Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA), Türkiye'deki diri fay hatlarını gösteren güncellenmiş bir harita paylaştı. Yayınlanan haritaya göre, Türkiye'de 42 il ve 110 ilçe doğrudan diri fay hatları üzerinde yer alıyor. Harita, MTA'nın resmi web sitesi üzerinden erişilebilir durumda ve kullanıcılar şehirlerin fay haritalarını detaylı bir şekilde inceleyebiliyor.
15 Şubat 2023

ABD'nin New York şehrinde bulunan Times Meydanı'na, ABD Açık tenis turnuvasını kutlamak amacıyla bir tenis kortu kuruldu. Bu etkinlikte, her seviyeden tenis oyuncusu, meydanın koşuşturmacasının ortasında bir tenis oyunu oynamaya davet edildi.
25 Ağustos 2023

Dünya genelindeki dördüncü 'Wizarding World' Harry Potter mağazası, 16 Aralık'ta İstanbul'da açılacak. Sihir Dükkanı tarafından işletilecek olan mağaza, Mall of İstanbul'da yer alacak ve 200 metrekarelik bir alanda Harry Potter ve Fantastik Canavarlar serilerine ait bin 500'e yakın ürün sunacak. Mağaza, ziyaretçilere 'Asa Seçimi', 'Seçmen Şapka ile Hogwards Binası'nı Bulma', 'Görünmezlik Pelerinini Deneme', '9 ¾ Peronunda Fotoğraf Çekme' gibi etkinliklerle özel bir deneyim vaat ediyor.
13 Aralık 2023

Madrid, 2026 yılından başlayarak 2035 yılına kadar her yıl Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapacak. Bu karar, Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), Madrid özerk hükümeti ve Madrid Belediyesi arasında imzalanan bir anlaşma ile kesinleşti. Yeni pistin tasarımı 5 bin 474 metre uzunluğunda ve 20 virajlı olacak şekilde planlanıyor ve 110 bin seyirci kapasitesine sahip olacak. Formula 1 yarışlarının Madrid'e ekonomik katkısının yıllık yaklaşık 450 milyon avro olması bekleniyor.
23 Ocak 2024
İşaretlediklerim