Haluk Bilginer'in başrolünde olduğu ve Uluslararası Emmy Ödülü kazandıran 'Şahsiyet' dizisinin ikinci sezonu 13 Kasım'da GAİN'de izleyiciyle buluşacak. İlk sezonu 2018'de yayınlanan dizi, beş yıl aradan sonra izleyiciyle yeniden buluşmaya hazırlanıyor. İkinci sezonda, Bilginer'in canlandırdığı Agah Beyoğlu'nun kızıyla ilişkisi üzerine yoğunlaşılacak.
30 Ekim 2023

Netflix'in teknoloji distopyası temalı dizisi 'Black Mirror'ın yeni sezonu haziranda yayınlanacak. Dizinin merakla beklenen yeni sezon bölüm başlıkları ve konuları bir tanıtım videosuyla duyuruldu. Yeni sezonda Salma Hayek, Aaron Paul, Kate Mara gibi ünlü isimler yer alacak ve farklı konular işlenecek. Bölümler; bir kadının hayatının dram uyarlamasını keşfettiği 'Joan Is Awful', gizemli bir yerel hikayeye rastlayan genç bir çiftin hikayesi 'Loch Henry', alternatif bir 1969'da geçen 'Beyond The Sea', bir trafik kazasını konu alan 'Mazey Day' ve 1979 yılında geçen 'Demon 79' olarak sıralanıyor.
12 Mayıs 2023

Blu TV'nin popüler polisiye dizisi ‘Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi’ sekizinci bölümüyle sezon finaline yaklaşırken, dizinin ikinci sezon onayı aldığı duyuruldu. Erdal Beşikçioğlu, İnanç Konukçu ve Berkan Şal'ın başrollerini paylaştığı dizi, izleyiciler tarafından beğenilerek takip ediliyor. Blu TV, dizinin devam edeceğini sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla hayranlarına müjdeledi.
24 Ocak 2023

Kim Cattrall, hayranlarını hayal kırıklığına uğratan 'Sex and the City' devam dizisi 'And Just Like That'ın ilk sezonunda yer almamıştı. Bu durum dizinin reytinglerinin düşmesine neden olmuştu. Ancak karakter, dizinin ikinci sezonunun final bölümünde tekrar izleyici karşısına çıkacak. Cattrall, daha önce 2016 yılında karakterine hakkının verilmediğini düşünerek planlanan üçüncü film projesinden ayrılmıştı.
1 Haziran 2023

Netflix'in popüler dizisi 'Wednesday'ın ikinci sezon çekimlerine Nisan 2024'te başlanacak. Dizi, yayımlandığı ilk 28 günde büyük bir izlenme başarısı göstererek Netflix'in İngilizce dizileri arasında ikinci sıraya yerleşmişti. Hollywood'da senarist ve oyuncuların grevi nedeniyle askıya alınan çekimler, grevde anlaşmaya varılmasıyla yeniden planlandı. İkinci sezonun bir kısmı İrlanda'da çekilecek ve 2024'ün son çeyreğinde yayınlanması bekleniyor.
15 Kasım 2023

Charlie Brooker tarafından yaratılan teknoloji distopyası antoloji serisi Black Mirror, altıncı sezonuyla izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Yeni sezonun 15 Haziran'dan itibaren Netflix'te yayınlanacağı duyuruldu. Yaratıcı Brooker, bu sezonun şimdiye kadarki en şaşırtıcı bölümlerden oluşacağını vaat ediyor. Altıncı sezonda Aaron Paul, Kate Mara, Salma Hayek Pinault ve Zazie Beetz gibi ünlü isimler yer alacak.
31 Mayıs 2023

'Sex and the City' dizisinin devamı niteliğindeki 'And Just Like That'ın ikinci sezon fragmanı yayınlandı. Fragmanda, Carrie'nin eski aşkı Aidan'ın dönüşüne işaret ediliyor. İlk sezonda yer almayan Samantha karakterinin durumu belirsizliğini korurken, dizinin Haziran ayında HBO Max'ta yayınlanacağı belirtiliyor. Ayrıca, Chris Noth'un cinsel saldırı suçlamaları nedeniyle dizinin finalinden çıkarıldığı hatırlatılıyor.
27 Nisan 2023

