Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gitti. New York'taki Türkevi'nde düzenlenen etkinlikte Erdoğan'ı karşılayanlar arasında eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da yer aldı. Erkan'ın Erdoğan'la sohbet etmeye çalıştığı ancak Erdoğan'ın pek ilgi göstermediği gözlemlendi. Erkan, kısa bir süre Merkez Bankası başkanlığı yapmış ve babasıyla ilgili iddialar nedeniyle gündeme gelmişti.
22 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79’uncu Genel Kurulu için bulunduğu New York’ta, ABD ile ilişkilerin başkan kim olursa olsun değişmeyeceğini belirtti. Erdoğan, Türkevi’nde düzenlenen yuvarlak masa toplantısında, küresel ve bölgesel gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. BM'nin reform ihtiyacına dikkat çeken Erdoğan, Türkiye'nin NATO müttefikliği ve Avrupa Birliği üyelik perspektifine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin Şangay İşbirliği Teşkilatı, BRICS ve ASEAN ile ilişkilerini güçlendirme kararlılığını ifade etti.
23 Eylül 2024

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye ziyaretine İstanbul'da başladı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. İstanbul'daki yemekte Berlinli döner ustası Arif Keleş tarafından döner servis edildi. Alman medyası, Steinmeier'ın ziyaretinin İstanbul'dan başlamasını Türkiye hükümetine bir sinyal olarak yorumladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Steinmeier'ı Ankara'da ağırlayarak öğle yemeğinde Ankara döneri sundu ve bu durumu basın açıklamasında esprili bir dille dile getirdi.
24 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden'ı ziyaret edip etmeyeceği konusunda spekülasyonlar yapılırken, Beyaz Saray'dan bir açıklama geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Biden ile birlikte New York'a seyahat ederken uçakta bu konuya dair soruları yanıtladı. Kirby, Erdoğan'ın ziyaretine dair herhangi bir programın olmadığını belirtti. Daha önce bazı kaynaklar, Türkiye'nin İsrail politikası nedeniyle bu ziyaretin iptal edildiğini iddia etmişti.
25 Nisan 2024

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türk gurbetçilerin Almanya'ya katkılarını vurgulamak amacıyla bir döner ustasıyla birlikte Türkiye'ye geldi. Ziyaret sırasında İstanbul'da sivil toplum aktivistleri ve Ekrem İmamoğlu ile görüşecek, Gaziantep'teki depremzedeleri ziyaret edecek ve Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek. Steinmeier, ziyaretin amacının Türk gurbetçilerin Almanya tarihindeki yerini vurgulamak olduğunu belirtti. Ayrıca, Erdoğan'ın geçmişteki Almanya ziyaretinde İsrail politikaları üzerinden yaşanan gerginlikler de hatırlatıldı.
22 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden tarafından davet edildiği ve sonrasında bu davetin iptal edildiği iddia ediliyor. İddialar, Erdoğan'ın Hamas lideri İsmail Haniye ile görüşmesinin ardından ortaya çıktı. Gazeteci Cansu Çamlıbel, diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere dayanarak gezinin yapılacağını teyit ettiğini belirtiyor. Ancak, Beyaz Saray'ın açıklamalarına rağmen, davetin gerçekten iptal edilip edilmediği konusunda net bir bilgi yok.
27 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye'den Dışişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı, MİT Başkanı ve diğer yetkililer de hazır bulundu. Erdoğan, Biden'a yeniden seçilmesi dolayısıyla tebriklerini iletti ve stratejik mekanizma kapsamında devlet başkanları düzeyinde istişarelerin zamanının geldiğini belirtti. Biden ise Erdoğan'a İsveç ile ilgili diplomasi çabaları ve liderlik için teşekkür etti.
11 Temmuz 2023

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Bu ziyaret, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından eleştirildi ve Erdoğan, büyükelçinin bundan sonra kendisinden randevu talep edemeyeceğini belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı ise büyükelçilerin görev yaptıkları ülkelerdeki çeşitli taraflarla görüşmelerinin rutin bir parçası olduğunu açıkladı.
4 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kuruluna katılmak üzere New York'ta bulunurken, Tesla, SpaceX ve Twitter'ın sahibi Elon Musk ile görüştü. Görüşmede Erdoğan, Musk'a Türkiye'nin teknoloji alanındaki atılımlarını, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi'ni anlattı ve Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin uzay programı kapsamında SpaceX ile işbirliği imkanlarının doğabileceğini belirtti.
18 Eylül 2023

