Fırat Aydınus, bir futbol maçında 90+1. dakikada yaşanan ve maçın sonucunu etkileyen bir penaltı pozisyonu hakkında yorum yaptı. Aydınus, pozisyonda topun futbolcuya temas ettiğini ancak bu temasın VAR tarafından hakem Cihan Aydın'ı monitöre çağırmak için yeterli bir kanıt olmadığını belirtti. Aydınus'a göre, bu pozisyon hakemin sahada değerlendirmesi gereken bir durumdu ve VAR'ın müdahalesi yanlıştı.
25 Şubat 2024

Süper Lig'in 18. haftasında oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray maçının hakemi Halil Umut Meler olarak açıklandı. Meler'in yardımcı hakemleri Mustafa Emre Eyisoy ve Süleyman Özay olacak. Derbi, Pazar günü saat 19:00'da Ülker Stadyumu'nda gerçekleşecek ve Digiturk ile beIN CONNECT üzerinden yayımlanacak.
6 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Ziraat Türkiye Kupası'nın 5'inci eleme turu kura çekimini düzenledi. Kura çekimine, 4'üncü turu geçen 28 takım ve geçen sezon Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanan 4 Süper Lig takımı olmak üzere toplam 32 ekip katıldı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Kupası'nın formatıyla ilgili değişiklikler üzerinde çalıştıklarını ve yeni formatı yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti. Beşinci tur maçları 9, 10 ve 11 Ocak 2024 tarihlerinde oynanacak.
8 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, VAR'dan sorumlu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkan Vekili ve Profesyonel Müsabaka İcra Kurulu Üyesi Tolga Özkalfa'nın istifa ettiğini duyurdu. Federasyon, Özkalfa'ya hizmetleri için teşekkür ederek, yerine Dr. Cem Satman'ın getirildiğini açıkladı. Cem Satman, daha önce Süper Lig ve FIFA Yardımcı Hakemliği yapmış ve UEFA Fitness Direktörü Werner Helsen'in fitness ekibinde görev almış bir isim.
28 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, çeşitli ihlaller nedeniyle Süper Lig'den dokuz kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti. Galatasaray, çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve diğer ihlaller; Fenerbahçe ve Giresunspor, talimatlara aykırı hareketler; Beşiktaş, Trabzonspor, Kasımpaşa, Konyaspor, çirkin ve kötü tezahürat; Ankaragücü ve Kayserispor ise hem çirkin ve kötü tezahürat hem de saha olayları nedeniyle disipline sevk edildi. Ayrıca, HangiKredi Ümraniyepor Teknik Direktörü Mustafa Er ve Konyaspor idarecileri İbrahim Şahin ile Ali Camgöz de disiplin kuruluna gönderildi.
5 Haziran 2023

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'deki çeşitli kulüplere saha olayları, çirkin ve kötü tezahüratlar ve stadyum düzenine uymama gibi nedenlerle toplamda milyonlarca lira para cezası verdi. En yüksek cezalar Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi büyük kulüplere kesilirken, diğer kulüpler ve bazı yöneticiler ile futbolculara da çeşitli cezalar uygulandı.
19 Ocak 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hakim ve savcı yardımcılığı yönetmeliğinin detaylarını açıkladı. Yeni yönetmelikle, hakim ve savcı adaylığı uygulamasına son verilerek, yardımcılık sistemi getirildi. Bu sistemde, hakim ve savcı yardımcıları önce Adalet Akademisinde bir yıl eğitim alacak, ardından iki yıl tecrübeli hakim ve savcılarla çalışacak. Atamalar başarı puanlarına göre yapılacak ve görev süresi üç yıl olacak.
7 Mayıs 2024

Beşiktaş Futbol Kulübü, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray ile oynayacakları maçın hakeminin yapay zeka tarafından atanmasını talep etti. Kulüp başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Ali Şansalan'ı istediği yönündeki haberleri yalanlayarak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yapay zeka ile hakem atama görüşlerine atıfta bulundu. Beşiktaş, hakem atamasının şeffaf olmasını ve adil bir yönetim beklediğini belirtti.
26 Nisan 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle bu hafta oynanması planlanan tüm futbol ve basketbol ligi maçlarını erteledi. TFF, Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'deki maçların 17-20 Şubat tarihlerine, TBF ise basketbol ligi maçlarının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Erteleme maçları ve liglerin yeni düzenlemeleri hakkında bilgiler daha sonra açıklanacak.
7 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Kupa'nın 7 Nisan 2024 Pazar günü, saat 21.30'da Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynanacağını duyurdu. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe'nin Süper Kupa'nın tarihinin değiştirilmesi talebini değerlendirdiklerini ancak tarihin değiştirilmediğini açıkladı. Maç, 2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile 2022-2023 Sezonu Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanacak.
23 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 26. haftasında gerçekleşecek olan MKE Ankaragücü-Galatasaray maçının, tartışmalara konu olan Eryaman Stadyumu'nda oynanacağını duyurdu. Eryaman Stadyumu'nun zeminindeki bozukluklar nedeniyle maçın başka bir stadyumda oynanıp oynanmayacağı konusunda tartışmalar yaşanmıştı. TFF, ayrıca Eryaman Stadı'nın zemininin korunması ve bakımının sağlıklı yapılabilmesi için Gençlerbirliği'nin başka bir statta oynamasının kararlaştırıldığını ve MKE Ankaragücü'nün zemin bakımından sorumlu olduğu için maçlarını Eryaman'da oynamaya devam edeceğini belirtti.
14 Şubat 2024

