Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kampanyası kapsamında 'Bay Kemal’in Tahtası' adlı ikinci videoyu yayınladı. Videoda, dokuz özel ekonomi bölgesinde 50 üretim üssü kurma planlarından bahsederek, bu bölgelerde 12 ana alanda inovatif ve katma değerli üretim yapılacağını belirtti. Ayrıca, 100 milyar dolarlık özel sektör yatırımını çekmeyi hedeflediklerini ve Türkiye'nin her yerinde üretim ve yatırım iklimini sağlayacaklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Anadolu gençlerinin göç etmek zorunda kalmayacağı ve Türkiye'nin zenginleşeceği bir dönüşüm vaat etti.
18 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın İzmir'de düzenlediği mitingde, katılımcılar Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye eleştirilerde bulundu ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi ilk turda kazanacağını ifade etti. Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleşen mitingde Kılıçdaroğlu'na destek yoğun oldu. Diken gazetesi, mitinge katılan yurttaşlara Kılıçdaroğlu'nu destekleme sebeplerini ve seçim sonucu tahminlerini sordu.
30 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir reklam filminde seçimin ilk turda sonuçlandırılması gerektiğini vurgulayarak çağrıda bulundu. Muharrem İnce'nin adaylığının ikinci tur ihtimalini artırması nedeniyle, ittifakın bu yönde bir strateji izlediği belirtiliyor. İzmir'deki ilk büyük mitingde altı parti lideri ve iki belediye başkanı da genç seçmenlere 'İlk turda bitmeli' ve 'Oyları bölmeyelim' mesajlarını iletti.
1 Mayıs 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Kahramanmaraş depremleri sonrası iktidarı eleştirdi ve 'Derhal seçime gidip bu çetelerden kurtulmalıyız, yürü bay Kemal!' ifadesini kullandı. Bu sözler, Demirtaş'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığına destek olarak yorumlandı. Ancak Demirtaş, yaptığı açıklamada, mesajının Kılıçdaroğlu'nun adaylığına değil, muhalefet ittifaklarının diyalog, dayanışma, müzakere ve iş birliği konularında birleştirici rol oynaması çağrısı olduğunu belirtti.
23 Şubat 2023

Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine herhangi bir ittifak teklifinde bulunmadığını belirtti. İnce, Kılıçdaroğlu'nun parti ziyareti sırasında deprem bölgesi, sandık güvenliği ve troller gibi konuların konuşulduğunu, ancak ittifakla ilgili bir teklifin gündeme gelmediğini Twitter üzerinden paylaştı. Kılıçdaroğlu ise daha önce İnce'ye bir teklif yapıldığını ancak üzerinde uzlaşılamadığını ifade etti.
5 Nisan 2023

