CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmede, Türkiye'nin karşılaştığı temel sorunlar, anayasal hak ihlalleri ve uluslararası sıkıntılar gibi konuları gündeme getirecek. Özel, ayrıca en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesini, Gezi davasından tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay hakkındaki AYM kararının uygulanmasını ve Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarına getirilen kısıtlamaların kaldırılmasını talep edecek. Bu görüşme, Türkiye'nin iç politikasında önemli bir diyalog olarak değerlendiriliyor.
26 Nisan 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gökhan Zan'ın adaylığı ve ilgili iddialar hakkında yorumlarda bulundu. Özel, Zan'ın tutarsız ve ihtiraslı bir yapıda olduğunu, CHP ve İYİ Parti'den adaylık taleplerinde bulunduğunu ancak sonunda TİP tarafından aday gösterildiğini belirtti. Zan'ın adaylığının, iddia edilen ses kayıtlarının ortaya çıkmasıyla geri çekildiğini ve bu durumun kendisini şaşırtmadığını ifade etti. Özel, Zan'ın Hatay'da deprem sürecinde Lütfü Savaş'a karşı tutumunu eleştirdi ve hukuk sürecini takip edeceklerini söyledi.
20 Mart 2024

Miyase İlknur, CHP içinde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, partideki bazı gruplara karşı takındığı sert tutumu ele alıyor. Özcan, bu gruplarla aynı kaldırımı bile paylaşmayacağını belirterek, partideki diğer bazı isimler gibi keskin bir duruş sergiliyor. Bu durum, partiden ihraç edilmesine rağmen, Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla tekrar partiye davet edilmesiyle daha da karmaşık bir hal alıyor. İlknur, CHP içindeki bu tür tutumların ve kararların parti dinamiklerini nasıl etkilediğini tartışıyor.
9 Mart 2024

Fikri Sağlar, 31 Mart seçimlerine günler kala, CHP'nin Türkiye için aydınlık bir gelecek sunabilecek tek parti olduğunu belirtiyor. AKP'nin 21 yıldır ülkeye verdiği zararları ve demokrasi, özgürlük, eşitlik, barış adına yaptığı mücadeleyi vurguluyor. Sağlar, 16 Nisan 2017'deki referandumun Türkiye Cumhuriyeti'nin rejiminde önemli bir kırılma noktası olduğunu ve laik demokrasi ile sosyal hukuk devletinin zarar gördüğünü, ekonominin çökertildiğini ve adaletsiz bir düzenin kurulduğunu ifade ediyor.
26 Mart 2024

CHP'de seçim yenilgisinin ardından başlayan 'değişim' ve 'yenilenme' tartışmaları Bursa'da devam ediyor. Bursa'da 'değişim' tartışması genelden ziyade yerel özelinde tartışılıyor. Kentte özellikle ittifak adaylarıyla birlikte CHP adaylarının belirlenmesi sürecinde örgütün ve yerelin dengelerin gözetilmediği konuşuluyor. CHP'nin Bursa'daki örgütlerinin dağınıklığı ve iletişim eksikliği, değişim sürecini etkiliyor. Bursa'daki CHP'liler, genel merkezde değişiklik olmasını arzuluyor ve değişimin yalnızca lider düzeyinde değil, kadro, örgütsel sorunlar, tüzük ve CHP'nin ideolojik duruşunun netleşmesi üzerine kurulması gerektiğini düşünüyor.
27 Temmuz 2023

Yaşar Aydın, Cumhur ittifakı içinde uzun süredir devam eden gerilimi ve bu gerilimin CHP ile olan ilişkisini ele alıyor. Meral Akşener’in Saray’a gitmesi, Sinan Ateş cinayeti, Bahçeli’nin ve Dervişoğlu’nun Meclis Grup konuşmaları gibi olaylar, Türkiye’nin siyasi rotasına dair ipuçları veriyor. Erdoğan’ın CHP’yi ziyareti ve Hürriyet gazetesinin manşetleri, iktidar elitlerinin mevcut durumun sürdürülebilir olmadığının farkında olduğunu gösteriyor. Bahçeli’nin Erdoğan’a verdiği mesaj ise ittifak içindeki gerilimi daha da belirgin hale getiriyor.
13 Haziran 2024

