Akif Beki, AK Partili belediyelerin borçlarını eleştirerek, CHP'li başkanların borçları vals ve dansla milletin parasını çarçur ettikleri için ödeyemedikleri şeklinde yansıtılmasını eleştirdi. Bursa, Keçiören ve Manisa Yunusemre belediyelerinin AK Parti yönetiminden devralınan borçlarını örnek gösterdi. Beki, bu borçların har vurup harman savurmaktan kaynaklandığını ve CHP'li başkanların bu borçları devraldığını belirtti.
26 Temmuz 2024

CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e yönelik suikast girişimi, şüpheli Y.C.A.'nın belediye önünde silahına mermi yerleştirirken yakalanmasıyla önlendi. Gözaltına alınan şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Suikast girişiminin nedenine ilişkin detaylar, emniyetin soruşturmasının sonucunu bekliyor. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, olayı kınayarak, sorumluların hukuk önünde hesap vermesini talep etti.
21 Mart 2023

Şarkıcı Melek Mosso, aldığı ödülü kadınlara adadıktan sonra iktidara yakın sosyal medya hesapları tarafından hedef gösterildi. Bu tepkilerin ardından, 8 Haziran'da yapılması planlanan Kuruçeşme Açıkhava konserini iptal ettiğini duyurdu. Mosso, konuşmasının siyasi bir amaç taşımadığını ve sadece acıların tekrar yaşanmamasını dilemek istediğini belirtti. Ayrıca, bu süreçte birleştirici olmak istediğini ve kırdığı herkesten özür dilediğini ifade etti.
7 Haziran 2023

CHP lideri Özgür Özel, Van'da yüzde 55,68 oy oranıyla belediye başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkının iptal edilmesine tepki gösterdi. Özel, bu durumu Van halkının iradesine yapılan bir saldırı olarak değerlendirdi ve geçmişte benzer bir durumda AKP'ye karşı da CHP'nin itiraz ettiğini hatırlattı. Van'da mazbatanın AKP adayına verilmesini 'siyasi darbe' olarak nitelendirdi.
2 Nisan 2024

Hayko Bağdat, Abdulkadir Selvi'nin son dönemdeki yazılarını ve çıkışlarını değerlendiriyor. Selvi, Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını ve hukuk reformlarını savunurken, Cumhur İttifakı'nı eleştiriyor ve AKP'ye yeni bir ortak arayışında. Selvi'nin CHP'ye yönelik beklentileri ve MHP'den gelen tepkiler de yazıda ele alınıyor. Bağdat, Selvi'nin CHP'yi Kürt meselesinde rejimin politikalarına ortak etmeye çalıştığını iddia ediyor.
29 Mayıs 2024

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine yönelik 'bukalemun siyaseti' eleştirisine, Soylu'nun geçmişte Fethullah Gülen ve Zekeriya Öz'e övgülerde bulunduğu bir videoyu paylaşarak yanıt verdi. Soylu, bir televizyon programında Kaftancıoğlu'nu hedef alırken, Kaftancıoğlu ise Soylu'nun geçmişteki ifadelerini gündeme getirerek CHP'nin tutarlı politikasını ve hukukun üstünlüğünü savunduğunu belirtti. Soylu'nun programda cemaat hakkında kullandığı ifadeler de makalede yer aldı.
19 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, şarkıcı Demet Akalın'ın AKP mitinginde konser vermesi nedeniyle eleştirilere maruz kalmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, sanatçıların istedikleri yerde sanatlarını icra etme özgürlüğüne sahip olmaları gerektiğini belirtti ve bu tür eleştirilerin AK Parti'nin diline ait olduğunu ifade etti. Demet Akalın ise Kılıçdaroğlu'nun bu yorumuna kalp emojisiyle karşılık verdi.
13 Mayıs 2023

Sinop'ta 3-6 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Kuzey Fest' valilik tarafından gerekçe gösterilmeden iptal edildi. İptal kararına karşı festivali düzenleyen organizasyon şirketi, yürütmeyi durdurma için başvuru yaptı. Daha önce de birçok konser ve festival, valilikler ve AKP'li belediyeler tarafından iptal edilmişti.
27 Temmuz 2023

Sinop'ta düzenlenecek olan Kuzey Fest müzik festivali, valilik tarafından gerekçe gösterilmeden iptal edildi. Festival yetkililerinin yürütmeyi durdurma talebi ise Samsun 3'üncü İdare Mahkemesi tarafından oybirliğiyle reddedildi. Festivalin iptalini isteyenler arasında İlim Yayma Cemiyeti, İHH ve MÜSİAD gibi kuruluşların da yer aldığı Balıkesir Sivil Toplum Platformu bulunuyor. Festivalin planlandığı gibi 3-6 Ağustos arasında düzenlenmesi olası görünmüyor.
31 Temmuz 2023

