Marmara Denizi'nde, Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında su alarak batan 'Batuhan A' adlı altı kişilik mürettebatı bulunan kargo gemisinin enkazına su altı robotuyla ulaşıldı ve 3 boyutlu modellemesi çıkarıldı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, batığın deniz tabanına normal bir şekilde oturduğunu ve dalış için hazırlıkların yapıldığını belirtti. Gemi, Balıkesir’in Marmara Adası’ndan Bursa’nın Gemlik ilçesine gitmek üzere yola çıkmış ve Karacabey ilçesi açıklarında batmıştı. Arama kurtarma çalışmaları sırasında boş can salı bulundu.
16 Şubat 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 76 ülkeden diplomatik temsilcilerin katıldığı bir etkinlik öncesinde Yerebatan Sarnıcı Müzesi'nde kimyasal bir koku hissedildi. Durumun bildirilmesi üzerine müzeye itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi ve yapılan incelemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. İtfaiye ekipleri müzede hava tahliyesi çalışması gerçekleştirdi ve kokunun, etkinlik öncesinde yapılan ilaçlamadan kaynaklanmış olabileceği belirtildi.
13 Temmuz 2023

Japonya Kara Öz Savunma Kuvvetleri ve ABD Deniz Piyadeleri, Kagoşima ilindeki Tokunoşima Adası'nda 'Demir Yumruk' adlı ortak bir askeri tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikat, Güneybatı adalar zincirinin savunulması ve Çin'in artan deniz varlığına karşı koyma yeteneklerini test etmeyi amaçlıyor. İki ülkenin birlikleri, karaya çıkma ve paraşütle iniş gibi senaryoları simüle etti. Tatbikatın 12 Mart'a kadar sürmesi ve Okinawa'daki ABD Deniz Piyadeleri Kampı'nda eğitimlerin devam etmesi planlanıyor.
6 Mart 2023

Ünlü basketbol yıldızı Kobe Bryant'ın 2000 NBA şampiyonluğuna ait yüzüğü, 927 bin 200 dolara satılarak Bill Russell'ın 1957 şampiyonluk yüzüğünün rekorunu kırdı. Yüzük, Kobe tarafından babası Joe'ya hediye edilmişti ve satışı Goldin tarafından gerçekleştirildi. Kobe'nin ailesiyle ilişkileri zaman zaman gergin olmuş, 2013'te ailesiyle hatıraların satışı konusunda yaşadığı anlaşmazlık sonrası ailesi özür dilemişti.
2 Nisan 2024

İstanbul Taksim'de gerçekleşen bombalı saldırı sonucu 6 kişinin ölümü, 81 kişinin yaralanması olayına ilişkin iddianame tamamlandı. İddianamede, bombanın 2,5 saatte bir tekstil atölyesinde hazırlandığı ve saldırının PKK tarafından düzenlendiği iddia edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ABD'yi suçlarken, PKK saldırıyla ilgisinin olmadığını savundu. 36 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, bazı şüphelilerin ağırlaştırılmış müebbet ve binlerce yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaları talep edildi.
14 Şubat 2023

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında, 69 metre boyundaki 'BATUHAN A' isimli genel kargo gemisi su alarak battı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, olay yerine hızlı tahlisiye botları yönlendirdi. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Türk vatandaşı oldukları değerlendirilen 6 kişilik mürettebatın kurtarılması için çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirtti. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri, dalgaların 3 metreye yaklaştığı bölgede kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.
15 Şubat 2024

6 Şubat 2024 tarihinde, saat 09:02 itibarıyla gram altın 1.994 lira seviyesinden işlem görmekte. Aynı zamanda, spot altın ons başına 2.029 dolardan işlem görüyor. Bu fiyatlar, ons altın ve bankalar arası ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanarak elde edilmiştir.
6 Şubat 2024

15 Şubat 2024 tarihinde, saat 09:00 itibarıyla gram altın 1.970 lira seviyesinden işlem görmekte. Aynı zamanda, spot altın ons başına 1.992 dolardan işlem görüyor. Bu fiyatlar, ons altın ve bankalar arası ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanarak elde edilmiştir.
15 Şubat 2024

Almanya'da Isar 2, Neckarwestheim 2 ve Emsland nükleer santrallerinin reaktörleri devre dışı bırakılarak, ülkede nükleer enerji kullanımı sona erdi. Bu santraller, Almanya'nın enerji ihtiyacının yaklaşık %6'sını karşılıyordu. Nükleer santrallerin sökülme süreci ve radyoaktif atıkların depolanması konusunda henüz kesin çözümler bulunamamış durumda. Almanya'nın bu adımı, Fukuşima faciasının ardından nükleer enerjiye karşı artan eylemler ve Angela Merkel döneminde alınan kararlar sonucunda geldi. Türkiye ise nükleer enerji santrali inşa etmeye devam ediyor ve yenilenebilir enerji maliyetleri nükleer enerjiye göre daha düşük seviyelerde.
16 Nisan 2023

İzmir Konak'ta turşuculuk yapan Oğuzhan Harmancı, dükkanını kapatırken teşhir ürünlerinden bir turşu kavanozunun eksik olduğunu fark etti. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek, bir müşterinin alışveriş yaptıktan sonra teşhirdeki turşu kavanozunu çaldığını tespit etti. Harmancı, gıda zehirlenmesi riskine karşı hırsızı sosyal medya üzerinden uyararak, adli süreç başlatmayacağını belirtti.
19 Ocak 2023

