Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), mobil uygulama üzerinden izinsiz yayın yaptığı belirtilen Vole platformuna lisans başvurusu yapması için 72 saat süre verdi. Bu süreç, futbol yorumcusu Serdar Ali Çelikler'in Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası hakem Mustafa Savranlar'a yönelik hakaret içeren sözleri ve sonrasında Vole kanalının özür dilemesiyle gündeme geldi. Trendyol, bu olayın ardından Vole'ye olan sponsorluğunu sonlandırdı. RTÜK, Vole'nin lisans başvurusu yapmaması durumunda erişim engeli için mahkeme süreçlerini başlatacağını açıkladı.
27 Şubat 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Açık Radyo'da 'Ermeni soykırımı' ifadesinin kullanılması nedeniyle kanala 189 bin 282 TL idari para cezası ve beş program durdurma cezası verdi. Açık Radyo, yazılı bir açıklama yaparak konuyu yargıya taşıdıklarını belirtti. Açıklamada, programın ifade ve düşünce özgürlüğü sınırlarını aşmadığı ve evrensel gazetecilik ilkelerine aykırı olmadığı vurgulandı.
29 Haziran 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın ABD'yi 3-2 yendiği maçta, TRT'nin canlı yayınında bir kadın taraftarın bluzunun açılmasıyla ilgili görüntüler gündem oldu. TRT, bu durumu 'rahatsız edici' olarak nitelendirip sorumluluğu ABD'li yayın kuruluşuna attı. Tekirdağ 2. Sulh Ceza Hakimliği, bu görüntülerle ilgili haberlere erişim engeli getirdi. Karar, 5 Haziran tarihinde alındı ve sosyal medyada geniş yankı buldu.
6 Haziran 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kızılcık Şerbeti dizisindeki başörtülü kadınlara İsrail menşeili ürün reklamlarının yapılması, FOX'un Ana Haber Bülteni'nde yayıncılık ilkesi ihlali, Tele 1'in iki programında yasa ihlalleri ve diğer bazı kanallara yönelik usulsüzlükler nedeniyle çeşitli idari para cezaları verdi. RTÜK, vatandaşlardan gelen şikayetler ve uzman tespitleri üzerine harekete geçtiğini belirtti.
21 Şubat 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın ABD'yi 3-2 yendiği maçta, bir kadın taraftarın sevinç anında bluzunun açılması ve bu görüntülerin TRT Spor'un canlı yayınında yer alması gündem oldu. Kadın taraftar, bu görüntüler nedeniyle mağduriyet yaşadığını belirterek, avukatı aracılığıyla Tekirdağ 2’nci Sulh Ceza Hakimliği'nden erişim engeli kararı aldırdı. TRT Spor, görüntülerin ABD'li yayın kuruluşundan kaynaklandığını belirterek açıklama yaptı.
7 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) lig maçlarının yayın hakları için düzenlediği ihale, Saran Medya ve beIN arasındaki rekabet sonucunda iptal edildi. TFF ve Kulüpler Birliği, ihale için yıllık en az 150 milyon avro talep ediyordu. Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu, Saran Medya'nın 5 yıllık anlaşma talep ederek teklifini yıllık ortalama 150 milyon avroya yükselttiğini, ancak TFF'nin beIN'den karşı teklif beklediğini bildirdi. İhalenin iptal edilmesinin nedeni olarak, iki firmanın da TFF'nin 'Rakam artırın' talebine yanaşmaması gösterildi.
29 Şubat 2024

Canlı yayın platformu Twitch, 'yasa dışı bahis ve terörün finansmanına katkı sunduğu' gerekçesiyle 22 Şubat'ta Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'de erişime engellenmişti. Twitch'in, kumar içerikli yayınları Türkiye'ye kapatma kararı alması üzerine, bu erişim engeli 1 Mart 2024 tarihinde kaldırıldı. Free Web Türkiye'nin aktardığı bilgilere göre, bu karar platformun aldığı önlemler sonucunda gerçekleşti.
1 Mart 2024

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), Huawei Telekomünikasyon Dış Ticaret Limited Şirketi'nin yurt dışına kişisel veri aktarımına izin verdi. Bu izin, Türkiye'deki internet kullanıcılarının rızası olmaksızın verilerinin yurt dışına aktarılabileceği anlamına geliyor. Uzmanlar, Türkiye'nin kişisel verileri koruma kanununun Avrupa Birliği'nin GDPR düzenlemelerine kıyasla yetersiz olduğunu belirtiyor. Huawei'nin Türkiye'deki internet altyapısındaki büyük payı ve bu durumun güvenlik riskleri de vurgulanıyor.
29 Mayıs 2024
İşaretlediklerim