Sevilla ile karşılaştı ve ilk maçta aldığı 2-0'lık yenilginin rövanşını alamadı. Maçın 41. dakikasında Enner Valencia'nın penaltı golüyle öne geçen Fenerbahçe, devreyi 1-0 önde kapattı. Ancak ikinci yarıda başka gol olmayınca Sevilla, toplam skorda üstünlük sağlayarak çeyrek finale yükseldi.
16 Mart 2023

Fenerbahçe, ara transfer döneminde takımını güçlendirmek amacıyla Milan'da oynayan orta saha oyuncusu Rade Krunic ile prensip anlaşmasına ulaştığını duyurdu. Kulüp tarafından yapılan açıklamada, Krunic'in sağlık kontrolleri ve ileri görüşmeler için İstanbul'a geleceği belirtildi. Transferin resmiyet kazanması için sağlık kontrollerinin tamamlanması ve son görüşmelerin yapılması bekleniyor.
12 Ocak 2024

Barcelona, İspanya Süper Kupası yarı finalinde Osasuna'yı 2-0 yenerek finale çıktı. Maçın ilk yarısı golsüz sona ererken, ikinci yarıda Robert Lewandowski ve Lamine Yamal'ın golleriyle galibiyeti garantiledi. Barcelona, 14 Ocak'ta TSİ 22.00'de Real Madrid ile finalde karşılaşacak. Geçen yılki şampiyon Barcelona, Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanan yeni formatında da finale kalmayı başardı.
12 Ocak 2024

Arjantinli futbolcu Lionel Messi, yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d’Or) ödülünü kazandı. Bu, Messi'nin kariyerinde sekizinci kez bu ödülü kazandığı anlamına geliyor. Oylamada Norveçli Erling Haaland ikinci, Fransız Kylian Mbappe üçüncü sırayı aldı. Ayrıca, en iyi kadın futbolcu ödülüne İspanya Milli Takımı ve Barcelona’nın yıldızı Aitana Bonmati layık görüldü.
31 Ekim 2023

Portekizli savunma oyuncusu Pepe, Porto'nun Belçika ekibi Antwerp ile oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi maçında gol atarak 40 yaş 254 günlükken gol atan en yaşlı futbolcu unvanını kazandı. Bu rekor daha önce 38 yaşında gol atan İtalyan forvet Francesco Totti'ye aitti. Porto, bu maçı 2-0 kazandı ve Pepe, maçın 90+1'inci dakikasında takımının ikinci golünü attı.
8 Kasım 2023

Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messi'nin 2022 FIFA Dünya Kupası'nda giydiği altı forma, Sotheby müzayede şirketi tarafından açık artırmaya çıkarılacak. Messi'nin bu formalarının 8 milyon sterlin (yaklaşık 288 milyon lira) üzerinde bir bedelle satılması öngörülüyor. Daha önce Diego Maradona'nın 'Tanrının Eli' olarak bilinen forması 7,1 milyon sterline satılarak bir rekor kırmıştı.
21 Kasım 2023

Fransa 1'inci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Paris-Saint-Germain (PSG), Portekiz'in Benfica takımından 22 yaşındaki forvet Gonçalo Ramos'u satın alma opsiyonuyla bir yıllığına kiraladı. Ramos, geçen sezon Benfica formasıyla 47 maçta 27 gol, 12 asist kaydetti. PSG, transferi resmi olarak duyurdu.
8 Ağustos 2023

FIFA, İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'i, Dünya Kupası madalya töreninde futbolcu Jenni Hermoso'yu rızası olmadan öptüğü için görevinden uzaklaştırdı. FIFA disiplin komitesi, Rubiales'in bu davranışını soruşturma kararı aldı. Rubiales, disiplin soruşturmasının sonucunu beklemek üzere 90 gün süreyle görevinden uzaklaştırıldı. İspanya Kadın Milli Takımı oyuncuları da Rubiales'i protesto ederek, milli maçlara çıkmayacaklarını duyurmuştu.
26 Ağustos 2023
İşaretlediklerim