Ünlü İngiliz aktör ve yazar Stephen Fry, Londra'daki King’s College'da verdiği konferansta sosyal medyanın toplumu olumlu yönde değiştireceğine ilişkin yanıldığını belirtti. Fry, Meta CEO’su Mark Zuckerberg ve X’in sahibi Elon Musk’ı insan tarihinin en zararlıları olarak nitelendirdi. Sosyal medyanın dünya çapında insanları birleştireceğine ve toplumları olumlu yönde değiştireceğine inandığını ama yanıldığını ifade eden Fry, Facebook algoritmalarının etkileşimi maksimize etme çabasının vahim bir hata olduğunu söyledi. Fry, sosyal medya hesaplarını kapatmasa da artık hiçbirini kullanmadığını belirtti.
14 Eylül 2024

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg ile aralarındaki kavganın canlı yayınlanacağını duyurdu. Bu kavga, Musk'ın Zuckerberg'e 'Threads' adı verilen 'Twitter alternatifi, metin tabanlı bir platform kuracağı'na dair haberlerin ardından başlamıştı. Zuckerberg, Musk'ın 'kafes dövüşü' teklifini kabul etmişti. Musk, kavganın Twitter'da canlı yayınlanacağını ve tüm gelirin savaş gazilerine bağışlanacağını belirtti.
6 Ağustos 2023

Apple, yeni akıllı saati Apple Watch X için büyük tasarım değişiklikleri planlıyor. Yeni modelin 2024'ün sonları veya 2025'in başlarında çıkarılması bekleniyor. Yeni tasarımda manyetik saat bandı, tansiyon sensörü ve mikroLED ekranın eklenmesi planlanıyor. Bu değişiklikler, cihazın boyutunu küçültmek ve dahili bileşenleri güçlendirmek için yapılıyor. Ayrıca cihazın daha hızlı bir işlemciye sahip olacağı belirtiliyor.
14 Ağustos 2023

Twitter, mavi tiki olmayan hesaplara getirilen tweet görüntüleme kısıtlamasının kullanıcıların tepkisine neden olduktan sonra, bu uygulamanın spam ve botları engellemek amacıyla geçici olarak alınan sert bir önlem olduğunu belirtti. Açıklamada, bu kısıtlamanın platformdaki kötü niyetli aktörleri tespit etmek ve yapay zeka modelleri oluşturarak veri toplamalarını ve manipülasyon yapmalarını önlemek için yapıldığı ifade edildi. Kısıtlamaların reklam gelirlerine minimum düzeyde etki ettiği ve platformu daha iyi bir yer haline getirme taahhüdü vurgulandı.
5 Temmuz 2023

Twitter'ın mevcut CEO'su Elon Musk, Twitter için yeni bir CEO işe aldığını ve bu kişinin yaklaşık 6 hafta içinde göreve başlayacağını açıkladı. Musk, yeni CEO'nun göreve başlamasıyla birlikte kendi rolünün Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknolojiden Sorumlu Başkan (CTO) olarak değişeceğini ve ürün, yazılım ve hizmetleri denetleyeceğini belirtti. Musk daha önce, yöneticilik görevini üstlenecek birini bulduğunda CEO'luktan istifa edeceğini ifade etmişti.
12 Mayıs 2023

Meta'nın yeni sosyal medya uygulaması Threads, kullanıcı şikayetleri üzerine güncelleniyor. Uygulama, Instagram ile bağlantılı olarak çalışıyor ve 100 milyon kullanıcı sayısını aşmış durumda. Yapılacak güncellemeler arasında, takip edilen kişilerin paylaşımlarının kronolojik sırayla görülebilmesi, paylaşımların düzenlenebilmesi, çeviri yapılabilmesi ve farklı Threads hesapları arasında geçişin kolaylaştırılması bulunuyor. Ayrıca, Threads hesabını Instagram hesabından bağımsız olarak silme üzerine de çalışmalar yapılıyor.
11 Temmuz 2023

