30 yıl önce Ankara'da bir bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu'nun cinayeti, bir dizi projesine konu oluyor. Yazar ve müzisyen Sina Koloğlu'nun Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre, BKM'nin yapımcılığını üstleneceği dizi, Mumcu'nun suikastıyla başlayacak ve ailesinin katilleri bulma sürecini işleyecek. Dizi öncelikle film olarak düşünülmüş, ancak daha sonra mini dizi formatında karar kılınmış ve dijital platformlara taşınmış. Proje için geniş çaplı bir araştırma yapıldığı ve diziye dair önemli ilerlemeler kaydedildiği belirtiliyor.
18 Mart 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Show TV'de yayımlanan 'Kızılcık Şerbeti' dizisinde yer alan bir sahnede kadına karşı şiddetin teşvik edildiği iddiası üzerine inceleme başlattıklarını açıkladı. Dizinin son bölümünde, ailesi tarafından istenmeyen bir erkekle zorla evlendirilen Nursema karakterinin, evlendiği erkek tarafından camdan aşağı atılması izleyicilerin tepkisine neden oldu. RTÜK Başkanı, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, dizide kadına karşı şiddet ve kadınlara baskıyı teşvik eden yayınlara ilişkin inceleme başlatıldığını duyurdu.
12 Mart 2023

Trans oyuncu Meli Bendeli, Netflix'in 'Şahmaran' dizisinde 'Lokman Hekim' rolü için seçildikten sonra etek giydiği görüldüğü için rolünün iptal edildiğini öne sürdü. Bendeli, Adana'da çekimlerin yapıldığı sırada etek giydiği için dizi ekibinden birilerinin tepkisi üzerine ertesi gün sözleşmesinin iptal edildiğini ve seçmelere çağrıldığını, ancak kabul edilmediğini belirtti. Netflix ve TIMS Productions konu hakkında bir yanıt vermedi.
17 Ocak 2023

ABD'de gerçekleştirilen büyük bir dolandırıcılık davasında, Lev Aslan Dermen ve Kingston ailesi üyeleri, ABD'yi 1 milyar dolar dolandırmaktan dolayı 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıç Jill Parrish, bu cezayı, yenilenebilir yakıt vergisi teşviklerinden yararlanmak için yalan beyanlarda bulunan Washakie Renewable Energy şirketinin CEO'su Jacob Kingston ve ailesine karşı verdi. Kingston ailesi ve Dermen, 511 milyon dolar çalmakla ve 600 milyon dolar daha çalmaya çalışmakla suçlanıyor. Aynı zamanda, Sezgin Baran Korkmaz'ın da bu suç örgütüyle bağlantılı olduğu ve ABD'de yargılandığı belirtiliyor.
8 Nisan 2023

Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu'nun başrollerini paylaştığı Disney+ orijinal yapımı 'Aktris' dizisinin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 31 Mayıs'ta yayınlanacak olan dizi, suç, gerilim ve mizah öğelerini içeriyor. Yönetmenliğini Soner Caner'in üstlendiği ve senaryosunu Hakan Bonomo'nun yazdığı dizide, Türkiye'nin en ünlü yıldızının hem ışıltılı hem de karanlık dünyasını konu alıyor. Dizide ayrıca Tolga Tekin, Ahmet Rıfat Şungar, Şebnem Hassanisoughi, İpek Çiçek ve Serhat Kılıç gibi isimler rol alıyor.
10 Nisan 2023

Amerikalı ünlü aktör Robert De Niro, 19 yaşındaki torunu Leandro De Niro Rodriguez'in ölümünden duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Leandro'nun annesi ve De Niro'nun kızı Drena De Niro, oğlunun vefat haberini Instagram üzerinden duyurdu. Leandro'nun ölüm nedeni resmi olarak açıklanmamış olmasına rağmen, Daily Mail'in haberine göre, genç bir evde beyaz toz bir madde yanında ölü bulundu ve polis uyuşturucu kullanımı ihtimali üzerinde duruyor.
4 Temmuz 2023

