SMA hastası Ayça ve Burak Şahin kardeşler, engelli raporlarına rağmen bu seçimde oy kullanmak için gittikleri Sarıyer'deki Yaşar Dedeman Lisesi'nde sandıkların okulun birinci katında olduğunu ve binada asansör olmadığını öğrendiler. Aile, ilçe ve il seçim kurulları ile mahalle muhtarına ulaşarak yardım istedi ancak çözüm bulunamadı. Sonunda Sarıyer Belediyesi'nden talep ettikleri ambulans ile sandık başına taşınarak oy kullanabildiler. Ayça Şahin, yaşadıkları sorunun engelli bireylerin oy kullanma haklarının önündeki engelleri gözler önüne serdiğini belirtti.
31 Mart 2024

Antalya'nın Kaş Adliyesi'nde Avukat Hakan Tüzen ile Başsavcı Gökhan Feyzoğlu arasında tuvalet kullanımı nedeniyle tartışma çıktı. Avukat Tüzen, başsavcı tarafından tuvaletten zorla çıkarıldığına dair bir tutanak hazırladı. Başsavcı Feyzoğlu ise bu tuvaletin adliye personeline ait olduğunu savundu. Olayın ardından tuvaletin kilidi değiştirildi ve avukatlar durumu Türkiye Barolar Birliği'ne taşıdı. TBB, Adalet Bakanlığı ile görüşmelere başladı.
21 Mayıs 2024

Murat Ağırel, yıllardır kamu harcamalarını resmi raporlar ve ihale sayfaları üzerinden takip ettiğini ve bu bilgileri kamuoyu ile paylaştığını belirtiyor. Ancak, güçlü bir kamu denetimi olmaması nedeniyle, Anadolu'ya aktarılan milyonlarca liranın nasıl ve kime harcandığının bilinemediğini vurguluyor. Ağırel, bu durumun acı verici bir noktası olarak Sayıştay'ın da bu harcamalar hakkında yeterli bilgiye sahip olamadığını ve öğrenemediğini ifade ediyor.
27 Şubat 2024

Kaş Adliyesi'nde avukat Hakan Tüzen ile Başsavcı Gökhan Feyzoğlu arasında yaşanan tuvalet krizi çözüldü. Tüzen, adliye tuvaletinin artık anahtarsız ve tüm vatandaşlara açık olduğunu belirtti. Daha önce, avukatlar tuvaleti kullanamadıkları için Antalya Barosu aracılığıyla Türkiye Barolar Birliği'ne başvurmuş ve Adalet Bakanlığı nezdinde görüşmeler başlatılmıştı. Sonuç olarak, tuvalet kilidi sökülerek herkesin kullanımına açıldı.
30 Mayıs 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, İliç'teki Çöpler Altın Madeni'nin kapasite artışı için verdiği ÇED olumlu raporunda heyelan riskinin bulunmadığı yazıyor. Eski bakan Murat Kurum, ÇED raporu ile toprak kayması arasında bir ilişki olmadığını ifade etmişken, İsmail Saymaz bu durumu eleştirerek, raporun heyelan potansiyelini göz ardı ettiğini vurguluyor. Raporda, çalışma alanının düşük yağış aldığı ve yüzeyde bitki örtüsünün az olduğu için heyelan potansiyeli taşımadığı belirtilmiş.
23 Şubat 2024

Abbas Güçlü, devlet okullarının da mezunlarının mağdur olmaması için notları şişirdiğini iddia ediyor. Bu durumun sadece özel okullara özgü olmadığını, devlet okullarının da bu kervana katıldığını belirtiyor. Güçlü, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ni (ÖSYM) bu duruma seyirci kalmakla suçluyor. Eğitimde adil ve objektif bir notlandırma sisteminin gerekliliğini vurguluyor.
30 Haziran 2024

