CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarını yenilgi olarak görmediğini ifade etti. Partinin yenilenmeye ihtiyacı olduğunu ve bu sürecin devam ettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, genel başkan değişikliğinin parti tüzüğü ve kuralları çerçevesinde gerçekleşeceğini, kendisinin bu konuda bir etkisinin olmadığını söyledi. Ayrıca, seçim kampanyasının genel olarak başarılı olduğunu, ancak bazı eksikliklerin bulunduğunu kabul etti.
20 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiden aleyhte konuşanları atacağını ifade etti. Bu açıklama, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki yenilgi sonrası Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi ve bir değişimin başlatılması taleplerinin ardından geldi. Kılıçdaroğlu, bu taleplere karşı koltuğunu bırakmayacağını belirtmişti. Partide değişim isteyenlerin İstanbul il başkanlığında desteklediği Özgür Çelik, Kılıçdaroğlu'nun desteklediği Cemal Canpolat'a karşı kazanmıştı.
15 Ekim 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin 13'üncü cumhurbaşkanı olacağını belirtti. Millet İttifakı'nın mutabakat metnine göre, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu 'uygun zamanda' cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacaklar. Akşener, ittifakın daha güçlü ve kardeşliğin daha sağlam olduğunu vurgulayarak, Kılıçdaroğlu'nun yanında İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcıları olarak duracağını söyledi.
15 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezinde yapılan toplantıda, milletvekilleri ve parti meclisi, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verilmesine karar verdi. Bazı vekiller, açıklamada Kılıçdaroğlu'nun aday olduğuna dair bir ifade eklenmesini istedi, ancak Kılıçdaroğlu bu teklifi kabul etmedi. Toplantı sonrasında Kılıçdaroğlu'na tam yetki verildiği kamuoyuna duyuruldu.
26 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde ikinci tura kalma ihtimali göz önünde bulundurularak, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi için kamuoyu baskısının arttığı bir dönemde, Memleket Partisi ile görüşme yapacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, HDP ile yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini ve iktidar medyasındaki 'bakanlık verecekler' iddialarını yalanladı.
22 Mart 2023

Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı toplantı öncesinde, vatandaşlar Saadet Partisi genel merkezi önünde bir araya geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması ittifak içinde krize yol açmış, ancak Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle bu kriz aşılmıştı. Toplantı öncesinde CHP ve İYİ Partililer partilerinin genel başkanları lehine sloganlar atarken, 'Birleşe birleşe kazanacağız' ve 'Hak, hukuk, adalet' sloganları yükseldi.
6 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde ittifak kurmama kararına saygıyla yaklaştıklarını belirtti. Ayrıca, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkan adaylığını açıklaması konusunda, CHP'de her üyenin genel başkan olma hakkı olduğunu ve bu durumun demokrasiyi temsil ettiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında 'kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla açılan davaya ilişkin olarak da haksızlığa boyun eğmeyeceğini ve yolsuzlukları takip etmeye devam edeceğini belirtti.
14 Eylül 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilginin ardından CHP içinde yükselen değişim taleplerine yanıt veren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partinin değişime değil yenilenmeye ihtiyacı olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, partinin ideolojisinin ve hedeflerinin sabit olduğunu, ancak parti tüzüğünün değişmesi gerektiğini ve bu yönde çalışmalar yapıldığını belirtti. Ayrıca, örgütlerin beklentilerini dikkate alarak güzel değişiklikler yapacaklarını ve bunları hayata geçireceklerini söyledi.
15 Temmuz 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme sonrasında İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden ayrılması gerektiğini belirtti ancak cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmeyeceğini vurguladı. İnce'nin adaylığı, muhalefet oylarını böleceği endişesiyle eleştiriliyor. Anketlerde Kılıçdaroğlu önde gözükürken, İnce ikinci tura kalma hedefiyle yola devam ettiğini ifade etti.
29 Mart 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Meclis'te yaptığı ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanması olayına değinen konuşmasını Twitter üzerinden paylaştı. Kılıçdaroğlu, Akşener'in 'tarihi' olarak nitelendirdiği konuşmasına selam gönderirken, İmamoğlu ise 'Milletin sesini hiç kimse susturamaz' ifadesini kullandı. Akşener, grup toplantısında yaptığı konuşmada Emniyet ve iktidarın açıklamalarını 'kurgu' olarak nitelendirdi ve partililerden direnme sözü aldı.
5 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, '#SanaSöz yine baharlar gelecek...' notuyla bir seçim kampanyası videosu yayınladı. Videoda, umut ve bahar temaları üzerinden Türkiye'nin geleceğine dair olumlu mesajlar veriliyor ve siyasi nedenlerle görevden alınan akademisyenlerin geri döneceği, futbol tribünlerindeki protestolar ve iptal edilen konserler gibi konulara değiniliyor. Kılıçdaroğlu'nun kampanya mesajlarına Millet İttifakı liderleri de sosyal medya üzerinden destek verdi.
27 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) TBMM Grubu, 26 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak bundan sonraki süreçlerde grup adına karar almak üzere genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu oybirliğiyle yetkilendirdi. Grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzasıyla yapılan açıklamada, toplantıda aday belirleme konusunda da ortak bir metin üzerinde anlaşma sağlandığı belirtildi. Aynı yetkilendirmenin CHP Parti Meclisi'nden de çıkması beklenmektedir.
26 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı 'Öndeyiz' açıklamasıyla seçim yarışında önde olduklarını duyurdu. İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da Anadolu Ajansı'nın manipülasyon yaptığını iddia ederek Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu ifade ettiler. CHP'nin saat 20.00 itibariyle açıkladığı verilere göre, açılan sandıkların yaklaşık yüzde 33'ünde Kılıçdaroğlu yüzde 47,1 oy oranıyla Tayyip Erdoğan'ın önünde yer alıyor.
14 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masayı 'millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybettiği' gerekçesiyle terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, endişelenilmemesi gerektiğini ve her şeyin yerine oturacağını belirtti. Millet İttifakı'nın son toplantısında ortak aday konusunda bir uzlaşıya varılmadığı, ancak ortak bir anlayışa ulaşıldığı ifade edilmiş ve nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti.
3 Mart 2023

