İstanbul Beylikdüzü'nde, gerçeğe aykırı reçeteler düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) yaklaşık 5 milyon lira zarara uğratan bir dolandırıcılık operasyonu gerçekleştirildi. Olayla ilgili üç doktor ve eczacıların da aralarında bulunduğu 18 zanlı tutuklandı. Soruşturma kapsamında, doktorlar ve bazı eczacıların, tahlil yapılmadan maddi değeri yüksek ilaçları reçete ettikleri ve bu reçetelerin SGK'ya faturalandırılarak kamu zararı oluşturulduğu belirlendi. Operasyon sonucunda, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'rüşvet', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'örgütlü şekilde nitelikli dolandırıcılık' suçlarından 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi ve 39 zanlı gözaltına alındı.
24 Şubat 2024

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, IŞİD mensuplarının faaliyetlerini engellemek amacıyla bir operasyon düzenledi. İstihbarat ve lojistik yapılanmada yer aldıkları iddia edilen sekiz şüpheli, silahlı faaliyetlerde bulundukları ve yasa dışı yollarla ülkeye girdikleri gerekçesiyle tespit edildi. Akdeniz ve Mezitli ilçelerindeki belirlenen adreslere şafak vakti gerçekleştirilen operasyonla şüpheliler gözaltına alındı.
31 Mart 2023

Ankara merkezli 21 ilde düzenlenen 'Sibergöz' operasyonlarında, yazar Aşkım Kapışmak'ın da aralarında bulunduğu 127 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, 'Smart Trade Coin' isimli kripto varlık alım-satım platformu üzerinden 'sıfır riskle yüksek kazanç' vaadiyle 1 milyar dolar haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Aşkım Kapışmak, İstanbul'da gözaltına alındıktan sonra sorgu için Ankara'ya gönderildi.
30 Mayıs 2024

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yapıldığı iddialarına yönelik operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, müdürlükte maddi menfaat karşılığında usulsüz tapu işlemi yapıldığı belirlendi. Şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri ortaya çıktı. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında tapu müdürleri ve memurlarının da bulunduğu 17 kişi yakalandı.
16 Ağustos 2024

14 ilde düzenlenen 'Kalkan-22' operasyonlarında 40 göçmen kaçakçısı yakalandı ve bunlardan 37'si tutuklandı. Operasyonlar, Göç İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirildi. Ayrıca, operasyonlarda 26 düzensiz göçmen yakalandı ve sınır dışı edilmeleri bekleniyor. Operasyonlar sırasında 14 araca ve çok miktarda dövize el konuldu.
20 Mayıs 2024

İstanbul'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, Bağcılar ve Bahçelievler ilçelerindeki iki depoda yaklaşık 406 bin hırdavat malzemesi ele geçirildi. Polis, yasadışı yollarla ülkeye sokulan matkap seti, elektrikli testere ve lokma seti gibi ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 100 milyon lira olduğunu belirtti. Operasyonda iki şüpheli yakalanarak emniyete götürüldü.
22 Ağustos 2024

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, 150 milyon lira değerinde kaçak kanser, diyabet ve böbrek hastalıkları tedavilerinde kullanılan ilaç ele geçirildi. Polis, bu ilaçların Türkiye'ye yasadışı yollarla sokulup piyasaya sürüleceğini tespit etti. Fatih'te bir adrese yapılan baskında iki şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.
3 Eylül 2024

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerden Mersin'e gelen afetzedeleri 'kiralık ev' vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 13 şüpheliden 10'u gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinden 'kiralık ev' vaadiyle kapora aldıkları depremzedeleri dolandırdığı öne sürülen zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Operasyonda 10 zanlı yakalandı, adreslerde bir miktar sentetik ecza, çok sayıda kredi kartı, doküman ve dijital materyal ele geçirildi.
15 Eylül 2023

İstanbul'da gerçekleştirilen kaçak silah operasyonlarında satışa hazır 227 tabanca ele geçirildi ve 13 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar, Bağcılar, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Kartal, Küçükçekmece ve Zeytinburnu ilçelerinde düzenlendi. Gözaltına alınan şüphelilerden dokuzu tutuklanırken, bir kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Şüphelilerin silahları elektrikli davul fırının üst kısmındaki gizli bölmelerde sakladıkları tespit edildi.
17 Eylül 2024

1 Haziran 2023 ile 8 Nisan 2024 tarihleri arasında Türkiye'de 436 organize suç örgütü çökertilmiş ve bu operasyonlar sonucunda toplam 92 milyar TL değerinde malvarlığına el konulmuştur. Bu suç örgütlerinin büyük bir kısmı uyuşturucu, kaçakçılık, çek-senet tahsilatı gibi faaliyetlerde bulunurken, 21 tanesi siber suçlarla ilgili soruşturulmuştur. Yabancı uyuşturucu baronları, Türkiye'de kara para aklama yöntemi olarak lüks gayrimenkuller satın almış, şirketler kurmuş ve değerli eşyalar edinmişlerdir. Operasyonlar sonucunda bu mal varlıklarına el konulmuştur.
17 Nisan 2024

