CHP lideri ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun ve Ankara'daki mitinglerde çelik yelek giyerek sahneye çıktı. Yanında çelik yelekli ve uzun namlulu silahlı polis memurları da bulundu. CHP'ye göre, bu önlemler 'çok ciddi istihbarat' alınması üzerine alındı. Daha önce benzer güvenlik önlemlerini reddeden Kılıçdaroğlu, bu kez çelik yeleği giymeyi kabul etti. Geçmişte CHP konvoyuna ve Ekrem İmamoğlu'na yönelik saldırılar yaşanmıştı.
12 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde ikinci tura kalma ihtimali göz önünde bulundurularak, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi için kamuoyu baskısının arttığı bir dönemde, Memleket Partisi ile görüşme yapacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, HDP ile yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini ve iktidar medyasındaki 'bakanlık verecekler' iddialarını yalanladı.
22 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim kampanyası kapsamında yaptığı açıklamalarda, MHP'li seçmenlere hitap ederek, anayasanın ilk dört maddesini korumak isteyenlerin kendisine oy vermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, kredi kartı borçlarının faizlerinin silinip anaparanın taksitlendirileceğini, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir SMS gönderdiğini ve bu mesajın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından engellendiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, iktidarın gitmemek için her yolu denediğini, terör örgütleriyle görüşmeler yapıldığını ve sığınmacı sorununa da değinerek, bu konularda muhalefetin çözüm önerilerini sundu.
26 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de katıldığı bir programda seçimi ilk turda kazanacaklarını söyledi. Eğitimde iyileştirmeler yapacaklarını, gençlerin ve kadınların seçimi belirleyeceğini, gençlere iş ve özgürlük, kadınlara ise gelir güvencesi sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca, hiç kimsenin aç yatmayacağını ve mutfaktaki ekonomik krizin farkında olduklarını ifade etti.
11 Mayıs 2023

Gazeteci Murat Ağırel, Nevşehir Belediyesi'nin panolara muhalefet aleyhine yalan içerikli afişler astığını bildirdi. Afişlerde, muhalefetin Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakacağı iddia ediliyor. Bu tür propaganda yöntemleri daha önce de farklı illerde muhalefeti kötülemek amacıyla kullanılmıştı. İktidarın bu tür eylemlerle milliyetçi seçmenleri manipüle etmeye çalıştığı belirtiliyor.
20 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezinde yapılan toplantıda, parti içinde cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verilmesi kararlaştırıldı. Milletvekilleri, Kılıçdaroğlu'nun aday olduğuna dair bir ifade eklemek istediler ancak Kılıçdaroğlu bu teklifi kabul etmedi. Kılıçdaroğlu toplantıda yaptığı konuşmada, CHP'nin sosyal demokrat bir parti olduğunu ve neoliberalizme karşı mücadele edeceğini vurguladı.
26 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, mitinglerde fakir vatandaşlara dağıtılan ikramlarla alay edenlere tepki gösterdi. İktidarın fahiş fiyat artışları eleştirisine küçümseyici yanıtlar vermesinin ardından, Kılıçdaroğlu iktidarın fakir fukarayla alay ettiğini belirtti. Ayrıca, mitinglerde dağıtılan su, ekmek, ayran veya sandviç gibi ikramlarla alay edenlerin kendilerinden olmadığını ifade etti ve bu tür davranışlarda bulunanları kınadı.
1 Mayıs 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter üzerinden bir video paylaşarak, 1974'te MSP-CHP koalisyonunu örnek gösterdi ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiğini belirtti. Karamollaoğlu, Milli Görüş'ün millet için birliktelik kurduğunu ve hayırlı hizmetler yaptığını ifade etti. Kılıçdaroğlu ise Karamollaoğlu'nun mesajını alıntılayarak, Türkiye için birlikte güzel işler yapacaklarına dair inancını dile getirdi.
24 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Trabzon'da yapacağı millet buluşması için kurulacak çadır için valilikten önce olumlu yanıt alındı. Ancak çadır TIR'ları kente geldikten sonra yetkililer izin vermekten vazgeçti. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yaşanan durumun siyasi müdahale sonucu olduğunu belirtti. Gece geç saatlere kadar süren tartışmaların ardından çadırın kurulmasına izin verildi.
3 Nisan 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Gençlik Kolları'nın 'Suriyeliler gidecek' yazısını paylaşarak, içişleri bakanı olması halinde sadece Suriyelileri değil, Türkiye'de sorun yaratan tüm yabancıları göndereceğini belirtti. Özdağ, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüş ve bugün saat 11:00'de ortak bir basın toplantısı düzenleyecekleri bilgisini vermişti. Bu görüşme, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda kimin destekleneceği konusunda kritik öneme sahip.
24 Mayıs 2023

