Kahramanmaraş merkezli deprem sonucu Diyarbakır'da yıkılan bir apartmanın enkazında kalan Ermeni sanatçı Zilan Tigris (Dilek Küçüker) hayatını kaybetti. Deprem, 10 ili etkileyerek binlerce binanın yıkılmasına neden oldu ve arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Gazeteci Arat Barış, Tigris'in vefat haberini duyurdu. Sanatçının cenazesi, Yeniköy Mezarlığı'nda defnedilecek.
12 Şubat 2023

NTV'nin meteoroloji yüzü Gökhan Abur, 80 yaşında hayatını kaybetti. Yaklaşık iki yıldır kanser tedavisi görüyordu. 1943 yılında Afyon'da doğan Abur, İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji bölümünden yüksek mühendis olarak mezun oldu ve uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Bölümü'nde görev aldı. Ayrıca müzik yaşamı da olan Abur, 14 tane 45'lik plağı ve bir albümü bulunuyor.
15 Eylül 2023

İzmit'te yaşayan yedi yaşındaki Mısra Özkaraman, gribal enfeksiyon sonrası kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve 'Leyla Hanım' belgeselinin başrol oyuncusu Özge Borak, Mısra'nın vefatı üzerine sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayınladı. Mısra, Başiskele ilçesindeki Döngel Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.
10 Mart 2023

Uzun yıllar boyunca gazetecilik yapan ve Posta Gazetesi'nin baş yazarı olan Rauf Tamer, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 86 yaşındaki Tamer, 64 yıldır gazetecilik yapıyordu ve gündemdeki konuları Posta Gazetesi'ndeki köşesinde değerlendiriyordu. Tamer, kariyeri boyunca Cumhuriyet, Ekspres, Tasvir, Yeni İstanbul, Tercüman, Hürriyet, Sabah ve Star gibi pek çok gazetede görev yapmıştı.
20 Ekim 2023

Batman'da intihar eden İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunan eski uzman çavuş Musa Orhan, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla oyuncu Hazal Kaya hakkında dava açtı. Daha önce de aynı gerekçeyle oyuncu Ezgi Mola'ya para cezası verilmiş ve Farah Zeynep Abdullah hakkında da dava açılmıştı. Hazal Kaya, ifade vermek üzere karakola gitti ve sosyal medya hesabından bu durumu paylaştı.
12 Ocak 2023

50 kuşağının önemli öykücülerinden Ferit Edgü, 88 yaşında hayatını kaybetti. İstanbul'da doğan ve eğitim gören Edgü, Paris'te de bir süre yaşadı ve Ada Yayınları'nı kurdu. 'Hakkari’de Bir Mevsim' romanıyla tanınan yazar, birçok öykü kitabı ve roman yazdı. Edgü, aynı zamanda resme olan ilgisi ve koleksiyonerliğiyle de biliniyordu.
22 Temmuz 2024

Doğuştan kalbinde 1 santimetrelik delik olan Gönül Kahraman, açık kalp ameliyatından korktuğu için tedavisini 43 yıl boyunca erteledi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi'nde Doç. Dr. Cihan Altın tarafından kapalı anjiografik yöntemle yapılan başarılı operasyon sonrası sağlığına kavuştu. Kahraman, ameliyat sonrası nefes darlığı ve yorgunluk gibi şikayetlerinin sona erdiğini belirterek, kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini ifade etti.
10 Eylül 2024

Yönetmen ve senarist Zeki Demirkubuz, Altın Portakal Film Festivali'nden 'Hayat' filmini çektiğini duyurdu. Demirkubuz, festivalden filmini çeken yönetmenlerle ortak bildiriye imza atmadığına yönelik eleştirilere 'Canım istemedi' yanıtını verdi. Bu durum, sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından eleştirildi. Demirkubuz, filmini festivalden çektiğini ancak bu durumu duyurmayı tercih etmediğini belirtti.
27 Eylül 2023

Aydın'da Kredi Yurtlar Kurumu'nda (KYK) asansörün çökmesi sonucu hayatını kaybeden Zeren Ertaş için Türkiye'nin birçok ilinde eylem yapıldı. 'Barınamıyoruz Hareketi' adlı grup, eylemleri Twitter üzerinden paylaştı. Öğrenciler, KYK yurtlarının durumunu ve yaşam koşullarını protesto etti. Eylemler sırasında 'Ölmeye değil okumaya geldik' ve 'Zeren için adalet' sloganları atıldı.
27 Ekim 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 43'üncü İstanbul Film Festivali'nde ödüller sahiplerine verildi. Festivalde, Nehir Tuna'nın yönettiği 'Yurt' filmi Altın Lale Ödülü'nü kazandı. Selman Nacar'ın 'Tereddüt Çizgisi' filmi Ulusal Fıpresci ödülünü alırken, en iyi kadın oyuncu ödülü Tülin Özen'e, en iyi erkek oyuncu ödülü ise Serdar Orçin ve Alican Yücesoy'a verildi. Festivalde ulusal ve uluslararası birçok kategoride ödüller dağıtıldı.
29 Nisan 2024

