Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören illerden Hatay'da, CHP'li Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a tepkiler yükseliyor. Depremde yakınlarını kaybeden Antakyalı oyuncu Mehmet Ali Gümüş, Savaş'ın şehre hizmet etmediğini ve yakınlarına ihale dağıttığını iddia ederek istifa etmesini talep etti. Gümüş, Savaş'ın Expo gibi projelere milyarlarca dolar harcayacağına şehri depreme dayanıklı hale getirmesi gerektiğini belirtti ve hesap vermesi gerektiğini ifade etti.
14 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kızılay'ın kan bağışlarında yaşanan düşüşün mevcut yönetimle ilişkili olduğunu ve bu yönetimin görevden alınması durumunda bağışların artacağını ifade etti. Kızılay'ın, Kahramanmaraş depremi sonrası çadır ihtiyacını karşılaması gerekirken, çadırları sattığı iddiaları sonrası kan bağışlarında azalma yaşandığı ve stokların asgari seviyenin altına düştüğü belirtildi. Muhalefet liderlerinin çağrılarına rağmen kan bağışlarında beklenen artışın sağlanamadığı kaydedildi.
13 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yeterli sayıda çadır göndermeyerek eleştirilen Kızılay'ın, depremin üçüncü günü Ahbap Derneği'ne 46 milyon lira karşılığında çadır sattığını eleştirdi. Kadıgil, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kızılay'ın deprem bölgesinde olmadığını söyleyenlere yönelik kullandığı ağır ifadeleri alıntılayarak Kızılay'ı eleştiren kişilere yönelik kullandı. Erdoğan, Kızılay'ın deprem bölgesinde olmadığını eleştirenlere 'terbiyesiz, ahlaksız, namussuz, adi' demişti.
26 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılma kararı sonrası CHP'de yaşanan yoğun trafik üzerine yapılan toplantılarda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partililere sükunet çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, deprem bölgesindeki sorunların öncelikli gündem maddesi olması gerektiğini belirtti ve belediye başkanlarından bu konuya odaklanmalarını istedi. Ayrıca, millet ittifakındaki son gelişmeler hakkında sosyal medya ve televizyon programlarında kırıcı olunmaması konusunda uyarılarda bulundu.
4 Mart 2023

Kahramanmaraş'ta deprem enkazı başında bekleyen bir vatandaş, 30 saat geçmesine rağmen yeterli yardımın gelmediğini belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete tepki gösterdi. Vatandaş, 1999 depremini eleştiren Erdoğan'ın şu anki durumda nerede olduğunu sorguladı. Hatay'ın İskenderun ilçesinden bir başka vatandaşın da Erdoğan'a tepki gösterdiği sırada Habertürk'ün canlı yayının sesini kestiği belirtildi.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kızılay'ın çadırları satması tartışma yaratmış ve bu durum kan bağışlarının azalmasına yol açmıştır. Kızılay, kan stoğunun asgari seviyenin altına düştüğünü açıklayarak halktan kan bağışı yapmalarını istemiştir. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kızılay'ın bu çağrısını destekleyerek Twitter üzerinden halkı kan vermeye çağırmıştır.
6 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masa toplantılarından ayrılmasının ardından parti üyeleri arasında bir istifa dalgası yaşandı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan Akşener'in bu kararı parti tabanında tepkilere yol açtı. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, canlı yayında bu süreçte 25-30 bin civarında istifa olduğunu ve önemli bir kısmının geri döndüğünü belirtti. Akşener, daha sonra Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olması formülüyle masaya geri dönmüştü.
21 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, defin işlemlerinin hukuki ve dini açıdan eksiksiz yapıldığını söyledi. Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Güngör, istifa etmeyi düşünmediğini, sürecin adli ve hukuki boyutunun devam ettiğini belirtti. Ersoy'un ahlaki boyutu sorgulamasına karşılık Güngör, kamuoyunun bu konuda karar vereceğini ifade etti.
27 Şubat 2023

Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından Kızılay'ın, şarkıcı Haluk Levent'in yönetimindeki Ahbap Derneği'ne 46 milyon lira değerinde çadır sattığı öne sürüldü. Kızılay, bu alışverişi afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak ve çadır üretiminin devamını sağlamak amacıyla yaptığını açıkladı. Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel, Kızılay'ın aynı zamanda stoklarını ve yardımları cemaat, tarikat vakıf ve derneklerine yönlendirdiğini iddia etti. İskenderun Mimarlar Odası Başkanı, Kızılay'ın çadır taleplerini reddettiğini ve çadır satışı yapmadığını belirtti.
26 Şubat 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında CHP'li belediyelerin ihmallerinin araştırılacağını ve sorumlulukları tespit edilen belediye başkanlarının istifalarının isteneceğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerin depremdeki sorumluluklarını araştırmak üzere uzmanlardan oluşan bir heyet kurulması talimatını vermişti. Torun, sorumluluk almayan belediye başkanlarının partiden kesinlikle uzaklaştırılacağını ve meclis üyeleri aracılığıyla görevlerine son verilebileceğini ifade etti.
22 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem sonrasında, AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidarı eleştiren açıklamalarına yanıt verdi. Usta, Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin deprem koordinasyonunda yetersiz kaldığını ve bürokratların görevlerini yerine getirmediğini iddia etti. Kılıçdaroğlu ise iktidarın depremle ilgili hazırlıksızlığını ve sistematik rant siyasetini eleştirmişti.
9 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında en büyük yıkımın yaşandığı Adıyaman'da, binlerce bina yıkıldı ve çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Vali Mahmut Çuhadar'ın istifa ettiği şehirde, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve beraberindeki AKP'li heyet, Togg ile şehir turu attı. Bu tur sırasında çekilen ve sosyal medyada paylaşılan videoya,
13 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgeyi dördüncü kez ziyaret etti. Malatya ve Kahramanmaraş'ta depremzedelerle görüşen Kılıçdaroğlu, esnafın ve sanayicinin kısa vadede faiz borçlarının silinmesi ve kredi borçlarının yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca nitelikli eleman eksikliği ve çiftçilerin sorunlarına dikkat çekerek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın destek protokolüne ve diğer büyükşehir belediyelerinin benzer desteklerine işaret etti. Kılıçdaroğlu, devlet yönetiminin liyakatle ve planlı bir şekilde olması gerektiğini vurguladı.
11 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesine yardım için Kızılay'a çadır çağrısında bulundu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'helallik' talebine sert bir yanıt verdi. Ayrıca, afetlere müdahalede bir paradigma değişikliği gerektiğini belirterek, müteahhitlikten yapı denetimine, afet yönetimi kurumlarının yeniden yapılandırılmasından özel ihtisas mahkemelerinin kurulmasına kadar 11 maddelik bir öneri listesi sundu. Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerin deprem yardımlarındaki etkin rolünü vurgulayarak, siyasi ayrımcılığa karşı çıktı.
28 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan felaketin sorumlusu olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı gösterdi. Akşener, imar affının ölüm fermanı olduğunu, AK Parti iktidarının sorumluluk almadığını ve tek adam sisteminin kriz ve felaket ürettiğini ifade etti. Ayrıca, Erdoğan'ın halka hizmet etmek yerine sarayda sefa sürdüğünü ve yandaşlara ihale dağıttığını iddia etti.
22 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, deprem sonrası zarar gören Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde bir miting düzenledi. Bu miting için Kırıkhan Kaymakamlığı'nın kamu personeline katılım emri verdiği öne sürüldü. Erdoğan mitingde yaptığı konuşmada, deprem bölgesine yapılan yardımlar ve çalışmalar hakkında bilgi vererek, yaşanan sıkıntılardan dolayı halktan 'helallik' istedi.
13 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremler sonrasında, AKP'nin seçimleri ertelemek için Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) devreye sokacağı öne sürüldü. Depremler, Türkiye nüfusunun yüzde 15'ini etkileyen bölgelerde meydana geldi ve 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlerin ciddi güçlüklerle karşı karşıya olduğu belirtildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlerin 18 Haziran'a ertelenebileceğini ifade etti. Habertürk yazarı Fatih Altaylı ve gazeteci Deniz Zeyrek, seçimlerin altı ay veya bir yıl ertelenebileceğine dair duyumlar aldıklarını paylaştılar.
13 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kızılay'ın kan stoğunun asgari seviyenin altına düşmesi konusunda mevcut yönetimi eleştirdi. Kızılay'ın, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası çadır ihtiyacını karşılaması beklenirken, çadırları sattığı ortaya çıkmış ve bu durum tartışmalara neden olmuştu. İmamoğlu, yönetimle ilgili tepkilerine rağmen, vatandaşları kan bağışında bulunmaya çağırdı ve Kızılay'ın 14 Mayıs'tan sonra liyakatli bir yönetime kavuşacağını ifade etti.
6 Nisan 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük depremin ardından yardım çalışmalarına katılmak üzere bölgeye giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'nin eski milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu tarafından sözlü saldırıya uğradı. Reyhanlıoğlu, İmamoğlu'na 'Defol, İngiliz uşağı' diyerek bağırdı. İmamoğlu ise duruma sakin bir şekilde yanıt vererek Reyhanlıoğlu'nu sakinleştirmeye çalıştı.
8 Şubat 2023

Sosyal medyada 'internetçi abi' olarak tanınan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi ve İYİ Parti'nin kurucu genel başkan yardımcısı Taylan Yıldız, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Yıldız, istifa sebebini kişisel değil 'sistemsel' olarak nitelendirdi ve temayül yoklamasının düşük katılımlı olmasını eleştirerek 'liyakat' vurgusu yaptı. Daha önce İBB Meclis üyeliğinden istifa ederek milletvekili adayı olan Yıldız, temayül yoklamasında geri sıralarda yer alarak aday gösterilmemişti.
19 Haziran 2023
İşaretlediklerim