Adıyaman'da 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel'in yıkılmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, otelin ruhsat ve yapı bilgilerindeki usulsüzlükler ve ihmallere dikkat çekildi. Otelin ruhsatı 1993'te konut olarak alınmış, daha sonra otel olarak yenilenmiş ve ruhsatsız kat eklemeleri yapılmıştı. İlk duruşmada sanıkların tutukluluğu devam etti, ancak ek bilirkişi raporu sonrası otel sahibinin oğlu ve bir inşaat mühendisi tahliye edildi. Sorumlular arasında otelin sahibi, statik proje mesulü ve Adıyaman Belediyesi'ndeki ilgili personel bulunuyor.
14 Nisan 2024

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında bir sorunun cevabının yanlış olduğu gerekçesiyle ortaokul sekizinci sınıf öğrencisi Ali Taha Genç, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) dava açtı. Genç, sınav sonuçlarını kontrol ederken Fen Bilgisi 13. sorunun cevabının yanlış olduğunu fark etti ve bu durumu fizik öğretmenleri ve ODTÜ'den bir öğretim görevlisi ile teyit etti. Yanlış cevabın puanını olumsuz etkilediğini belirten Genç, cevabın değiştirilmesini veya sorunun iptal edilmesini talep ediyor.
13 Haziran 2024

Türkiye'de otistik bireyler ve aileleri, anayasal ve yasal haklara eşit şekilde erişimde ciddi ayrımcılıklarla karşılaşıyor. Otistik bireylerin temel haklarına erişimde yaşadığı sorunlar, sivil toplum kuruluşlarının mücadelesi ve çeşitli projelerle gündeme getiriliyor. Özellikle eğitim ve sağlık hizmetlerinde yaşanan ayrımcılık, otistik bireylerin toplumsal entegrasyonunu zorlaştırıyor. Ayrıca, otistik bireyler için uygun bakım evlerinin eksikliği ve yasal hakların uygulanmaması gibi sorunlar devam ediyor.
25 Nisan 2024

Güney Kore'nin Incheon şehrindeki bir spor salonu, yaşlı kadınları hedef alan bir yasak uygulamasıyla tartışma yarattı. Spor salonu, yaşlı kadınların uygunsuz davranışları nedeniyle genç kadın müşterilerin rahatsız olduğunu belirterek bu kararı savundu. Ancak bu uygulama, yaşlı kadınlara karşı ayrımcılık yapıldığı ve belirli yaş gruplarına yönelik hoşgörüsüzlüğün arttığı yönünde eleştiriler aldı. Sosyal medyada ve uzmanlar arasında, yaşlı erkeklerin de benzer davranışlar sergilediği ve bu tür yasakların cinsiyetçi olduğu vurgulandı.
22 Haziran 2024

Japonya merkezli Obayashi Corporation, uzayın 96 bin kilometresine ulaşacak bir uzay asansörü projesi üzerinde çalıştığını açıkladı. 100 milyar dolarlık projenin 2025'te başlaması ve 2050'den önce tamamlanması planlanıyor. Uzay asansörü, roket ve yakıt ihtiyacını ortadan kaldırarak uzaya ulaşım maliyetlerini önemli ölçüde düşürecek. Projenin önündeki en büyük engellerden biri, asansörün ipinin veya borusunun yapımında kullanılacak malzemenin belirlenmesi.
6 Haziran 2024

Beypazarı, İsviçre'de maden sularının yüksek miktarda bor içerdiği iddiasıyla yasaklandığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Şirket, ürünlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından denetlendiğini ve Dünya Sağlık Örgütü, Avustralya Ulusal Sağlık ve Tıp Araştırmaları Konseyi, Avrupa Birliği ve ABD Çevre Koruma Ajansı tarafından belirlenen bor için sağlık temelli düzenleyici sınırlar içinde olduğunu belirtti. Ayrıca, İsviçre'deki bir akredite laboratuvar tarafından yapılan analiz sonucunun bor içeriğinin kabul edilebilir sınırlar içinde olduğunu gösterdiğini paylaştı.
16 Nisan 2024
İşaretlediklerim