2017 yılında Diyarbakır'da Nevruz kutlamaları sırasında üniversite öğrencisi Kemal Kurkut, polis memuru Yakup Şenocak tarafından vurularak öldürüldü. Şenocak'a 'olası kastla adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmış, ancak Diyarbakır 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından beraat kararı verildi. İstinaf mahkemesinin bozma kararına rağmen, aynı mahkeme Şenocak hakkında 'ceza verilmesine yer olmadığına' karar verdi. Ayrıca, olayı fotoğraflayan gazeteci Abdurrahman Gök'e 'terör örgütü propagandası' suçlamasıyla verilen hapis cezası onandı.
17 Ocak 2023

Konya'nın Karatay ilçesinde cezaevinden izinli çıkan N.S, dini nikahla birlikte yaşadığı Damla D'yi telefonundaki mesajlardan dolayı aldattığını düşünerek bıçakla ağır yaraladı ve olay yerinden kaçtı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Damla D'yi hastaneye kaldırdı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis, sekiz yıldır cezaevinde olan ve izinli olarak evine gelen şüpheli N.S'yi yakalamak için çalışma başlattı.
15 Eylül 2023

Hürriyet gazetesinin, Kahramanmaraş depreminde kaybolan altı yaşındaki Neval Akgöl'ün öldüğü ve Antakya'daki bir kimsesizler mezarlığına gömüldüğü yönündeki haberi aile tarafından yalanlandı. Aile, DNA test sonuçlarının henüz çıkmadığını ve kendilerine ulaşan fotoğrafın Neval'e ait olabileceğini belirtti. Aile, çocuklarının 50 numaralı mezarlıkta olmadığını ve doğru bilginin kendilerine ulaşmadan basına yansımayacağını ifade etti. Neval Akgöl, deprem sonrası ambulansa bindirildikten sonra kaybolmuş ve ailesi tarafından aranmaya devam ediliyor.
25 Şubat 2023

Yargıtay Başsavcılığı, 2018 yılında kaybolan ve 18 gün sonra ölü bulunan dört yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümüne ilişkin yedi sanık hakkında verilen beraat kararının bozulmasını talep etti. Başsavcılık, yerel mahkemenin eksik inceleme yaptığını ve hukuka aykırı delilleri değerlendirmeden karar verdiğini belirtti. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'ne sunulan dosyada, sanıkların beraatine karar verilmesinin hukuka aykırı olduğu ifade edildi.
3 Temmuz 2023

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 18 yaşındaki Nergiz İlgün adlı genç kadın şüpheli bir şekilde öldü. İlgün'ün intihar ettiği iddia edilse de olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve İlgün'ün telefon kayıtları incelenmeye alındı. İlgün'ün cenazesi otopsi için morga kaldırıldı. Ayrıca, İlgün'ün daha önce intihar ettiği iddia edilen ve ateşli silahla vurularak ölen Nurşin Turan'ın halasının kızı olduğu belirtildi.
7 Ocak 2023

Büyükçekmece Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde 'Sarallar' olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden dokuzu, aralarında örgüt elebaşı Özgür Saral'ın da bulunduğu kişiler, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
17 Kasım 2023

Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın karakolda ölümüyle ilgili dava sonuçlandı. Mahkeme, Yıldırım'ın yaralanmalarının hafif nitelikte olduğunu ve işkence suçunun oluşmadığını belirtti. 12 polis hakkında 'bilinçli taksirle ölümüne neden olma' suçundan indirimli üç yıl dokuz ay hapis cezası verildi. Ayrıca, Yıldırım'ın iş arkadaşı ve oğlunu döven polislere 'kasten yaralama' suçundan indirimli 3 ila 6 bin TL adli para cezası verildi. Beş polis ise tüm suçlardan beraat etti.
19 Ekim 2023

Burdur'un Gölhisar ilçesinde kayıp olarak aranan 28 yaşındaki Fatih Kara, sulama kanalında ölü olarak bulundu. Kara'nın yakınları, 17 Temmuz'da evden çıktıktan sonra bir daha geri dönmemesi üzerine kayıp başvurusunda bulundu. Polis ve jandarma ekipleri, Kara'nın cep telefonunu sulama kanalının kenarında buldu ve ardından cansız bedenine ulaştı. Gençin cenazesi, savcının incelemesinin ardından otopsi için Gölhisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
19 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonucu Hatay'da enkaz altında kalanlar arasında yer alan oyuncu Çağrı Çıtanak'ın annesi Nevber Yurdal Çıtanak, hayatını kaybetti. Çıtanak ve oyuncu eşi Başak Gümülcinelioğlu, depremin ilk gününden itibaren sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulunmuşlardı. Depremin dokuzuncu gününde Gümülcinelioğlu, Instagram hesabından kayınvalidesinin vefatını duyurdu.
14 Şubat 2023