CHP'de Eylül kurultayı öncesinde yeni bir ittifakın temelleri atılmaya çalışılıyor. Geçen yıl Kılıçdaroğlu'na karşı güçbirliği yapan İmamoğlu ve Özel, bu kez birbirlerine rakip oluyor. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun Özgür Özel'e karşı ittifak kurma yönünde görüşmeler yapması bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na kırgın olduğu bilinse de, partideki dengelerin değişmesiyle birlikte yeni bir işbirliği gündeme geliyor.
20 Haziran 2024

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast duyumları aldıklarını ve bu konuda güvenlik güçlerinin de bilgisinin olduğunu belirtti. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir'in de benzer endişeleri dile getirdiği ve bir mafya grubu üzerinden Kılıçdaroğlu'na bir hamle yapılacağı yönünde duyumlarının olduğunu ifade ettiği öğrenildi. Özel, geçmişte yaşanan saldırı ve tehdit olaylarına atıfta bulunarak, bu tür tehditlerin seçim iklimini korkutma amacı taşıdığını ve güvenlik güçlerinin de bu tür istihbaratlardan haberdar olduğunu söyledi.
10 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Hatay belediye başkanlığı adaylığı ile ilgili olarak partinin henüz daha iyi bir alternatif geliştiremediğini ifade etti. Özel, Hatay'da beşinci anketin yapıldığını ve belediye başkanının eleştirilere açık olduğunu belirtti. Son kararın yarın verileceğini duyurdu.
16 Şubat 2024

Yazı, İstanbul yerel seçimlerinin Türkiye'deki demokratik ve laik cumhuriyetin geleceği açısından önemine vurgu yaparak, seçmenin heyecansızlığı, ilgisizliği ve potansiyel sandığa gitmeme durumunu ele alıyor. Ayrıca, YRP'nin AKP'den oy alması, Erdoğan'ın rahat görünümü, İmamoğlu'nun siyasi pozisyonu ve muhalefetin durumu gibi konulara değinilerek, seçimlerin sadece yerel bir olay olmadığı, daha geniş siyasi ve toplumsal sonuçları olduğu belirtiliyor. Devlet ve hükümet arasındaki ayrımın gerçekçi olup olmadığı, kamu kaynaklarının kullanımı ve seçim güvenliği gibi konular da tartışma konusu yapılmış.
25 Mart 2024

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Halk TV'de yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde bazı bölgelerde MHP ile işbirliği yapabileceklerini belirtti. Özdağ, anket şirketlerinin Zafer Partisi'ni bilerek düşük gösterdiğini iddia etti ve partisinin Türk milliyetçiliğini siyasete taşıdığını savundu. Ayrıca, Tuğrul Türkeş'in 'milliyetçi lig' fikrine değinerek, bu tür bir tartışmanın Zafer Partisi çevresinde gerçekleşebileceğini ifade etti. Sinan Oğan'ın kabineye girebileceği iddiaları hakkında ise yorum yapmaktan kaçındı.
30 Mayıs 2023

Mehmet Ocaktan, AK Parti-MHP koalisyonunun Türkiye'yi ekonomik, hukuki ve eğitimsel açıdan üçüncü dünya ülkeleri seviyesine düşürdüğünü iddia ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'normalleşme' adımlarına karşı çıkması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'ye yönelik sert eleştirileri, koalisyonun içindeki gerilimleri artırıyor. Ocaktan, AK Parti'nin 31 Mart seçimlerinin mesajını anlamadığını ve Bahçeli'nin etkisiyle kutuplaşmanın derinleştiğini belirtiyor. CHP'nin uzlaşma ve normalleşme çabalarının kamuoyu tarafından desteklendiğini ve partinin popülaritesinin arttığını vurguluyor.
28 Haziran 2024

Türkiye'de yeni bir anayasa yapılması konusunda Meclis kulislerinde ve siyasi çevrelerde tartışmalar devam ediyor. Numan Kurtulmuş, Meclisin yeni bir anayasa yapma gücüne sahip olduğunu belirtirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mevcut anayasaya bile uyulmadığını öne sürerek, yeni anayasa çalışmalarına şüpheyle yaklaşıyor. Özel, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi kararlarına uymadığını ve bu durumun yeni anayasa yapım sürecine gölge düşürdüğünü ifade ediyor.
25 Nisan 2024

