Almanya, 1 Nisan itibariyle 18 yaş üstü kişilere halka açık yerlerde 25 grama kadar marihuana bulundurma ve hane başına en fazla üç bitki yetiştirme hakkı tanıyarak marihuana kullanımını kısmen yasallaştırdı. 1 Temmuz'dan itibaren 500'e kadar üyesi olan yetiştirici dernekleri veya sosyal kulüpler kurulabilecek. Polis sendikaları ve doktorlar, yeni düzenlemenin karaborsayı güçlendireceği, bağımlılık ve ruh sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratacağı konusunda endişelerini dile getiriyor.
1 Nisan 2024

Moda devi Dolce & Gabbana, 100 mililitresi 99 avro olan bir köpek parfümü piyasaya sürdü. Ancak veterinerler, bu parfümün köpeklerin koku alma duyusunu olumsuz etkileyebileceğini ve hastalık teşhisini zorlaştırabileceğini belirtiyor. Teramo Üniversitesi'nden veteriner Federico Coccia, köpeklerin doğal kokusunun bastırılmasının dermatolojik hastalıkların fark edilmesini zorlaştırabileceğini ifade etti.
9 Ağustos 2024

Philip Morris International (PMI), üç yıl önce yaklaşık 1 milyar sterline satın aldığı astım ilacı üreticisi Ventura'yı, tepkiler üzerine 298 milyon sterline Molex'e satmak zorunda kaldı. PMI'ın Ventura'yı devralması, doktorlar ve halk sağlığı uzmanlarının yoğun tepkisiyle karşılaşmıştı. Türk Toraks Derneği ve Avrupa Solunum Derneği de anlaşmaya tepki göstermişti. PMI, bu tepkilerin Vectura'nın bilimsel katılımını etkilediğini belirtti.
18 Eylül 2024

Singapur Gıda Ajansı (SFA), aralarında çekirge, ipek böceği ve bal arısının da bulunduğu 16 böcek türünü insanların gıda olarak tüketimi için onayladı. Bu onayla birlikte restoranlar bu böcekleri menülerine ekleyebilecek. Ayrıca, böcek içeren paketlenmiş gıda satan şirketlerin ambalajlarını etiketlemeleri gerekecek. SFA, Nisan 2023'te bu türlerin tüketimine yeşil ışık yakacağını açıklamıştı.
8 Temmuz 2024

Oyuncak şirketi Mattel, görme engelli çocuklara aidiyet duygusu aşılamak amacıyla bastonlu bir Barbie bebek üretti. Bu yeni Barbie, pembe saten tişört ve mor tül etek gibi kıyafetlerle donatıldı ve görme engelli çocuklarla yapılan testler sonucunda tasarlandı. Mattel ayrıca Down sendromlu ilk siyah bebeğini de piyasaya sürmeye hazırlanıyor.
23 Temmuz 2024

Japonya'da ilkokul öğrencileri, 150 yıllık bir gelenek olan rondoseru çantasını taşımaya devam ediyor. Bu çantayı taşımak zorunlu olmasa da, sosyal normlar aileleri rondoseru almaya yönlendiriyor. Çantalar, çocukların omzuna yaklaşık 4 kilogram yük bindiriyor ve altı yıllık ilkokul boyunca dayanacak şekilde üretiliyor. Veliler ve çocuk hakları savunucuları, çantaların küçük çocuklar için fazla ağır olduğundan şikayetçi.
28 Temmuz 2024
İşaretlediklerim