İtalya Serie A'da mücadele eden Napoli takımı, Brezilyalı takım arkadaşları Juan Jesus'a yapılan ırkçılık sebebiyle bir protesto gerçekleştirdi. Takım, Atalanta maçı öncesinde diz çökerek Juan Jesus'a destek verdi. Bu eylem, ABD'de ırkçılık karşıtlığını sembolize eden bir hareket olarak biliniyor. Juan Jesus, daha önce Inter-Napoli maçında Interli Francesco Acerbi tarafından ırkçı hakaretlere maruz kaldığını iddia etmiş, ancak Acerbi bu iddialar nedeniyle herhangi bir ceza almamıştı.
30 Mart 2024

Timothee Chalamet, Bob Dylan'ın hayatını konu alan 'A Complete Unknown' filminde başrolü üstleniyor. Filmin New York'taki gece çekimlerinden fotoğraflar, Chalamet'in müzik ikonuna olan benzerliğini gözler önüne serdi. Film, James Mangold tarafından yönetiliyor ve kadrosunda Edward Norton, Scott McNairy, Dan Volger, Will Harrison ve Charlie Tahan gibi isimler yer alıyor. Ayrıca, Joan Baez, Sylvie Russo, Johnny Nash, Alan Lomax ve Harold Leventhal karakterlerini canlandıracak oyuncular da açıklandı.
27 Mart 2024

Jeolog ve Rönesans sanat tarihçisi Ann Pizzorusso, Leonardo da Vinci'nin Mona Lisa tablosunun arka planında tasvir edilen manzaranın, İtalya'nın Lombardiya bölgesindeki Como Gölü kıyısında bulunan Lecco olduğunu iddia etti. Pizzorusso, tablodaki köprü, sıradağlar ve gölün Lecco'daki Azzone Visconti köprüsü, güneybatı Alpleri ve Garlate Gölü ile benzerlikler taşıdığını belirtti. Bu bulgularını bir jeoloji konferansında sunacak olan Pizzorusso, sanat tarihçileri ve jeologlar arasındaki farklı bakış açılarını birleştirerek bu sonuca ulaştı.
13 Mayıs 2024
İşaretlediklerim