Türkiye'de meydana gelen depremin ardından başlatılan bağış kampanyasına Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan ve Süryani Cemaati Ruhani Lideri Yusuf Çetin yüksek miktarda bağışta bulundular. Kampanya, akşam 8'de başladı ve 22:12 itibariyle toplanan bağış miktarı 98 milyar 142 milyon 100 bin liraya ulaştı. Çocukların kumbaralarındaki paraları da dahil olmak üzere, toplam bağış miktarı 11 saat sonra 105 milyar lirayı geçti.
15 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Kızılay'ın Ahbap Derneği'ne çadır satışı yaptığı ortaya çıktı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, satışı savunarak Atatürk'ün emriyle İsmet İnönü'nün de çadır sattığını iddia etti, ancak bu iddianın tarihi bir dayanağı bulunmuyor. Kınık, Kızılay'ın afet depolarındaki malzemeleri depremzedeler için seferber ettiğini ve satışların yasal olduğunu belirtti. Komedyen Şahan Gökbakar ise Kınık'ı eleştirerek, Kınık'ın oğlunu Kızılay'da yüksek maaşla işe aldığını ve utanma duygusundan yoksun olduğunu söyledi.
12 Mart 2023

Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatını anlatan 'Oppenheimer' filmi, Türkiye'de vizyona girdiği üçüncü haftada 1 milyon 175 bin 698 seyirciye ulaştı. Aynı hafta vizyona giren 'Barbie' filmi de 1 milyon 100 bin izleyiciyi aştı. 'Oppenheimer', 181 dakika süresiyle Christopher Nolan'ın şimdiye kadar çektiği en uzun film oldu.
8 Ağustos 2023

Kahramanmaraş'taki yıkıcı depremlerin ardından İstanbul'da olası bir deprem endişesi yaşanmaktadır. Bu durum, İstanbul'dan göçü ve satılığa çıkan konut sayısını artırmıştır. Endeksa'nın verilerine göre, İstanbul'da satılığa çıkan konut sayısı şubat ayında yıllık bazda %53,8, aylık bazda ise %49 oranında artış göstermiştir. Düşük DASK ödemeleri de satış eğilimini güçlendirmiş, ancak bu durum konut fiyatlarındaki artışı yavaşlatmış ve şubat ayında fiyat artışı %6 ile sınırlı kalmıştır.
22 Mart 2023

Apple, 10 ila 17 bin dolar arasında değere sahip 18 ayar altın Apple Watch'a desteğini çekti. Teknoloji sitesi The Verge'ün aktardığına göre Apple, altın Apple Watch dahil olmak üzere tüm birinci nesil Apple Watch modellerini 'modası geçmiş' olarak listeledi. Bu, Apple'ın bu ürünlerden yazılım, onarım, değişim ve yedek parça desteğini çektiği anlamına geliyor. Altın Apple Watch, Apple'ın lüks saat pazarıyla rekabet etmeye yönelik ilk girişimiydi.
3 Ekim 2023

14 Şubat 2024 tarihinde, saat 09:00 itibarıyla gram altın fiyatı 1.970 lira olarak kaydedilmiştir. Aynı zamanda, spot altın ons başına 1.993 dolardan işlem görmektedir. Bu fiyatlar, ons altın ve bankalar arası ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanarak belirlenmiştir.
14 Şubat 2024

Batı Avustralya'da, madencilikte kullanılan ve radyoaktif madde içeren bir mini kapsül, Newman bölgesindeki bir maden sahasından Perth'teki depoya nakledilirken kayboldu. 6 milimetre çapında ve 8 milimetre boyutundaki kapsül için arama çalışmaları başlatıldı. Yetkililer, kapsüle dokunulmaması konusunda uyarıda bulunarak, radyasyon yanıkları ve hastalıklara yol açabileceğini belirtti. Arama ekipleri, kapsülü bulmak için radyasyon ölçüm cihazları kullanıyor.
29 Ocak 2023

Bilim insanları, Büyük Patlama sırasında ortaya çıkan ve daha sonra 'kayıplara karışan' anti-maddenin, yer çekimi karşısında madde gibi hareket ettiğini tespit etti. İsviçre'deki Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nde (CERN) yapılan deneyler, anti-maddenin aşağı doğru hareket ettiğini gösterdi. Araştırmacılar, antihidrojen atomlarının hareket yönünü tespit eden sensörlerle anti-maddenin aşağı doğru hareket ettiğini belirledi. Bilim insanlarının bir sonraki adımı, madde ile anti-maddenin yer çekimi karşısında aynı hızda hareket edip etmediğini tespit etmek olacak.
27 Eylül 2023

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde 26 Nisan 2023 tarihinde yerel saatle 07:48'de 4,1 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. AFAD'ın internet sitesinde ve sosyal medya hesabında paylaşılan bilgilere göre, deprem 7 kilometre derinlikte gerçekleşti. Depremin koordinatları enlem olarak 37.854 N ve boylam olarak 36.23 E olarak belirlendi.
26 Nisan 2023

29 Kasım 2023 tarihinde saat 9:00 itibarıyla gram altın 1.901 lira fiyatla işlem görmekte. Spot altın ise ons başına 2.045 dolar seviyesinde işlem görüyor. Gece saatlerinde gram altın 1.907 lira ile rekor bir değere ulaştı. Gram altın fiyatı, ons altın ve ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanmaktadır.
29 Kasım 2023
İşaretlediklerim