Absürt komedi türündeki 'Leyla ile Mecnun' dizisi, dördüncü sezonun sonunda Exxen platformundaki yayın hayatını sonlandırdı. Dizinin senaristi Burak Aksak, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla vedayı duyurdu ve sitemlerinin şükranlardan fazla olduğunu belirtti. Dizi, daha önce TRT 1'de üç sezon yayınlandıktan sonra Gezi eylemlerine destek verilmesi nedeniyle yayından kaldırılmış ve daha sonra Exxen'de izleyiciyle buluşmuştu.
2 Nisan 2023

HBO yapımı 'The Last of Us' dizisinin sezon finalinde, ana karakter Joel'in ahlaki bir ikilemde yaptığı seçim izleyiciler arasında tartışma yarattı. Joel, Ellie'nin hayatını kurtarmayı seçerek insanlığın kaderini tehlikeye attı. Felsefe profesörü Steven Gimbel, çoğu insanın Joel gibi davranacağını ancak doğru tercihin çoğunluğun iyiliğini gözetmesi gerektiğini belirtti. İzleyiciler, Joel'in kararını ve Ellie'nin iradesinin göz ardı edilmesini sosyal medyada eleştirdi.
15 Mart 2023

Sosyal medyada fenomen olan 'Gibi' dizisinin beşinci sezon çekimleri başladı. Feyyaz Yiğit, Kıvanç Kılınç ve Ahmet Kürşat Öçalan'ın başrollerini paylaştığı dizi, Exxen platformunun en çok ilgi gören yapımlarından biri. Dizi, günlük hayatta yaşanan ilginç ve absürt olayları konu alıyor ve 1 Ocak 2021'den bu yana popülerliğini sürdürüyor. Şu ana kadar 42 bölümü yayınlanan 'Gibi', 2024 yılında beşinci sezonuyla izleyicilerle buluşacak.
7 Aralık 2023

Perihan Mağden'in romanından uyarlanan 'Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?' adlı dizi, Netflix'te 24 Mart'ta yayımlandı ve ilk hafta en çok izlenenler listesinde dünya genelinde ilk üçe yerleşti. Melisa Sözen'in başrolünde olduğu ve gerilim türündeki dizi, kaçak bir hayat süren anne ve kızının hikayesini anlatıyor. Dizi, yayımlandığı ilk üç günde 19 milyon 410 bin saat izlenme ile 'Dili İngilizce Olmayan Diziler' listesinde üçüncü sıraya yerleşti ve Netflix'in yerli dizileri arasında en iyi açılışı yapan yapım oldu.
30 Mart 2023

Çevrimiçi veri tabanı IMDb, 2023 yılına damga vuran oyuncuların listesini yayınladı. Listede 'The Last of Us' dizisinin başrolleri Pedro Pascal ve Bella Ramsey ilk beşte yer alırken, 10 isimden sekizi kadın oyunculardan oluştu. Cillian Murphy, Carla Gugino, Katee Sackhoff, Rebecca Ferguson, Margot Robbie, Jenna Ortega, Ana de Armas ve Mary Elizabeth Winstead gibi isimler performanslarıyla listeye girmeyi başardı. Pedro Pascal, 'The Last of Us' ve 'Mandalorian' dizilerindeki rolleriyle listenin zirvesinde yer aldı.
6 Aralık 2023

ABD'de senaristler ile yayın platformları arasındaki ücret anlaşmazlıkları sonucu yazarlar 15 yıl sonra greve gitti. 2 Mayıs'ta başlayan grev, 'Damızlık Kızın Öyküsü', 'Game of Thrones' spin-off'u 'A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight' ve Netflix'in 'Stranger Things', 'Big Mouth', 'Unstable' gibi dizilerinin yeni sezon çekimlerini etkiledi. George R.R. Martin ve diğer yapımcılar grevin uzun sürebileceğini ve stüdyoların senaryo stoklamasının yeterli olmayabileceğini belirtti.
9 Mayıs 2023

The White Lotus dizisinin yaratıcısı Mike White, dizinin yeni sezonunun 'daha uzun, daha büyük ve daha çılgın' olacağını ifade etti. White, senaryolar üzerinde çalıştığını ve çekimlere 2024'ün başında başlamayı umduğunu, ancak bu durumun stüdyolar arasındaki anlaşmaya bağlı olduğunu belirtti. Üçüncü sezonun Tayland'da çekileceği ve Doğulu ile Batılı kültürlerin karşılaşmasını ele alacağı bilgisi paylaşıldı. HBO CEO'su Casey Bloys, dizinin üçüncü sezonunun 2025'te yayınlanabileceğini açıkladı.
18 Kasım 2023