Orhan Bursalı, CHP'li belediyelerin mali olanakları halk yararına kullanmasının AKP tarafından büyük bir tepkiyle karşılandığını belirtiyor. AKP'nin, belediye olanaklarını iktidar mensuplarını ve şirketlerini zenginleştirme aracı olarak kullandığını ve bu yolla kendi zengin sınıfını yarattığını ifade ediyor. CHP'li belediyelerin ise halkın ekonomik yararına yönelik projeler gerçekleştirdiğini ve bu durumun AKP'nin tepkisini çektiğini vurguluyor. SGK borçları meselesinin de bu bağlamda gündeme getirildiğini belirtiyor.
28 Temmuz 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Şanlıurfa'nın Harran ilçesi Minare köyünde bir CHP'li sandık kurulu üyesinin darp edildiğini ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP lehine oy basıldığını iddia etti. Saldırı ve usulsüz oy basma işleminin görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Salıcı, Şanlıurfa Valisi ve emniyet müdürüne ulaşamadıklarını, avukatların olay yerine yönlendirildiğini ve İlçe Seçim Kurulu'na itiraz edildiğini belirtti.
14 Mayıs 2023

Yazar Murat Sevinç, toplumsal bunalım dönemlerinde faşizmin yükselişini ve otoriterleşmeyi eleştirel bir dille tartışıyor. Faşizmin karşıtlıklar üzerine kurulu olduğunu ve insanlık dışı yöntemlere başvurduğunu belirtiyor. Ayrıca, Kürt opera sanatçısı Pervin Chakar'ın konserine ve CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel'in konserdeki davranışına değinerek, bu olayın ardından gelen tepkilerin faşist anlayışın bir yansıması olduğunu savunuyor. Özel'in jestinin, toplumda bir ferahlık hissi yarattığını ve tepki gösterenlerin ilkel bir tavır sergilediğini ifade ediyor.
27 Kasım 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile uğraşmasını 'hazımsızlık' olarak nitelendirdi. Torun, Soylu'nun İstanbul'u kaybettiklerinde ağladığını hatırlatarak, benzer bir sonun kendisini beklediğini ifade etti. Ayrıca, CHP'li belediyelere yönelik baskı ve engellemelere rağmen hizmet verildiğini ve İçişleri Bakanlığı'nın sadece CHP'li belediyeler için özel bir birim kurduğunu iddia etti.
20 Ocak 2023

Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinin ardından, suyun çekilmesi için kullanılan kepçe yöntemi vatandaşların ve siyasetçilerin tepkisini çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından övülen müteahhitin yaptığı Abide Kavşağı da sular altında kaldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, önlem alınmaması ve etkili müdahale edilmemesi gerekçesiyle protesto edildi. Deva Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, yaşananları 'insan yapımı bir felaket' olarak nitelendirdi ve iktidarın yanlış politikalarını eleştirdi.
15 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gazze'deki hastane saldırısı nedeniyle ilan ettiği üç günlük milli yas sürecinde, sadece konserlerin iptal edilmesi müzisyenler tarafından eleştirildi. Müzisyenler, milli yasın en zor para kazanan kesimi çalışamaz hale getirdiğini belirtti ve 'Şarkılarımızı söylerken de savaşa karşı çıkabiliriz' dedi. Müzisyenler, konser iptallerinin sadece müzik sektörünü etkilediğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.
19 Ekim 2023

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve eski adalet bakanı Abdulhamit Gül, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararına dolaylı yoldan eleştirilerde bulundu. Yazıcı, devlet erklerinin sorun çözmesi gerektiğini belirtirken, Gül yüksek yargı mercileri arasındaki çatışmanın endişe verici olduğunu ifade etti. Bu karar, Gezi Parkı davasından hüküm giyen ve daha sonra TİP milletvekili seçilen Can Atalay'ın tahliyesi yönünde AYM'nin aldığı kararın uygulanmaması ve AYM üyelerine suç duyurusunda bulunulması kararı sonrasında geldi.
8 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin açtığı kreşlerin temel atma törenine katıldı. Tören, Sultangazi Cebeci Mahallesi'ndeki şantiyede yapıldı. Törene katılımın az olmasından dolayı İmamoğlu, CHP Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren'e tepki gösterdi ve 'Sen kendi üyene burada büyükşehir belediyesinin temelini duyurmuyorsan, rezillik' dedi.
27 Eylül 2023

Beykoz İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP'nin ilçedeki tüm oyların ve geçersiz oyların yeniden sayılması talebini değerlendirdi ve reddetti. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, karar sonrası yaptığı açıklamada, benzer bir durumun Gaziosmanpaşa'da yaşandığını ve her iki süreci de dikkatle takip ettiklerini belirtti. Çelik, partilileri evlerine dönmeye ve süreci sakin bir şekilde yönetmeye davet etti.
3 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim mitinglerinde ve çeşitli toplantılarda kullandığı 'Bana her şey seni hatırlatıyor' şarkısının bestecisi Selçuk Maner, şarkının izinsiz kullanımı nedeniyle AKP'ye 900 bin liralık maddi tazminat davası açmıştı. Yaklaşık dokuz yıl süren dava sürecinde, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 16'ncı Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını kaldırarak besteciye de telif ödenmesi gerektiğine hükmetti. Şimdi İstanbul 4'üncü Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi, tazminat miktarını belirleyecek.
10 Mart 2023

Halk TV'nin imtiyaz sahibi Cafer Mahiroğlu, 'Görkemli Hatıralar' programının iptal edildiğini duyurdu. Programın sunucusu Serhan Asker, iptal kararının CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem tarafından verildiğini iddia etti. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ise, iptal kararının CHP Genel Merkezi'nden gelen genelgeye göre alındığını belirtti. Eren Erdem'in bu suçlamalar hakkında bir açıklama yapması bekleniyor.
23 Temmuz 2023
İşaretlediklerim