Samsun'dan kızını ziyarete gelen Mustafa Bolat ve kızı Esma Çiçek, Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki Kaplıkaya Deresi kenarında fotoğraf çekmek isterken Çiçek dengesini kaybederek suya düştü. Babası Bolat, kızını kurtarmak için suya atladı ancak ikisi de boğularak hayatını kaybetti. Olay yerine gelen AFAD, jandarma ve itfaiye ekipleri, baba ve kızın cansız bedenlerini sudan çıkardı ve cesetler otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
16 Nisan 2023

İspanya'nın Tarragona kentindeki bir sahile sekiz aylık bir bebeğin cesedi vurdu. Bebeğin, üç ay önce Cezayir'den yola çıkan ve Balear Adaları açıklarında batan bir göçmen teknesindeki yolculardan olduğu belirlendi. Teknede bulunan 15 göçmenin tamamı hayatını kaybetti, aralarında bebeğin anne ve babası da vardı. UNICEF, Akdeniz'de her hafta ortalama 11 çocuğun göç sırasında yaşamını yitirdiğini rapor etti.
18 Temmuz 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, Devlet Su İşleri'ne ait bir sulama kanalında kadın cesedi bulundu. Olayı fark eden vatandaşlar durumu polise bildirdi. İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri olay yerine sevk edildi. Ceset, kimlik tespiti ve otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
28 Ağustos 2023

ABD'nin Florida eyaletinde bir kişi, 'Naegleria fowleri' adlı beyin yiyen amip nedeniyle yaşamını yitirdi. Sağlık yetkilileri, kişinin muhtemelen burnunu musluk suyuyla temizlerken amibi kaptığını belirtti. Amip, burundan beyne geçerek 'amibik meningoensefalit' hastalığına yol açıyor ve bu durum genellikle ölümle sonuçlanıyor. ABD'de her yıl ortalama üç kişi bu amip nedeniyle hayatını kaybediyor ve yetkililer halka musluk suyu yerine arıtılmış veya kaynatılmış su kullanmalarını öneriyor.
3 Mart 2023

ABD'nin San Francisco şehrinde, sanat galerisi sahibi Collier Gwin, kaldırımda oturan bir evsiz kadını hortumla ıslatarak kovduğu için tutuklandı. Sosyal medyada büyük tepki çeken bu olay, hava sıcaklığının 10 derecenin altına düştüğü bir zamanda gerçekleşti. San Francisco Polis Departmanı, Gwin'i 'kabahat' suçundan gözaltına aldı ve 2.500 dolar kefaletle serbest bırakılmasını belirledi.
19 Ocak 2023

Otomotiv üreticisi BMW, verimliliği artırmak amacıyla Güney Carolina'daki Spartanburg fabrikasında insansı robotları test etmeye hazırlanıyor. Figure şirketi tarafından geliştirilen Model 01 isimli robotlar, fabrikada belirli görevleri üstlenmek üzere tasarlanmış. Robotların hangi görevleri üstleneceği ve kaç adet kullanılacağı henüz netleşmemiş olsa da, kutu taşıma, ürün seçme ve yerleştirme gibi tekrarlayıcı işlerde kullanılması planlanıyor. Figure, robotlarında insan eli gibi hünerli bir el geliştirmeye odaklanıyor.
22 Ocak 2024

Türkiye'de meydana gelen depremin ardından, iktidar yanlısı medya organları tarafından Çinli bir arama kurtarma görevlisinin Müslümanlığa geçtiği iddia edildi. İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, görevli enkazda bir Kur'an bulduktan sonra Müslüman olmuş ve 'Yusuf' adını almıştı. Ancak, bu haberin doğrulanmaması üzerine TRT dahil bazı medya kuruluşları haberi yayından kaldırdı. Diğer bazı yayın organlarında ise haber hala duruyor.
15 Şubat 2023