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Jeffry L. Flake, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Bu ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Bağcılar'da bir etkinlikte yaptığı konuşmada, büyükelçinin bu hareketini eleştirdi ve büyükelçinin kendisinden randevu talep edemeyeceğini, büyükelçiye kapılarının kapandığını belirtti. Erdoğan, büyükelçinin görevini ve sınırlarını bilmek zorunda olduğunu ifade etti.
2 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir dizi bakanla birlikte resmi bir ziyaret için Mısır'a gitti. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi tarafından resmi törenle karşılanacak olan Erdoğan, ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak bir basın toplantısı düzenleyecek. Bu ziyaret, 2013'teki darbe sonrası gerilen Türkiye-Mısır ilişkilerinde son yıllarda yaşanan yumuşamanın bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Erdoğan, daha önce Sisi ile aynı masada bulunmamak için çeşitli uluslararası toplantılara katılmamıştı, ancak 2022'nin sonunda iki lider arasında bir yakınlaşma yaşanmıştı.
14 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı Teşkilat Buluşması'nda konuştu ve ABD'nin İsrail'e destek için bölgeye uçak gemisi göndermesini eleştirdi. Erdoğan, Gazze'deki insani durumu vurgulayarak Batı'nın tutumunu sorguladı ve ABD'nin Akdeniz'deki varlığını sorguladı. Ayrıca, Mısır'ın Refah Kapısı'nın bombalanmasını ve Türkiye'ye ait bir SİHA'nın Suriye'de düşürülmesini de gündeme getirdi.
12 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye Başkanı Beşar Esad ile görüşme planını gerçekleştirmek için Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı görevlendirdiğini açıkladı. Erdoğan, NATO Zirvesi sonrası ABD'den dönerken gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de adil bir barışın mümkün olduğunu ve bu sürecin Türkiye'ye fayda sağlayacağını belirtti. Erdoğan, ABD ve İran'ın da bu gelişmelerden memnuniyet duyması gerektiğini ifade etti.
12 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Ankara'ya gelen Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi uçağa kadar yolcu etti. İki lider, Beştepe'deki karşılama töreni sonrası baş başa görüştü ve Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'na başkanlık etti. Görüşmelerin ardından iki ülke arasında 17 anlaşma imzalandı. Erdoğan, Sisi onuruna akşam yemeği verdi ve ardından Sisi Ankara'dan ayrıldı.
4 Eylül 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Fenerbahçe Opet'in kaptanı Eda Erdem Dündar, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen 'Uluslararası Cesur Kadınlar' ödülüne aday gösterildi. ABD İstanbul Başkonsolosluğu Konukevi'nde düzenlenen resepsiyonda, Dündar'a adaylığı için bir plaket verildi ve kadınların güçlendirilmesi konusundaki önemli katkılarından dolayı övgü aldı. Dündar, adaylığının kendisi için büyük bir onur olduğunu ve takım arkadaşlarının da bu başarıda büyük payı olduğunu belirtti.
26 Mart 2024

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun çocuk beslenmesine dikkat çeken çanta paylaşımı ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın 50 bin dolarlık çantasını karşılaştırdı. Selvi Kılıçdaroğlu, çocukların yeterli beslenememesine dikkat çekerken, Emine Erdoğan'ın çantası daha önce de siyasi tartışmalara konu olmuştu. Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, Emine Erdoğan'ın çantasının 'çakma' olduğunu iddia etmişti.
2 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya gelerek çeşitli konuları görüştü. Görüşmede, asgari ücrete ara zam, emekli maaşlarının artırılması, Gezi Parkı davası, kayyım uygulamaları ve Sinan Ateş dosyası gibi konular ele alındı. CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, bu görüşmenin Türk siyasi tarihi açısından önemli bir adım olduğunu belirtti ve CHP'nin diyalog kanallarını açarak topluma fayda sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.
11 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı'nda yaptığı konuşmada, adil bir dünyanın Amerika Birleşik Devletleri ile mümkün olmadığını ifade etti. ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Gazze için ateşkes kararını veto etmesini eleştiren Erdoğan, bu durumun adaletsizliğe işaret ettiğini ve BM Güvenlik Konseyi'nin reforme edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği zulümleri ve Batılı ülkelerin İsrail'e verdiği desteği kınadı.
9 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79'uncu Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gitmeden önce yaptığı basın toplantısında, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye hazır olduklarını belirtti. Erdoğan, Suriye'deki gerilimin sona ermesi ve istikrarın sağlanması için Türkiye ve Suriye'nin birlikte adımlar atması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, İsrail'in Lübnan'a yönelik siber saldırılarını eleştirerek, bu saldırıların devlet terörü olduğunu ifade etti. Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda bu konuları gündeme getireceğini söyledi.
21 Eylül 2024

ABD'nin Chicago kentinde düzenlenen Ertuğrul Türk Festivali, Türk kültürünü tanıtmak amacıyla gerçekleştirildi. Festivalde Türk kahvesi, lokum, döner gibi geleneksel yiyecekler, Anadolu halıları, ebru ve hat sanatları gibi el sanatları sergilendi. Etkinlikte ayrıca İslam üzerine konuşmalar yapıldı ve çeşitli gösteriler düzenlendi. Festival, Amerikalı Müslümanları bir araya getiren evlilik seansları gibi ilginç etkinliklere de ev sahipliği yaptı.
26 Mayıs 2024
İşaretlediklerim