Ali Bayramoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) mevcut siyasi duruşunu ve geleceğe yönelik vizyonunu eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirdi. Yazısında, CHP'nin çağdaş siyasi sorunlara ve Türkiye'nin ihtiyaçlarına yönelik somut çözüm önerileri sunmada yetersiz kaldığını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde partinin kimlik politikalarından uzaklaşma ve siyasi faaliyetlerin normalleşmesi yönünde çabaları olduğunu ancak son dönemde bu çabaların da geride kaldığını ifade etti. Bayramoğlu, CHP'nin ve muhalif kesimlerin mevcut durumda bir ilerleme kaydedemediğini vurguladı.
17 Şubat 2024

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eski partileri İYİ Parti ve CHP'nin milletvekili aday listelerini eleştirdi. İnce, CHP'nin Ankara ve İzmir'deki adaylarını kendi partisinin adaylarıyla karşılaştırarak eleştirdi ve CHP'nin adaylarını geçmişteki Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilişkilendirdi. Özdağ ise İYİ Parti'nin aday listesinde eski eşi olduğunu iddia ettiği bir ismin yer almasını eleştirerek siyasi dostluklar hakkında sert yorumlarda bulundu. Her iki lider de Cumhur İttifakı'nın aday listeleri hakkında yorum yapmadı.
10 Nisan 2023

TEAM Araştırma Genel Direktörü Ulaş Tol, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ittifakının oylarının yüzde 41-43 seviyesinde olduğunu, muhalefetin avantajlı durumda olduğunu ancak seçim güvenliği gibi hesaplamalara dahil olmayan faktörlerin sonucu etkileyebileceğini ifade etti. Muharrem İnce'nin oylarında düşüş olmasına rağmen seçimleri ikinci tura bırakabilecek bir unsur olduğunu, Meclis çoğunluğunun kaybı ve ikinci tura kalmanın muhalefet için en büyük riskler olduğunu belirtti. Millet İttifakı'nın ortak liste oluşturmasının ve İYİ Parti ile CHP'nin bazı bölgelerde işbirliği yapmasının avantaj sağlayabileceğini, ancak TİP'in şu anki ölçümlere göre milletvekili çıkaramadığını ancak etkili bir kampanyayla bu durumun değişebileceğini dile getirdi.
12 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kadın Kolları başkanı seçiminde Çiğli Belediyesi'nden işten çıkarılan işçilerin protestosuna sert tepki gösterdi. Özel, protestocuların salondan çıkarılmasını isteyerek, kongrenin başka amaçlara alet edilmemesi gerektiğini vurguladı. Konuşmasında, CHP'nin kadın kotası ve eşit temsil konusundaki kararlılığını dile getiren Özel, kadın hakları ve çevreci projelere yönelik taahhütlerde bulundu.
4 Ağustos 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da yapılan anketler sonucunda Lütfü Savaş'ın desteği ve onayıyla geliştirilecek bir alternatifin seçimi kazanabileceğini belirtti. Depremdeki sorumluluğu nedeniyle eleştirilen Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi tartışmalara yol açmıştı. Özel, Hatay'da yapılan beş anketin sonuçlarına dayanarak, Savaş'ın desteğiyle bir alternatif geliştirilmesi gerektiğini ve bunun Hatay ittifakı kurularak cumhur ittifakının adayının şansının azaltılacağını ifade etti.
19 Şubat 2024

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, partisindeki 'değişim' tartışmalarını değerlendirdi. Toprak, kişiler üzerinden değil, politikalar üzerinden düşünülmesi gerektiğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'değişim' konusunda haksızlık yapıldığını ifade eden Toprak, değişim isteyenlerin bir paradigma ortaya koymadığı için CHP'nin ara dönem yaşama riski bulunduğunu söyledi. Toprak, değişim sürecinin sandıkta sağlıklı bir şekilde yapılması gerektiğini ve Kılıçdaroğlu'nun padişah olmadığını, kimin geleceğine partinin delegasyonunun özgür iradesiyle karar vereceğini belirtti.
30 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri kaybetmesinin ardından parti içinde değişim talepleri yükselmekte. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Oğuz Kaan Salıcı ve Tanju Özcan gibi isimler genel başkanlık için anılmakta. CHP'nin eski genel başkan yardımcısı ve genel sekreteri Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu aday olmazsa genel başkanlığa aday olabileceğini belirtti ve partide değişimin gerekliliğine vurgu yaptı.
30 Mayıs 2023
İşaretlediklerim