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Narin Güran'ın ölümüyle ilgili yaptığı açıklamaların ardından siyaseti bırakmayı düşündüğünü açıkladı. Ensarioğlu, Sözcü TV'ye verdiği röportajda, bir müddet dinleneceğini ve konuşmayacağını belirtti. Ensarioğlu, açıklamalarının çarpıtıldığını ve ailesinin siyasi aidiyeti üzerinden yapılan yorumların haksız olduğunu savundu. Ayrıca, sosyal medyada yapılan yargısız infazlardan rahatsız olduğunu ifade etti.
11 Eylül 2024

Kara para aklama iddiasıyla yargılanan Engin Polat, tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı. İstanbul Anadolu başsavcılığı, dört sanık hakkında verilen tahliye kararına itiraz etti ancak itiraz reddedildi. Engin Polat, 10 aydır cezaevindeydi ve tahliye sonrası eşi Dilan Polat ile birlikte cezaevinden ayrıldı. Soruşturma kapsamında, Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmış ve 27 şirkete kayyum atanmıştı.
6 Eylül 2024

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 47 gündür haber alınamayan iki çocuk annesi Nevrigül Alan'ın cesedi bulundu. Ceset, bir çiftçi tarafından bir zeytinliğin ağacına asılı halde bulundu ve durum polise bildirildi. Nevrigül Alan'ın cesedi, kesin ölüm nedeninin tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Alan'ın yakınlarının kayıp ihbarında bulunmasının ardından polis, jandarma ve AFAD ekiplerince bölgede arama çalışması başlatılmıştı.
18 Ekim 2023

Muş'un Vartinis köyünde 1993 yılında Öğüt ailesinden dokuz kişinin evlerinde yakılarak öldürülmesi olayıyla ilgili dava, 30 yıl geçtiği için zaman aşımına uğradı. Kırıkkale 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmada dava düşürüldü. Mağdur ailenin avukatı ve Muş Baro Başkanı Kadir Karaçelik, karara tepki göstererek insanlığa karşı suçlar kategorisinde değerlendirilmesi gerektiğini ve mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Dava sürecinde iki jandarma subayı, bir astsubay ve bir özel harekat şube müdürü yargılanmış ve sanıkların firar ettiği, kırmızı bültenle arandığı bilgisi paylaşılmıştı.
4 Aralık 2023

Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak 22 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı ve Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamede, aralarında eski Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu Amiri M.E.A. ve eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın da bulunduğu şüpheliler, çeşitli suçlamalarla yargılanacak. M.E.A., Demirbaş ile olan ilişkileri ve cinayet soruşturmasındaki rolü nedeniyle tutuklandı. İddianamenin hazırlanması, genel ve yerel seçimlerin ardından gerçekleşti, bu durum siyasi hassasiyetler nedeniyle gecikmiş olabilir.
2 Mayıs 2024

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan yangınlarda beş kişi hayatını kaybetmiş, 29 kişi yaralanmıştır. Yangının anızlar nedeniyle çıktığı iddia edilmiştir. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınla ilgili Çınar Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını duyurmuştur. Diyarbakır Barosu, yangına müdahalede geç kalındığı iddialarının soruşturulması amacıyla suç duyurusunda bulunmuştur.
21 Haziran 2024

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşayan Nurgül Demir, erkek arkadaşı Tuncay Şener tarafından öldürüldü. Şener, Demir'i öldürdükten sonra aynı tabancayla intihar etti. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, her iki kişinin de hayatını kaybettiğini belirledi. Demir ve Şener'in cenazeleri otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
16 Eylül 2023

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yedi kişi daha gözaltına alındı. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla, son günlerdeyse para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını verdiği, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını belirledi. Şüphelilerden sekizinin ifade işleminin tamamlandığı öğrenilirken, zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
3 Kasım 2023

Trabzon'un Araklı ilçesindeki Haçovit Yaylası'nda Arif A.'ya ait evde çıkan yangında üç kişi hayatını kaybetti. Trabzon Valiliği, yangının kundaklama sonucu çıktığını ve üç şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Hayatını kaybedenlerin Gülüzar, Kasım ve Arif Altuntaş olduğu bildirildi. Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.
21 Ağustos 2024

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesindeki bir yaşlı bakım evinden ayrılan ve haber alınamayan Mehmet Taşkın ve Osman Nalbant isimli iki kişi, yapılan arama çalışmaları sonucunda bulundu. Osman Nalbant sağ olarak bulunurken, Mehmet Taşkın ise ölü olarak bulundu. Arama çalışmalarına polis, jandarma, AFAD, AKUT ve diğer arama kurtarma ekipleri katıldı. Taşkın'ın cesedi, incelemenin ardından hastane morguna gönderildi.
15 Temmuz 2023

Hatay'ın Arsuz ilçesinde iki çocuk annesi Nazlı K'nin balkondan düştüğü iddia edildi. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Polis, olayla ilgili çalışma başlatarak kadının eşi U.K'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklandı.
9 Eylül 2023
İşaretlediklerim