Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ne bu yıl layık görülen isimleri sosyal medya hesabından duyurdu. Ödül kategorileri ve kazananları arasında Bilim dalında Süleyman Uludağ, Kültür dalında Ali Birinci, Müzik dalında Emel Sayın, Resim dalında İlhami Atalay, Karikatür dalında Hasan Aycın, Sinema dalında Sami Şekeroğlu, Dijital Sanat dalında Refik Anadol, Mimari dalında Sinan Genim ve Edebiyat dalında Nazan Bekiroğlu bulunuyor. Vefa Ödülleri'ne ise Attila İlhan, Barış Manço, İsmail Hakkı Uzunçarşılı, Muhsin Ertuğrul ve Samiha Ayverdi değer görüldü.
30 Ekim 2023

Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'in başrollerini paylaştığı 'İstanbul İçin Son Çağrı' filminin yeni fragmanı yayınlandı. Film, izleyicilere New York'ta geçen ve ilişkiler üzerine farklı bir perspektif sunan bir hikaye vaat ediyor. Gönenç Uyanık'ın yönettiği ve Nuran Evren Şit'in senaryosunu yazdığı film, 24 Kasım'da Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Serin ve Mehmet isimli iki evli karakterin tesadüfen karşılaşmaları ve New York'ta geçirdikleri unutulmaz bir geceyi konu alıyor.
14 Kasım 2023

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 'SES Yılın Kadınları' ödülleri, toplumsal cinsiyet eşitliği ve barış için dayanışmaya katkıda bulunan, kadın hakları mücadelesinde öncü olan 13 kadın ve gruba verildi. Ödüller, Pera Müzesi'nde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Ödül alanlar arasında A Milli Kadın Voleybol Takımı, Kızılcık Şerbeti dizisinin oyuncuları ve meme kanseri teşhisinde yenilikçi bir icat geliştiren Canan Dağdeviren gibi isimler yer aldı. Gastronomi alanında ödüllü Şef Ebru Baybara Demir, yaptığı işlerde Atatürk'ten ilham aldığını belirtti.
19 Ocak 2024

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve eski adalet bakanı Abdulhamit Gül, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararına dolaylı yoldan eleştirilerde bulundu. Yazıcı, devlet erklerinin sorun çözmesi gerektiğini belirtirken, Gül yüksek yargı mercileri arasındaki çatışmanın endişe verici olduğunu ifade etti. Bu karar, Gezi Parkı davasından hüküm giyen ve daha sonra TİP milletvekili seçilen Can Atalay'ın tahliyesi yönünde AYM'nin aldığı kararın uygulanmaması ve AYM üyelerine suç duyurusunda bulunulması kararı sonrasında geldi.
8 Kasım 2023

Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 1954 yılında yazdığı 'Saatleri Ayarlama Enstitüsü' romanı, Serkan Keskin'in başrolde olduğu ve Serdar Biliş'in yönettiği bir oyunla tiyatro sahnesine taşındı. Oyun, sinema ve tiyatro öğelerini iç içe geçiren çağdaş bir uyarlamayla izleyici karşısına çıktı. Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, oyun için olumlu yorumlarda bulunarak, performansı sarhoş edici bulduğunu ve tekrar izlemek istediğini belirtti. Oyun, Saatler Kolektif yapımı olarak İstanbul Maximum Uniq Hall'da sahnelenecek ve biletler Biletix üzerinden temin edilebilecek.
16 Nisan 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinemalarda, Cannes Film Festivali'nde yarışan 'Çaykovski’nin Karısı' ve gerçek bir olaydan uyarlanan 'Çıldırmış Ayı' gibi dikkat çekici filmler gösterime girdi. Ayrıca, evlilik kararını ailelerine açıklayan bir çiftin hikayesini anlatan 'Belki Evet, Belki Hayır' ve bir annenin hasta kızını kurtarmak için verdiği mücadeleyi konu alan 'Kızım' gibi yerli yapımlar da izleyiciyle buluştu. Animasyon severler için 'Tay' ve 'Kral Şakir: Mikrop Avcıları Cumburlop', korku filmi meraklıları için ise 'Paranoid' ve 'Ecinni 4: Ecel' vizyona giren diğer filmler arasında yer alıyor.
31 Mart 2023

