CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yüksek anket puanına rağmen 31 Mart seçimlerinde tekrar aday gösterilmemesi konusunda kırgınlık yaşadığını belirtti. Parti içinde kendisini istemeyenler olduğunu ve bu durumun kendisini üzmediğini ancak kırdığını ifade etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise anketlerin Büyükerşen için değil, genel bir değerlendirme amacıyla yapıldığını ve Büyükerşen'in deneyimlerinden yararlanmak istediklerini söyledi.
12 Ocak 2024

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İçişleri Bakanlığı'nın Yüksek Seçim Kurulu'na paralel bir seçim takip sistemi oluşturduğunu ve bu sisteme ilişkin valiliklere ve kaymakamlıklara talimat gönderildiğini açıkladı. İzmir'in Kiraz ilçesindeki kaymakamlığın, İçişleri Bakanlığı'nın talebine uygun olarak ilçe seçim kurulundan sandık sonuç tutanaklarını istediği, ancak ilçe seçim kurulunun YSK'nın kararıyla bu talebi reddettiği belirtildi. Erkek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu görevini kötüye kullanmakla suçlayarak, seçimlere müdahale edilemeyeceğini vurguladı.
2 Mayıs 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili sekiz kişi gözaltına alındı ve bunlar arasında iki özel harekat polisinin de olduğu iddia ediliyor. Cinayet şüphelilerinden birinin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığı ve daha sonra serbest bırakıldığı öne sürülüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili soruları yanıtsız bırakarak, soruşturmanın kamuoyu bilgilendirilerek ilerleyeceğini belirtti.
4 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in şirketi, Soylu'nun Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı olduğu dönemde Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) medya kategorisindeki tüm ihaleleri kazanmış. Şirket, 2016 yılında kamudan ihale almaya başlamış ve bu süreçte 3 milyon 400 bin lira değerinde iş yapmış. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Şen'in ihaleleri ve sosyal medya üzerindeki etkinliğine dikkat çekmiş. Şen'in şirketi ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı ve TÜBİTAK gibi kurumlardan da ihaleler kazanmış.
12 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Meclis'te yaptığı konuşmada tarikat ve cemaatlerle yapılan protokolleri savunmasına tepki gösterdi. Özel, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, geçmişte FETÖ ile protokol yapanların acılardan ders çıkarmadığını ve Tekin'in Anayasa'ya meydan okuduğunu ifade etti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, Tekin'i görevden almaması durumunda bu cüretin sahibinin kendisi olacağını söyledi.
19 Aralık 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve hukuk ile seçim işlerinden sorumlu Muharrem Erkek, seçimlerde hile yapıldığına ve bazı oyların eksik ya da yanlış yazıldığına dair iddialar üzerine bir bilgilendirme notu paylaştı. Erkek, CHP'nin tüm sandık sonuç tutanaklarını sisteme girdiğini ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verisiyle uyuşmayan sandıklara ilişkin itirazların ilçe seçim kurullarına yapıldığını belirtti. Yeşil Sol Parti'nin de binden fazla sandığa usulsüzlük iddiasıyla itiraz ettiği, ancak CHP'nin henüz bir rakam vermediği bilgisi verildi.
16 Mayıs 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun çocuk beslenmesine dikkat çeken çanta paylaşımı ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın 50 bin dolarlık çantasını karşılaştırdı. Selvi Kılıçdaroğlu, çocukların yeterli beslenememesine dikkat çekerken, Emine Erdoğan'ın çantası daha önce de siyasi tartışmalara konu olmuştu. Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, Emine Erdoğan'ın çantasının 'çakma' olduğunu iddia etmişti.
2 Nisan 2023

Deprem sorumluluğu tartışmalarına rağmen CHP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday gösterdi. Özgür Özel, Savaş'ın anketlerde önde olduğunu ve alternatif bulunamadığını belirtti. Savaş, Özel'in kendisinden memnun olduğunu ve 'Sizden memnunum sizinle devam edeceğiz başkanım' dediğini ifade etti. Savaş, anket sonuçlarına göre CHP'nin kazanma şansını artırmak için kendisiyle devam etme kararı aldığını söyledi.
16 Ocak 2024

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partisinin seçim sonuçları ve politikalarına yönelik eleştirileri içeren bir siyaset belgesi yayınladı. Belgede, CHP'nin millet ittifakının selameti için sol söylemlerden uzaklaştığı ve bu durumun halka anlatımda sorunlara yol açtığı belirtildi. Soyer, partide sosyal demokrat değerlere sahip çıkılması ve yeni bir örgütlenme anlayışına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Ayrıca, parti tüzüğünün demokratikleştirilmesi ve üye sayısının artırılması gibi önerilerde bulundu.
21 Haziran 2023

