Eski ABD Başkanı Donald Trump, New York'ta emlak sektöründe gerçekleştirdiği dolandırıcılık faaliyetleri nedeniyle yargılandığı davada 354,9 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Bu dava, Trump'ın iş hayatındaki yasal sorunlardan sadece bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Cezanın büyüklüğü, Trump'ın kariyerindeki en büyük mali yaptırımlardan biri olarak kaydedildi.
16 Şubat 2024

ABD'nin eski başkanı Donald Trump ve 18 sanık, Georgia'da 2020 başkanlık seçimlerine müdahale suçlamasıyla yargılanacak. Fulton Bölge Yüksek Mahkemesi'ndeki duruşmada, Trump ve diğer sanıkların avukatları hazır bulundu. Yargıç Scott McAfee, 23 Ekim'de yargılanmalarına başlanmasına karar verdi. Duruşmanın yaklaşık dört ay süreceği ve eyaletin 150'den fazla şahidi dinlemeyi planladığı belirtildi.
7 Eylül 2023

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia'daki 2020 başkanlık seçimiyle ilgili sahtekarlık iddialarına yönelik bir rapor duyuracağını açıkladı. Trump, bu raporun kendisine yöneltilen suçlamaları çürüteceğini ve suçsuzluğunu kanıtlayacağını belirtti. Bu açıklama, Georgia'nın Atlanta kentinde, 2020 başkanlık seçimi sonuçlarına müdahale girişimi iddiasını soruşturan savcıların Trump'a yeni suçlamalar yönelttiği bir iddianamenin kamuya açıklanmasının ardından geldi.
15 Ağustos 2023

ABD Başkanı Joe Biden'ın köpeği Commander, Ekim 2022 ile Temmuz 2023 arasında ABD gizli servis elemanlarını en az 24 kez ısırdı. Bu vakalar, 'bilgi edinme hakkı' çerçevesinde yayınlanan belgelerle ortaya çıktı. Isırılan bölgeler arasında bilek, ön kol, dirsek, bel, göğüs, uyluk ve omuz gibi çeşitli yerler bulunuyor. Commander, bir gizli servis elemanını ciddi şekilde yaraladıktan sonra Ekim 2023'te Beyaz Saray'dan ayrıldı.
22 Şubat 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında, emlak sektöründe birçok kişi ve kurumu dolandırdığı suçlamasıyla New York'ta devam eden dava kapsamında 'sınırlı konuşmama' emri verildi. Trump'ın sosyal medya paylaşımları nedeniyle verilen bu emir, mahkeme personeline yönelik kişisel saldırıları kapsıyor. Davanın sonucunda, Trump şirketlerine ne kadar para cezası verileceği ve New York eyaletinde iş yapma ehliyetlerinin iptal edilip edilmeyeceği belirlenecek.
4 Ekim 2023

ABD Başkanı Joe Biden, Colorado'daki ABD Hava Kuvvetleri Akademisi'nin mezuniyet töreninde diplomaları takdim ettikten sonra sahnede ayağı takılarak düştü. 80 yaşındaki Biden, korumalar ve bir subayın yardımıyla ayağa kalktı ve yerde bir nesneye işaret ederek ayağının oraya takıldığını ima etti. Beyaz Saray İletişim Koordinatörü Ben LaBolt, Biden'ın sağlık durumunun iyi olduğunu Twitter üzerinden duyurdu.
2 Haziran 2023

Cumhuriyetçi Parti’nin 2024 başkanlık yarışındaki adayı Donald Trump, rakibi ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile yeni bir tartışma programına katılmayacağını açıkladı. Trump, sosyal medya platformu Truth Social'da yaptığı açıklamada, Harris ile yaptığı son tartışmanın ardından üçüncü bir karşılaşmayı kabul etmeyeceğini belirtti. Trump, Harris'i ve Demokrat yönetimi çeşitli konularda eleştirirken, Harris'in kampanya ekibi ise yeni bir canlı yayın tartışması talebinde bulundu.
12 Eylül 2024

