Pakistan'ın Pencap eyaletindeki hava kirliliği sorununa çözüm olarak yapay yağmur oluşturma planlanıyor. Lahor kentinde 28 ve 29 Kasım tarihlerinde yapay yağmur için hazırlıklar başlatıldı. Ayrıca, hava kirliliğini azaltmak amacıyla okulların cumartesi günleri tatil edilmesi ve çarşı ile pazarların 15.00'ten sonra açılması gibi önlemler alındı. Daha önce, hava kirliliğinin yüksek olduğu bölgelerde dört günlük tatil ilan edilmişti.
18 Kasım 2023

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 31 bin 45'e ulaştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saat içinde 85 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği ve 130 kişinin yaralandığı belirtildi. Bu saldırılar sonucunda toplam yaralı sayısı 72 bin 654'e çıktı. Ayrıca, İsrail güçlerinin engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlilerinin enkaz altında ve yol kenarlarında bulunan cenazelere ulaşamadığı ifade edildi.
10 Mart 2024

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ne yönelik gece boyunca düzenlediği hava saldırılarında 24 kişi yaşamını yitirdi. Saldırılar, Rafah, Beyt Lahye ve Han Yunus kentlerindeki ailelerin evlerine yönelikti. Gazze Şeridi'ndeki hastane kaynakları, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'ndeki bir evi hedef alması sonucu yedi kişinin yaralandığını bildirdi. AA muhabiri, hava saldırılarının özellikle bu gece çok yoğun olduğunu belirtti.
9 Ekim 2023

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 32 bin 226'ya ulaştı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından verilen bilgilere göre, son 24 saat içinde 84 Filistinli daha yaşamını yitirdi ve 106 Filistinli yaralandı. Bu saldırılar sonucunda toplam yaralı sayısı 74 bin 518'e çıktı.
24 Mart 2024

İsrail basını, Gazze Şeridi'nden başlayan saldırılardan bu yana yaklaşık 750 İsraillinin kayıp olduğunu belirtti. Resmi olmayan raporlar bu durumu ortaya koyarken, daha fazla ayrıntıya yer verilmedi. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atıldı ve İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 256 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1788 kişinin yaralandığını açıkladı.
8 Ekim 2023

Suriye'de Savunma Bakanlığı'na bağlı bir harp okulunun mezuniyet törenine insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırıda en az 80 kişi hayatını kaybetti, 240 kişi yaralandı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Suriye Savunma Bakanlığı, saldırıyı 'terörist' grupların düzenlediğini belirtti. Saldırının ardından Suriye ordusu, İdlib'deki silahlı grupları hedef almaya başladı.
5 Ekim 2023

Hindistan'ın Batı Bengal eyaletinde yük ve yolcu trenlerinin çarpışması sonucu sekiz kişi hayatını kaybetti, 60 kişi yaralandı. Kaza, sabah saatlerinde New Jalpaiguri bölgesinde meydana geldi ve yolcu treninden üç vagon raydan çıktı, bir vagon ise havada asılı kaldı. Olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.
17 Haziran 2024

İstanbul Üsküdar'da bir pastaneye düzenlenen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti ve beş kişi yaralandı. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Saldırının nedeni henüz bilinmiyor ve polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
23 Mayıs 2024

İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna F-35 savaş uçaklarıyla altı füze fırlatarak saldırı düzenlediği, saldırı sonucunda en az beş kişinin, aralarında Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Zahidi'nin de bulunduğu, hayatını kaybettiği bildirildi. İran'ın Şam Büyükelçisi Hüseyin Ekberi, saldırıya 'hızlı, doğrudan ve güçlü' şekilde yanıt vereceklerini ifade etti. Bu olay, İsrail'in son dönemde Gazze saldırıları sonrası İran ve İran destekli güçlere yönelik artan saldırılarının bir parçası olarak görülüyor.
1 Nisan 2024

Çin, İsrail-Lübnan sınırında artan askeri çatışmalar nedeniyle vatandaşlarının İsrail’i en kısa sürede terk etmesini istedi. Lübnan'da Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazlarının patlaması sonucu 37 kişi ölmüş, 3 bin 250 kişi yaralanmıştı. Lübnan, patlamalardan İsrail’i sorumlu tutarken, Hizbullah İsrail'i tehdit etti. Çin'in Tel Aviv Büyükelçiliği, ülkedeki güvenlik durumunun vahim, karmaşık ve tahmin edilemez olduğunu belirtti.
23 Eylül 2024