Jennifer Lopez'in başrolde oynadığı ve Brad Peyton'ın yönettiği yeni Netflix filmi Atlas, yapay zekaya olan güveni sorguluyor. Filmde, insanlığı yok etmeye çalışan Harlan isimli bir yapay zekayı durdurmak için Smith adında başka bir yapay zekayla işbirliği yapmak zorunda kalan Atlas Shepherd'in hikayesi anlatılıyor. Film, yapay zekanın hem iyi hem de kötü yanlarını gözler önüne seriyor ve izleyicilere yapay zekaya olan güvenin dinamiklerini düşündürüyor. Ipsos Consumer Tracker'a göre, insanlar yapay zekanın kötüye kullanılmasından kaygılı olsalar da, yapay zekaya insanlardan daha fazla güvenme eğilimindeler.
28 Mayıs 2024

Netflix'in 'Baby Reindeer' dizisinde 'Martha' karakterini canlandıran Fiona Harvey, dizinin yazarı ve yönetmeni Richard Gadd'ı yalan söylemekle suçladı. Harvey, dizide kendisine dayandırılan karakterin gerçek dışı olduğunu ve kendisinin asla dizide anlatıldığı gibi davranmadığını belirtti. Ayrıca, dizideki hikayenin gerçek olmadığını ve kendisine yönelik haksız suçlamalar nedeniyle ölüm tehditleri aldığını ifade etti. Harvey, Gadd ve Netflix'e karşı hukuki işlem başlatmayı düşündüğünü de ekledi.
10 Mayıs 2024

Netflix'in distopik yerli dizisi 'Sıcak Kafa'nın ikinci sezonunun iptal edildiği, dizide 'Anton' karakterini canlandıran Şevket Çoruh tarafından Twitter üzerinden duyuruldu. Dizi, Afşin Kum'un romanından uyarlanmış ve yayımlandığı dönemde popülerliğini korumuştu. Netflix tarafından iptal kararıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Dizide Osman Sonant, Hazal Subaşı ve Haluk Bilginer gibi isimler rol almıştı.
3 Şubat 2023

Ünlü Hollywood aktörü Kevin Spacey, 2017'den beri karşı karşıya olduğu cinsel saldırı suçlamalarından beraat etti. Suçlamalar, ilk olarak meslektaşı Anthony Rapp'in Spacey tarafından taciz edildiğini öne sürmesiyle başlamıştı. Suçlamaların ardından Spacey'nin kariyeri büyük bir darbe aldı ve birçok projeden çıkarıldı. Ancak 2022'de New York'ta Rapp'in açtığı cinsel saldırı davasından zaferle ayrıldı ve 2023'te Britanya'da açılan cinsel saldırı davasında da beraat etti. Bu durum sosyal medyada büyük tepki çekti.
28 Temmuz 2023

Ünlü senarist ve oyuncu Yılmaz Erdoğan, kendi yazdığı 'İnci Taneleri' adlı dizi ile ekranlara geri dönüyor. İki yıl süren hazırlık aşamasının ardından, insanların birbirleriyle olan bağlarını konu alan dizi, Kanal D'de yayınlanacak. Dizide Yılmaz Erdoğan, yıllar sonra cezaevinden çıkan Azem Yücedağ karakterini canlandıracak ve Hazar Ergüçlü, Selma Ergeç, Kubilay Aka, Güven Kıraç, Yasemin Baştan gibi isimlerle birlikte rol alacak.
21 Kasım 2023

Çağatay Ulusoy'un başrolünde olduğu 'Terzi' dizisinin ikinci sezonunun ilk fragmanı yayınlandı. Yeni bölümler 28 Temmuz'da Netflix platformunda izleyiciyle buluşacak. Dizide Çağatay Ulusoy'a Salih Bademci, Olgun Şimşek, Şifanur Gül ve yeni sezonda Berrak Tüzünataç gibi isimler eşlik ediyor. İkinci sezonda, karakterlerin yaşadıkları acı, öfke ve çaresizlikle mücadeleleri ve yeni gelişmeler anlatılacak.
9 Mayıs 2023

Rupert Murdoch'un medya imparatorluğunun ve 14,9 milyar sterlinlik aile vakfının geleceğini belirleyecek dava pazartesi günü başlıyor. Dava, Murdoch'ın ölümünden sonra News Corp ve Fox News'u kontrol etme yetkisinin kime geçeceğini belirlemek için yapılacak. Murdoch'ın çocukları arasında fikir ayrılıkları ve siyasi görüş farklılıkları nedeniyle çatışmalar yaşanıyor. Dava, Nevada'nın Reno kentindeki Washoe İlçe Adliyesi'nde görülecek ve medya kuruluşlarının duruşmaya katılmasına izin verilmedi.
17 Eylül 2024

