Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıklamasına göre, A Milli Erkek Futbol Takımı, 12 Eylül'de Japonya ile Belçika'nın Genk kentindeki Cegeka Arena'da özel bir maçta karşılaşacak. Türkiye ve Japonya, A Milli Takım düzeyinde daha önce toplam iki kez karşılaştı. Japonya, FIFA sıralamasında 20. sırada bulunurken, Asya Futbol Konfederasyonu'na üye ülkeler arasında 1 numarada yer alıyor.
29 Haziran 2023

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesindeki bir okul müdürü, gurbetçilerin okula bağışladığı bilgisayarları sattığı iddiasıyla soruşturma altında. Güveçci Ortaokulu'na 19 dizüstü bilgisayar bağışlayan gurbetçiler, okul müdürü M.A'nın bu bilgisayarlardan dokuzunu satarak sanal bahis oynadığını öne sürdü. Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi, konuyla ilgili inceleme başlattıklarını bildirdi.
31 Ekim 2023

Bakırköy'de 2,5 yaşındaki bir kız çocuğunu fidye için kaçıran üç şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin çocuğu kaçırdıktan sonra çocuğun ailesiyle fidye için iletişime geçmeye çalıştığı, ancak polis tarafından yakalandığı belirtildi. Kaçırılan çocuk, polis operasyonu sonucunda kurtarıldı ve ailesine teslim edildi. Şüpheliler, 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan tutuklandı.
31 Ağustos 2023

Çin'e ait dört sahil güvenlik gemisi, Doğu Çin Denizi'nde bulunan ve üzerinde egemenlik tartışmaları yaşanan Senkaku Adaları yakınlarında Japon ulusal karasularına girdi. Japonya Sahil Güvenliği, gemilere bölgeden ayrılmaları için uyarıda bulundu. Bu olay, söz konusu karasularında bu yıl yaşanan ilk ihlal olarak kaydedildi. Senkaku Adaları, beş ada ve üç kayalıktan oluşmakta ve hem Japonya hem de Çin tarafından sahiplenilmektedir.
12 Ocak 2023

İstanbul Kartal'da bir otomobil sürücüsünün bisikletli bir kadını takip ederek cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından polis ekipleri harekete geçti. Görüntülerin incelenmesi sonucunda kimliği tespit edilen 55 yaşındaki E.N.K. gözaltına alındı. Şüpheli, ifadesinde kadını özellikle takip etmediğini ve tacizde bulunmadığını, sadece korna çaldığını savundu. Araçta gizlenmiş başka bir kadının da olduğunu iddia etti. Şüpheli hakkında 'hayasızca hareket, cinsel taciz' suçlarından soruşturma sürüyor.
14 Kasım 2023

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul'da 39 ilçede gerçekleştirilen ekmek fiyat denetimleri sonucunda 205 fırından 116'sının tarifeye uymayan fiyatlarla ekmek sattığının tespit edildiğini ve bu fırınlara cezai işlem uygulandığını açıkladı. Daha önce İstanbul'da ekmeğin gramajının düşürülüp fiyatının arttığı iddiaları yalanlanmıştı. Denetimlerin devam edeceği belirtildi ve tarife dışı satış yapan işletmelere bin 371'er lira idari para cezası kesildiği öğrenildi.
8 Temmuz 2023

Samsun'da Aysel Aktaş adlı bir kadın, yolda bulduğu 590 bin lirayı polis aracılığıyla sahibine ulaştırdı. Parayı düşüren kişi Adem Memiş, çantasını aracının bagajından düşürdüğünü belirtti ve karakola başvurdu. Polisin yönlendirmesi üzerine Aktaş, çantayı karakola getirip Memiş'e teslim etti.
24 Ekim 2023

Türkiye'de görev yapan Azerbaycanlı diplomatlar, yüksek getiri vaadiyle yaklaşık 350 bin dolar dolandırıldı. Kripto para platformu çalışanı Murat Şirinov, Azerbaycanlı bir banka müdürü aracılığıyla diplomatlarla iletişime geçti ve kendisini kamu görevlisi olarak tanıttı. Diplomat Hasanov ve tanıdıkları, Şirinov'a güvenerek para yatırdılar ancak vaat edilen ödemeler yapılmadı ve hesaplar sıfırlandı. Diplomatlar, Gökalp İçer ve Murat Şirinov hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu ve dolandırıcılık suçundan dava açıldı.
28 Kasım 2023

Merkez Bankası, kredi kartlarına uygulanan azami faiz oranını yüzde 1,36'dan yüzde 1,91'e çıkardı. Bu karar, Merkez Bankası'nın genel faiz oranlarını 650 baz puan artırarak yüzde 15'e çıkarmasının ardından geldi. Yeni kredi kartı faiz oranları, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
23 Haziran 2023

Toyota Motor, hatalı bulut bilgi işlem ayarları nedeniyle Asya ve Okyanusya bölgelerindeki müşterilerin kişisel bilgilerinin sızdırılmış olabileceğini bildirdi. Sorun, müşterilerin isim, telefon, adres ve şasi bilgilerini etkileyebilir. Şirket, sızan bilgilerin kötüye kullanıldığına dair bir bulguya henüz rastlanmadığını belirtti. Toyota, mayıs başında da benzer bir veri sızıntısı yaşamış ve 2 milyonu aşkın müşterisinin bilgilerinin sızdığını açıklamıştı.
2 Haziran 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 18 ilde dolandırıcılıkla ilgili geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında İstanbul'da 22 ilçede bulunan 88 adrese baskın yapıldı ve 153 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Sabahın erken saatlerinde başlayan operasyona özel harekat polisleri de katıldı. Ankara, İzmir, Kocaeli, Mersin, Adana, Diyarbakır, Van ve Gaziantep dahil olmak üzere toplam 18 ilde eş zamanlı operasyonlar yapılarak çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.
7 Nisan 2023

