Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüpheli serbest bırakıldı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri tespit edildi. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
19 Ağustos 2024

Sakarya'nın Hendek ilçesinde, ramazan ayı öncesinde Adana'dan İstanbul'a götürülmekte olan bir tırda yapılan aramada 700 kilogram at ve eşek eti ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından durdurulan tırda bulunan etlerin, İstanbul'da sucuk yapıldıktan sonra Düzce'ye götürülerek piyasaya sürüleceği belirlendi. Olayla ilgili üç şüpheli gözaltına alındı ve hakkında adli ve idari işlemler başlatıldı.
15 Mart 2024

İstanbul’un Fatih ilçesinde polis, Eminönü sahilinde bir aracın kasasına midye yüklendiğini tespit ederek operasyon düzenledi. Operasyonda yasadışı midye avcılığı yapan iki şüpheli gözaltına alındı ve yaklaşık 1 ton ağırlığında 36 çuval midye denize döküldü. Gözaltına alınan şüphelilere 52 bin 484 lira para cezası verildi.
7 Temmuz 2024

İzmir'de düzenlenen 'Mahzen-48' operasyonunda, 'Kertenkele' kod adlı Batuhan Tok'un yönettiği suç örgütü çökertildi ve dokuz şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'kasten yaralama', '6136 Sayılı Kanuna muhalefet' ve 'silahla tehdit' suçlarını işlediğini belirtti. Operasyonlarda beş ruhsatsız tabanca, altı ruhsatsız tüfek ve çeşitli miktarda uyuşturucuya el konuldu.
23 Mayıs 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul Pendik'teki Uluçınar Camisi imamı Halil Konakçı hakkında inceleme başlattı. Konakçı, sosyal medyada paylaştığı bir video ile Hatay'ın çoğunluğunun Arap olduğunu belirtmişti. Daha önce de cinsiyetçi paylaşımlarıyla gündeme gelen Konakçı'nın bu ifadeleri üzerine Diyanet harekete geçti.
14 Ağustos 2023

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde, bir evde yapılan aramada sekiz parça kabuklu deniz canlılarına ait fosil bulundu. Bu fosillerin 10 milyon yıl öncesine, Miyosen dönemine ait olduğu müze yetkililerince belirlendi. Ev sahibi Ç.Y, 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet' suçlamasıyla gözaltına alındı. Olay, tarihi eserlerin korunması ve kaçakçılığa karşı yapılan mücadele çerçevesinde gerçekleşti.
27 Mart 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda hasar gören ve yıkılan hastanelerin yerine Hatay'ın İskenderun, Antakya ve Defne ilçelerinde yeni hastaneler yapılması amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararlarına göre, İskenderun ve Defne ilçelerindeki belirli taşınmazlar ile Antakya ilçesindeki bazı taşınmazlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kamulaştırılacak.
14 Nisan 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tefecilere yönelik iki ayrı operasyon düzenledi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda ruhsatsız silah, nakit para, çek, senet ve borçlu kişilerin kayıtlarının tutulduğu defterler ele geçirildi.
4 Ekim 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından Hatay, 20 Şubat'ta 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki deprem daha yaşadı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ifadesine göre kentteki evlerin yarısı yıkıldı. Antakya'da büyük yıkım yaşanırken, birçok kişi kenti terk etmeye başladı. Ancak antika dükkanı sahibi M.Sercan Sincan, Antakya'dan ayrılmayı reddederek her gün dükkanını açmaya devam ediyor ve gazeteci Piotr Zalewski'ye verdiği demeçte hayatın devam etmesi gerektiğini belirtiyor.
2 Mart 2023

6 Şubat depremlerinden sonra Hatay'da, 'rezerv alan' adı altında oturulabilir raporu verilen binalar da dahil olmak üzere birçok yapı yıkılmaya başlandı. Yeni yasal düzenlemelerle, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın istediği yerleri rezerv alan olarak ilan etme yetkisi genişletildi. Bu durum, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği tarafından bir 'mülksüzleştirme planı' olarak nitelendirildi. Yıkımlar, resmi belge gösterilmeden ve OHAL bahanesiyle hızlandırılarak gerçekleştiriliyor.
7 Mayıs 2024

Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığında usulsüz işlem yapıldığı iddialarına yönelik operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı. Küçükçekmece savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, müdürlükte maddi menfaat karşılığında usulsüz tapu işlemi yapıldığı belirlendi. Şüphelilerin usulsüz tapu işlemlerinden 1 milyon liralık kazanç elde ettikleri ortaya çıktı. İstanbul merkezli İzmir, Bursa ve Şırnak'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında tapu müdürleri ve memurlarının da bulunduğu 17 kişi yakalandı.
16 Ağustos 2024