İstanbul Bayrampaşa'da, ailesi tarafından kayıp başvurusu yapılan 19 yaşındaki Muhammed Nuh Kasadar'ın cesedi, polisin yaptığı araştırmalar sonucunda bir evin dondurucusunda bulundu. Kasadar'ın son görüştüğü kişi olan H.Ö., polis tarafından gözaltına alındı. H.Ö.'nün ifadesinde, Kasadar'ı bir tartışma sonucu boğarak öldürdüğünü ve cesedini dondurucuya sakladığını iddia ettiği öğrenildi. Polis, yapılan inceleme sonucunda Kasadar'ın cesedini buldu ve olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
12 Temmuz 2023

İzmir'in Çeşme ilçesinde bir araya gelen yurttaşlar, sahillerin ücretli işletmelere devredilmesini protesto etti. Çeşme Çevre Platformu Başkanı Dr. Ahmet Güler, sahillerin ve denizin anayasanın 46'ncı maddesine göre halka açık olduğunu belirtti. Çevrecilerin avukatı Seher Gacar, Bohem isimli bir beach club'ın sahilleri ele geçirdiğini ve bu işletmeye karşı iki defa dava kazandıklarını, ancak Çeşme Belediyesi'nin mahkemenin kapatma kararını iki yıldır uygulamadığını ifade etti.
12 Ağustos 2023

Nikon Küçük Dünya Fotomikrografi Yarışması'nda ödüle layık görülen fotoğraflar açıklandı. Yarışmada birinciliği, kemirgen optik sinir başının canlı görüntüsüyle Hassanain Qambari kazandı. Yarışmada, mikroskopla görülebilen bir dünyanın güzelliğini yansıtan fotoğraflar teknik ve sanatsal yönleriyle değerlendirildi. 72 ülkeden ve çok çeşitli bilimsel disiplinlerden gelen 1900 başvuru arasından kazananlar seçildi.
20 Ekim 2023

6 Şubat'taki depremler sonrası Türkiye'ye yardım için gelen Meksikalı arama kurtarma ekibi, eşyalarının yanlış uçağa yüklenmesi, çalınması ve ölümle tehdit edilme gibi olaylar yaşadı. Ekip, AFAD İl Koordinasyon Merkezi'nde dinlenirken hırsızlık mağduru oldu ve Antakya'da bir grup tarafından ölümle tehdit edildi. Ekip üyesi Aydemir Taşova, polislerin ve AFAD'ın yeterli desteği sağlamadığını, çadır ve jeneratör gibi temel ihtiyaçların geç karşılandığını ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı'nın ziyareti nedeniyle ekip yorgun olmasına rağmen başka bir bölgeye transfer edilmek zorunda kaldı.
27 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Adıyaman'da enkaz altından 113 saat sonra kurtarılan Mesut isimli yurttaş, Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler ile telefonda görüştü. Mesut, enkazdan çıkarıldıktan sonra Arda Güler'e olan hayranlığını dile getirmiş ve Fenerbahçe'nin başarısı için ona destek olmuştu. Arda Güler, Mesut'a videolu mesaj gönderdikten sonra görüntülü arama yaparak konuştu ve onu Fenerbahçe tesislerine davet etti.
11 Şubat 2023

ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm, ülkesinin 10 yıl içerisinde nükleer füzyonla enerji üreten bir tesisi kurmayı hedeflediğini belirtti. Granholm, temiz enerjiye geçiş sürecinde nükleer füzyon teknolojisinden yararlanmak istediklerini ifade etti. Ayrıca, radyoaktif atıkların depolanması konusunda hükümetin, ülke çapında geçici depolama alanlarına ev sahipliği yapmayı kabul edebilecek topluluklar belirleme çalışmaları başlattığını aktardı. Ek olarak, Granholm, Joe Biden yönetiminin ekim ayında 8 milyar dolarlık bir hidrojen merkezi programına dair detayları açıklayabileceğini ve temiz hidrojenin kilosunu 10 yıl içerisinde 1 dolara düşürmeyi amaçladıklarını söyledi.
26 Eylül 2023

