Gazeteci Fatih Altaylı, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gazeteci Uğur Dündar'a yazdığı sert mektuba tepki gösterdi. Altaylı, Kılıçdaroğlu'nun daha önce kendisine de benzer sert eleştirilerde bulunduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu'nun Dündar'a ve Altaylı'ya yönelik eleştirileri, Altaylı'nın ve Dündar'ın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ve seçim stratejileri üzerine yaptıkları eleştirilere yanıt olarak görülüyor. Altaylı, Kılıçdaroğlu'nun bu sert üslubunun arkasında onu adaylığa ikna eden kişilerin olduğunu öne sürdü.
13 Nisan 2024

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman ziyareti sırasında maruz kaldığı saldırıları planlı ve profesyonel bir provokasyon olarak nitelendirdi. Toprak, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin özellikle seçilmiş ve provokasyon yapma yeteneğine sahip olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, yaşanan olaylar sonrasında Adıyaman ziyaretini iptal ederek Ankara'ya dönmüştü. Toprak, seçimler yaklaşırken bu tür provokasyon girişimlerinin artabileceğini ve seçim kampanyasının demokratik ahlaka uygun şekilde devam etmesi gerektiğini vurguladı.
22 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'hançerlendik' sözlerine yanıt vererek, bu konunun kurultayda kapandığını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun ifadelerinin muhatabı olarak yorumlanan Özel ve Ekrem İmamoğlu, bu sözleri üzerlerine almadıklarını ifade ettiler. Özel, CHP'de kimsenin kimseye demokrasi dışı bir şey yapmasına izin vermeyeceğini vurguladı. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun 'kavgayı beraber verdiğiniz arkadaşlar' sözleriyle kendisini kastetmediğini düşündüğünü belirtti.
31 Mayıs 2024

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'FETÖ' ve PKK destekli olduğunu ima ederek, milletin ona ülkeyi teslim etmeyeceğini belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de muhalefeti sert bir dille eleştirdi. AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ise bu tür tehlikeli açıklamalardan kaçınılması gerektiğini ve seçim sonuçlarının demokratik bir sonuç olduğunu vurguladı.
11 Mayıs 2023

