Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da düzenlediği miting, Türk bayrağı taşıyan ve bozkurt işareti yapan kişiler tarafından taşlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda çok sayıda kişi yaralandı. Bu olay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Millet İttifakı'nı hedef alan sözlerinin ardından gerçekleşti. Bahçeli, önceki gün yaptığı konuşmada Millet İttifakı'nı ve CHP'yi sert bir dille eleştirmişti.
7 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında İsrail'in Gazze'ye saldırılarını eleştirdi ve koltuğuna düşkün bir insanın hastane bile bombalayabileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu hedef aldı. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık koltuğuna düşkünlüğü ve istifa çağrılarına karşı tavrı da makalede ele alındı. Kılıçdaroğlu, 4-5 Kasım'da düzenlenecek parti kurultayında genel başkanlığa altıncı kez yeniden aday olacak.
24 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da bir cami açılışına katılmak üzere kente gitti. Ziyareti sırasında kentte asılan afişlerde, yazar Şeyhmus Diken'in kitabından alınan 'sırlarını surlarına fısıldayan' ifadesi kullanıldı. Diken, sosyal medya üzerinden bu duruma tepki göstererek, kitabının adının izinsiz kullanıldığını belirtti.
14 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Berlin ziyareti öncesinde YouGov tarafından yapılan bir ankette, Almanya'da katılımcıların yaklaşık yarısı Erdoğan'ın ziyaretinin iptal edilmesini istiyor. Erdoğan'ın Hamas'ı 'mücahitler grubu' olarak tanımlaması, Almanya'daki ziyaretini tartışmalı hale getirdi. Ankete katılanların %32'si ziyaretin gerekli olduğunu düşünürken, %25'i herhangi bir görüş belirtmedi. Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından İsrail, Türkiye'deki diplomatlarını geri çekme kararı almıştı.
10 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Adıyaman'daki çadır kenti ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında Erdoğan'ın konuşma yaptığı standın önüne depremzede çocuklar yerleştirildi. Bu durum, sosyal medyada çeşitli kullanıcılar tarafından eleştirilerek, çocukların birer reklam malzemesi olarak kullanıldığı ve siyasi bir gösteriye dönüştürüldüğü yönünde yorumlar yapıldı.
10 Şubat 2023

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye ve İsrail arasındaki ticari faaliyetler tamamen durdurulmuştur. Bu kararın detayları henüz açıklanmamış olup, ilerleyen zamanlarda daha fazla bilgi verileceği belirtilmiştir.
2 Mayıs 2024

CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Tolga Turgut, CHP Sincan Gençlik Kolları Başkanı Osman Çağatay Ayrıçal'ın, 'Dikkat! Attığın oy Mehmetçiğe kurşun olmasın' yazılı pankartı indirdikten sonra saldırıya uğradığını açıkladı. Turgut, saldırının eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP'li İbrahim Melih Gökçek'in adamları tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. Turgut, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda olayın takipçisi olacaklarını belirtti.
1 Mayıs 2023

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sultanahmet Camii'nin açılışında yaptığı konuşmayı eleştirdi. Erdoğan'ın konuşmasında siyasi propaganda yaptığını ve muhalefeti hedef aldığını belirten Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Erdoğan'ın din ve imanı oy için kenara bıraktığını iddia etti ve karanlık zihniyetin geleceği karartmasına izin verilmemesi çağrısında bulundu.
22 Nisan 2023

Bloomberg'e göre, Türkiye'nin İsrail ile olan tüm ticari ilişkileri durduruldu. Bu karar, İsrail ile ticaret konusunda hükümet üzerinde artan baskılar sonucunda alındı. Önceden İsrail ile sınırlı sayıda üründe ticaret kısıtlamaları getirilmişti, ancak bu adımlar yetersiz bulunarak eleştirilmişti. Resmi bir açıklama henüz yapılmamış olup, bu durumun iki ülke arasındaki ilişkiler üzerindeki etkileri merak konusu.
2 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail'in eylemlerinin bir an önce durdurulması gerektiğini belirtti ve kalıcı barış için sorumluluk almaya hazır olduklarını ifade etti. Erdoğan, İsrail'in 'insanlık suçu' işlediğini ve Gazze'deki savaş suçlarının faillerinin hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, Filistin-İsrail Uluslararası Barış Konferansı'nın kalıcı barışa giden yolun açılması için en uygun platform olacağını belirtti.
31 Ekim 2023

Antalya Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP milletvekili adayı Murat Köse'nin seçim görsellerinde Türk bayrağının Seçim Kanunu'na aykırı bir şekilde kullanılması nedeniyle bu görsellerin kaldırılmasına karar verdi. CHP'nin itirazı sonucu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Antalya mitingi öncesinde Kepez Turgut Özal Spor Salonu'na açılan yollardaki AKP bayraklarının da kaldırılmasına hükmedildi. AKP ve MHP'li seçim kurulu üyeleri her iki karara karşı çıktı.
4 Mayıs 2023