Tarikatların eleştirisi sonrası RTÜK tarafından cezalandırılan 'Kızıl Goncalar' dizisinin başrol oyuncusu Özcan Deniz, Instagram üzerinden yaptığı açıklamayla sessizliğini bozdu. Dizinin ahlaksızlıkla suçlanmasını eleştiren Deniz, kariyerinin en ahlaklı işinde yer aldığını belirtti ve 22 Ocak'ta dizinin yeniden ekranlara döneceğini duyurdu. Dizi, RTÜK cezaları ve çekim izinlerinin iptali gibi yaptırımlarla karşı karşıya kalmıştı.
11 Ocak 2024

Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 1954 yılında yazdığı ve zamanla popülerleşen 'Saatleri Ayarlama Enstitüsü' romanı, Serdar Biliş yönetmenliğinde ve Serdar Keskin'in performansıyla tiyatro sahnesine taşındı. Müzikler Tuluğ Tırpan'a, sahne ve dekor tasarımı Gamze Kuş'a ait olan oyun, Saatler Kolektif'in yapımıyla İstanbul Maximum Uniq Hall'da sahnelenecek. Oyunun prömiyeri dün gece yapıldı ve biletler Biletix üzerinden temin edilebilir.
13 Nisan 2023

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, programındaki açıklamaları nedeniyle 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandı. Yanardağ, konuşmasının montajlandığını iddia etmişti. Ancak İstanbul Başsavcılığı, Yanardağ'ın ifadesinde montaj iddiasında bulunmadığını belirtti. Savcılık, Yanardağ'ın sözlerinin kendisine ait olduğunu, ancak konuşmasının tamamının bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettiğini açıkladı.
28 Haziran 2023

Yargıtay, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hükümlü milletvekili Can Atalay'ın tahliye edilmesi yönündeki kararına uymayarak, kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı. Ankara Barosu, bu kararı 'yargı tarihinde görülmemiş darbe' olarak nitelendirerek, karara imza atanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve diğer hukukçular da Yargıtay'ın kararını anayasal düzene karşı bir başkaldırı olarak değerlendirdi.
8 Kasım 2023

Popüler Türk polisiye dizisi 'Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi'nin ikinci sezon fragmanı izleyiciyle paylaşıldı. Dizi, 7 Aralık'ta BluTV'de yayınlanacak. İkinci sezonda, Behzat başkomiser ve ekibi Ankara'daki kaosu çözmeye devam edecek. Yeni sezonda kadroya Sergen Deveci, Alper Kut ve Devrim Yakut gibi isimler katılırken, yönetmenliğini Devrim Yalçın'ın üstlendiği ve senaryosunu Ercan Uğur'un yazdığı belirtildi.
16 Kasım 2023

Selman Nacar'ın son filmi 'Tereddüt Çizgisi' ve Nehir Tuna'nın ilk uzun metrajı 'Yurt', 80. Venedik Film Festivali'nin Orizzonti bölümünde yarışacak. 'Tereddüt Çizgisi', idealist bir ceza avukatının ahlaki tercihlerine odaklanırken, 'Yurt' 14 yaşındaki bir lise öğrencisinin yaşadıklarını konu alıyor. Her iki film de dünya prömiyerlerini Venedik'te yapacak.
25 Temmuz 2023

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, bir programda yaptığı açıklamalar nedeniyle 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'suçu ve suçluyu övme' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Savcılık, Yanardağ'ın Abdullah Öcalan hakkındaki sözlerini içeren bir videoyu ve PKK yöneticisi Duran Kalkan'ın röportajını delil olarak göstererek 10 yıl altı aya kadar hapis cezası talep etti. İddianame mahkeme tarafından kabul edilirse yargılama süreci başlayacak.
11 Temmuz 2023

