İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Bayraklı ve Çiğli ilçelerine sıçradı. Yangından 78 kişi etkilenirken, 29 kişinin hastanede tedavisi sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yangına müdahale ediyor. Emniyet güçleri bazı mahallelerde tahliye çağrısı yaptı ve bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi.
17 Ağustos 2024

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait maden ocağında göçük meydana geldi. Göçükte mahsur kalan iki işçiden biri kurtarılırken, diğer işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Olay yerine jandarma, sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edildi. Göçükte mahsur kalan işçilerden Tevfik Soy kurtarılırken, Harun Kara'yı kurtarma çalışmaları sürüyor.
4 Haziran 2024

Topkapı Sarayı içindeki tarihi ahşap restoranda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangına müdahale için polis, itfaiye, sağlık ve doğalgaz ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın söndürme çalışmalarına bazı belediyelerin su tankerleri de destek verdi. Yangın sonucunda restoranda ağır maddi hasar oluştu ve çökme meydana geldi.
9 Temmuz 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde, depremler sonucu ağır hasar gören bir binanın yıkım çalışması sırasında çökme meydana geldi. İş makinesiyle birlikte çöken binanın altında kalan operatör, AFAD ve Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Ağır yaralanan operatör, hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından inceleme ve soruşturma başlatıldı.
28 Temmuz 2023

İzmir'in Çeşme ilçesinde makilik alanda bir yangın çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı itfaiye ekipleri ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazöz ve dozerler olay yerine sevk edildi. Yangını çıkardığı iddia edilen bir kişi gözaltına alındı. Yangın, sabah saatlerinde kontrol altına alındı.
22 Temmuz 2023

Bursa'da sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan Barutçu Tekstil işçileri, fabrika önünde eylem yaparken, açık bırakılan amonyak tanklarından sızan gazdan etkilendi. Zehirlenme belirtileri gösteren 11 işçi hastaneye kaldırıldı. Öziplik-İş Sendikası örgütlenme uzmanı, fabrika patronunun işçileri bilinçli olarak zehirlediğini iddia etti. Fabrika yetkilileri ise konu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.
30 Ocak 2023

Zonguldak'ın Kozlu Sanayi Sitesi'nde hurda malzemelerin bulunduğu bir dükkanda nedeni belirlenemeyen bir patlama sonucu 1 işçi yaşamını yitirdi. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İş yerinde çalışan Nevzat K'nin öldüğü tespit edildi. Nevzat K'nin yakınları olay yerine gelerek sinir krizi geçirdi ve çıkan arbedede polis havaya uyarı ateşi açtı.
3 Haziran 2023

İzmir'in Urla ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Çeşmealtı Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle 455 ev ve işyeri ile 1630 kişi tahliye edildi. Yangının, bir evde yapılan kaynak çalışmasından çıkan kıvılcımın otluk alana sıçraması sonucu başladığı belirtildi ve bir kişi gözaltına alındı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yangına müdahale için dokuz uçak, dokuz helikopter ve çeşitli kara araçları sevk etti.
31 Temmuz 2024

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bir TIR'ın kaza yapması sonucu patlama oldu. Elmadağ Kaymakamı Alper Tanrısever, patlamanın TIR'ın lastikleri ve diğer aksamında meydana geldiğini, ancak herhangi bir hasar veya yaralanma olmadığını belirtti. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi ve yangın söndürüldü.
27 Temmuz 2023

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan yangın yerleşim alanlarına sıçramış ve 15 kişi hayatını kaybetmişti. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Diyarbakır Şubesi, yangının çıkış nedenlerini araştırarak birçok ihmal tespit etti. EMO'nun raporuna göre, elektrik dağıtım şebekesinin eski ve bakımsız olduğu, izolatörlerin kırık olduğu ve gerekli bakım çalışmalarının yapılmadığı belirlendi. Ayrıca, tarımsal sulama tesisinde yüksek gerilim işletme sorumlusunun bulunmadığı ve yangına karşı alınması gereken önlemlerin ihmal edildiği tespit edildi.
24 Haziran 2024

