Borsa İstanbul'da IHLGM ve TARKM hisseleri 19 Aralık tarihine kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek şekilde tedbir altına alındı. Ayrıca, IZINV hisseleri de emir paketi tedbiri kapsamında işlem görecek. Bu tedbir, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin ve emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması, emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması gibi uygulamaları içermektedir.
20 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da, LINK, MIPAZ ve ORCAY hisseleri 29 Şubat'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. Aynı zamanda MARKA, SELGD ve TETMT hisseleri de aynı süre zarfında tek fiyat yöntemiyle işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından alınmış önlemlerdir.
1 Şubat 2024

Borsa İstanbul, 4 Ocak'ta işlem görmeye başlayan Oncosem Onkolojik Sistemler ve Beyaz Filo Kiralama şirketlerinin hisselerine 27 Nisan tarihine kadar brüt takas tedbiri uygulayacağını duyurdu. Brüt takas tedbiri, hisse senetlerinin alındığı gün satılamamasını ve alım-satım işlemlerinde nakit veya menkul kıymet bulundurma zorunluluğunu içeriyor. Ayrıca, Oncosem hisselerindeki açığa satış yasağı da devam edecek. Gimat Mağazacılık ve Koray Gayrimenkul hisselerine de açığa satış yasağı getirildi.
27 Mart 2023

Borsa İstanbul'da AYCES, BEGYO, IDEAS, KARYE ve PAMEL hisse senetleri için yeni tedbirler uygulanmaya başladı. Bu tedbirler kapsamında söz konusu hisseler 9 Şubat tarihine kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. Bu durum, hisse senetlerinin alım satım dinamiklerini etkileyebilir ve yatırımcıların bu hisselerle ilgili işlem stratejilerini değiştirmesine neden olabilir.
12 Ocak 2024

Borsa İstanbul, yaşanan deprem felaketinin ardından artan volatilite ve olağandışı fiyat hareketleri sebebiyle güvenilir ve istikrarlı piyasa işleyişini sağlamak amacıyla, 8 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen tüm işlemleri iptal etti ve Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bünyesindeki işlemleri beş iş günü süreyle durdurma kararı aldı. BIST 100 endeksi, dünya genelinde yılbaşından bu yana en olumsuz performans gösteren endeksler arasında yer alıyor. Sermaye Piyasası Kurulu, borsada açığa satış işlemlerini yasaklamış ve depo şartı uygulaması getirmişti.
8 Şubat 2023

Borsa İstanbul, Mart 2021'den bu yana en büyük günlük düşüşü yaşamasının ardından pay piyasasında işlemleri durdurdu. Sermaye Piyasası Kurulu, deprem sonrası açığa satış işlemlerini yasaklamış ve depo şartı getirmişti. İşlem durdurma kararı alınana kadar BIST 100 endeksi üç günde yüzde 16,2 değer kaybetti. 17 Ağustos 1999 depremi sonrasında da borsa bir hafta süreyle kapatılmış, ancak sonrasında hızla toparlanarak yıl sonunda dünyanın en çok yükselen borsası olmuştu.
8 Şubat 2023

Borsa İstanbul, pay piyasasında işlem gören sermaye piyasası araçları için uygulanan maksimum emir değeri sınırlarını (maksimum TL kuralı) güncellediğini duyurdu. Yapılan güncellemeyle, farklı gruplardaki emir değeri sınırları artırıldı. Örneğin, 1'inci grup için 4 milyon lira olan sınır 10 milyon liraya çıkarıldı. Değişiklikler 2 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek ve BISTECH üye test ortamında tanımlamalar yapılarak üyelerin test yapmaları sağlanacak.
21 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da, ERSU ve SANEL isimli iki hisse senedi, 16 Şubat tarihine kadar uygulanacak olan emir paketi tedbiriyle işlem görmeye başladı. Bu tedbir, hisse senetlerinin işlem gördüğü piyasada belirli düzenlemelerin getirilmesini içeriyor. Tedbirin uygulanma nedenine ilişkin detaylar verilmedi.
17 Ocak 2024

Borsa İstanbul'da AVGYO, AZTEK, COSMO, EKOS ve PAPIL hisseleri 29 Aralık tarihine kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. IDEAS hisselerine ise aynı süre zarfında brüt takas tedbiri uygulanacak. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla getirildi.
30 Kasım 2023