Mersin'in Erdemli ve Mezitli ilçelerinde kaçak kazı yapan altı kişi jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, Erdemli'de iki ve Mezitli'de dört kişiyi kazı yaparken tespit etti. Olay yerinde jeneratör, kazma, kürek ve çekiç gibi kazı malzemeleri ele geçirildi. Şüpheliler yasal işlemler için jandarmaya götürüldü.
1 Temmuz 2024

Antalya'da, bir kişinin yaklaşık 50 milyon lira değerindeki gayrimenkullerini dublör kullanarak devretmeye çalışan 11 şüpheli tespit edildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu şüpheliler gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden ikisi tutuklanırken, dokuz şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
12 Nisan 2023

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Etimesgut ilçesinde bir grubun esnafa 'ortaklık' adı altında el koymaya çalıştığını ve tehdit, darp, cebir ve silah zoruyla haraç aldığını tespit etti. Bu kapsamda sekiz şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi ve sekiz kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden üçü tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptığı iddia edilen 131 kişiyi gözaltına aldı, bunlardan 25'i tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 76 internet sitesi kapatıldı ve sahte yardım talepleriyle ilgili 15 sosyal medya hesabına işlem yapıldı. Altı kripto varlık cüzdan adresi tespit edilerek donduruldu.
20 Şubat 2023

Dilan ve Engin Polat çiftinin de içinde olduğu bir soruşturmada, muhasebeci Gökay Bekar tutuklandı. Soruşturma, suç gelirlerinin aklanması ve vergi ile bahis kanunlarına muhalefet suçları kapsamında yürütülüyor. Daha önce yapılan operasyonlarda 24 şüpheli gözaltına alınmış ve MASAK tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda 200 milyon lira değerinde sahte fatura düzenlenerek para transferi yapıldığı belirlenmişti. Şimdiye kadar soruşturma kapsamında 16 kişi tutuklanmış, 27 şirkete kayyım atanmıştır.
24 Kasım 2023

Mersin'deki Taşucu ve İzmir'deki Çeşme limanlarında, Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda 1 milyon 681 bin uyuşturucu hap ve 40 kilogram kokain ele geçirildi. Şüpheli tırların x-ray tarama sistemine sevk edilmesiyle başlayan operasyonda, narkotik dedektör köpeklerin de katılımıyla yapılan detaylı aramalarda uyuşturucular yasal yüklerin içine gizlenmiş halde bulundu. Silifke ve Çeşme başsavcılıkları olayla ilgili soruşturma başlattı.
16 Ağustos 2024

6 Şubat'ta yaşanan büyük depremler sonrası, Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptığı tespit edilen 202 hesap yöneticisinden 18'ini gözaltına aldı, bunlardan 5'i tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 24 internet sitesi kapatıldı ve vatandaşlardan para talep eden sahte sosyal medya hesapları ile kripto varlık cüzdan adresleriyle ilgili işlemler yapılarak cüzdanlar donduruldu.
8 Şubat 2023

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen siyanürlü toprak kayması sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında saha sorumlusunun da bulunduğu dört kişi gözaltına alındı. Bu olay, çevresel ve güvenlik protokollerinin madencilik faaliyetlerinde ne derece önemli olduğunu bir kez daha gündeme getirdi. Gözaltına alınanlar hakkında daha fazla bilgi bekleniyor.
14 Şubat 2024

Samsun'un İlkadım ilçesinde düzenlenen operasyonda, 15 bin 148 sentetik ecza hapı ele geçirildi. 56 yaşındaki şüpheli Ş.T'nin uyuşturucu ticareti yaptığı öğrenildi. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelinin aracında ve ikametinde yapılan aramada, uyuşturucu satışından elde edildiği tahmin edilen 19 bin 385 lira buldu. Ş.T, gözaltına alındı.
18 Eylül 2024

Diyarbakır merkezli yapılan ve 21 ilde gerçekleşen şafak operasyonunda, gazeteci, avukat ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu en az 128 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonun bir terör operasyonu olduğunu açıkladı. Özgürlük için Hukukçular Derneği ve Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği, gözaltına alınanlar arasında kendi üyelerinin ve çok sayıda avukatın olduğunu duyurdu. HDP Sözcüsü Ebru Günay ve 33 baro, operasyona tepki gösterdi.
25 Nisan 2023
İşaretlediklerim