Filistin-İsrail çatışması alevlenirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan iki devletli çözüm önerisini yineledi. Erdoğan, Ortadoğu'daki sorunların temelinde Filistin meselesinin bulunduğunu belirtti ve 1967 sınırlarına uygun, başkenti Kudüs olan Filistin Devleti'nin kurulmasının artık ertelenemeyeceğini ifade etti. Ayrıca, gerilimi tırmandıracak her türlü adımdan kaçınılması gerektiğini vurguladı ve Türkiye'nin gerilimin düşmesi için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söyledi.
8 Ekim 2023

Emek ve özgürlük ittifakı, İstanbul'un Kartal ilçesinde düzenlediği mitingde binlerce kişiyi bir araya getirdi. İttifakı oluşturan EHP, EMEP, HDP, SMF, TİP ve TÖP partilerinin liderleri, AKP-MHP iktidarını bu seçimde gönderme sözü verdi. Konuşmacılar, Türkiye'deki mevcut siyasi durumu eleştirerek, değişim ve reform vaatlerinde bulundu. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, seçimlerin demokrasi ile faşizm arasında bir tercih olacağını ve AKP-MHP ittifakının sonunu getireceğini belirtti.
15 Ocak 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AKP Niğde il teşkilatı toplantısında konuştu. Toplantıda masalarda boykot edilen Coca-Cola ürünlerinin bulunması, Özhaseki'nin sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarla ortaya çıktı. Bu durum, Türkiye'de birçok AKP'li belediye ve TBMM'nin İsrail'e desteği nedeniyle Coca-Cola ürünlerini boykot ettiği bir dönemde gerçekleşti ve sosyal medyada geniş çapta tepki topladı.
3 Mart 2024

Gazze'deki hastane saldırısının ardından İsrail, Türkiye'deki vatandaşlarından ülkeyi terk etmelerini istedi. İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, Türkiye'deki İsrail vatandaşlarına en üst alarm seviyesiyle ayrılmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, Fas'taki İsrail vatandaşlarına da 'dikkatli olma' çağrısı yapıldı. Hastane saldırısının ardından Türkiye'deki İsrail devletine ait merkezlerin çevresinde protestolar başladı.
18 Ekim 2023

İsrail polisi, Kudüs'te bir polis memurunu bıçaklayan 34 yaşındaki Türk vatandaşı Hasan Saklanan'ı vurarak öldürdü. Olay, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi ve görüntülerde Saklanan'ın iki polise yaklaşıp birine bıçakla saldırdığı görülüyor. Saldırı sonucu bir polis başından yaralandı. Hasan Saklanan'ın Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kudüs kafilesiyle bölgeye gittiği ve imam olduğu iddia ediliyor.
30 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'taki bir ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, seçmenlere zafer sarhoşluğuna kapılmamaları konusunda uyarıda bulundu. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin henüz bitmemiş bir seçimin sonuçları üzerinden tehdit ve hakaret diliyle davrandığını eleştirdi. Ayrıca, seçmenlerden ikinci turda da desteklerini sürdürmelerini ve rehavete kapılmamalarını istedi.
20 Mayıs 2023

Halkların Demokratik Kongresi'nin Ankara'da düzenlemeyi planladığı 'Ermeni Soykırımı' konulu panel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Twitter üzerinden yaptığı hedef gösterici açıklamaların ardından tehditler alması sonucu Ankara Valiliği tarafından yasaklandı. HDK, yasaklama kararını kınayarak panelin bilimsel bir tartışma ortamı sağlayacağını ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirtti. Özdağ ise valiliğin kararını takdirle karşıladığını ve teşekkür ettiğini ifade etti.
24 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın ismini uzun bir süre sonra doğru şekilde telaffuz etti. Türkiye ve Suriye, ilişkilerin düzeltilmesi için İran ve Rusya ile dörtlü görüşmelere başlamıştı. Erdoğan, seçim öncesinde mülteci sorununu çözmek için Esad ile görüşmeye açık olduklarını belirtti. Ancak, Esad yönetimi Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinden çekilmesini şart koşuyor.
17 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki bir mitingde, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK tarafından desteklendiğini iddia eden ve montajlanmış sahte bir video gösterdi. Kılıçdaroğlu daha önce seçimlere kısa bir süre kala 'pis işler' yapılacağını öne sürerek sağduyu çağrısında bulunmuş ve İletişim Başkanlığı'nı Cambridge Analytica benzeri faaliyetlerden kaçınmaları konusunda uyarmıştı. Erdoğan, mitingdeki konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun PKK'lılarla omuz omuza yürüdüğünü iddia ederek halka bu durumu sorgulamalarını söyledi.
7 Mayıs 2023
İşaretlediklerim