Trendyol Süper Lig'de üçüncü hafta maçları Alanyaspor ile Göztepe arasında oynanacak karşılaşma ile başlayacak. Ligin üçüncü haftasında oynanacak diğer maçların fikstürü de açıklandı. İkinci haftanın sonuçları ve VAR kayıtları da kamuoyuyla paylaşıldı. Bu hafta oynanacak maçlar, ligin gidişatını etkileyecek önemli karşılaşmalar arasında yer alıyor.
22 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in ilk haftasının ardından sekiz kulübe para cezası verdi. Galatasaray, Adana Demirspor, Çaykur Rizespor, Konyaspor, Kayserispor, Samsunspor, Kasımpaşa ve MKE Ankaragücü, çeşitli nedenlerle ceza aldı. Ayrıca Konyaspor futbolcusu Adil Demirbağ ve İstanbulspor'un oyuncusu Okan Erdoğan, rakip takım sporcularına karşı şiddetli hareketleri nedeniyle maç men ve para cezası aldı.
18 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'in 27'nci haftasında gerçekleşen maçlardaki disiplin ihlalleri sebebiyle yedi kulübe para cezası uyguladı. Beşiktaş en yüksek cezayı alırken, Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer dört kulüp de cezalandırıldı. Ayrıca, Antalyaspor Kulübü Başkanı, Galatasaray Başkanı, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Kasımpaşa CEO'suna da çeşitli cezalar verildi.
29 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi maçı için hakem Atilla Karaoğlan'ı görevlendirdi. Karaoğlan, daha önce 25 Aralık 2022'de Gaziantep FK ile Beşiktaş arasındaki maçta verdiği kararlar nedeniyle eleştirilmiş ve 'önemli hakem hatası' yapmakla suçlanarak bir süre maçlara atanmamıştı. Karaoğlan, bu atamayla yaklaşık iki ay sonra tekrar bir maç yönetmiş oldu.
7 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig maçlarının 3-4 Mart tarihine ertelendiğini açıkladı. Bu kararın, yaşanan büyük acı nedeniyle alındığını belirtti. Ayrıca, Hatayspor'un bu sezon maçlarını oynayamayacağını ve Gaziantep FK'nın da ligden çekilmek istemesi durumunda, hakları korunarak ligde 17 takımla devam edilmesinin planlandığını ifade etti.
9 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig ve TFF 1. Lig'in 2023-2024 sezonunun 11-14 Ağustos tarihlerinde başlayacağını duyurdu. Ayrıca, 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası göz önünde bulundurularak Süper Lig sezonunun 19 Mayıs 2024'te sona ereceği belirtildi. Sezonun planlamasına dair daha fazla detayın ilerleyen zamanlarda açıklanacağı bildirildi.
12 Nisan 2023

Fenerbahçe, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'un iddialarıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) soruşturma açılmasını talep etti. Timur'un iddiaları, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiği yönündeydi. Fenerbahçe, Timur'un cezalandırılması için TFF'den harekete geçmesini istedi ve aksi taktirde federasyonun da sorgulanması gerektiğini belirtti.
20 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Sipay Bodrum FK ile Gaziantep FK arasındaki Süper Lig maçının Bodrum İlçe Stadı’nda oynanacağını açıkladı. Daha önce stadın aydınlatma kriterlerine uygun hale getirilmesi için çalışmalar yapılmıştı. Bu maç, Bodrum İlçe Stadı'nda oynanacak ilk Süper Lig maçı olacak. Maç, 12 Ağustos Pazartesi günü saat 21.00'de gerçekleşecek.
9 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'u disiplin kuruluna sevk etti. Timur, 17 Ekim'de bir televizyon programında, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiğini iddia etmişti. Hem Orta hem de Koç bu iddiayı yalanlamış, Fenerbahçe Timur'un cezalandırılmasını istemişti. TFF, Timur'un 'sportmenliğe aykırı hareketi' ve 'hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları' gerekçeleriyle disipline sevk edildiğini belirtti.
20 Ekim 2023
İşaretlediklerim