Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir apartmanda böcek ilacı kullanımı sonucu iki kişi hayatını kaybetti ve biri ağır olmak üzere 10 kişi etkilendi. Olayla ilgili gözaltına alınan beş kişiden üçü serbest bırakılırken, iki ilaçlama firması çalışanı 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlarından tutuklandı. Zehirlenme sonrası AFAD ve diğer ekiplerin çalışmaları devam ediyor ve apartmandaki kimyasal oranının hala yüksek olduğu belirlendi.
17 Haziran 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonucu enkaz altından kurtarılan ve refakatsiz kalan çocuklarla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, bakım kuruluşlarında kimliği belirlenemeyen 42 çocuk bulunuyor. Kimlik doğrulaması sonrasında 1718 çocuk ailelerine teslim edildi, 85 çocuk tedavi sonrası kuruluş bakımına alındı ve 110 çocuğun tedavisi devam ediyor. Daha önce bazı çocukların tarikatlara ait yurtlara yerleştirildiği ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile emniyetin verilerinin tutarsız olduğu eleştirilmişti.
20 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremler sonrasında, Hatay'da yıkılan bir binanın enkazında kalan dört aylık Ayşe bebek, arama-kurtarma ekipleri tarafından 57 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Bebek, sağlık ekiplerine teslim edilerek tedavi için hastaneye sevk edildi. Depremler sonucunda son açıklamalara göre 6 bin 44 bina yıkıldı.
8 Şubat 2023

Diyarbakır'da, Gaziantep-Ağrı seferini yapan 'Yeni Diyarbakır' firmasına ait bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada, beş aylık bir bebek dahil olmak üzere toplam beş kişi öldü, 22 kişi yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazayla ilgili iki şoför ve bir muavin gözaltına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu ve 14 kişinin tedavi sonrası taburcu edildiğini açıkladı.
7 Ocak 2023

Kars'ta bir çift, bebeklerinden topuk kanı alınmasını reddetti ve sağlık il müdürlüğü konuyu mahkemeye taşıdı. Mahkeme, alternatif tıpçı Aidin Salih'in eserlerine dayanarak itirazı reddetti. CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, bu kararın toplum sağlığını ilgilendirdiğini belirterek, kararı takip edeceklerini ve istinaf sürecini izleyeceklerini söyledi. Sağlık Bakanlığı da karara itiraz edeceklerini açıkladı.
23 Ağustos 2024

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi gören 33 hastadan üçü hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturmada, diyaliz ünitesinden sorumlu hastane personeli ve bağımsız çalışan makine mühendisleri gözaltına alındı. Hastane personeli serbest bırakılırken, projede hata yaptıkları iddia edilen iki makine mühendisi tutuklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde entübe durumda hasta kalmadığını ve 14 kişinin tedavisinin sürdüğünü açıkladı.
12 Haziran 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'daki Kağıthane Devlet Hastanesi'nin depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılacağını ve hastanenin hizmetlerinin Seyrantepe Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınacağını duyurdu. Hastanenin web sitesinde yer alan inşa tarihi ve diğer kurumsal bilgiler, Koca'nın açıklamasının ardından kısa bir süre içinde kaldırıldı. Hastane, 2005 yılında dönemin AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş döneminde inşa edilmişti. Ayrıca, Koca Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve İstanbul Tıp Fakültesi hastaneleri ile ilgili de bir açıklama yaparak, bu hastanelerin durumu hakkında bilgi vereceğini belirtti.
1 Mart 2023

Kütahya Maltepe Mahallesi'nde bir vakaya müdahale etmek üzere giden 112 Acil Sağlık ekibi, adres sordukları sırada M.K. ve oğlu H.İ.K. tarafından demir sopalı saldırıya uğradı. Sağlık ekibinin 'Beyaz kod' ihbarı üzerine olay yerine polis sevk edildi ve saldırı sonrası kaçan baba ve oğlu gözaltına alındı. Yaralanan sağlık personeli, hastaneden aldıkları darp raporunun ardından polis merkezine giderek şikayetçi oldu.
28 Kasım 2023

Gazze'de bulunan Şifa Hastanesi'nde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle altı prematüre bebek hayatını kaybetti. Hastane Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye, yoğun bakımda bulunan bebeklerin ve yaralı hastaların hayati ekipmanlarda meydana gelen elektrik kesintisi sebebiyle öldüğünü belirtti. İsrail ordusu tarafından kuşatılan hastanede ölenlerin sayısının 20'ye yükseldiği ifade edildi. Hastane doktorlarından Marwan Abu Saada, tüm bebeklerin hayatını kaybetme riskinden endişe duyduğunu dile getirdi.
13 Kasım 2023

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde arazide hareketsiz yatan bir çocuk fark edildi ve durum polis ile sağlık ekiplerine bildirildi. Yapılan inceleme sonucunda, cesedin altı yaşındaki Suriyeli Aya Necmi'ye ait olduğu tespit edildi. Çocuğun cesedi Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı ve olayla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.
31 Ocak 2023