Amerikan medyasının büyük bölümüne göre, Demokrat aday Kamala Harris, dün akşamki münazarada Cumhuriyetçi aday Donald Trump’a kıyasla daha iyi performans gösterdi. Harris, kürtaj, göçmenler ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi konularda Trump’ın söylemlerini geri püskürttü ve daha dengeli mesajlar verdi. Ancak, CNN, Washington Post ve New York Times gibi ana akım medyadaki haberlerde, münazaranın kararsız seçmen üzerinde büyük bir etki yaratmadığı belirtiliyor. Ülkedeki anketlerde Harris ve Trump’ın oy oranları hala birbirine çok yakın.
11 Eylül 2024

Son yapılan ankete göre, Demokrat Partili Kamala Harris, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ile arasındaki oy farkını 1 puana indirdi. Anket, 22-24 Temmuz tarihleri arasında ulusal çapta bin 142 yetişkinle yapıldı ve Trump'a oy verebileceğini söyleyenlerin oranı yüzde 48, Harris'e oy verebileceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 47 olarak belirlendi. Siyasi gözlemciler, Harris'in kısa sürede Trump ile arasındaki farkı kapatmasını başarı olarak değerlendiriyor.
26 Temmuz 2024

Elon Musk, ABD Başkanı Joe Biden'ın performansını eleştirerek, 'Bir süredir başkanımız yok' dedi. Biden'ın CNN'de Donald Trump ile yaptığı münazaradaki performansı, sağlığıyla ilgili endişelere yol açmıştı. Demokrat Parti içinden bazı üst düzey isimler, Biden'ın yerine Kamala Harris'in aday gösterilmesini istemişti. Biden'ın başkanlık yarışına devam etmesi, bazı büyük şirketlerin desteğini geri çekmesine neden oldu.
9 Temmuz 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın eski Twitter hesabıyla ilgili bir arama emri çıkarıldı ve platform, talebi zamanında yerine getirmediği için 350 bin dolar para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, platformun arama emrinin varlığı ve içeriği hakkında herhangi bir açıklama yapmasını yasakladı. Trump, bu durumu kendi sosyal medya platformu TruthSocial'dan yaptığı açıklamada medeni haklarına saldırı olarak nitelendirdi.
10 Ağustos 2023

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, yaklaşık bir yıllık aradan sonra X'e (eski adıyla Twitter) geri döndü. Trump, paylaşımlarında ABD'nin ekonomik ve sınır sorunlarına dikkat çekerek, başkanlık dönemindeki durumu kıyasladı ve kampanya mesajlarını iletti. Ayrıca, Demokrat rakibi Kamala Harris'e yönelik eleştirilerde bulundu ve Elon Musk ile yapacağı yayının tanıtımını yaptı. Trump'ın X'e tam olarak dönüp dönmeyeceği henüz bilinmiyor.
12 Ağustos 2024

Elon Musk, ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçiminde Donald Trump'ın kazanması durumunda kabinede görev almaya hazır olduğunu belirtti. Musk, Trump ile yaptığı canlı yayında, ülkenin iyiliği için Trump'ın kazanması gerektiğini söylemiş ve hükümetin etkin çalışmasına ilişkin bir başkanlık komisyonu kurulmasını önermişti. Trump ise Musk'ı bakan veya danışman olarak atamayı düşündüğünü ifade etti. Musk, bu teklife olumlu yanıt vererek kendini bakan olarak tasvir eden bir fotoğraf paylaştı.
20 Ağustos 2024

Eski ABD Başkanı Barack Obama, Chicago'da başlayan Demokrat Parti Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Donald Trump'ın iktidarı kendi amaçları için kullandığını belirtti. Obama, Demokratların başkan adayı Kamala Harris'e destek vererek, ABD'nin Harris ile yeni bir sayfa açmaya hazır olduğunu söyledi. Ayrıca, Harris'in yardımcısı olarak aday gösterdiği Minnesota Valisi Tim Walz'ı da övdü. Obama, seçimlerin sıkı geçeceğini ve tüm dünyanın ABD'yi izlediğini ifade etti.
21 Ağustos 2024

