İmralı Adası açıklarında üç gün önce bulunan cesedin, 15 Şubat'ta kötü hava ve deniz şartları nedeniyle Karacabey ilçesi açıklarında batan ‘Batuhan A’ adlı kargo gemisinin sahibi ve kaptanı Murat Altıntaş’a ait olduğu belirlendi. Gemide görevli olan altı kişiden üçünün cesedi bulunurken, üç kişiyi arama çalışmaları devam etmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, cesedi 3 Mart'ta İmralı Adası açıklarında su yüzeyinde bulmuştu.
6 Mart 2024

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kaymasında kaybolan dokuz işçiden birinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, acılı aileye başsağlığı diledi ve çalışmaların devam edeceğini belirtti. Daha önce de dört işçinin cenazelerine ulaşılmıştı.
4 Haziran 2024

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte bir işçi hayatını kaybetti, bir işçi yaralandı. Göçük, henüz belirlenemeyen bir nedenle Gelik beldesindeki maden ocağında gerçekleşti. Kurtarma çalışmaları sonucunda Savaş Onur yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, Şenol Zurnalı tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Yaralı işçi Savaş Onur'un hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.
14 Mayıs 2024

Zonguldak, Kilimli'de Hakan Körnöş ve Enver Gideroğlu tarafından işletilen kaçak bir maden ocağında çalışan 50 yaşındaki Afgan işçi Nourtani, geçen yıl 9 Kasım'da bir kaza sonucu ağır yaralandı. Kazadan sonra, ocağın kaçak olduğunun ortaya çıkmaması için işverenler tarafından jandarma ve sağlık ekiplerine haber verilmedi. Yaralı işçi, bir battaniyeye sarılarak işverenin arabasıyla olay yerinden uzaklaştırıldı. Bu ihmaller zinciri, Nourtani'nin hayatını kaybetmesine yol açtı.
22 Mart 2024

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında, 69 metre boyundaki 'BATUHAN A' isimli genel kargo gemisi su alarak battı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, olay yerine hızlı tahlisiye botları yönlendirdi. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Türk vatandaşı oldukları değerlendirilen 6 kişilik mürettebatın kurtarılması için çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirtti. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri, dalgaların 3 metreye yaklaştığı bölgede kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.
15 Şubat 2024

TRT Haber'in bildirdiğine göre, Konya'da bir askeri eğitim uçağı düşmüş ve olay yerine çok sayıda kurtarma ve güvenlik ekibi sevk edilmiştir. Olayın detayları ve olası kayıplar hakkında henüz daha fazla bilgi verilmemiştir. Yetkililer, olayla ilgili soruşturma başlatmış ve bölgede güvenlik önlemleri artırılmıştır.
14 Mart 2024

Brezilya'nın Rio Grande do Sul eyaletinde üç haftadır devam eden yağışların yol açtığı sel felaketinde ölenlerin sayısı 169'a yükseldi. Kayıp sayısının 56 olduğu tahmin ediliyor. Selden 2 milyon 100 bin kişi etkilenmiş ve 620 bin kişi yerinden olmuş durumda. Arama kurtarma çalışmaları 469 kasabada devam ederken, bazı kasabalarda su seviyesi azalmış ve içme suyu erişimi kademeli olarak sağlanmaya başlanmıştır.
29 Mayıs 2024

13 Şubat'ta İliç'te bir madende meydana gelen toprak kayması sonucu dokuz işçi toprak altında kaldı. Maden, ABD'li SSR Mining ve Çalık Holding bünyesindeki Lidya Madencilik ortaklığı tarafından işletiliyor ve daha önce siyanür sızdırma şikayetiyle gündeme gelmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Fırat Nehri'nde şu an için bir kirlilik tespit edilmediğini açıkladı. Madenin sahibi şirket, iş yerlerinde ölüm, yaralanma ve meslek hastalıkları meydana gelmeyeceğini iddia etmişti.
14 Şubat 2024

ABD'nin Texas, Oklahoma ve Arkansas eyaletlerinde etkili olan fırtına nedeniyle en az 11 kişi hayatını kaybetti. Texas’ın Cooke bölgesi Şerifi Ray Sappington, hayatını kaybedenlerden üçünün aynı aileden olduğunu ve ölenlerin arasında iki ve beş yaşlarında iki çocuğun bulunduğunu belirtti. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve ölü sayısının artabileceğinden endişe edildiğini ifade etti. Yetkililer, yedi kişinin Texas’ta, iki kişinin Arkansas’ta ve iki kişinin de Oklahoma’da hayatını kaybettiğini açıkladı.
26 Mayıs 2024

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Irak'taki Pençe-Kaplan operasyon bölgesinde PKK ile çıkan çatışmada bir Türk askerinin şehit olduğu, bir askerin ise yaralandığı bildirildi. Olayın detaylarına ilişkin ek bilgilerin verilmesi bekleniyor.
17 Şubat 2024