Twitter, Elon Musk'ın şirketi satın almasının ardından yeni bir işten çıkarma dalgası başlattı ve cumartesi günü çalışanlarının yaklaşık yüzde 10'unu, en az 200 kişiyi işten çıkardı. İşten çıkarılanlar arasında makine öğrenimi ve site güvenilirliği üzerinde çalışan ürün yöneticileri, veri bilimcileri ve mühendisler bulunuyor. Musk daha önce şirketin yarısını işten çıkarmış ve şirketin günlük dört milyon dolar kaybettiğini gerekçe göstermişti. Bazı işten çıkarılan çalışanlar ise Twitter'a dava açmıştı.
27 Şubat 2023

ABD'li milyarder Elon Musk, Twitter'da başlattığı bir canlı yayın daha donunca durumu 'yoğunluk' olarak açıkladı ve şirket çalışanlarına sorunu düzeltmeleri için mail attı. Musk, Teksas sınırında sığınmacılarla ilgili durumu canlı yayınla aktarmak istemişti ancak teknik sorunlar nedeniyle yayın dondu. Musk daha önce de benzer sorunlar yaşamış ve bunu sunucuların yoğunluğuna bağlamıştı.
29 Eylül 2023

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Twitter’ın (yeni adıyla X) Türkiye’de temsilcilik açtığını duyurdu. Türkiye, yıllardır X’in ülkede temsilcilik açmasını talep ediyordu ve bu süreçte reklam yasağı ve bant daraltma gibi tedbirler uygulandı. Bakan Uraloğlu, bu tedbirlerin etkili olduğunu ve X’in İstanbul merkezli temsilcilik kurduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde gerçekleşen bu adım, X’in Türkiye’deki faaliyetlerini daha etkin bir şekilde sürdürmesini sağlayacak.
22 Mayıs 2024

Sosyal medya platformu Twitter, Hamas bağlantılı yüzlerce hesabı kapattığını duyurdu. Twitter CEO'su Linda Yaccarino, İsrail-Hamas çatışması sırasında platformun Avrupa Birliği'nin dijital kurallarına uyup uymadığına yanıt verdi ve sahte ve manipüle edilmiş içerikleri değerlendirdiklerini belirtti. Yaccarino, çatışmanın başlamasından bu yana Hamas'a bağlı yüzlerce hesabın tespit edildiğini ve platformdan kaldırıldığını ifade etti. Avrupa Birliği, son günlerde Twitter'da şiddet içerikli ve yasa dışı içeriklerin yayıldığını ve bu tür içeriklerin kaldırılması için şirketin sahibi Elon Musk'a 24 saat süre verildiğini bildirmişti.
12 Ekim 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'in kafes dövüşü teklifini reddettiğini duyurdu. Musk, Zuckerberg'in 'Threads' adlı Twitter alternatifini kuracağı haberlerinin ardından dövüş için meydan okumuştu. Zuckerberg, teklifi kabul ettiğini duyurmuş ancak Musk, Zuckerberg'in 'Antik Roma' temasıyla gerçekleştirilmesi planlanan kafes dövüşüne ilgi göstermediğini ve sadece UFC düzenlerse dövüşmek istediğini belirtti.
18 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk ve Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg arasında planlanan kafes dövüşü henüz gerçekleşmemiş olsa da, sözlü rekabet devam ediyor. Musk, dövüşün Twitter'da canlı yayınlanacağını ve tüm gelirin savaş gazilerine bağışlanacağını belirtti. Zuckerberg ise Threads üzerinden 'Gerçekten yardım toplamak için daha güvenilir bir platform kullanamaz mıyız' şeklinde bir yanıt verdi. Her iki taraf da dövüş için antrenmanlarını sürdürüyor.
7 Ağustos 2023

Meta şirketi, Instagram ile bağlantılı ve Twitter'a rakip olarak geliştirilen Threads platformunun web sürümünü seçili kurum ve kişilere erken erişim sağlayarak test etmeye başladı. İlk paylaşımı Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg yaparken, Netflix ve Gary Vee gibi isimler de platformu ilk kullananlar arasında. Ayrıca 20 içerik üreticisi ve iş insanı da erken erişim hakkı kazandı. Web arayüzü şu an için temel işlevlere sahip ve kullanıcılar gönderileri beğenebiliyor, yorum yapabiliyor ve paylaşabiliyor.
5 Temmuz 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, mavi tikli kullanıcıların platformdan doğrudan video indirebileceğini açıkladı. Normalde Twitter'daki bir videoyu indirmek için harici platformların kullanılması gerekiyor. Ancak Musk, mavi tikli kullanıcıların artık buna gerek kalmadan video indirebileceğini belirtti. Videonun indirilebilmesi için videoyu paylaşan hesabın buna izin vermesi gerekiyor.
3 Ağustos 2023