CHP'nin önceki başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Uğur Dündar'ı, partinin ve altılı masanın oluşturduğu toplumsal ittifakı bozmaya çalışmakla suçladı. Kılıçdaroğlu, Dündar'ın CHP'yi eski çizgisine çekme çabalarına karşı çıkacağını belirtti. Dündar, daha önce Kılıçdaroğlu ve altılı masayı Mayıs 2023'te kaybedilen genel seçimde başarısız olmakla suçlamıştı. Kılıçdaroğlu, yazılı bir açıklama yaparak Dündar'ın eleştirilerine sert bir dille yanıt verdi ve toplumsal ittifakın korunması konusunda kararlı olduğunu ifade etti.
9 Nisan 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı buluşmanın ardından birlik mesajları verdi. Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde yaşanan taşlı saldırıya ilişkin olarak, bu tür olayların amacının seçmenleri sandıktan uzaklaştırmak olduğunu belirtti ve vatandaşları 14 Mayıs'a odaklanmaya çağırdı.
8 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale'de katıldığı bir iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kamplaşma ve kavgadan uzaklaşması gerektiğini belirtti. Herkesin kimliğine ve inancına saygı gösterilmesi gerektiğini, işsiz gençlerin sorunlarının çözülmesi gerektiğini ve kadına yönelik şiddetin son bulması gerektiğini ifade etti. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde vatandaşlardan sandığa gitmelerini ve vicdanlarına göre oy kullanmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, 'kul hakkı yiyene oy vermeyin' uyarısında bulundu ve depremzedelere yönelik yardım sözü verdi.
11 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesinin yazarlarına verdiği röportajda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kızgın olmadığını ve İmamoğlu'nun CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, 2024 yerel seçimlerinde 2019 seçimlerinden daha iyi bir sonuç alacaklarını iddia etti. Ayrıca, PKK/PYD/YPG, FETÖ ve İŞİD'in terör örgütü olduğunu bir kez daha vurguladı. Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının AK Parti'nin oyunun yüzde 49'lardan 35'lere düştüğünü gösterdiğini ve iktidarın kamu kaynaklarını fütursuzca kullandığını ifade etti.
23 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de katıldığı programda seçim kazanmaları durumunda atacakları adımları anlattı. Kılıçdaroğlu, vatandaşların Avrupa'ya üç ay içinde vizesiz girebileceğini, deprem bölgesi için kapsamlı planlarının olduğunu ve demokratik reformlar yapacaklarını belirtti. Ayrıca, HDP'ye bakanlık verilmesi iddialarını reddetti ve seçim güvenliği için yapılan çalışmaları detaylandırdı. Muharrem İnce'ye yapılan teklifin kabul edilmediğini ve 'beşli çeteler' olarak adlandırdığı grupların kendisinin aday olmasını istemediğini ifade etti.
5 Nisan 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin zamanında, 18 Haziran'da yapılması gerektiğini ifade etti ve YSK'nın seçimleri ertelemesi durumunda bunun demokrasiye darbe olacağını söyledi. Ayrıca, deprem öncesinde AFAD'ın elindeki raporlara rağmen hükümetin gerekli adımları atmadığını ve ordunun kullanılmamasını eleştirdi. Toplanan yardım paralarının denetlenmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, iktidarın belli çevrelere hizmet ettiğini ve CHP'nin yardımların afetzede vatandaşlara ulaşıp ulaşmadığını denetleyeceğini söyledi. Altılı masa toplantısının deprem nedeniyle ertelendiğini ve sorunların çözüleceğini ifade etti.
17 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve istifa çağrıları üzerine bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, partinin yetkili kurullarının bu konuda karar vereceğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında olduğu ve 'değişim' mesajı verdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, parti içi sürecin devam ettiğini ve kararın parti meclisi ve MYK'da yapılacak incelemeler ve tartışmalar sonucunda verileceğini söyledi.
1 Haziran 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yaşanan depremler sonrası seçimlerin ertelenmesi tartışmalarına tepki gösterdi. Anayasanın sadece savaş durumunda seçimlerin ertelenebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben, iktidara daha fazla zaman vermeyeceklerini ifade etti. AKP'den Bülent Arınç ise seçimlerin 2024'te yerel seçimlerle birleştirilmesi gerektiğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu, seçimlerin zamanında yapılacağını ve iktidarın seçimden kaçmaması gerektiğini vurguladı.
14 Şubat 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 'şampanya' açıklamasına yanıt veren CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, Ortadoğu bataklığı kodlarıyla konuşan siyasetçilerin emekli edilmesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, gençlerin oylarını boşa harcamamaları gerektiğini ve tek bir oyla ülkenin tartışmalardan çıkarılabileceğini ifade etti. Ayrıca, Ayasofya Camii'nin propaganda aracı olarak kullanılmasını eleştirdi ve temiz alnın tanımını yaptı.
27 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur seçim kampanyasında milliyetçi seçmenlere hitap eden açıklamalarda bulundu. İlk turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerisinde kalan Kılıçdaroğlu, sığınmacılar ve Hizbullah konuları üzerinden iktidarı eleştirdi ve seçmenin değişim talebini vurguladı. Seçim sürecinin Erdoğan'ın yalan ve iftira kampanyalarıyla gölgelendiğini belirten Kılıçdaroğlu, seçmenin mesajını aldıklarını ve daha fazla vatandaşa ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, iktidara gelmesi durumunda mültecileri ülkelerine göndereceğini ve terör örgütleriyle masaya oturmayacağını söyledi.
18 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Malatya'da deprem konutları temel atma ve anahtar teslim törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, 650 bin yeni konut ve köy evi yapmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, geçmişte SSK'nın genel müdürü olan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, SSK dönemindeki hastane koşullarını ve şimdiki sağlık yatırımlarını karşılaştırdı. Erdoğan, seçimlerin Türkiye'nin geleceğini belirleyeceğini ve siyasi rakiplerine sandıkta cevap verilmesi gerektiğini ifade etti.
13 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da bir açılış töreninde yaptığı konuşmada, devlet hazinesinden haksız yere alındığını iddia ettiği 418 milyar doları Türk halkının cebine koyacağını belirtti. Kendisine karşı engellemeler olduğunu ve bunlara rağmen mücadele etmeye devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkürlerini ileterek, onun İstanbul için yaptığı hizmetleri övdü.
26 Mart 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kin, nefret, yalan, hakaret ve kışkırtma ile ülkeyi barut fıçısına çevirmekle suçladı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, halka öfkelerini sandığa saklamalarını ve oylarını değişim için kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıya da değinildi. Erdoğan ve Bahçeli'nin muhalefeti hedef gösteren açıklamaları ve tonlarının seçimler yaklaştıkça yükseldiği belirtildi.
7 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TELE 1 canlı yayınında yaptığı açıklamalarda, genel başkanlık adaylığı konusunda net bir ifade kullanmaktan kaçınarak, aday gösterilmesi durumunda delegelerin iradesine saygı göstereceğini ifade etti. Ayrıca, medyanın Saray'ın ahlaki meşruiyetini yeterince tartışmadığını, CHP'nin değişime açık olduğunu ve iç tartışmalar başlattıklarını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başarılı bir belediye başkanı olduğunu ve CHP'ye yönetme yetkisi verilen bir belediyeyi AKP'ye teslim edemeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun yerel seçimleri kazanacağına inandığını da dile getirdi.
22 Haziran 2023

14 Mayıs seçimleri öncesinde CHP yönetimi, partilileri 'yankı odası' etkisine kapılmamaları ve 'Bu iş bitti' düşüncesine girmemeleri konusunda uyardı. Parti yönetimi, sosyal medyada oluşan 'Muhalefet kazanacak' havasına karşı dikkatli olunması gerektiğini ve oy oranlarının 'bıçak sırtı' olduğunu belirtti. CHP teşkilatlarına saha çalışmalarına ağırlık vermeleri ve sosyal medyayla yetinmemeleri talimatı verildi. Kılıçdaroğlu'nun yakın bir kurmayı, seçim sürecinin son ana kadar önemli olduğunu ve rehavetin oluşmaması gerektiğini ifade etti.
20 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Kızılay'ın çadırları satması nedeniyle eleştirilen ve istifa eden eski başkan Kerem Kınık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özür talebinde bulundu. Kınık, Kılıçdaroğlu'nun kampanyasında Kızılay'ın afetzedelere kan ve çadır sattığı yönündeki iddiaların gerçekleri çarpıttığını belirtti ve Kılıçdaroğlu'nun SGK Genel Müdürlüğü dönemindeki uygulamaları hatırlatarak, Kızılay'ın afetzedelere hiçbir şey satmadığını ifade etti. Ayrıca, Kınık Kılıçdaroğlu'nu Kızılay camiasından özür dilemeye çağırdı.
31 Mayıs 2023
İşaretlediklerim