Osmaniye-Kadirli Karayolu'nda bir otomobil, vakaya giden bir ambulansla çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan üç kişi hayatını kaybetti, ambulanstaki üç sağlık görevlisi ise yaralandı. Yaralı sağlık görevlileri Osmaniye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
24 Ağustos 2023

Mersin'in Akdeniz ilçesinde, B.S. yönetimindeki bir otomobil, D-400 kara yolunda karşıdan karşıya geçmeye çalışan Abdulhaluk Ölmez (20) ve Şükran Tonk (20) isimli iki gence çarptı. Kazada her iki genç de olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Gençlerin cenazeleri otopsi için hastane morguna kaldırıldı.
14 Ocak 2024

Karaman'ın merkezine bağlı Aybastı Köyü yakınlarında bir cipin kontrolden çıkarak takla atması sonucunda, içerisinde bulunan mermer ocağı çalışanlarından beş kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri savcılık incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı, yaralı ise tedavi altına alındı.
3 Nisan 2023

Aydın'ın Balıkköy Mahallesi'nde bir sitenin otoparkında silah sesleri duyan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, bir kadın ve bir erkeğin cesetleri ile yaralı bir kişiyi buldu. Kadını ve erkeği öldüren şahsın, kadınla bir süre birlikte yaşadığı ve olay yerinde yaraladığı diğer kişiyi hastaneye kaldırıldıktan sonra aynı silahla intihar ettiği anlaşıldı.
9 Ocak 2024

Spor yapmak için eşiyle sahile inen yönetmen İsmail Güneş, Bağdat Caddesi'nde korna çalarak ilerleyen bir düğün konvoyundakileri uyardıktan sonra konvoydaki bir grup tarafından dövüldü. Güneş, hastaneye kaldırıldı ve tedavisinin ardından taburcu edildi. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen dört şüpheli gözaltına alındı ancak ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
1 Mayıs 2023

Mardin'in Artuklu ilçesinde Zeynep K. isimli 31 yaşındaki bir kadın, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırıya uğradı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri, kadının hayatını kaybettiğini tespit etti. Zeynep K'nin cesedi otopsi için hastaneye kaldırıldı ve polis, saldırgan veya saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.
28 Aralık 2023

İzmir Gaziemir'de, yolcu olarak aldığı kişi tarafından silahla vurulan 44 yaşındaki taksi şoförü Oğuz Erge, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Şüpheli D.A. (19), olay sonrası gözaltına alındı ve üzerinden suç aleti tabanca, kovanlar ve çalıntı eşyalar ele geçirildi. Şüpheli, ifadesinde olayın gasp amacıyla gerçekleşmediğini, spontane olduğunu belirtti ve tutuklandı. Araç içi kamera kayıtları, olayın detaylarını ve şüphelinin soğukkanlılığını gözler önüne serdi.
1 Şubat 2024

Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaşayan sinema ve dizi oyuncusu Merve Kayaalp, başına ateş ederek hayatına son verdi. Olay, Kayaalp'in yaşadığı dairenin balkonundan silah sesi duyan çevredekiler tarafından yetkililere bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, Kayaalp'in hayatını kaybettiğini belirledi. Kayaalp, 'Sakarya Fırat', 'Küçük Kıyamet', 'Düşler ve Umutlar', 'Elif', 'Şeref Meselesi' ve 'Savaşçı' dizilerinde rol almıştı.
19 Eylül 2023

Çin'in Heilongjiang eyaletindeki bir okulun spor salonunun çatısı çöktü ve 11 kişi hayatını kaybetti. Çökme esnasında salonda 19 kişi bulunuyordu. İlk soruşturmada, spor salonunun inşaatı sırasında çatıda yasa dışı şekilde perlit maddesi kullanıldığı tespit edildi. Bu maddenin yağmurlar esnasında suyu emdiği ve ağırlaşarak çatının çökmesine yol açtığı bildiriliyor.
24 Temmuz 2023

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Lyon Garı'nda bir bıçaklı saldırı gerçekleşti. Saldırı sonucunda üç kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı, yaralılardan birinin durumu ağır. 32 yaşındaki saldırgan polis tarafından gözaltına alındı, ancak saldırının nedenine dair henüz bir açıklama yapılmadı.
3 Şubat 2024

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde, 2022 yılında motosiklet sürücüsü Philip Paxson, Google Haritalar'ın gösterdiği yolu takip ederek yıkılmış bir köprüden geçmeye çalıştı ve bu sırada düşerek hayatını kaybetti. Paxson'ın ailesi, 2013 yılında yıkılan ve Google Haritalar'da güncellenmeyen köprü verileri nedeniyle Google'a dava açtı. Bölge halkının 2013'ten bu yana Google'a yıkılan köprüye dair güncelleme yapılması için defalarca başvuruda bulunduğu belirtildi.
21 Eylül 2023