İngiliz komedyen ve aktör Ricky Gervais, 'Armageddon' isimli yeni komedi şovunun 25 Aralık'ta Netflix'te yayınlanacağını Twitter hesabından duyurdu. Gervais, bu tarihin önümüzdeki 2 bin yıl boyunca şovun Netflix'e düştüğü gün olarak hatırlanacağını esprili bir dille ifade etti. Gervais'in daha önceki şovları 'Humanity' ve 'Supernature' da Netflix platformunda yer alıyor.
21 Kasım 2023

Caner Özyurtlu ve Volkan Öge tarafından yazılan komedi dizisi 'Ayak İşleri' film oluyor. Dizi, zengin bir iş adamının ufak tefek işleri için görevlendirdiği Vedat-Evren ikilisinin maceralarını anlatıyor. Dijital yayın platformu GAİN'de yayınlanan ve başrollerinde Çağlar Çorumlu ve Güven Murat Akpınar'ın yer aldığı dizi üçüncü sezonuyla final yapmıştı. Özyurtlu ve Öge, sosyal medya hesaplarından filmin müjdesini verdiler.
22 Ekim 2023

Netflix, Türkiye'deki abonelik fiyatlarına bir zam daha yaparak en düşük paket fiyatını 149,99 liraya çıkardı. Ocak ayında yapılan son zamda en düşük paket fiyatı 119,99 liraya yükselmişti. En yüksek paket olan 'Özel Plan' ise henüz zamlanmadı ve aylık fiyatı 299,99 lira olarak kaldı. Yeni fiyatlar yeni üye olacaklar için geçerli olup, mevcut kullanıcılar için fiyatlar aşamalı olarak artırılacak.
9 Temmuz 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Netflix, Blu TV ve MUBI'ye idari yaptırım uyguladı. Netflix'te yer alan 'Sosis Partisi' adlı yapımın ahlak dışı olduğu gerekçesiyle katalogdan çıkarılmasına karar verildi. Blu TV ve MUBI'de yayınlanan 'Climax' filmi de şiddet, cinsellik ve müstehcenlik içerdiği gerekçesiyle incelendi ve her iki platforma da üst sınırdan idari para cezası ve katalogdan çıkarma yaptırımı uygulandı.
31 Temmuz 2024

IMDb, 2023 yılının en popüler dizilerini sayfa görüntülemelerine göre sıraladı. Listede birinci sırada 'The Last of Us', ikinci sırada 'Ahsoka', üçüncü sırada 'Succession' yer alıyor. Diğer popüler diziler arasında 'Black Mirror', 'The Mandalorian', 'One Piece', 'Usher Evi’nin Çöküşü', 'Ted Lasso', 'The Bear' ve 'Gen V' bulunuyor. Bu diziler çeşitli temaları ve hikayeleriyle izleyicilerin ilgisini çekmeyi başarmıştır.
6 Aralık 2023

Show TV'de yayınlanan 'Kızılcık Şerbeti' dizisi, muhafazakar aile yapısına saldırdığı iddiasıyla RTÜK tarafından beş program durdurma cezası ve idari para cezasına çarptırıldı. Dizinin oyuncuları ve izleyicileri Twitter üzerinden RTÜK'e karşı bir kampanya başlattı. Oyuncular Sendikası, cezayı 'sansür' olarak değerlendirerek, karardan dönülmesi çağrısında bulundu ve cezanın oyuncular ve teknik ekip üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.
3 Nisan 2023

ABD merkezli haber sitesi Vice News, aşırı sağcı ve kadın düşmanı söylemleriyle tanınan eski kick boksçu Andrew Tate hakkında bir belgesel yayınladı. Tate, Greta Thunberg ile yaşadığı tartışma sonucu evinin konumunu ele vermiş ve insan kaçakçılığı, tecavüz ve organize suç örgütü kurmak suçlarından Romanya'da gözaltına alınmıştı. Belgeselde, Tate'in kadın düşmanı yorumları, gizli odaları ve 'Savaş Odası' adlı etkinliği gibi konular ele alınıyor. Tate, sosyal medya platformlarından yasaklanmış durumda ve belgeseldeki bazı kadınlar, Tate'in söylemlerinin zararlı etkilerini dile getiriyor.
18 Ocak 2023
İşaretlediklerim