Oyuncu Melissa Barrera, Instagram hesabından Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları eleştiren bir mesaj paylaştıktan sonra 'Çığlık 7' filminin yapım şirketi Spyglass tarafından kadrodan çıkarıldı. Barrera'nın bu durumu eleştiren mesajı, Gazze'ye yapılan muameleyi toplama kampına benzetiyor ve soykırım ile etnik temizlik iddialarını gündeme getiriyor. Film eleştirmeni Zoe Rose Bryant ve Avrupa Parlamentosu milletvekili Mick Wallace gibi isimler Barrera'ya destek verirken, 'Stranger Things' dizisinin oyuncusu Grace Van Dien Spyglass filmlerini boykot çağrısında bulundu.
25 Kasım 2023

Netflix'in popüler yerli yapımı 'Kuş Uçuşu' dizisinin ikinci sezonu 14 Aralık'ta izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Dizinin başrollerinde Birce Akalay, Miray Daner ve İbrahim Çelikkol yer alıyor. İlk sezonda yaşanan olayların ardından, karakterler Aslı ve Lale'nin medya sektöründe ayakta kalma mücadelesi ve kuşaklar arası çatışma yeni sezonda da devam edecek. Dizi, ormandaki aslanlar ve avcı kuşun mücadelesini simgeleyerek, farklı kuşakların medya sektöründeki çekişmelerini konu alıyor.
15 Kasım 2023

Haluk Bilginer'in başrolünde olduğu ve Uluslararası Emmy Ödülü kazandıran 'Şahsiyet' dizisinin ikinci sezonundan ilk fragman yayınlandı. Polisiye-drama türündeki dizi, beş yıl aradan sonra ikinci sezonuyla geri dönüyor ve ilk iki bölümü 13 Kasım'da GAİN'de yayınlanacak. Yeni sezonda kadroya Erdal Özyağcılar, İlker Aksum, Nergis Öztürk ve diğer birçok isim katılıyor. İlk sezonda Bilginer'le başrolü paylaşan Cansu Dere ise bu kez konuk oyuncu olacak.
1 Kasım 2023

Netflix, popüler dizisi Squid Game'in 2. sezonundan ilk tanıtım fragmanını yayınladı. Yeni sezonda, 456 numaralı oyuncu Gi-hun, oyunu kazandıktan üç yıl sonra oyunun arkasındakileri bulmak ve bu acımasız yarışmaya son vermek için yeniden oyuna giriyor. İkinci sezonun prömiyeri 26 Aralık 2024'te yapılacak ve son sezon ise 2025'te gelecek.
1 Ağustos 2024

BBC'nin film eleştirmeni Caryn James, bu ay izlenebilecek en iyi altı diziyi belirledi. Seçkide, David Beckham hakkındaki belgesel, Sophie Wilde'ın başrolde olduğu 'Everything Now', Tom Hiddleston'ın 'Loki' karakteriyle devam eden dizi, Mike Flanagan'ın 'Usher Evi'nin Çöküşü', Brie Larson'ın başrolde olduğu 'Kimya Dersleri' ve müzikal komedi 'Neon' yer alıyor. Bu diziler, Ekim ayı boyunca Netflix, Disney+ ve Apple TV+ platformlarında izlenebilecek.
2 Ekim 2023

HBO'nun popüler dizisi The White Lotus, ilk iki sezonu Hawaii ve İtalya'da geçtikten sonra üçüncü sezon için Tayland'a yöneliyor. Dizi, Four Seasons tatil beldelerinde çekiliyor ve Tayland'daki dört Four Seasons otelinden biri yeni sezonun muhtemel çekim yeri olarak gösteriliyor. Dizinin yaratıcısı Mike White, yeni sezonun Doğu maneviyatı ve ölüm üzerine bir hiciv olabileceğini belirtti. Yeni sezonun çekimleri ve kadrosu hakkında henüz detaylar açıklanmadı.
28 Mart 2023
İşaretlediklerim