Sony'nin bu yıl Playstation 5'in ince versiyonunu çıkarabileceği konuşuluyordu ve bu söylenti resmi belgelere de yansımıştı. Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almak istemesi ve oluşabilecek 'haksız rekabet' ve 'tekelleşme' iddiaları mahkemelik olmuştu. Bu durumda, şirket temsilcileri Sony'nin bu yılın sonuna doğru 'PS5 Slim' çıkarmasını beklediklerini belirtmişlerdi. PS5 Slim'in ilk görüntüleri bir Çin forumunda sızdırıldı.
12 Ağustos 2023

İstanbul Beyoğlu'nda Galata Kulesi yakınlarında bulunan bir sırt çantası şüphe uyandırınca polis ekiplerine haber verildi. Bölge güvenlik şeridi ile kapatıldı ve akli dengesi yerinde olmayan bir kişi çantayı fırlattı. Bomba imha ekipleri tarafından fünye ile patlatılan çantadan cips ve kağıt havlu çıktı. Olay sonrasında vatandaşlar polis ekiplerini alkışladı.
1 Ocak 2023

İzmir'de, borsa ve kripto para piyasasında yaklaşık 2 bin 500 kişiyi dolandırarak 2,5 milyar lira topladığı iddia edilen bir saadet zinciri operasyonu kapsamında, aralarında işadamı Sedat Ocakçı ve eşinin de bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, yatırımcılara borsa ve kripto piyasasında para kazandırma vaadiyle ve bir dron fabrikası kurarak kar payı dağıtma vaadiyle para topladıkları öne sürülüyor. Operasyon, Ocakçı'nın Adana'da yurt dışına çıkmaya hazırlanırken yakalanmasıyla sonuçlandı.
8 Şubat 2024

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminden etkilenen Osmaniye'de, yıkılan binalarda yapılan incelemeler sonucunda yapım kusurları ve kolon kesme eylemleri tespit edildi. Bu bulgular üzerine Osmaniye başsavcılığı tarafından altı şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı ve bu şüphelilerden dört tanesi yakalandı.
11 Şubat 2023

Polonya'nın başkenti Varşova'da bir kişi, vitrin mankeni gibi davranarak dükkanın kapanış saatinden sonra mücevherat çalmakla suçlandı. 22 yaşındaki zanlı, güvenlik kameralarında elinde bir çanta tutarken vitrinde hareketsiz dururken görüntülendi. Polis, zanlının mağazanın birkaç bölümünde dolaştığını, ardından da mücevherat kısmında durakladığını açıkladı. Zanlı, başka bir mağazadan da ürün çalmakla suçlandı ve 10 yıla kadar hapis cezası alabilir.
20 Ekim 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunan 135 hesap yöneticisini tespit etti ve ilgili birimlere bildirdi. Yedi kişi gözaltına alındı ve bunlardan biri tutuklandı. Ayrıca, deprem yardımı bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 16 internet sitesi kapatıldı ve sahte yardım taleplerinde bulunan sosyal medya hesapları ile kripto varlık cüzdanlarına yönelik işlemler başlatıldı.
7 Şubat 2023

ABD'de 60 yaşındaki Michael Sopejstal, şans oyunu bileti satıcısının yaptığı bir hata sonucu 390 bin dolar (yaklaşık 11 milyon lira) değerinde ödül kazandı. Sopejstal, her ay uğradığı bir restorana yakın GoLo benzin istasyonundan şans oyunu bileti alıyordu ve 17 Eylül'de satıcıdan istediği tek satırlık bilet yerine 10 satırlık bilet verildi. Kazandığını öğrendikten sonra, yıllık 25 bin dolar yerine toplu ödeme olan 390 bin doları tercih etti. Lucky for Life oyunu 23 eyalette oynanıyor ve Sopejstal'ın kazanma ihtimali 1,8 milyonda birdi.
26 Kasım 2023

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Beyaz TV'ye, 'Derin Futbol' programında Rasim Ozan Kütahyalı'nın küfürlü ifadeler kullanması sebebiyle reklam gelirinin yüzde 3'ü oranında para cezası kesti. Programda, Japon şarkıcı Saori Yuki'nin 'Suki Yo' şarkısı Türkçe'de bir küfre benzediği için alay konusu olmuş ve Kütahyalı şarkının ismi yerine küfrü söylemişti. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, cezanın oybirliğiyle verildiğini Twitter üzerinden duyurdu. Kütahyalı daha önce de 'kusturmalı Boşnak saksosu' ifadesi nedeniyle Beyaz TV'den kovulmuş ancak geri dönmüştü.
11 Ocak 2023

ABD'nin Connecticut eyaletinde, 57 yaşındaki Robert Withington, bir bankanın otoparkında bulduğu ve içinde 5 bin dolar olan çantayı almakla suçlandı. Withington, çantayı almasının yanlış olmadığını savunurken, çantanın bankaya ait olduğunu ve içindeki paranın kasabanın vergisi olduğunu bilmediğini belirtti. Eğer suçlu bulunursa, Withington beş yıla kadar hapis ve 5 bin dolar para cezası alabilir.
31 Ağustos 2023
İşaretlediklerim