Yaklaşan seçimler öncesinde muhalefetin cumhurbaşkanı adayları arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi öne çıkmaya başladı. FOX TV'de katıldığı bir programda cumhurbaşkanı adaylığı hakkında sorulan bir soruya, ismi üzerinde mutabakat sağlanması halinde aday olmaya itiraz etmeyeceğini ve bu görevi yapmanın onurlu bir şey olacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin sorunlarını çözmek için altı lider olarak birlikte hareket ettiklerini ve olayın bir parti meselesi değil, Türkiye meselesi olduğunu vurguladı.
3 Şubat 2023

Millet İttifakı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak duyurdu. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden ittifakın genel başkanlarına güvenleri için teşekkür etti ve birlikte yürüyecekleri uzun bir yol olduğunu belirtti. Ayrıca, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracaklarını ve bu sürecin başladığını ifade etti.
7 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını ve yaşanan hayal kırıklığını TV100 programcılarına yaptığı açıklamada ele aldı. Kılıçdaroğlu, seçimlerdeki rekabetin sadece Erdoğan ile değil, devletin tüm imkanlarına karşı olduğunu belirtti. Ayrıca, önümüzdeki yerel seçimler için umutlu olduğunu ve CHP'nin daha fazla büyükşehir belediyesi kazanacağını ifade etti.
7 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını ağır bir yenilgi olarak kabul etmediğini ifade etti. Seçim gecesi istifa etmeyi düşünmediğini ve pişmanlık duymadığını söyledi. CHP'nin demokrasiyi savunanları bir araya getirdiğini ve bir mutabakat metni hazırladığını belirtti. Kılıçdaroğlu, kırsal kesime yeterince ulaşamadıklarını ve seslerini duyuramadıklarını kabul etti. Ayrıca, genel başkanlık makamının kendisi için önemli olmadığını ve kurultayın yerel seçimlerden önce düzenleneceğini açıkladı.
9 Haziran 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçimlere CHP listelerinden girmenin en son tercihi olduğunu ifade etti. Davutoğlu, seçim dönemi millet ittifakı listeleri hazırlanırken İYİ Parti'ye teklif götürdüğünü ve 'sağ seçmenin CHP'ye oy vermemesi için birlikte olalım' dediğini belirtti. Üçlü DEVA-Gelecek-Saadet ittifakı olmayınca İYİ Parti'yle ve Saadet Partisi'yle tekrar görüştüğünü, ancak sonuç alamadığını söyledi.
1 Ağustos 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de düzenlenen mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, seçimlerin demokrasiyi yeniden inşa etme, kadın ve erkek eşitliğini sağlama, ayrışma yerine kucaklaşma ve Türkiye'ye demokrasi getirme seçimi olduğunu ifade etti. Yaklaşık 5 milyon 300 bin gencin ilk kez oy kullanacağını belirterek, gençlere tarihe not düşme çağrısında bulundu. Ayrıca, polislerin sorunlarına değinerek, iktidara eleştirilerde bulundu ve seçimlerde Millet İttifakı'na destek istedi.
30 Nisan 2023
İşaretlediklerim