Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazanın ardından yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısını doğruladı. Kazanın nedeni ve detayları hakkında henüz bilgi verilmedi.
26 Mayıs 2024

Sivas'ın Gürün ilçesinde bir yolcu otobüsü devrildi. İlk belirlemelere göre iki kişi yaşamını yitirdi, 25 kişi yaralandı. İstanbul-Van seferini yapan otobüs, Pınarbaşı-Gürün kara yolunda devrildi. Kazanın ardından sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi.
15 Ekim 2023

Kadıköy'de, Doğanay Güzelgün adlı bisiklet sürücüsüne çarpan ve henüz sürücüsü belirlenemeyen bir otomobil, Güzelgün'ün ölümüne sebep oldu. Kazanın ardından olay yerine gelen bir kişi suçu üstlendi ancak MOBESE kameraları bu kişinin kazayı yapmadığını ortaya çıkardı. Görgü tanıkları ve Güzelgün'ün arkadaşları, kazanın olduğu yerde ve polis merkezi önünde toplanarak tepkilerini dile getirdiler. Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Gazi Bilir, trafikteki hız sorununa ve Karayolları Trafik Kanunu'nun değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
18 Temmuz 2023

Ankara'nın Ayaş ilçesinde, Gökçebağ Mahallesi yakınlarında boş bir arazide park halindeki bir araç içerisinde üç kişi ölü olarak bulundu. Olayı fark eden vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Mehmet G., Satılmış K. ve Kurban D. isimli şahısların hayatını kaybettiği tespit edildi. Üç kişinin bedenleri daha detaylı inceleme için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
20 Ocak 2023

İstanbul Mecidiyeköy'de bulunan bir metrobüs durağında yürüyen merdivenin aniden ters yönde çalışmaya başlaması sonucu üç kişi yaralandı. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazanın ardından metrobüs girişinde yoğunluk oluştu ve yürüyen merdivenlerin tamir edilmesi için çalışmalar başlatıldı.
4 Mart 2024

Erzincan-Sivas kara yolunda bir minibüsün şarampole devrilmesi sonucunda dört kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı. Kaza, Sakaltutan Geçidi mevkisinde meydana geldi. Olay yerine sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Minibüsteki kişilerin İstanbul'dan Erzurum'a dönen akrabalar olduğu belirtildi.
9 Temmuz 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kadıköy'de siren çalarak acil hasta nakli yapan bir ambulansın önünü kesen motosikletli iki kişinin arandığını açıkladı. Motosikletliler, ambulansın içinde hasta olduğuna inanmadıklarını belirterek hastayı görmek istediler. Ambulans şoförü bu anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti ve sağlık çalışanları hastayı göstermek zorunda kaldı. Fahrettin Koca, bu kişilerin peşinde olduklarını belirtti.
11 Haziran 2024

TEM Otoyolu Silivri mevkisinde bir hafriyat kamyonunun sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek iki otomobile çarpması neticesinde altı kişi hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kaza nedeniyle otoyolda trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.
27 Mart 2023

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde, Habibler yolunda bir İETT otobüsü önünde ilerleyen tıra arkadan çarptı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre yaralılar olduğu bildirildi ve araçta sıkışan yaralı şoförü kurtarma çalışmaları başlatıldı.
12 Temmuz 2024

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde CHP’li meclis üyesi Mustafa Can Ekiciler, bir akaryakıt istasyonunda yüzünden vurularak ağır yaralandı. Olay, gece saatlerinde üç kişinin taksiyle gelmesi ve Ekiciler ile tartışmaya girmesi sonucu gerçekleşti. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Ekiciler’in durumu kritik ve hastanede tedavi altında.
19 Ağustos 2024

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde Bodrum'dan Van'a giden bir yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı. Kazada üçü ağır olmak üzere 14 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar Malatya'daki hastanelere kaldırıldı.
14 Ağustos 2024

Ankara Eskişehir yolunda bir yolcu otobüsü üst geçit direğine çarptı. Kazada dokuz kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı. Vali, kazada fren izinin olmadığını ve şoförün uyumuş olabileceğini belirtti. Olay yerine çok sayıda itfaiye, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi ve güzergah trafiğe kapatıldı.
9 Ağustos 2024

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli İstanbul istikametinde bir otomobil, TIR, yolcu otobüsü ve kar tuzlama aracının karıştığı zincirleme bir trafik kazası meydana geldi. Kazada ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul istikameti trafiğe kapatıldı ve olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaralılara müdahalesi ve kaza yerindeki çalışmalar devam ediyor.
1 Şubat 2023

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde yem yüklü bir kamyon ile yolcu otobüsü çarpıştı. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, dokuz kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, jandarma, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Afyonkarahisar’daki hastanelere kaldırıldı.
29 Temmuz 2024

Kadıköy'de acil hasta taşıyan bir ambulansın önünü kesen motosikletli iki kişi, ambulansın içinde hasta olduğuna inanmadıklarını söyleyerek hastayı görmek istemişti. Ambulans şoförü bu anları cep telefonu kamerasıyla kaydetmişti. Olayın ardından motosikletliler ikna olup ambulansı serbest bırakmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu kişilerin yakalandığını ve adalete teslim edileceğini duyurdu.
12 Haziran 2024

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde Beylikdüzü istikametinde ilerleyen bir metrobüs, Sefaköy mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle kaza yaptı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada bazı yolcuların yaralandığı bildirildi ve metrobüs yolunda iki yönde de seferler durduruldu.
29 Ağustos 2024

Mardin Midyat-Ömerli kara yolunda bir servis minibüsü şarampole devrildi. Kazada, minibüste bulunan altı kişi yaşamını yitirdi, beş kişi yaralandı. Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar Midyat ve Mardin'deki hastanelere kaldırıldı.
2 Ocak 2023

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, freni boşalan bir kamyon cenaze namazı için toplanan kalabalığa çarptı. İlk belirlemelere göre dört kişi hayatını kaybetti, biri ağır olmak üzere toplam 25 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekibi yönlendirildi. Kamyon sürücüsü gözaltına alındı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
9 Eylül 2023

Muğla'nın Ula ilçesinde, freni boşalan bir tur otobüsü bir evin bahçe duvarına çarptı. Kazada dördü ağır olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı. Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazanın ardından çevredeki vatandaşlar da yaralılara yardım etti.
13 Temmuz 2024

İzmir'in Menderes ilçesinde, kumar borcu nedeniyle husumetli iki grup arasında bir kıraathanede silahlı kavga çıktı. Kavgada beş kişi hayatını kaybetti, iki kişi ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları hastaneye kaldırdı, ancak üç kişi daha kurtarılamadı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatarak güvenlik önlemlerini artırdı.
12 Mayıs 2023
İşaretlediklerim