Son dönemde Borsa İstanbul'da halka açılan İzdemir Enerji, Ofis Yem, Tatlıpınar Enerji ve Enerya Enerji, borsanın getirdiği açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbiri kararı sonrasında taban serisine başladı. Bu şirketler, halka arz oldukları andan itibaren tavan yapmış ve dikkat çekmişti. Ancak, Borsa İstanbul'un getirdiği tedbirler sonrası bu şirketlerin hisse fiyatları düştü ve küçük yatırımcıları tedirgin etti.
8 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle işlemlerin durdurulduğu Borsa İstanbul, düzenlemelerin ardından yeniden açıldı ve şirketler hisse geri alım programlarına yoğun ilgi gösterdi. Bireysel emeklilik sistemi portföyündeki değişiklik ve Merkez Bankası'nın tahvil alım kararı gibi faktörlerle borsada önemli bir yükseliş yaşandı. Saat 11:30 itibariyle endeks yüzde 10'a yakın bir artış gösterdi ve hisse geri alımı yapan şirketlerin hisseleri tavan fiyatlarına ulaştı.
15 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,40 yükselişle 8.275,14 puandan başladı. Bugün sekiz hisse yeni tedbirlerle işlem görmeye başladı. ATSYH hisseleri 26 Ekim’e kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak işlem görecek. ADEL, ADGYO, EMKEL, LIDFA, NUHCM ve TETMT hisseleri, aynı dönemde açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. TARKM hisseleri ise 27/09/2023 aynı dönemde emir paketi tedbiriyle işlem görecek.
27 Eylül 2023

Borsa İstanbul endeksi yükselişe geçtiği geçen yılın başından bu yana şirket ortakları toplamda 11 milyar liralık hisse satışı gerçekleştirdi. Aynı dönemde, şirketler de daha önce düşük fiyatlarla satın aldıkları 6 milyar liralık hisseleri yüksek fiyatlara satarak piyasaya geri sürdü. En büyük hisse satışları Doğuş Otomotiv ve Hektaş'ta gerçekleşti. Buna karşın, borsada ortaklar son bir yılda 33 milyar liralık hisse alımı yaptı, ancak bu alımların büyük bir kısmı BBVA'nın Garanti Bankası hisseleriyle ilgiliydi ve net ortak satışı 6,3 milyar lira olarak gerçekleşti.
11 Ocak 2023

2022 yılında rekorlar kıran Borsa İstanbul, 2023'te dalgalı bir seyir izlemekte ve depremler sonrası alınan önlemlerle desteklenmeye çalışılmaktadır. Yatırımcıların kur korumalı mevduatta faiz tavanının kaldırılması ve seçim belirsizliği nedeniyle borsadan çekilmesi bekleniyor. Mart ayının son haftasından itibaren, özellikle 15:00-18:00 saatleri arasında borsada sert dalgalanmalar gözlemleniyor. Bu dalgalanmaların, seansın son saatlerine odaklanan hızlı robo-traderlar tarafından tetiklenmiş olabileceği düşünülüyor.
10 Nisan 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören beş şirket, yeni tedbirlerle güne başladı. ISYAT, KNFRT ve NATEN hisselerine bugünden itibaren 8 Kasım 2023'e kadar brüt takas uygulanacak. Ayrıca, AKFYE ve COSMO hisseleri aynı dönemde açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilmeyecek.
9 Ekim 2023

Borsa İstanbul'da CMBTN ve MIPAZ hisseleri bugünden 9 Kasım'a kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. Aynı dönemde GEREL hisselerine brüt takas uygulanacakken, VANGD hisseleri tek fiyat işlem yöntemiyle işlem görecek.
10 Ekim 2023

Türkiye'de yaşanan depremler sonrası borsa, geçen hafta yaşanan sert düşüşler ve devre kesici tetiklenmeleri sonrasında 15 Şubat gününe kadar kapatıldı. 8 Şubat'taki işlemler iptal edildi. Bloomberg'e konuşan bir yetkili, borsanın planlandığı gibi 15 Şubat'ta açılacağını belirtti. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler için vergi muafiyeti sağlayarak hisse geri alımlarını artırmayı planladığı ifade edildi.
14 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da BINHO, EDATA, FONET, LIDER, ORCAY ve TERA hisse senetleri, 28 Aralık tarihine kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek şekilde tedbir altına alındı. SANEL hisse senetleri ise aynı dönemde tek fiyat işlem yöntemiyle işlem görecek ve bu hisse üzerindeki mevcut tedbirler devam edecek.
29 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da bu hafta 15 hisse üzerindeki tedbirler kaldırılıyor. Bu hisseler arasında MARKA, AYEN, PAPIL, CMENT, TETMT, GOKNR, MEGAP, SANKO, QNBFL, KENT, PKART, DAPGM, IHYAY, KAYSE ve METUR bulunuyor. Ayrıca, OSTIM ve TMSN hisseleri 18 Eylül-17 Ekim tarihleri arasında açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. ATSYH ve GRSEL üzerindeki açığa satışa ve kredili işlemle brüt takas tedbiri 17 Ekim’e kadar uzatıldı.
18 Eylül 2023

Borsa İstanbul'da, PKENT, DITAS ve MRGYO şirketlerinin hisselerine tedbir uygulanacağı duyuruldu. PKENT hisseleri 5 Aralık 2023 tarihine kadar açığa satış ve kredili işlemlere konu olamayacak. DITAS ve MRGYO hisselerinde ise aynı dönem boyunca brüt takas uygulaması gerçekleştirilecek.
6 Kasım 2023
İşaretlediklerim