6 Şubat'ta meydana gelen depremde Hatay'ın Antakya ilçesindeki İlke Apartmanı'nda 25 kişi kayboldu. Hande Kılıç, iki aydır abisini, yengesini ve yeğenini arıyor ancak resmi bir arama çalışması yok. Enkazda sadece 10 kişi hayatta kalmış. Arama kurtarma çalışmaları ilkel yöntemlerle ve sınırlı imkanlarla yapılmış, çoğu zaman kepçe operatörlerinin insiyatifine bırakılmış. Kayıp yakınları, yetkililere ulaşamıyor ve ne yapacaklarını Whatsapp gruplarında tartışıyorlar. Resmi sayılara göre depremde 50 bin 399 kişi hayatını kaybetti, ancak kayıplar hakkında resmi bir açıklama bulunmuyor.
13 Nisan 2023

Antalya'nın Kaş ilçesinde sahil güvenlik ekipleri, cezaevinden izinli çıkıp teslim olmayan firari M.H.K'yı yüzerek Yunanistan'a bağlı Kızılhisar Adası'na geçmeye çalışırken yakaladı. Firari, Kaş Başsavcılığı'na sevk edildi. Olay, Türkiye-Yunanistan sınırında gerçekleştiği için iki ülke arasında güvenlik ve sınır kontrolü konularında dikkat çekici bir durum oluşturdu.
15 Ağustos 2024

ABD'nin Los Angeles şehrinde bulunan J. Paul Getty Müzesi, 1971 yılında bir antikacıdan satın aldığı antik bronz başı Türkiye'ye iade etti. Eserin, 1960'larda Türkiye'nin Burdur iline bağlı Bubon antik kentinden kaçırıldığı belirlendi. Müze, Türkiye Kültür Bakanlığı ve Türk akademisyenlerle işbirliği içinde olduğunu ve iade kararının bu işbirliği çerçevesinde alındığını açıkladı. Eser, Roma dönemine ait olup, kimliği belirsiz bir genç heykelinden alınmış bir başı temsil ediyor.
25 Nisan 2024

Edirne merkezli olarak İstanbul ve Batman'da düzenlenen 'Mahzen-44' operasyonunda, liderliğini Metin Singer'in yaptığı bir suç örgütü çökertildi ve 15 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarda ruhsatsız tabancalar, sahte pasaportlar ve çok sayıda delici ve kesici alete el konulduğunu açıkladı. Şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten öldürmeye teşebbüs, yağma, kundaklama, kasten yaralama, araç kurşunlama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve tehdit gibi suçlara karıştığı tespit edildi.
14 Mayıs 2024

Antalya'da tatil yapan Belçikalı Kim ve Warre adlı çift, topladıkları üç taş parçası nedeniyle yurt dışına çıkış yasağına tabi tutuldu. Çiftin valizinde bulunan taşlar, tarihi eser kaçakçılığı şüphesiyle polise bildirildi. Taşların Antalya Müzesi uzmanları tarafından incelenmesi bekleniyor. Çift, taşların tarihi eser niteliği taşımadığını ve evlerindeki akvaryuma koymak için topladıklarını belirtti.
18 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, yurt dışına kaçma girişimi sırasında İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı. Gaziosmanpaşa başsavcılığı, Coşkun hakkında soruşturma başlattı. Coşkun, polis ekiplerince gözaltına alınarak İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne götürüldü ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.
10 Şubat 2023

İstanbul merkezli 13 ilde gerçekleştirilen operasyonda, yurt dışında eğitim almış gibi sahte denklik belgesi kullanarak milli eğitim müdürlüklerinden onay alan ve üniversitelerin yabancı öğrencilere ayrılan kontenjanlarından yararlanan 30 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüpheliler arasında tıp, hukuk, eczacılık gibi bölümlere yerleşen ve hatta mezun olarak çalışmaya başlayanlar da bulunuyor. Operasyon, İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Ağrı, Gaziantep, Tekirdağ, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta, Mardin ve Şırnak'ta eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
6 Mart 2024

İstanbul Valiliği, Beyoğlu İmam Hatip Ortaokulu'nun inşaat alanında 30 adet korozyona uğramış havan topu bulunduğunu duyurdu. Mühimmat, İstanbul'un Örnektepe Mahallesi İmrahor Caddesi'nde bulunan inşaat alanında keşfedildi. Bulunan mühimmat, savcılık talimatıyla emniyet birimlerince muhafaza altına alınarak bertaraf edilmek üzere işlem başlatıldı.
3 Mayıs 2024

Adana'da Seyhan ve Çukurova belediyelerine 'imar yolsuzluğu' ve 'rüşvet alındığı' iddiaları üzerine operasyon düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şubesi ekipleri, her iki belediyeye sabah saatlerinde eş zamanlı baskın düzenledi. Belediye binalarında arama yapıldı ve bazı şüpheliler gözaltına alındı.
29 Eylül 2023
İşaretlediklerim