Türk rock müzik camiasının önemli isimlerinden Replikas grubunun solisti ve kurucu üyesi Gökçe Akçelik, 47 yaşında hayatını kaybetti. Ölüm nedeni henüz açıklanmayan Akçelik, Replikas ile beş albüm yayınladı ve birçok Avrupa ülkesinde konserler verdi. Ayrıca, 'Takva' filmi için bestelediği müzikle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Film Müziği Ödülü'ne layık görüldü.
11 Ağustos 2024

74 yaşındaki ünlü oyuncu Kadir İnanır, 24 Mart'ta evinde rahatsızlanarak Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyne pıhtı atması sonucu inme geçiren İnanır, gerekli müdahalelerin ardından operasyona alındı ve tedbir amaçlı entübe edildi. 27 Mart'ta solunumu normale dönen ve 1 Nisan'da yoğun bakımdan servise alınan İnanır, bugün hastaneden taburcu edildi. Rehabilitasyon süreci ise devam edecek.
4 Nisan 2024

Türk sinemasının önemli isimlerinden Fatma Girik, vefatının birinci yılında anılmaktadır. 1942 İstanbul doğumlu olan Girik, 14 yaşında sinemaya adım atmış ve kısa sürede başrol oyuncusu olmuştur. 'Erkek Fatma' lakabıyla tanınan Girik, Anadolu kadınının güçlü karakterini perdeye yansıtmış ve 1965'te Altın Portakal ödülünü kazanmıştır. Ayrıca siyasete de atılan Girik, Şişli Belediye Başkanlığı yapmış ve 200'e yakın filmde rol almıştır. Çoklu organ yetmezliği nedeniyle 24 Ocak 2022'de hayatını kaybeden Girik, Bodrum'a defnedilmiştir.
24 Ocak 2023

Türkiye'nin tanınmış keman virtüözlerinden Suna Kan, 86 yaşında vefat etti. Sanatçının ölüm haberini piyanist Gülsin Onay sosyal medya üzerinden duyurdu. Suna Kan, 5 yaşında keman çalmaya başlamış ve 1946'da 'Harika Çocuk' olarak anılmaya başlamıştı. Devlet bursu ile yurt dışında eğitim gören ve Paris Konservatuarı'nı birincilikle bitiren Kan, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda uzun yıllar solist ve başkemancı olarak görev yapmış ve 1971 yılında Devlet Sanatçısı unvanını almıştı.
11 Haziran 2023

34 yaşındaki rapçi Berk Karadaş, 'Maestro' adıyla bilinen bir sanatçı, kalp krizi nedeniyle vefat etti. Türk rap camiası, Karadaş'ın ölümüyle büyük üzüntü yaşadı ve birçok rapçi sosyal medya üzerinden taziyelerini ve üzüntülerini ifade etti. Karadaş için Maltepe Merkez Camii'nde bir tören düzenleneceği belirtildi.
15 Şubat 2023

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin sıktığı gaz fişeğiyle yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölümünün 10. yılında ailesi ve dostları tarafından mezarı başında anıldı. Anmada konuşan Berkin'in babası Sami Elvan ve annesi Gülsüm Elvan, adaletin olmadığını ve acılarının yanı sıra öfkelerinin de büyüdüğünü ifade etti. Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz da adaletin sağlanamadığını belirtti. Berkin Elvan davasında sanık polise verilen ceza, istinaf mahkemesi tarafından hukuka uygun bulundu.
11 Mart 2024

Cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, oyuncu Ahsen Eroğlu Türkiye'den ayrılma kararı aldığını Instagram üzerinden duyurdu. Seçimlerde sandık görevlisi olarak çalışan Eroğlu, yaşanan süreci 'karman çorman' olarak tanımladı ve insan gibi yaşamak istediğini, ayrımcılık görmek istemediğini belirtti. Eroğlu, kendini geliştirmek için yurt dışına gideceğini ve bu kararın ne zaman gerçekleşeceğini bilmediğini ifade etti.
29 Mayıs 2023

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası, tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, Hatay'da yaşayan kızı ve eski eşinin enkaz altında olduğunu belirterek sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulundu. Aydın, eski eşi Elif Torun Öneren'in enkazdan çıkarıldığını duyurdu ve kızının da enkaz altından bir an önce kurtarılmasını beklediğini ifade etti. Deprem, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde birçok ilde hissedildi ve can kayıpları ile yıkımlara yol açtı.
6 Şubat 2023

Türkiye'nin tanınmış ressamlarından Orhan Taylan, 82 yaşında hayatını kaybetti. Taylan, 1 Mayıs kutlamalarının simgesi haline gelen iki elin tuttuğu kırmızı dünya ve etrafında uçuşan çiçekler temalı afişin de çizeri olarak biliniyor. Taylan'ın cenazesi, 6 Kasım Pazartesi günü Bebek Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek.
4 Kasım 2023

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğüne ait maden ocağında bir göçük meydana geldi. Göçükte sıkışan maden işçisi Erdal Karaçam, mesai arkadaşları tarafından kurtarıldı ancak olay yerine gelen sağlık ekiplerince hayatını kaybettiği belirlendi. Karaçam'ın cenazesi Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
7 Ağustos 2023
İşaretlediklerim