İzmir'deki Agrobay Seracılık'ta sendika üyesi oldukları için işten çıkarılan 39 işçi, fabrika girişinde oturma eylemi başlattı. İşçiler, tazminatları dahil hiçbir haklarının verilmediğini ve günde 12-18 saat arası çalıştırıldıklarını belirtti. Eylem sırasında jandarma ve polis tarafından müdahale edildi ve işçiler gözaltına alındı.
8 Eylül 2023

Adana’nın Yüreğir ilçesinde, kule vinçten düşen inşaat malzemelerinin altında kalan iki işçi hayatını kaybetti. Olay, Atakent Mahallesi’nde bir site inşaatında meydana geldi ve halatın kopması sonucu demir sepetin zemine düşmesiyle gerçekleşti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, işçilerin yaşamını yitirdiğini belirledi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
21 Eylül 2024

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki Tahtaköprü Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye iki söndürme helikopteri, 15 arazöz ve iki su tankı ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.
6 Ağustos 2023

Adana'da bulunan Sasa Polyester fabrikasının şantiye bölümünde işçilerin kaldığı konteynerlerden birinde yangın çıktı. Yangın sonucunda 20 konteyner etkilendi. Sasa Polyester tarafından yapılan açıklamada, yangında herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın olmadığı, yangının Adana ve Sasa itfaiyesi tarafından söndürüldüğü ve fabrikanın üretim bölümlerinde üretimin devam ettiği belirtildi.
7 Temmuz 2023

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesine bağlı Köseli beldesinde bir kına gecesinde av tüfeğiyle açılan ateş sonucu gelin M.Y. yaralandı. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı gelin, önce Yerköy Devlet Hastanesine, daha sonra Yozgat Şehir Hastanesine sevk edildi. M.Y.'nin durumunun iyi olduğu belirtildi. Tüfekle ateş açan kişinin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor.
2 Eylül 2023

İstanbul'un Çatalca ilçesindeki Polonez fabrikası önünde eylem yapan işçiler, Çatalca ilçe emniyet müdürü tarafından tehdit edildi. İşçiler, Tekgıda-İş Sendikası'na üye olduktan sonra temmuz ayında işten çıkarılmıştı. Fabrikaya giden yolu kapatarak servis girişini engelleyen işçilere polis müdahale ederken, ilçe emniyet müdürü işçilere gözaltı ve adli işlem yapması durumunda çocuklarının işe giremeyeceğini söyledi. Bu tehdit anları, Tekgıda-İş Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya tarafından sosyal medyada paylaşıldı.
9 Eylül 2024

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda 7 Ağustos'ta meydana gelen patlamada yaralanan 20 yaşındaki Ekrem Kalkan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan beş kişinin tedavisi devam ederken, üçü ağır 12 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan altısı ise taburcu edildi.
9 Ağustos 2023

Çorum'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadırları su bastı. Üyük, Kadıkırı, Çeşmeören ve Bozboğa köylerinde çalışan 37 aile ve 290 tarım işçisi bu durumdan etkilendi. Jandarma ekipleri bölgeye sevk edilerek tahliye ve onarım çalışmaları başlattı. AFAD ve Kızılay ile koordinasyon sağlanarak işçilere battaniye, yemek ve sera naylonu temin edileceği bildirildi.
23 Ağustos 2024

Ankara Elmadağ'da bulunan Makine ve Kimya Endüstrisi'ne ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlamada beş işçi hayatını kaybetti. CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal ve beraberindeki heyet, patlamanın ardından bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Köksal, patlamanın nedenlerinin ve olası ihmalin araştırılması gerektiğini belirtti ve sorumluların cezalandırılması gerektiğini ifade etti.
10 Haziran 2023

Çorum'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadırları su bastı. Üyük, Kadıkırı, Çeşmeören ve Bozboğa köylerindeki arazilerde çalışan 37 aile ve 290 tarım işçisi bu durumdan etkilendi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi ve işçilerin tahliyesi ile onarım çalışmaları başlatıldı. AFAD ve Kızılay ile koordinasyon sağlanarak işçilere battaniye, yemek ve sera naylonu temin edileceği bildirildi.
23 Ağustos 2024
İşaretlediklerim