Yargıtay, Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesine ilişkin sanık Cemal Metin Avcı'nın temyiz başvurusunu reddetti, ancak kardeşi Mertcan Avcı'nın başvurusunu kabul etti. Cemal Metin Avcı, 'tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Mertcan Avcı ise 'suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme' suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
5 Ekim 2023

Türk yönetmen Selcen Ergun'un ilk uzun metrajlı filmi 'Kar ve Ayı', 66. San Francisco Uluslararası Film Festivali'nde 'Yeni Yönetmenler Ödülü'ne layık görüldü. Film, dünya prömiyerini Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yapmış ve Türkiye prömiyerini Antalya Film Festivali'nde gerçekleştirmiştir. Jüri, Ergun'un filmdeki atmosfer, gerilim ve karakter gelişimine dair keskin ve incelikli bakış açısını övdü. Film, kışın bitmek bilmeyen bir kasabada geçen ve genç bir hemşirenin yaşadıklarını konu alıyor.
27 Nisan 2023

Oyuncu Ecem Erkek, Altın Kelebek ödül töreninde 'en iyi komedi dizisi kadın oyuncusu' ödülünü alırken yaptığı konuşmada sokak hayvanlarının kısırlaştırılması çağrısında bulundu. Bu konuşma, salonda alkış almasına rağmen, iktidara yakın bazı gazeteler ve sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi. Eleştirilerin odağında, Erkek'in konuşmasında Filistin'deki duruma değinmemiş olması yer aldı. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, Erkek'in hayvan haklarına verdiği önemin, Filistin'deki insanlık dramına gösterilmesi gereken hassasiyetten daha fazla olduğu iddia edildi.
4 Aralık 2023

Prime Video'nun ilk yerli dizisi 'Düğüm'ün çekimlerine başlandı. Bergüzar Korel'in başrolünde olduğu polisiye/gerilim türündeki dizi, başarılı bir gazeteci olan Neslihan Turhan'ın hikayesini anlatıyor. Dizinin yapımcılığını Onur Güvenatam üstlenirken, senaryosu Hilal Yıldız, Nazlı Sunlu Kaçan ve Yekta Torun tarafından yazıldı ve yönetmenliğini Can Ulkay yaptı. Dizide Korel'e Caner Cindoruk ve Serkan Altunorak eşlik ediyor.
21 Ağustos 2023

Sosyal medyada fenomen olan 'Gibi' dizisinin beşinci sezon çekimleri başladı. Feyyaz Yiğit, Kıvanç Kılınç ve Ahmet Kürşat Öçalan'ın başrollerini paylaştığı dizi, Exxen platformunun en çok ilgi gören yapımlarından biri. Dizi, günlük hayatta yaşanan ilginç ve absürt olayları konu alıyor ve 1 Ocak 2021'den bu yana popülerliğini sürdürüyor. Şu ana kadar 42 bölümü yayınlanan 'Gibi', 2024 yılında beşinci sezonuyla izleyicilerle buluşacak.
7 Aralık 2023

Türk tiyatrosunun duayen isimlerinden Genco Erkal ve kurucusu olduğu Dostlar Tiyatrosu, 64 yıllık tiyatro serüvenleri nedeniyle Vehbi Koç Ödülü'ne layık görüldü. Ödül, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç tarafından takdim edildi. Ömer Koç, törende yaptığı konuşmada Genco Erkal'ın sanat ve demokrasi alanındaki katkılarını övdü. Genco Erkal ise teşekkür konuşmasında politik bir mesaj da vererek, ülkenin aydınlık bir geleceğe ulaşmasını diledi.
5 Mayıs 2023

İYİ Parti Ankara Milletvekili Uğur Poyraz, üzerinde bir süredir çalıştığı 'yargıdaki yapılanma' dosyasını kamuoyuyla paylaşmayı planlıyor. Poyraz, yargıda yapılanma olduğuna dair ayrıntıları ve bu yapılanmanın siyasilere bağlandığına dair işaretleri de paylaşacak. Ayrıca, bu konuda suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
2 Eylül 2023
İşaretlediklerim