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, partilerinin eski vekili Sırı Sakık'ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye yaptığı ziyaret sonrası ortaya attığı gizli anlaşma iddialarını reddetti. Oluç, yapılan görüşmelerin şeffaf olduğunu ve parti yöneticileri dışında yapılan açıklamaların parti adına bağlayıcı olmadığını belirtti. İktidara yakın medyanın bu iddiaları gündeme getirdiğini ve böyle bir anlaşmanın olmadığını vurguladı.
6 Nisan 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) TBMM Grubu, 26 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak bundan sonraki süreçlerde grup adına karar almak üzere genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu oybirliğiyle yetkilendirdi. Grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzasıyla yapılan açıklamada, toplantıda aday belirleme konusunda da ortak bir metin üzerinde anlaşma sağlandığı belirtildi. Aynı yetkilendirmenin CHP Parti Meclisi'nden de çıkması beklenmektedir.
26 Şubat 2023

CHP'deki 'değişim' tartışmalarının öncülüğünü yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun genel başkanlığa aday olmayacağı ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'i destekleyeceği iddia edildi. İmamoğlu'nun bu durumu 10 Ağustos'a kadar açıklaması bekleniyor. Ancak, çalışmaların henüz tamamlanmaması ve ilçe kurultaylarındaki eğilimi gözlemlemek için açıklamanın ay sonuna sarkabileceği belirtiliyor. İmamoğlu'nun genel başkanlık yerine yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olacağını duyuracağı öne sürülüyor.
9 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, kendisinden aday olmasını beklediklerini ifade eden belediye başkanlarına 'O konuda bir sıkıntı olmayacak' yanıtını verdi. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesi için 10 Mart'ta yetkisini kullanacağını açıklamasının ardından geldi. Muhalefetin adayı henüz belli olmazken, altılı masa toplantısında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını liderlere bildireceği öngörülüyordu. Ancak Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantısı öncesinde böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmadı.
27 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li üst düzey isimlerin katıldığı bir çevrimiçi toplantının kaydı internete sızdırıldı. Toplantıda parti meclisinin olağanüstü toplantıya çağrılması gündemdeydi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, toplantıdan haberdar olup parti meclisini toplama kararı aldı. Ayrıca CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), videonun sızmasından üç saat önce acil toplanma kararı aldı ve bazı MYK üyeleri videoda yer alan isimlerin istifasını talep edecek.
19 Temmuz 2023

14 Mayıs seçimlerinin ardından bakan değişiklikleri yaşanmış ve bu değişikliklerle birlikte yargı ve devlet kadrolarında da değişiklikler beklenmeye başlanmıştır. DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre, yargıda yaz kararnamesi ve mülkiyede vali ve emniyet müdürlerini kapsayan kararnamelerin hazırlığı sürmekte ve özellikle eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın isimlerin görevden alınacağı öngörülmektedir. Valiler kararnamesinin hafta sonuna kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.
5 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kürsüde son kez konuştuğunu belirttikten sonra, cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde genel başkanlık görevini sürdüreceğini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması sonrasında yaşanan kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak, İmamoğlu ve Yavaş'ın ise cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle aşıldı.
7 Mart 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, partinin mevcut lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yeniden aday gösterileceğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in genel başkanlık için daha dikkatli olmaları gerektiğini ve aday olacaklarsa bunu resmen açıklamaları gerektiğini söyledi. Kuşoğlu ayrıca, İmamoğlu'nun hukuki sorunları nedeniyle genel başkanlık için uygun olmadığını ve bu durumun hem partiyi hem de İstanbul'u kaybetme riski taşıdığını ifade etti.
16 Haziran 2023

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, partinin 'helalleşme' çağrısını ve 'başörtüsü teklifi'ni video yayınlandığında öğrendiklerini ifade etti. Tezcan, bu konuların partinin yetkili kurullarında tartışılmadan açıklandığını ve bu nedenle örgütün yeterince sahip çıkamadığını belirtti. Ayrıca, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in de parti kararlarının danışmanların yönlendirmesiyle alındığını eleştirdiği belirtildi.
22 Eylül 2023

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle hazırlanan fezleke, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tanrıkulu hakkında, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' ve 'devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama' iddialarıyla soruşturma izni verilmişti. Tanrıkulu'nun, TSK ile ilgili eleştirileri nedeniyle hakkında soruşturma açılmış ve partisinden de tepki gelmişti. Fezlekenin TBMM Başkanlığı'na iletilmesinin ardından, Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon'a havale edildi.
2 Ekim 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Lütfü Savaş'ın yeniden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmesi üzerine yapılan eleştirilere yanıt verdi. Özel, anket sonuçlarına göre Savaş'ın en çok oy alan aday olduğunu ve alternatif bir isim bulunamadığını belirtti. Depremdeki sorumluluğu tartışılan Savaş'ın, yapılan dört ayrı ankette de önde çıktığı ve diğer potansiyel adayları geride bıraktığı ifade edildi. CHP'nin Defne Belediye Başkanı adayı Selim Matkap ise, Savaş'ın kazanmaya en yakın aday olduğunu ve Hatay'daki diğer ilçelerdeki sorumlulukların da göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.
12 Ocak 2024
İşaretlediklerim