Afganistan'ın kuzey ve kuzeydoğu bölgelerinde etkili olan şiddetli yağışlar, ciddi sel felaketlerine neden oldu. Baghlan kentinin Doğal Afet Dairesi Başkanı Hedayatullah Hamdard, Burka, Nahreen ve Orta Baghlan bölgelerinde en az 50 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yetkililer, selden etkilenen bölgelerde acil yardım çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Afganistan'da her yıl yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle benzer felaketler binlerce kişinin ölümüne yol açıyor.
11 Mayıs 2024

İliç ilçesinde bulunan ve Çöpler Anagold Madencilik tarafından işletilen bir altın madeninde toprak kayması meydana geldi, sonucunda dokuz kişiye ulaşılamıyor. Maden, Kanadalı SSR Mining ve Çalık Holding bünyesindeki Lidya Madencilik ortaklığı tarafından işletiliyor ve daha önce siyanür sızdırma şikayetiyle gündeme gelmişti. Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından firmaya 16,4 milyon lira ceza kesilmiş ve maden çalışmaları durdurulmuştu. Şirketin web sitesinde, iş yerlerinde ölüm, yaralanma ve meslek hastalıklarının meydana gelmeyeceği iddia ediliyor.
13 Şubat 2024

Hindistan'ın Batı Bengal eyaletinde yük ve yolcu trenlerinin çarpışması sonucu sekiz kişi hayatını kaybetti, 60 kişi yaralandı. Kaza, sabah saatlerinde New Jalpaiguri bölgesinde meydana geldi ve yolcu treninden üç vagon raydan çıktı, bir vagon ise havada asılı kaldı. Olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.
17 Haziran 2024

Çekya'da Ukrayna'ya giden bir tren, yük treniyle çarpıştı ve kazada dört kişi hayatını kaybetti, 26'dan fazla yolcu yaralandı. Kaza, Pardubice kentinde, Çekya'nın ana demiryolu koridorunun bir parçasında meydana geldi. Çekya Başbakanı Petr Fiala, kazayı büyük bir felaket olarak nitelendirdi. Kazayla ilgili soruşturmalar devam ediyor.
6 Haziran 2024

Papua Yeni Gine'de 24 Mayıs'ta meydana gelen toprak kaymasında ölü sayısının 670'e çıktığı bildirildi. Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü, afette 150 evin ve yaklaşık 670 kişinin toprak altında kaldığını tahmin ediyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, ekipler toprağın 6 ila 8 metre altındaki kazazedelerden umudu kesmiş durumda. Toprağın stabil olmaması, kurtarma çalışmalarını zorlaştırıyor.
26 Mayıs 2024

Papua Yeni Gine'de 24 Mayıs'ta meydana gelen heyelan sonucu Tuliparı köyü toprak altında kaldı ve 2 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, cesetlerin çürüdüğünü ve çıkarılmasının mümkün olmadığını belirterek köyü toplu mezarlığa dönüştürdü. Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü, afette 150 evin ve yaklaşık 670 kişinin toprak altında kaldığını tahmin etmişti.
5 Haziran 2024

Sri Lanka'da denizde buldukları şişedeki sıvıyı içen dört balıkçı hayatını kaybetti, iki balıkçının durumu ise kritik. Balıkçılar, içinde içki olduğunu düşündükleri sıvıyı tükettikten kısa süre sonra ölmeye başladı. Olay, başkent Kolombo'ya yaklaşık 193 kilometre uzaklıkta bulunan bir sahil kasabasında protesto edildi. Yetkililer, şişelerin içeriğini araştırmaya devam ediyor.
30 Haziran 2024

Yunanistan Rodos Denizaltı İstasyonu Deniz Araştırma Merkezi'nin açıklamasına göre, Kızıldeniz'e ait bir göçmen denizanası türü Rodos'un Trianton Körfezi'nde tespit edildi. İklim değişikliği nedeniyle deniz sıcaklıklarının artması, bu türün göç etmesine neden oluyor. Göçmen denizanaları, 1970'lerden bu yana Süveyş Kanalı aracılığıyla Hint ve Pasifik okyanuslarından Akdeniz'e giriyor ve deriyle temas halinde yoğun acı ve kaşıntıya neden olabiliyor.
12 Mart 2024

Japonya'nın en yüksek noktası olan Fuji Dağı'nda kaybolan üç dağcının cesetleri bulundu. Şizuoka Eyalet Emniyeti, kaybolan dağcılar için başlatılan arama faaliyetleri sonucunda dağın Şizuoka'ya bakan krateri yakınlarında cesetlere ulaştı. Dağcıların ölüm nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Fuji Dağı, temmuz-eylül sezonunda 200 bini aşkın ziyaretçi çekiyor ve bu dönemde kazalar yaşanabiliyor.
27 Haziran 2024
İşaretlediklerim