UEFA, Türk hakemler Abdulkadir Bitigen ve Halil Umut Meler'e 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçlarında görev verdi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıklamasına göre, Bitigen İzlanda-Lihtenştayn maçını, Meler ise Bosna Hersek-Portekiz maçını yönetecek. Bitigen'in yardımcıları Ceyhun Sesigüzel ve Mehmet Emin Tuğral olacakken, Meler'in yardımcıları ise Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy olacak.
15 Ekim 2023

Eski MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e saldırı olayından sonra ilk defa bir açıklama yaptı. Kendi eyleminden dolayı 16 gün cezaevinde kaldığını ve adli sürecin devam ettiğini belirtti. Türkiye'de futbolun marka değerinin düştüğünü ve bunun sorumlusunun Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF, spor kulüpleri, basın ve futbolun diğer paydaşları olduğunu ifade etti. Ayrıca futbolun kurumsallaşması gerektiğini ve sorunların çözümü için bütün paydaşların sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.
2 Şubat 2024

Milli voleybolcu Hande Baladın'a sosyal medya üzerinden tehdit içeren mesajlar gönderen Mustafa Neşeli isimli şahıs hakkında, akıl sağlığının yerinde olmadığı gerekçesiyle ceza verilmedi. İstanbul 46'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanığın hukuki anlam ve sonuçları algılayamadığı ve davranışlarını yönlendirme yeteneğinin azaldığı belirtildi. Mahkeme, sanığın yüksek güvenlikli sağlık kurumlarında koruma ve tedavi altına alınmasına karar verdi. İddianamede, sanığın Baladın'a yönelik 'asit atma' ve 'silahla tehdit' içeren mesajlar gönderdiği ve bu eylemlerin 'kadına karşı silahla tehdit' suçunu oluşturduğu belirtilmişti.
1 Şubat 2024

Kamerun Futbol Federasyonu Başkanı ve eski futbolcu Samuel Eto’o hakkında şike soruşturması başlatıldı. Soruşturma, Eto’o'nun ikinci ligdeki Victoria United'ın başkanına yakın bir isimle yaptığı görüşme sonrası açıldı. Polise göre görüşmede Eto’o, Victoria United'ı bir üst lige çıkartma sözü verirken lig maçlarını buna göre ayarlayacağını dile getirmiş. Eto’o ve Victoria United iddiaları reddediyor.
30 Eylül 2023
İşaretlediklerim