ABD'de yapılan başkanlık seçimleri ön seçimlerinde, mevcut başkan Joe Biden ve eski başkan Donald Trump, kendi partilerinde önemli zaferler elde etti. Cumhuriyetçi Parti'den başkan adayı olmak için yarışan Nikki Haley, Vermont'taki seçim sonuçlarının ardından yarıştan çekildiğini duyurdu. Bu gelişmeyle birlikte, Cumhuriyetçilerin başkan adayı olarak Donald Trump'ın önü açılmış oldu. Ön seçimlerde Biden, hemen hemen tüm eyaletlerde zafer kazanırken, Trump 14 eyalette galip geldi. Son anketler, Biden'ın Trump karşısında 5 puan geride olduğunu gösteriyor.
6 Mart 2024

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde partisinden gelen çekilme çağrılarıyla karşı karşıya. Dün gece 12 Demokrat Partili daha Biden'ın seçimleri kaybedeceğine dair endişelerini dile getirdi. Biden'ın kampanyasına finansman sağlayan bağışçılar da bu çağrılara katılıyor. Son anketlere göre Trump, Biden'ın üç puan önünde yer alıyor.
20 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden'ın Alman çoban köpeği Commander, 11 ısırma vakasından sonra Beyaz Saray'dan uzaklaştırıldı. Son olarak geçen ay Beyaz Saray'da bir gizli servis ajanını ısıran Commander'ın, kamuoyuna açıklanmayan başka saldırıları da olduğu iddia edildi. İki yaşındaki Commander, Biden'a kardeşi James Biden tarafından Aralık 2021'de hediye edilmişti.
5 Ekim 2023

ABD Temsilciler Meclisi'nde Cumhuriyetçi Parti'nin çoğunluğu ele geçirmesiyle birlikte, kritik komitelere aşırı sağcı milletvekillerinin atanması ülkede tartışma konusu oldu. Marjorie Taylor-Greene, Lauren Boebert ve Paul Gosar gibi isimlerin Gözetim ve Hesap Verebilirlik Komitesi'ne atanması, Biden yönetimine yönelik baskının artacağının sinyalini verdi. Cumhuriyetçiler, Biden ailesinin ticari faaliyetlerini de dahil olmak üzere bir dizi konuyu soruşturmayı planlıyor. Öte yandan, özgeçmişinde yalanlar söylediği ortaya çıkan George Santos'un da iki komiteye atandığı belirtildi.
19 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'nin geçen hafta Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir silahlı insansız hava aracını (SİHA) düşürmesini hafızaya kaydettiklerini ve gereğinin zamanı geldiğinde yapılacağını belirtti. ABD, 5 Ekim'de Suriye hava sahasında Türkiye'ye ait bir SİHA'yı 'tehdit' gerekçesiyle düşürdüğünü duyurmuştu. Erdoğan, terör örgütleriyle yakın ilişkide olan güçlerden, harekatlarında zarar görmemeleri için bölgedeki unsurlarını teröristlerden uzak tutmalarını istedi.
9 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'nin Türkiye'ye ait bir SİHA'yı düşürmesiyle ilgili olarak, NATO'da beraber olduklarını hatırlatarak, bu durumu sorguladı. ABD'nin bu eylemi 'tehdit' olarak nitelendirdiği belirtildi. Erdoğan, bu durumun milli hafızaya kaydedildiğini ve gerekenin yapılacağını ifade etti. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Türkiye'nin bölgedeki faaliyetlerinin ABD'nin ulusal güvenliğine tehdit oluşturduğunu belirttiği aktarıldı.
13 Ekim 2023
İşaretlediklerim