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Ocak 2021'deki ABD Kongresi işgali sonrası kendi sosyal medya platformu Truth Social'ı kurdu. Bu platform, büyük sosyal medya şirketlerinin Trump'a kapılarını kapatmasının ardından ortaya çıktı. Washington Post'un haberine göre, Trump geçtiğimiz yaz Elon Musk'a Truth Social'ı satma teklifinde bulundu. Ancak bu görüşme herhangi bir sonuca varmadı. Musk, 2022'nin sonlarında Twitter'ı satın aldıktan sonra Trump'ın platformdaki engelini kaldırmıştı.
13 Mart 2024

Birleşmiş Milletler (BM), Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından platformda Afrika kökenlilere yönelik ırkçı ifadelerin kullanımında ciddi bir artış olduğunu belirtti. Rutgers Üniversitesi Ağ Bulaşma Araştırma Merkezi'nin araştırmasına göre, ırkçı bir kelimenin kullanımı yüzde 500 arttı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, Musk'a ifade özgürlüğünün zararlı dezenformasyon için kullanılmaması gerektiğini vurgulayan bir mektup gönderdi. BM uzmanları ayrıca sosyal medya CEO'larına iş modellerinde insan hakları ve ırksal adaleti merkeze alma çağrısında bulundu.
7 Ocak 2023

Twitter'ın çoklu hesap yönetimi ve farklı akışları tek bir ekranda görüntüleme imkanı sunan kontrol paneli Tweetdeck, artık sadece onaylı (mavi tikli) hesaplar tarafından kullanılabilecek. Mavi tikli hesap olabilmek için aylık 8 dolar ödeme yapılması gerekiyor. Tweetdeck'in 'ekipler özelliği' şu anda kullanılamıyor ve Twitter tarafından yapılan açıklamaya göre bu özellik ilerleyen haftalarda düzeltilecek.
4 Temmuz 2023

Sosyal medya platformu Twitter, gizlilik politikasını güncelleyerek kullanıcıların çalışma geçmişi ve biyometrik verilerini toplama kararı aldı. Şirket, bu bilgilerin güvenlik, emniyet ve kimlik saptama amacıyla toplanıp kullanılabileceğini belirtti. Ayrıca, kullanıcıların meslekleri ve eğitim geçmişine ilişkin daha fazla bilgi toplamayı amaçladığı bildirildi. Bu bilgilerin, kullanıcılara potansiyel işler önermek, bir işe başvurulduğunda potansiyel işverenlerle paylaşmak, işverenlerin potansiyel adayları bulmasını sağlamak ve kullanıcılara daha alakalı reklamlar göstermek için toplanıp kullanılabileceği belirtildi.
1 Eylül 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk ve Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg arasında planlanan dövüşün tarihi hala belirsiz. Musk, dövüşün kendisi ve Zuckerberg'e bağlı kurumlar tarafından organize edileceğini ve Meta ve 'X' platformlarında yayınlanacağını duyurdu. Ancak dövüşün ne zaman yapılacağına dair bir bilgi vermedi. Zuckerberg, dövüş tarihinin belirlendiğinde bunu kendisinin duyuracağını ve bu zamana kadar Musk'ın söylediklerinin ikisinin ortak kararı olmayacağını belirtti.
12 Ağustos 2023

Video paylaşım platformu TikTok, kullanıcılarına metin paylaşım imkanı sağlayan yeni bir özellik ekledi. Kullanıcılar artık gönderilere ses, konum ve düetlerle yanıt verebilecekler. TikTok, bu yeni özelliklerin metin gönderilerinin video veya fotoğraf gönderileri kadar etkileşim alacağını ve dinamik kalacağını belirtti. Bu ayın başında TikTok, Spotify ve Apple Music uygulamaları gibi müzik akışı hizmeti de başlatmıştı.
25 Temmuz 2023
İşaretlediklerim