CHP Şanlıurfa milletvekili adayı Mahmut Tanal, Twitter üzerinden partisinin Şanlıurfa'daki seçim ofisine 'tehdit ve gözdağı amaçlı' mermi atıldığını ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın afişlerinin zarar gördüğünü açıkladı. Tanal, bu eylemleri 'beceriksiz korkakların yönlendirdiği provokatörlerin' gerçekleştirdiğini belirtti ve bu tür eylemlere boyun eğmeyeceklerini, güçlerini Allah'tan ve milletten aldıklarını ifade etti.
8 Mayıs 2023

28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP'de bazı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri istifa etti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, istifaları kabul edecek ve yeni görevlendirmeler yapacak. Parti kaynaklarına göre istifalar Kılıçdaroğlu tarafından istendi. Ayrıca Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcılarının grup başkan vekilliğine aday olmalarını eleştirdi ve bu durumun parti meclisi üyeliklerini etkileyebileceği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimleri MYK'ya alabileceği ifade ediliyor.
31 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa ve Adıyaman'da yaşanan sel felaketinin ardından bölgeyi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, iktidarlarında protestonun suç olmayacağını belirtti ve yönetimin eksikliklerine dikkat çekerek, ölümlere yol açan yöneticilerin görevden ayrılması gerektiğini vurguladı. Bir vatandaşın protestosu üzerine Kılıçdaroğlu, protestonun doğal bir hak olduğunu ve Millet İttifakı iktidarında bu hakkın suç sayılmayacağını ifade etti.
15 Mart 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'beşli çete' olarak nitelendirdiği sermaye grubunun devletin bazı kurumlarını ele geçirdiğini ve kaçırılan 418 milyar doları Türkiye'ye geri getireceklerini ifade etti. Ayrıca, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayının takipçisi olacaklarını ve adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşeceğini ve seçimleri ilk turda kazanmayı hedeflediklerini belirtti.
23 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Küçükçekmece'de düzenlenen 'Geleceği Kur' adlı gençlik festivalinde konuşma yaparken 'Aday olma' diye bağıran lise öğrencisi Ömer Faruk Berber ile görüştü. Sosyal medyada paylaşılan protesto görüntüleri tepki çekti. Gazeteci Özlem Gürses'in bildirdiğine göre, Berber, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde fikrini tekrar dile getirdi ve Kılıçdaroğlu herkesin düşüncelerine saygı gösterilmesi gerektiğini ve protestonun engellenmesini desteklemediğini ifade etti. CHP fotoğraf servisi bu görüşmeye dair fotoğrafları paylaştı.
5 Şubat 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, WhatsApp üzerinden yayılan ve İstanbul'da sahte seçmen olduğunu iddia eden mesajlar hakkında İstanbulluları uyararak, bu iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Kaftancıoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bu tür mesajların kaygı yaratmak amacıyla gönderildiğini ve somut şüpheli durumlarla ilgili gerekli itirazların yapıldığını, sonuçların beklenildiğini ifade etti.
5 Nisan 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak görerek altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu gelişme üzerine CHP'den bir üst düzey isim, İYİ Parti'nin 'Saray'ın tuzağına düştüğünü' ifade etti. CHP içinde morallerin yüksek olduğu ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiği belirtiliyor. DEVA Partisi kaynakları da Akşener'in açıklamalarına eleştirel yaklaştı. CHP'li 11 belediye başkanının Kılıçdaroğlu lehine bir bildiri yayınlaması bekleniyor.
3 Mart 2023

Memleket Partisi cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının dayatıldığını öne sürerek, seçmenlerin kendisine oy vereceğini ifade etti. Anketlerde Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önünde gösterilmesine rağmen, İnce'nin adaylığının muhalefetin oylarını böleceği ve ikinci turda Erdoğan'ın kazanabileceği endişesi dile getiriliyor. İnce, İYİ Parti dışındaki ittifak partilerini eleştirerek, oylarının yarısını Cumhur İttifakı'ndan alacağını iddia etti ve ilk turda yüzde 30 oy alacağını savundu.
27 Mart 2023

Türkiye Komünist Partisi (TKP), 14 Mayıs'taki seçimlere sosyalist bir güç birliği oluşturarak kendi ad ve adaylarıyla katılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidardan ayrılması amacıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini belirtti. Parti, Millet İttifakı'nı 'düzen muhalefeti' olarak tanımlayarak, bu ittifaka kefil olamayacaklarını ifade etti. Ancak, Erdoğan iktidarının sona ermesi gerektiğini vurgulayarak, Kılıçdaroğlu'na oy verilmesi çağrısında bulundu. TKP ayrıca sosyal medyada '#1oyErdoğanGitsinDiye1oyTKPye' etiketiyle bir kampanya başlattı.
15 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesinin ardından, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması millet ittifakında krize yol açmıştı. Bu kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterileceği bir formülle aşıldı. Altılı masa, adayı duyurmak için Saadet Partisi'nde toplandı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem 'Millet kazandı' ifadesini kullandı.
6 Mart 2023
İşaretlediklerim