İspanya'nın Carmona kentindeki bir antik Roma mezarında, 2 bin yıllık şarap bulundu. Bu keşif, şimdiye kadar sıvı halde bulunan en eski şarap olarak kabul ediliyor. Şarabın kimyasal analizleri Cordoba Üniversitesi'nden araştırmacılar tarafından yapıldı ve bu keşif, Roma cenaze uygulamaları ve cinsiyet rollerine dair yeni bilgiler sunuyor. Ayrıca, antik şarabın bileşimi, eski koruma teknikleri ve tarımsal uygulamalar hakkında da önemli ipuçları veriyor.
23 Haziran 2024

Galler'in Powys bölgesinde, Hay-on-Wye kasabası yakınlarında bir tepede parıldayan gümüş rengi bir monolit ortaya çıktı. Yaklaşık 3 metre boyundaki bu yapı, hafta sonu yürüyüş yapanlar tarafından fark edildi. Yapının kim veya ne tarafından yerleştirildiği konusunda net bir bilgi olmaması, sosyal medyada çeşitli spekülasyonlara yol açtı. Dünya genelinde benzer gizemli monolitlerin daha önce de görüldüğü ve bu tür olayların insanları hem şaşırttığı hem de meraklandırdığı belirtildi.
13 Mart 2024

Arkeologlar, Michigan’ın kuzeyinde yer alan Colonial Michilimackinac’ta 18. yüzyıldan kalma bir pirinç ticaret yüzüğü buldu. Yüzük, 1780’lerden kalma bir yıkım moloz yığınında bulundu ve Mackinac Eyaleti Tarihi Parkları tarafından 'heyecan verici' bir keşif olarak tanımlandı. Bu yüzük, laik ticaret malları arasında yer alıyor ve bölgedeki arkeolojik kazılar 1959'dan beri devam ediyor.
29 Haziran 2024
İşaretlediklerim