Bursa Şehir Hastanesi'nde görevli uzman doktor Nihan Alkış, hasta yakını T.E. tarafından yumruklu saldırıya uğradı. Alkış, beyin cerrahi servisine kaldırıldı ve tedavisi devam ediyor. Saldırgan T.E. gözaltına alındı. Olayın ardından hastanedeki bazı poliklinikler grev kararı aldı. Sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta şiddeti önleyecek hiçbir tedbir almadığını vurguladı.
31 Ekim 2023

Burdur Devlet Hastanesi'nde 25 Mayıs'ta diyaliz tedavisi alan 33 hasta rahatsızlanmış ve Mustafa Demir yaşamını yitirmişti. Diyaliz Merkezi önlem amacıyla kapatılmış ve adli soruşturma başlatılmıştı. Burdur İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, tedavi altına alınan hastalardan 87 yaşındaki Saniye Aksöz'ün de hayatını kaybettiği belirtildi. Hastalardan 12'si taburcu edilirken, diğer hastaların durumlarının da iyiye gittiği kaydedildi.
29 Mayıs 2024

Suriye'nin Afrin ilçesine bağlı Cinderes beldesinde, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu enkaz altında doğan Aya bebek, anne ve babası ile üç kardeşini kaybetti. Beş saat süren arama kurtarma çalışmaları sonucunda Beyaz Baretliler tarafından kurtarılan bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralı olarak Afrin'deki Ceyhan hastanesinde tedavi altına alındı. Hastane yetkilileri, bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu ve kimsesiz kalan bebeğe 'Aya' adının verildiğini bildirdi.
9 Şubat 2023

Uşak'ta, 18 Ocak'ta bir tarla kenarında sırt çantası içinde bulunan bebek cesedi ile ilgili soruşturma sonucunda, bebeğin anne ve babası olduğu belirlenen iki şüpheli tutuklandı. Bebeğin annesi K.G. ve babası olduğu değerlendirilen S.D., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve hakimlikçe tutuklama kararı verildi. K.G.'nin ifadesinde, bebeği bakamayacaklarını düşündükleri için ölüme terk ettiklerini belirttiği öğrenildi.
23 Ocak 2023

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin yenidoğan ünitesindeki doktorlar, elektrik kesintisi durumunda kuvözlerdeki bebeklerin hayatının risk altında olduğunu belirtti. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu elektrik, su ve yakıt kesintisi yaşanıyor. Hastanelerdeki jeneratörlerin yakıtı tükendi ve bu durum özellikle yeni doğan bebekler için büyük bir risk oluşturuyor.
23 Ekim 2023

Deprem riski nedeniyle bazı binalarının kullanımı durdurulan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) için alternatif hastane binaları tahsis edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Beylikdüzü ve Eyüp Devlet Hastanelerinin Çapa'ya, Taksim ve Samatya hastanelerinin ise Cerrahpaşa'ya açılacağını duyurdu. Ayrıca, depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan Haseki'deki Kardiyoloji Enstitüsü Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet verecek.
8 Mart 2023

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde elektrik kesintisi sebebiyle yoğun bakımda bulunan bir yetişkin hastanın ve kuvözdeki iki bebeğin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Hastanede su ve yiyecek eksikliği de yaşandığı belirtildi. MSF üyesi cerrah Mohammed Obeid, hastanede yaklaşık 600 yatan hasta ve 37-40 prematüre bebeğin olduğunu, bunların tıbbi bakıma ihtiyaç duyduğunu ve tahliye edilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların devam ettiği ve İsrail ordusunun Gazze'ye yoğun hava bombardımanı başlattığı bilgisi verildi.
12 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Gaziantep'in Nizip ilçesinde yıkılan Furkan Apartmanı'nın enkazından 146 saat sonra Eylül Kılıç isimli bir kız çocuğu yaralı olarak kurtarıldı. AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin devam eden kurtarma çalışmaları sırasında, çocuğun sesi duyuldu ve yaklaşık dokuz saatlik bir çalışma sonucunda enkazdan çıkarıldı. Kurtarılan kız çocuğu, deprem gecesi teyzesinin evinde misafir olduğu ve ailesine kar tatili nedeniyle orada kalmak istediğini söylediği belirtildi.
12 Şubat 2023

Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşe Güneş, eski eşi Niyazi Akay tarafından çocuklarının gözü önünde bıçakla saldırıya uğradı. Polis ekipleri ve Mehmet Akif Ersoy Hastanesi, saldırgan hakkında herhangi bir işlem yapmadı. Güneş'in ifadesi alınırken, Akay serbest bırakıldı ve polisler tarafından Güneş'e şikayetçi olmaması yönünde telkinde bulunuldu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Akay'ın tutuklanması ve etkin bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu.
3 Nisan 2023

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu verilerine göre Türkiye'deki deprem bölgesinde 214 bin 325 gebe kadın bulunmakta ve bunlardan 23 bin 814'ünün bir ay içinde doğum yapması bekleniyor. Türk Tabipleri Birliği, deprem bölgesindeki sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunlara dikkat çekerek, güvenli doğum, anne ve bebek sağlığının korunması için gerekli önlemlerin acilen alınması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, bölgede tuvalet ve hijyen tesislerinin yetersizliği, kırılgan grupların korunması ve mültecilerin cinsel şiddet riskinin artması gibi konulara da vurgu yapılıyor.
16 Şubat 2023
İşaretlediklerim