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 2 bin 670'e, yaralıların sayısı ise 9 bin 600'e yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından bu bilgileri paylaştı.
15 Ekim 2023

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bir sünnet düğününde ikram edilen yemekten 60 kişi zehirlendi. Zehirlenen kişiler mide ağrısı, ishal ve baş dönmesi şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Hastanelerde tedavi görenlerin bir kısmı taburcu edildi. Tedavisi devam eden kişilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
14 Ağustos 2023

Gazze yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail saldırıları sonucunda ölen Filistinli sayısı 17 bin 487'ye yükseldi. Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın 'Aksa Tufanı' adını verdiği saldırılar sonrasında İsrail resmi olarak savaş ilan etmişti. Geçtiğimiz hafta sona eren yedi günlük ateşkesin ardından İsrail ordusu Gazze'yi yoğun bombardımana tuttu. Son 24 saat içinde 310 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.
8 Aralık 2023

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney, Hamas'ın İsrail'e karşı düzenlediği saldırıyı övdü. Hamas, 7 Ekim'de İsrail'e karşı füze ve havan saldırısı başlatmış, İsrail topraklarına sızan militanlar yüzlerce İsrailliyi öldürmüş ve 2 binden fazlasını yaralamıştı. Saldırının ardından İran'ın bu saldırıyla bir ilgisi olup olmadığı merak konusu olmuştu. Hamaney, İsrail'in başına gelenleri hak ettiğini belirtti ve saldırıyı düzenleyenleri övdü.
10 Ekim 2023

İsrail ordusu, Batı Şeria'da askerlerinin Filistinlilerin cesetlerini çatıdan attığını gösteren görüntüler üzerine inceleme başlattığını duyurdu. Görüntülerde, bir İsrail askerinin cesedi çatıdan aşağı ittiği ve diğer askerlerin bu durumu izlediği görülüyor. Olayın Cenin yakınlarındaki Kabatiyah kasabasında gerçekleştiği belirtiliyor. İsrail ordusu, bu olayın ordunun değerlerine uymadığını belirterek ciddi bir inceleme başlattığını açıkladı.
20 Eylül 2024

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 46 gün boyunca devam etti ve bu saldırılarda ölen Filistinli sayısı 14 bin 128'e ulaştı. Gazze'deki Hamas kontrolündeki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ölenlerin 5 bin 840'ının çocuk olduğu belirtildi. Ayrıca, ABD'de İsrail'e olan desteğin azaldığı ve çoğunluğun ateşkes istediği ifade edildi.
21 Kasım 2023

Gazze'deki yetkililer, İsrail'in saldırıları sonucu ölen Filistinlilerin sayısının 17 bin 177'ye çıktığını açıkladı. İsrail, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın 'Aksa Tufanı' adlı saldırısının ardından resmi olarak savaş ilan etmişti. Bir haftalık ateşkesin bitmesiyle İsrail ordusu Gazze'yi yoğun bombardımana tuttu ve son iki günde 930 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği belirtildi. Ayrıca, ABD'nin İsrail'i uyardığı ve saldırıların ocak ayında sona erebileceği iddia edildi.
7 Aralık 2023

Pakistan'ın eski başbakanı İmran Han, yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı ve beş yıl siyasetten men edildi. İmran Han, başbakanlığı döneminde aldığı 490 bin dolar değerindeki hediyeleri satmak suçundan üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Han, 5 Ağustos'ta Lahor şehrindeki evinde tutuklanmıştı. Men kararı, Pakistan Seçim Komisyonu tarafından verildi.
9 Ağustos 2023

Pakistan'ın eski başbakanı İmran Han, makamı gereği aldığı hediyeleri satmakla suçlandı ve üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Han'ın aldığı hediyelerin toplam bedeli 500 bin dolar civarında olduğu ve en pahalı hediyesinin 300 bin dolar değerinde bir Rolex saat olduğu iddia ediliyor. Han, suçlamaları reddederek saatleri satın aldığını savundu. Han hakkında, görevden alındığı Nisan 2022'den bu yana 100'e yakın soruşturma dosyası bulunuyor.
5 Ağustos 2023

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği, Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırılarda üç Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini bildirdi. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları tarafından başlatılan 'Aksa Tufanı' adlı saldırıda, Gazze'den İsrail'e binlerce roket atıldı ve silahlı gruplar yerleşim yerlerine girdi. Çatışmalarda ölen İsraillilerin sayısı 1300'ü, ölen Filistinlilerin sayısı ise 2700'ü aştı.
17 Ekim 2023
İşaretlediklerim