Irak'ta bir bilgisayar korsanı, Bağdat'taki tüm elektronik reklam ekranlarında pornografik bir film gösterdi. Olayın ardından yetkililer, tüm ekranları kapattı. Polis, olayla ilgili bir kişiyi tutukladı. Tutuklanan kişinin, reklam ekranlarını işleten şirketle mali sorunları olan bir teknisyen olduğu belirtildi.
21 Ağustos 2023

ABD'nin Florida eyaletinde etkili olan Idalia Kasırgası, saatte 300 kilometre hızla ilerleyerek geniş çaplı elektrik kesintilerine, sokakların su altında kalmasına ve havalimanlarının kapanmasına neden oldu. Florida Valisi Ron DeSantis, kasırganın tahminlerin çok ötesinde bir yıkıma yol açabileceği uyarısında bulundu. Kasırganın etkisiyle birçok ev sular altında kalırken, mahsur kalan vatandaşlar ekiplerce kurtarıldı.
30 Ağustos 2023

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde 13 yaşındaki Ömer Bektaş, arkadaşıyla birlikte girdiği sulama göletinde boğuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ve çevredekiler tarafından arama çalışması yapıldı. Kozan İlçe Jandarma Komutanlığından gelen dalgıçlar, Bektaş'ın cesedini bulup sudan çıkardı. Cenaze, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
16 Eylül 2023

Sosyal medya fenomeni ve tasarımcı Eda Taşpınar, eski Sultanahmet Cezaevi'nin mescit olarak kullanılan bölümünde çektiği ve Instagram hesabından 'mutlu yıllar sevgililerim' notuyla paylaştığı fotoğraf nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan soruşturmaya tabi tutuldu. Taşpınar, ifadesinde çekim yerinin ibadethane olduğunu bilmediğini ve fotoğrafları korktuğu için kaldırdığını belirtti. Dini değerlere saygı duyduğunu ve böyle bir niyetinin olmadığını ifade etti. İfade işlemleri sonrasında adliyeden ayrıldı.
4 Ocak 2023

ABD'nin Utah eyaleti, 18 yaşın altındaki bireylerin sosyal medya hesapları açabilmesi için ebeveyn izni gerektiren bir yasayı yürürlüğe koydu. Vali Spencer Cox tarafından imzalanan yasa, çocukları çevrimiçi tehlikelerden korumayı hedefliyor ve ebeveynlere çocuklarının sosyal medya hesapları üzerinde tam kontrol sağlıyor. Ayrıca, çocukların gece belirli saatlerde sosyal medya kullanımını kısıtlıyor ve şirketlerin çocuklara ait verileri toplamasını veya bağımlılık yaratan özellikleri kullanmasını yasaklıyor. Yasa 1 Mart 2024'te yürürlüğe girecek.
24 Mart 2023

Montana eyaletinde Harvey Hugs isimli kişi, koruma altındaki kartalları öldürüp parçalarını karaborsada satmak ve ilgili silah ihlalleri nedeniyle toplamda üç yıl hapis cezasına mahkum edildi. ABD bölge yargıcı Susan Watters tarafından mahkum edilen 60 yaşındaki Hugs'ın evinde ve araçlarında yapılan aramalarda kartal parçaları, iki tüfek ve mühimmat bulundu. Savcılar, Hugs'ın eylemlerinin geniş kapsamlı ve uzun süreli olduğunu belirtti.
25 Ocak 2024

Ankara merkezli 10 ilde, 'Coinbase' isimli kripto para borsasını taklit ederek oluşturulan sahte yatırım uygulamaları aracılığıyla dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 24 şüpheliden 20'si gözaltına alındı. Şüphelilerin, mağdurları yüklü miktarda dolandırdıkları ve suçlardan elde edilen paraları sanal paralar üzerinden akladıkları belirtildi. Operasyonlar sonucunda şüphelilerin işlem yaptığı kripto cüzdanları bloke edildi ve mağdurların yaklaşık 1,8 milyon dolarlık zararları giderildi.
13 Ekim 2023
İşaretlediklerim