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Procter & Gamble fabrikasında bazı işçiler silahlı bir kişi tarafından rehin alındı. Olay yerine özel harekat, polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi ve çevre güvenliği alındı. Saldırganın talepleri henüz bilinmiyor ve rehinelerin yakınları fabrika önünde beklemekte. Fabrikada çalışan 400 kişiden 7'si rehin alınmış durumda. Sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde saldırganın 'Gazze için ya musalla ya ölüm' yazılı bir not bıraktığı görülüyor.
1 Şubat 2024

Hindistan'ın kuzeyinde 12 Kasım'da çöken bir karayolu tünelinde mahsur kalan 41 işçi, günler süren kurtarma operasyonlarının ardından kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarında, iş makinelerinin arızalanması üzerine 'fare madencileri' olarak adlandırılan ve dar alanlarda insan gücüyle kazı yapabilen uzman kazıcılar devreye alındı. Bu kazıcılar, 90 santimetre genişliğinde bir tünel kazarak işçileri kurtarmayı başardı. 'Fare madenciliği' Hindistan'da tartışmalı ve tehlikeli bir yöntem olarak biliniyor.
28 Kasım 2023

New York City, Kia ve Hyundai otomobil üreticilerine, araçlarının kolaylıkla çalınabildiğini ve bu durumun ölüm ve yaralanma risklerini artırdığını iddia ederek dava açtı. Dava dilekçesinde, şirketlerin maliyetleri düşürmek amacıyla 1990'lardan beri yaygın olan motor immobilizer teknolojisini kullanmadıkları belirtiliyor. İddiaya göre bu durum, hırsızlık vakalarının artmasına ve kamu güvenliğinin tehlikeye girmesine yol açmış. Dava dosyasında, çalıntı araçlarla ilgili ölümcül kazaların ve diğer ciddi olayların detaylarına yer verilmiş.
9 Haziran 2023

Kanadalı aktör Keanu Reeves'in Los Angeles'ta bulunan evine kar maskeli silahlı hırsızlar girdi. 2014 yılında da hırsızların hedefi olan Reeves, bu olaydan önce evine izinsiz giren bir kişiye karşı yasaklama emri çıkartmıştı. Çarşamba günü gerçekleşen hırsızlıkta, polis ekipleri ihbar üzerine harekete geçti ancak hırsızları bulamadı. Hırsızlar, Reeves'in evinden bir silah çalarak kaçtı ve olay sırasında Reeves evde bulunmuyordu.
11 Aralık 2023

Philadelphia 76ers takımının NBA oyuncusu Kelly Oubre Jr., yaya olarak karşıdan karşıya geçerken bir aracın çarpması sonucu yaralandı. Olay sonrasında Jefferson Hastanesi'ne kaldırılan Oubre, tedavi edildikten sonra taburcu edildi. ABD basınına göre, bu kaza nedeniyle Oubre'nin bir süre basketbol sahalarından uzak kalması bekleniyor, ancak tüm sezonu kaçırması öngörülmüyor.
12 Kasım 2023

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, oğluyla birlikte bisiklete binerken kaza geçirerek yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kafasını yere çarpan ve kısa süre bilincini kaybeden De Croo'nun Gent Hastanesindeki testler sonucunda durumunun iyi olduğu belirlendi. Hafif yaralanan başbakan, birkaç saat sonra taburcu edildi ve pazar gününü dinlenerek geçireceği, kazanın gelecek haftaki programını etkilemeyeceği açıklandı.
4 Haziran 2023

İstanbul'un Çağlayan semtinde bulunan adliyede silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı, adliye girişindeki polis kontrol noktasında meydana geldi ve iki saldırgan polis tarafından öldürüldü. Saldırı sonucunda üçü polis olmak üzere altı kişi yaralandı ve bir sivil hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganların DHKP/C üyesi olduğunu belirtti ve saldırının ardından 25 adrese operasyon düzenlenerek 40 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
6 Şubat 2024

İstanbul'un Çağlayan semtinde bulunan Adalet Sarayı önünde, henüz belirlenemeyen bir nedenle silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda iki kişi hayatını kaybetti ve ikisi polis olmak üzere toplam beş kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırı girişiminde bulunan biri kadın biri erkek iki saldırganın ölü ele geçirildiğini ve yaralılara acil şifalar dilediğini belirtti.
6 Şubat 2024

İstanbul TEM Otoyolu’nda altı aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında iki kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı. Kaza, İSTOÇ mevkisinde Ankara istikametinde meydana geldi. Kazaya karışan araçların sürücüleri tutanak tutarken, aynı yönde ilerleyen üç araba da bu araçlara ve sürücülere çarptı. Olay nedeniyle otoyolun Ankara istikametindeki üç şerit geçişlere kapatıldı, ancak yol temizliğinin ardından trafik normale döndü.
15 Eylül 2024
İşaretlediklerim