Kayseri'de, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SİHA üretimini durduracağını iddia eden sahte broşürler paylaşıldı. Gazeteci İsmail Saymaz tarafından paylaşılan görüntülerde, araçlara bırakılan bu broşürlerin provokatif içerik taşıdığı görülüyor. Daha önce İstanbul'da da CHP logosuyla benzer sahte broşürler hazırlanmış ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bu broşürleri hazırlayanların AKP il ve ilçe örgütlerinde görevli iki yönetici olduğunu duyurmuştu.
10 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin istifasına yol açan 'kaset kumpası' olayının arkasında Rusların olduğunu öne sürdü. Kılıçdaroğlu, Rusya'yı Türkiye'nin iç işlerine müdahale etmekle suçlayarak, 15 Mayıs sonrası iki ülke arasındaki dostluğun devamı için Rusya'nın bu tür eylemlerden kaçınması gerektiğini belirtti. Ayrıca, iktidar yanlısı sosyal medya hesaplarının İnce'nin çekilmesinin ardından CHP'yi suçladığı ve Memleket Partisi seçmenlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verilmesi çağrısında bulunduğu gözlemlendi. Datailor isimli veri analizi firması, Türkiye Twitter'ında Rus ve Macar menşeli hesapların etkinleştirildiğini kaydetti.
11 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bir iftar buluşmasında yanlışlıkla seccadeye bastı ve bu durum AKP'li siyasetçiler tarafından eleştirildi. Kılıçdaroğlu, bu durum için üzgün olduğunu belirtti. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ise Kılıçdaroğlu'na destek vererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişteki davranışlarını örnek gösterdi ve insan olmanın doğruyu bilmek için yeterli olduğunu ifade etti.
1 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı henüz belirlenmemişken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı güçlü bir ihtimal olarak görülüyor. Kılıçdaroğlu'nun kampanya ekibi, CHP'nin önceki seçim kampanyalarından farklı bir yaklaşım benimseyerek, sürekli ve agresif bir kampanya stratejisi geliştirdi. 2020'nin sonlarında başlayan kampanya süreci, çeşitli ziyaretler ve açıklamalarla devam etti. Kılıçdaroğlu'nun ekibi, bağış kampanyası için metinler, görseller ve bir internet sitesi hazırladı. 'Geliyoruz' sloganı ve seçim bölgesinin sosyolojisine göre belirlenecek vaatlerle kampanya yürütülecek.
2 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de düzenlenen mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, seçimlerin demokrasiyi yeniden inşa etme, kadın ve erkek eşitliğini sağlama, ayrışma yerine kucaklaşma ve Türkiye'ye demokrasi getirme seçimi olduğunu ifade etti. Yaklaşık 5 milyon 300 bin gencin ilk kez oy kullanacağını belirterek, gençlere tarihe not düşme çağrısında bulundu. Ayrıca, polislerin sorunlarına değinerek, iktidara eleştirilerde bulundu ve seçimlerde Millet İttifakı'na destek istedi.
30 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BBC Türkçe'ye verdiği röportajda, iktidarın seçimlerde 'pis işler' yapacağını ve seçim güvenliğine ilişkin hazırlıklarının olduğunu belirtti. İstanbul'daki yerel seçimlerin tekrarlanması durumunda bile kazanacaklarına olan inancını dile getirdi. Ayrıca, Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye kırgın olmadığını ve seçimleri kazanmaları durumunda Erdoğan ve ailesine karşı intikamcı bir tutum sergilemeyeceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, kaybetme ihtimalini reddederek, kazanacaklarına dair güvenini vurguladı.
4 Mayıs 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına Twitter üzerinden bir video ile seslenerek, seçimlerde oy kullanmalarını 'vatan borcu' olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu, yurt dışı seçim çevresi oluşturma, emekli aylıklarının iyileştirilmesi, sağlık hizmetlerinden eşit yararlanma, otomatik bilgi paylaşımı anlaşmasından kaynaklanan mağduriyetlerin giderilmesi, otomobil kalış sürelerinin uzatılması, uçak bileti fiyatlarının düşürülmesi ve telefon kullanım sürelerinin uzatılması gibi vaatlerde bulundu. Ayrıca, seçim günü 1 milyon kişinin sandık başında olacağını ve demokrasi mücadelesine destek olunmasını beklediğini ifade etti.
19 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak son kez kürsüye çıktı. İttifakta yer alan liderlere teşekkür ederek, Türkiye'deki 'deliliği' bitireceklerini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte çalışacaklarını ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da yanında olacağını söyledi.
7 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek olan İzmir mitingi öncesinde, miting alanı ve çevresindeki sokaklar yoğun kalabalık tarafından doldurulmuş durumda. Sosyal medyada paylaşılan görseller ve yorumlar, mitinge olan ilginin ve katılımın yüksek olduğunu gösteriyor. Katılımcılar, Kılıçdaroğlu'nu destekleyen mesajlar paylaşarak mitingin coşkusunu ifade ediyorlar.
30 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde ikinci tura kalma ihtimali göz önünde bulundurularak, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi için kamuoyu baskısının arttığı bir dönemde, Memleket Partisi ile görüşme yapacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, HDP ile yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini ve iktidar medyasındaki 'bakanlık verecekler' iddialarını yalanladı.
22 Mart 2023

Saadet Partisi, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemek amacıyla 'Bay Kemal: Görevimiz ilk tur' başlıklı bir animasyon video yayınladı. Video, 'Görevimiz Tehlike' film serisinden esinlenerek, milletin kasasını soyan beş kişiyi durduran Kılıçdaroğlu'nu konu alıyor. Kılıçdaroğlu, videoda halktan çalınanları geri vereceklerini ve birleşerek kazanacaklarını ifade ediyor. Kılıçdaroğlu, videoyu paylaşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na Twitter üzerinden teşekkür ederek, beytülmal'ı kurtaracaklarını belirtti.
10 Mayıs 2023

AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ömer Arvas, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun henüz yayınlanmamış reklamını Twitter üzerinden paylaştı. Arvas, Kılıçdaroğlu'nun bu reklamı etik dışı bir şekilde öğrendiğini ve ucuz bir numaraya başvurduğunu iddia ederek, CHP'ye ders vermek amacıyla reklamı erken yayınladığını belirtti. Kılıçdaroğlu ise kendi hesabından reklamın farklı bir versiyonunu paylaştı.
28 Nisan 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yayınladığı 'Bay Kemal'in Tahtası' adlı video serisinin dokuzuncu bölümünde Türkiye'nin ekonomik ve teknolojik dönüşümüne dair planlarını anlattı. Yapay zeka, robotlaşma, dijital teknolojiler ve yenilenebilir enerjiye geçiş gibi konulara değinen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bu alanlarda gelişerek dünya ligine taşınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, enerji ithalatı faturasını azaltmayı ve Türkiye'yi enerji depolama, işleme ve dağıtım merkezi haline getirmeyi hedeflediğini belirtti.
11 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu en yüksek oyu alarak ikinci tura kalmışlardır. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile ikinci tur seçimin bir referandum niteliği taşıdığını ifade etmiş ve gençlere seslenerek videonun yayılmasını ve sandığa gidilmesini istemiştir. Ayrıca, Suriyeli mültecilerin durumuna da değinerek seçmenlere oy kullanma çağrısında bulunmuştur.
20 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale'de katıldığı bir iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kamplaşma ve kavgadan uzaklaşması gerektiğini belirtti. Herkesin kimliğine ve inancına saygı gösterilmesi gerektiğini, işsiz gençlerin sorunlarının çözülmesi gerektiğini ve kadına yönelik şiddetin son bulması gerektiğini ifade etti. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde vatandaşlardan sandığa gitmelerini ve vicdanlarına göre oy kullanmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, 'kul hakkı yiyene oy vermeyin' uyarısında bulundu ve depremzedelere yönelik yardım sözü verdi.
11 Nisan 2023
İşaretlediklerim